maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannuksen viettoa ja Vestan uusi ilme

Lupailin laittaa teille kuvia meidän Juhannusaaton juhlapöydästä. Sää oli upea, joten pöytä katettiin tietenkin terassille :) Olimme terassia siistineet miehen kanssa edellisenä päivänä ja vielä perjantaina sain hommattua, ja miehen kanssa asennettua "suihkuverhon" meidän vanhaan, katoksen alla seisovaan pöytään. Pöytä toimii hyvänä istutuspöytänä ja oivana laskutilana ja pöytägrillin paikkana. Ja se kätkee alleen kaiken maailman roinaa, joka jää nyt kivasti verhon taakse piiloon :)





Juhannuspöytään ostin pari kimppua leikkokukkia Lidlistä, olisin halunnut niitä ihania pioneja, mutta niitä ei valitettavasti ollut saatavilla. Pöytään katoin vanhaa, kultareunaista valkoista posliinia sekä kukallisia pikkulautasia salaatille ja leivälle.



Alkupaloina söimme uusia pottuja, jolle teimme itse sipuli-sinappisen kastikkeen, johon tuli myös mm. siirappia ja etikkaa. Mukailimme tässä yhtä vanhan Maalaisunelma-lehden reseptiä oman maun mukaan. Eräästä toisesta vanhemmasta Maalaisunelmasta nappasin sillille valkosipulisen reseptin, mutta siinäkin vähän inspiroimme sen mukaan, mitä täältä päin kaupasta saa ;) Herkullisia tuli molemmista resepteistä!



Lisäksi tein raikkaan tomaatti-mozzarellan tuoreen basilikan kera sekä tietysti tarjolla oli myös vihreää salaattia ja leipää.





Grilliin lykättiin vielä maissintähkiä ja luomukalkkunaa, parilla eri marinaadilla.



Mies nappasi emännästä viinilasi kädessä muutaman kuvan ;) Tässä näette mun "uuden" tukankin.



Olin tehnyt jo päivällä jääkaappiin kylmenemään ja jähmettymään ihanat, ei todellakaan vähäkaloriset jälkkärit. Tämänkin reseptin löysin yhdestä Maalaisunelmasta. Ekaa kertaa taisin kotona kokeilla niiden reseptejä, vaikka usein on jo pitänyt. Äidin kanssa ollaan kokeiltu menneinä juhannuksina mökillä jotain reseptejä lehdistä. Jälkkärilasejen pohjalle tuli mustikoita (ilman muscovadosokeria, sillä sitä en täältä löytänyt) ja päälle kaadettiin herkullista valkosuklaamoussea, johon tuli kermavaahdon lisäksi myös mm. rahkaa ja vaahdotettu muna. Jälkkärit nautittiin vasta iltamyöhällä sisätiloissa Saksan peliä katsoen ja ne veivät kielen mennessään! (Saksa voitti ;))


Tuliaisiksi saatiin ihanilta vierailta mm kaunis lasimalja kera ihanan kukkakimpun. Kiitos hauskasta illasta ja ihanista tuliaisista C&D! Vielen Dank! :)


Eilen sitten tartuin piiitkästä aikaa maalisutiin ja annoin Vesta-ompelukoneelle uuden ilmeen. Tämä oli tarkoitus sprayata, mutta sudin sitten menemään, koska en saanut painavaa konetta yksin raahattua ulos, enkä tietenkään voinut odottaa, että mies olisi tullut töistä kotiin. Jälkikäteen sprayasin sitten takapihalla vielä tuon kynttiläjalan sekä rottinkikopan.




Koneen maalasin tarkoituksella vain yhteen kertaan, että jälki näyttää sopivan vanhalta ja kuluneelta. Olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen. Mies tuumasi, että oli parempi ruskeana. Makunsa kullakin, mitäs siitä enempiä kiistelemään ;) 



Huomenna mulla on vielä yksi työpäivä ennen vapaita, keskiviikko menee pakkaillessa ja viimeisiä tuliaisostoksia hoidellessa ja torstaiaamuna sitten varhain lennänkin jo Peipposen kanssa Kotosuomeen!
Laittelen kyllä varmasti lomaltakin sillon tällön postausta tulemaan, mutta jos ei kuulu hetkeen, niin älkää ihmetelkö!

Niinpä toivottelenkin nyt kaikille ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa, kaikille lomalaisille hauskaa ja rentouttavaa, toivottavasti aurinkoistakin kesälomaa ja muutenkin ihanaa kesää ihan jokaiselle!!! 

Terkuin Liisa

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Mökin tyhjennystä

Juhannus alkaa vissiin olla siellä Suomessakin pikkuhiljaa vietetty. Me vietimme perjantaina omanlaista Juhannustamme ystäväpariskunnan kanssa grillaillen ja Saksan fudispeliä seuraten. Otin "juhlapöydästä" kuvia, joita laitan seuraavassa postauksessa.
Eilinen meni iltavuorossa, tänään olen viettänyt kotipäivää Peipposen kanssa. Tartuin heti aamupäivällä maalisutiin ja olen aikaansaannokseeni tyytyväinen :) Siitäkin lisää ensi kerralla!

Nyt olen vielä äitini asialla ja laitan lisää uutta kotia etsiviä huonekaluja ym. myyntiin!

Kaunis ruokapöