maanantai 30. huhtikuuta 2012

Eteisen lamppu

Siinä se on! Lauantaina kirpparilta löytämäni lamppu. Tämä vanha kaunotar sopii meille kuin nenä päähän. Maksoin siitä 15€, eikä sille tehty muuta kuin vähän ketjua lyhennettiin, johdonkin sai kerättyä tuonne "pötikän" sisään. Vähän piti miehen motkottaa, kun joutui taas lampunasennuspuuhiin, mutta sain sen nopeasti lepyteltyä ;) Ja tiedoksi teille hemmotelluille 'töpselit katossa' -ihmisille Suomessa, meillä täällä Saksassa EI olla vielä niin pitkällä, että lampunasennus olisi tehty niin helpoksi ;D


Niin kauniita yksityiskohtia...


Meidän edellisessä asunnossa, vanhassa talossa, oli tosi matala huonekorkeus niin hankittiin sinne enshätiin niitä alle kahden euron Ikean "ufoja", kun ei voinut kuin ruoka- ja sohvapöytien päälle laittaa roikkuvat lamput. Tähän asuntoon olen pikkuhiljaa ostellut ufojen tilalle uusia, kun joku sopiva on sattunut eteen. En ole tarkoituksella halunnut ostaa kaikkialle uusia, esim. Ikean valaisimia, jotka nekin maksavat monesti useita kymppejä ja nyt voin todeta, että taas on odottaminen kannattanut. Vielä on löydettävä lamppu vierashuoneeseen... Muuten alankin olla aika tyytyväinen meidän valaisintilanteeseen.

Tässä vielä muutama kuva uudesta lampusta ja sen myötä uudesta ilmeestä eteishallissa.



Näkymä keittiön ovelta olkkarin suuntaan. Tuolilla oleva korikin tarttui kirpparilta mukaan. Se saa valkoisen värin pintaansa. Noissa kuvissa eteinen oikein huutaa mattoa lattialle, sitä tottuu aika nopeasti paljaaseen lattiaan, eikä se kyllä näin kesän tullen arjen keskellä edes häiritse. Josko saataisiin ensi syksynä hommattua uusi matto tuohon eteishalliin...



Ja näkymä olkkarin ovelta keittiön ja portaikon suuntaan.



Meillä tuli tänään miehen kanssa 8 vuotta yhteistä taivalta täyteen. Mulla on lyhyt iltavuoro töissä, miehellä yövuoro, eli ei mitään juhlintoja tänään. Huomenna kaivan valkolakkini kaapista ja varmaan se täytyy kotona peilin edessä päässäkin käyttää, hih ;) Huomenna mulla on töissä varuillaolo, saan illalla tietää, joudunko töihin. Sitten alkaakin taas 8 päivän vapaa ja loppuviikoksi on paljon kivaa tiedossa shoppailun, juoruilun, herkuttelun ja varmaan vähän viinin maistelunkin merkeissä, kun saan vieraaksi blogiystävän Suomesta :) Tervetuloa, Marika!

Palaan kuitenkin huomenna vielä paljastamaan arvonnan voittajan. Siihen asti, juhlikaahan kiltisti, ja käykäähän osallistumassa ARVONTAAN, aikaa on vielä tämä päivä!

Vappuaattoterveisin, Liisa

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Piristysruiskeita

Hupsista, miten se aika taas rientää! Äiti tuli, oli ja meni ;) Kyllä meni viisi päivää nopeasti! Ehdittiin sentään vähän kaupoillakin käydä, sekä uusien että vanhojen tavaroiden ;)
Ihaninta oli kuitenkin viettää piiitkän tauon jälkeen aikaa äidin kanssa! Myös Peipponen nautti mummin kanssa olosta täysillä. Äitini myös ehdotti, että mentäisiin joku ilta miehen kanssa yhdessä ulos, kun kerran miehelläkin oli vapaata ja lapsenvahtikin paikan päällä ;) Ja koska meillä tulee maanantaina 8 vuotta täyteen yhteistä taivalta miehen kanssa, niin otettiin varaslähtö ja kilisteltiin sille oman kylän maailman parhaassa italialaisessa. Iltaa jatkettiin vielä pari tuntia ihanien naapureiden luona sponttaanisti, kun sattuivat samaan aikaan kotiutumaan omilta menoiltaan. Kiitos äidilleni vielä kerran, kun mahdollisti meille kivan illan! Kyllä se vaan ois arjen keskellä niin tärkeää käydä vähän useamminkin ihan kahdestaan iltaa istumassa tai jotain muuta kivaa tekemässä poissa kotinurkista. Siinä sitä taas huomaa, että se toinen on sittenkin vielä se sama, johon aikoinaan ihastui ja rakastui, kun ei ole lapsi, koira, työt ja kotityöt huutamassa huomiota osakseen!

Mä olen mieheni lisäksi rakastunut neilikoihin! Niitä on täällä meillä nyt kaupoissa saatavilla ihanan edullisesti ja vitsit ne on nättejä! Eihän näitä voi kauppaan jättää, kun hintaakin on vaivaiset 1,99€!




Villeroy & Bochin vanhassa kannussa (2€ kirpparilöytö muutaman vuoden takaa) kukoistavat nuo vaaleanpunaiset ihanuudet paraikaakin silmieni iloksi :)


Kukoistivat niin kovasti (kuvissa ovat vielä ihan nupullaan suurin osa), että näpsäsin muutaman kukkasen hillopurkkiin keittiön ikkunalle vaa'an päälle.




Keittiössä sen sijaan oli ensin valkoisia neilikoita, joiden "jämät" leikkelin toiseen hillopurkkiin, jonka "piilotin" söpöön vaaleanpunaiseen kukkapussukkaan (sisältä muovitettu), joka löytyi Saksan Jyskistä alle parilla eurolla. Ihana löytö :)




Toisesta uusien tavaroiden kaupasta nappasin mukaani suloisen valokuvakehyksen. Hintaa 3€. Se odottelee nyt sisuksiina sopivaa otosta.



Vanhojentavaroiden kauppakaan ei tälläkään kertaa jättänyt kylmäksi, vaan mukaan tarttui tämä suloinen kastikekulho. Siihen ostin kodinonnen keittiönpöydälle. Jotenkin mulla tulee kodinonnesta lapsuudenkoti mieleen. Mulla on sellanen muistikuva, että meillä olisi aina ollut kodinonni keittiössä. Mutta voi olla, että ei ollut aina. Joskus kuitenkin... Katsotaan kauan saan tuon pysymään hengissä. Ostin heti suihkepullonkin, että saa kodinonni kosteutta. Muistatteko muuten sen posliiniastiaston, jonka ostin viime syksynä sikaedullisesti eräästä toisesta vanhojentavaroiden liikkeestä? No, sen mukana tuli peräti kaksi kastikekulhoa, joista toinen on prikulleen sama (pohjaleimoja myöten) kuin tämä. Että raaskii pitää tämän kukkapurkkina, hih ;)


Olkkarin sivuikkuna kaipasi myös "elämää", kun siirsin muutama viikko sitten ostamani ruusupekonian ulkoruokintaan. Leijonanpääkulho sai kaverikseen "kletterfeigen", eli suoran suomennoksen "kiipeilijäviikunan". Mikä tää on oikeasti suomeksi? Joku fiikkus..? Pitää hommata sille rinkula, josko se lähtisi kiipeilemään, kuten murattini keittiössä, ympyrää...


Tänään olin ulkoilmakirpparilla myymässä, yksin. En saanut kaveria, kun keksin aika lyhyellä varoitusajalla homman. Muistinko jo mainita, että meillä on helle. Viime viikolla tuli rakeita ja tänään meni 30 astetta rikki. Aurinko porotti siniseltä taivaalta ja tuuli oli melkoinen, että en sitten huomannut auringon porotusta iholla... Nyt olen kirjaimellisesti punaniska! ...Ja punarinta...ja vähän punaotsa ja -korvakin. Jep. ONNEKSI rasvasin itseni aamulla 30 kertoimella! Miltähän näyttäisin, jos en olisi rasvannut. Ja minä EN ole edes palavaa sorttia...
Olen myyntiini tyytyväinen, vaikkei se ollutkaan yhtä hyvä kuin viime syksynä. Yli 20€ nettotuntipalkka on kuitenkin ihan jees, kun pääsee samalla turhasta tavarasta (vaatteista ja asusteista tällä kertaa) eroon ja saa rusketuksen kaupan päälle :) Mä siis luotan siihen, että tämä punainen väri tasoittuu yön aikana kauniiksi rusketukseksi ;) Jopa Peipponen nauroi, kun näytin sille palaneen niskani ja sen "rusketusrajat" ;D

Ai niin! Ehkä yksi parhaista piristysruiskeista meinasi unohtua! Vastapäisen kirppispöydän vanhalla sedällä oli aivan upea vanha lamppu myynnissä. Arvatkaa ostinko!? No, tietty ostin. Enkä edes tinkinyt, koska kyllä siellä kirpparilla riittää tinkijöitä ihan tarpeeksi, vaikka olisi hinta enemmänkin kuin kohdillaan, huoh. Se tulee sopimaan täydellisesti meidän eteiseen, olen siitä ihan varma, vaikka lamppu onkin vielä autossa, hih. Ja taas yksi ruma Ikean halpa "ufo" poistuu keskuudestamme, jes! Mieskin varmaan jo innosta pinkeänä, kun pääsee sähköhommiin, haha ;D Laitan kuvaa heti, kun lamppu kotiutuu autotallista.

Mikähän mua vaivaa..?! Onko se tuo aurinko, lämpö, ihana tyttöjenilta Peipposen kanssa (mies on Tsekeissä pelaamassa paintballia kaveriporukalla) vai reilu satku ylimääräistä, ihan omaa ja vieläpä itsetienattua rahaa kukkarossa, kun tunnun olevan ihan superhyvällä tuulella ja kuin piristysruiskeen saaneena :) Noh, onhan tuossa syitäkin kerrakseen, joten nautitaan tästä! Kuten myös tästä: äsken ilta-auringossa terassilta näppäsemäni kuva, kun aurinko oli jo mennyt vuoren taa ja valaisi kauniisti vastapäisen laakson. Ei tähän maisemaan vaan kyllästy!


Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille tänne kurkkaaville! Muistaakaa osallistua ARVONTAAN (<- klik) pari postausta takaperin ja kiitos kaikille ihanille edelliseen postaukseen kommentin jättäneille!

Terkuin Liisa

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Viikonlopun turinoita

Ajattelin vain tulla toivottamaan hyvää viikonloppua :)
Ja jotta postauksesta ei tulisi pelkkää jutustelua, ajattelin laittaa teille muutaman "lähikuvan" olkkarista. Viime viikolla postaamani olkkarin muutoskuvat olivat oikeastaan kaikki vähän kokonaisvaltaisempia, joten laitetaan nyt vastapainoa niille ;)

Nämä vanhat tikapuut löytyivät anopin kellarista viime vuonna ja ne ovat mieheni isoisän remppatikkaat. Putsattiin vain enimmistä rakennuspölyistä ja hämähäkinseiteistä. Lesti on vanhempieni mökin löytöjä.


Äitini tulee huomenna! Olen ihan älyttömän onnellinen :) Olen asunut pian 8 vuotta Saksassa, ekat pari vuotta podin kamalaa koti-ikävää Suomeen. Nykyisin kotini on täällä, mutta ikävä Suomen rakkaita ihmisiä kohtaan kaihertaa silti aika ajoin. Kaikkeen tottuu, niin myös tähän välimatkaan ja harvempiin näkemisiin. Onneksi on puhelimet, skypet jne. Viime aikoina olen kuitenkin ikävöinyt perhettäni ja rakkaita ystäviäni enemmän.


Onneksi on ihania ystäviä täällä Saksassakin. Kuten naapurini, joka taas tänään yllätti iloisesti. Kiva, että olet olemassa -ruusut eivät voisi tästä suloisemmiksi muuttua :) En löytänyt sopivan kokoista maljakkoa tai kannua, joten laitoin ne tuohon kapeahkoon ja korkeahkoon saviruukkuun. Aika kivat siinä mun mielestä...




Äiti meni mainostamaan puhelimessa Stockan Hulluja päiviä alkuviikosta. Minä tyttö sitten seikkailin nettikuvastossa tovin jos toisenkin ja pistin äidille tilausta tulemaan. Peipponen saa ainakin kivoja kesävaatteita ja Crocsit. Tykkään kovasti Benettonin lastenvaatteista, mutta normihintaisena niitä ei useinkaan tule ostettua. Niinpä iloitsin suuresti, että Hulluilla päivillä oli mm. t-paitaa, tunikaa ja mekkoa edullisesti tarjolla. Noh, ehkäpä se mummi jonkun mekon niistä antaa tytölle tuliaisenakin ;) 


Itse olin jo alkuvuodesta haaveillut Vilan tai Vero Modan kevättakista, mutta jäi sitten ostamatta, kun kaikki kivat maksoivat lähemmäs satkun ja sattui olemaan muitakin, tärkeämpiä rahareikiä samaan aikaan... En ole vuosiin ostanut välikausitakkia, mennyt vaan vanhoilla kaudesta toiseen. Nyt sattui niin, että molemmilla merkeillä oli mieluisat takit tarjouksessa ja sain nyt siis kaksi takkia huimaan 55€ yhteishintaan! Nyt on taas takkeja muutamaksi kevääksi ja syksyksi :) 

Ikkunanpokakin on "meidän" mökiltä, sitäkin vain vähän rapsuteltu...


Huomenna mulla on iltavuoro. Peipposen tarhassa on isä-lapsipäivä, eli mies menee tytön kanssa aamupäiväksi weisswurst-aamiaiselle ja askartelemaan päiväkotiin :) Illalla, kun tulen kotiin, on sitten jo  äitinikin meillä kotona odottamassa. Sunnuntaina mulla on yövuoro, mutta sitten saan nauttia koko viikon vapaista. Ja onhan ne sunnuntai ja maanantaikin yötöiden ansiosta kokonaisia. Yksi päivä menee kyllä vähemmilläkin unilla. Äidin kanssa on tarkoitus käydä vähän vanhojentavaroiden kaupoilla... Ja varmaan kyllä vähän uusienkin, hih ;) Itselläni on kyllä nyt noiden Hullujen päivien ostosten jälkeen pussin nyörit taas tiukasti kiinni, mutta musta on kiva olla äidille makutuomarina. Iloitsen hänen tekemistään löydöistä melkein ihan yhtä lailla ;)


Jäi muuten viime viikonloppuna kirpparit väliin. Täällä on vaan satanut. Tänään tuli jopa rakeita taivaan täydeltä! Nytkin sataa. Noh, elän siinä toivossa, että kesästä tulee sitäkin parempi sitten. Viimeset pari vuotta on nimittäin jo huhtikuussa ollut helteitä ja sen ansiosta kai sitten varinaiset kesäkuukaudet saatu tosi nihkeästi aurinkoa. Parempi näin :)

Ihanan paljon jo tullut arvontaan osallistumisia! On ollut kiva lukea teidän kesäkeittiöistänne, tai haaveistanne niiden suhteen. Tervetuloa myös uusille lukijoille! Käyhän kurkkaamassa edellinen postaus, jos et vielä ole osallistunut.

Nyt toivotan hyvää viikonloppua kaikille tänne kurkistaville! Kiva, kun olette siellä :)

Terkuin Liisa

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Naulakko ja kesäkeittiöarvonta

Tänään meillä rauhottui taas elo hiukan, kun ystäväperhe lähti takaisin kotiin Suomeen. Oli aivan mielettömän ihanat muutama päivä. Sain tutustua livenä rakkaan ystävän pieneen 7,5 kuukauden ikäiseen poikaan, joka valloitti meidän kaikkien sydämet. Jopa mieheni suli täysin tuon pienen poikalapsen edessä. Sanon "jopa", koska mieheni ei todellakaan lämpene kaikille vauvoille ja lapsille. Hän toki rakastaa omaansa yli kaiken ja pitää monista muistakin lapsista, mutta ei ole mitenkään erityisen lapsirakas sanan varsinaisessa merkityksessä ;)
Muutenkin vietimme vain mukavaa kotoilua, söimme, juttelimme, nauroimme ja nautimme lapsista ja yhdessäolosta todella pitkästä aikaa. Myös Peipponen oli aivan hullaantunut pikkumieheen ja tuo rakkaus oli vähintäänkin molemminpuolista. Peipponen nautti myös silmin nähden siitä, että me, äiti ja isi ja Peipponen vietimme rauhallista aikaa kotona ilman aikatauluja ja kiirettä.

Ennen ystäväperheen vierailua sain miehen poraamaan tytön huoneeseen  pienen puisen naulakon. Ostin tuon naulakon jo monta kuukautta sitten puun värisenä. Jossain välissä olen sen maalannut valkoiseksi ja sitten se onkin vain odottanut kaapissa, että löydän sille sopivan paikan. Nyt se sopii täydellisesti tuohon tytön sängyn jalkopäähän, seinään. Siinä roikkuu nyt myös ihana Marin lähettämän supersuloinen röyhelökassi. Kassi sai kaverikseen joskus vuosi sitten tekemäni pellavasydämen.



Tytön sängyllä lepäilee nykyään ihana pitkulaisen mallinen, rento tyyny, jonka päällisen olen tehnyt kirpparilta löytyneestä lakanakankaasta, vanhaa, pehmeää puuvillaa ja pitsiraita...


Meidän makkarissa ei ole muutoksia tapahtunut. Muutaman viikon tauon jälkeen laitoin taas HM:n ihanat vaaleanpunaiset tekstilakanat sänkyyn ja jotenkin sen myötä taas ilme raikastui :) Se kai sai mut näpsäsemään kuvan myös meidän oviaukolta ;)


Tänään buukkasin äidilleni lentoliput tänne meille. Meillä on ollut vaikeuksia löytää tänä keväänä kaikille osapuolille sopiva ajankohta, mutta nyt päätimme vain "repäistä", kun sekä äidillä että mulla on vapaata ja hän tulee melko sponttaanisti ensi lauantaina ja viipyy 5 päivää. Olen niin onnellinen, sillä viimeisen vuoden aikana emme ole tavanneet yhtä usein kuin edellisinä vuosina, pitkästä välimatkasta huolimatta. Myös Peipponen odottaa rakkaan mummin tuloa hirmuisesti, eikä oikein ymmärrä, miksei mummi nyt jo ole täällä, hih ;) 

Nyt siihen arvontaan, jota olen lupaillut! Teemana on kesäkeittiö! Missä on Sinun kesäkeittiösi? Kotona, mökillä, puutarhassa, mummolassa..?! Jättämällä vastauksen tähän postaukseen, saat yhden arvan. Jos linkität arvonnan mahdolliseen omaan blogiisi saat toisen arvan (linkitykseen voit käyttää jotain allaolevista kuvista). Mainitsethan kommentissasi monella arvalla olet mukana. Ilahdun suunnattomasti, jos liityt blogini lukijaksi, mutten halua kenenkään kirjautuvan ainoastaan arvonnan takia, joten siksi en nyt anna ylimääräisiä arpoja lukijoille.

Sitten siihen palkintoon, jota kaikki jo tietenkin odottavat, hih ;) Kokosin teille tällaisen paketin: Kivat patahansikas ja suuri patalappu taskulla, jotka löydettyäni idea kesäkeittiöarvontaan lähti. Mukana paketissa lisäksi puinen tiskiharja, johon saa vaihdettua harjaosan, POP designin "home sweet home" tiskirätti sekä viime syksynä Ranskasta ostamani rautainen, posliininupillinen naulakko "serviettes" -tekstillä. Tälle en vain ole meiltä paikkaa löytänyt, joten toivotaan, että joku teistä löytää sille hyvän paikan, parhaassa tapauksessa sieltä kesäkeittiöstä tietenkin!





Voittaja saa valita kahdesta kuosivaihtoehdosta, mikä patalappuihin tulee. Joko siis tuo ylläolevien kuvien punasinisävyinen kuosi tai sitten allaoleva siniruutuinen kuosi.


Arvonta alkaa nyt ja jatkuu 30.4. klo 21:00 asti ja voittajan julkaisen Vappupäivänä. Onnea kaikille osallistujille arvontaan!

Mulla on nyt taas kivasti luettavaa tuolla blogilistalla teidän kuulumisienne parissa, joten siirryn sinne ;) Mukavaa huomista keskiviikkoa ja muutnekin viikon jatkoa kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

torstai 12. huhtikuuta 2012

Olohuoneen muutos

Nyt se on tehty! Olkkarin muutos nimittäin :) Pitkään se on muhinut mielessä, olen päässäni pohtinut ja punninnut erilaisia ratkaisuja, sitten piti vielä mieskin lämmittää idealle... Mies ei ollut ensalkuun lainkaan riemuissaan muutoksesta, mutta lopulta suostui ja jopa vähän lämpeni mun ajatuksille. Kun lopulta sain miehen suostumaan, aloinkin itse jänistämään, ratkaisu ei tuntunut sittenkään ihan täydelliseltä. Laitoin suunnitelmat taas jäihin. Kunnes taas pari päivää sitten keksin uuden ja päätinkin ryhtyä heti tuumasta toimeen. Saisihan kaiken takaisin entisille paikoilleen, jos se ei toimisikaan. Miehen ollessa töissä eilen, pistin tuulemaan. Ja siis kyllä, ihan yksin kaiken siirsin! Nostin huonekalut pyyhkeiden ja mattojen päälle, jotta sain lattioita naarmuttamatta ne roudattua. Miehelle jäi hommaksi vain liittää telkkari ym. laitteet uudestaan seinään ;) Illalla nukkumaanmennessä mies sanoi, että uusi järjestys on tosi hyvä, hänen mielestään jopa parempi kuin vanha! Mitäs mieltä te olette?

Olkkarin ovelta on nyt tämä näkymä. Sohvapuoli ja ruokailupuoli vaihtoivat keskenänsä paikkoja. Yksi haaveistani oli saada telkkari etuoikealta, ikkunan edestä pois vähän huomaamattomampaan paikkaan. Talonpoikaiskaappi sai jäädä vasempaan nurkkaan vanhalle paikalleen, sillä siinä se pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Tästä näkee vähän terassiammekin kokonaisuudessaan. Toiseen suuntaan sitä jatkuu noin metrin, ja toiseen parin verran leveydeltään. Syvyyttä on arviolta viitisen metriä.

Hurjasti tykkään myös siitä, että sohva ja nojatuoli muodostavat nyt yhdessä istuinryhmän, tätä muutosta kehui myös mies :)


Ruokapöydän puolelta kuvattuna.

Ja telkkari jää nyt ovenpieleiseen nurkkaan "piiloon", eikä hypi silmille heti sisääntullessa.

Terassin suunnalta kuvattuna.


Peili ja lampetit siirtyivät vain hiukan oikealle, peilistä näkyy nyt entisen tv-nurkan sijaan tikapuut ja kaunis lipasto.


Ruokailupuoli ovelta kuvattuna näyttää nyt tältä. Kruunukynttelikkö pitää vielä keskittää pöydän päälle. Nyt pääsi myös vanha tuunaamamme antiikkilipasto näkyvämmälle, arvoiselleen paikalle. Se jäi ennen ovinurkkaan vähän piiloon. Ja valoakin tulee mielestäni enemmän sisälle nyt, kun telkkari ei enää peitä osaa ikkunasta.



Ruokailupuoli terassin ovelta kuvattuna. Suuri kaappi sai jäädä paikoilleen ;)


Pikkukaappi sai siirtyä lähemmäs ikkunanpokaa...


Vielä pari kuvaa, jotka otin eilen iltahämärissä...



Minä tykkään, mies tykkää, Usva-neidin paikka pysyi entisillään, joten tuskin silläkään mitään valitettavaa ole, Peipponenkaan ei ole motkottanut muutoksesta, joten loppu hyvin kaikki hyvin :)

Arvontaa käynnistyy viimeistään ensi viikolla, jonkun pikkujutun yritän siihen vielä keksiä lisäksi viikonlopun aikana... Pari kirppariakin olisi sunnuntaina tarkoitus katsastaa ;)

Nyt lähden hakemaan Peipposta tarhasta (sinne mennään muuten nykyisin hyppien ja "jipiitä" hihkuen :)), joten mukavaa torstaita kaikille tänne kurkkaaville! Tervetuloa muuten uusille lukijoille, teitä on tarttunut useampikin matkaan viime päivinä, kiva :) Toivottavasti viihdytte!

Terkuin Liisa

Ps. Kyselijöille/ ihmettelijöille tiedoksi vielä, että ei, ei tuohon olkkaristamme avautuvaan näkymään kyllästy, eikä sitä lakkaa itsekään vielä parinkaan vuoden jälkeen ihailemasta tai arvostamasta ;)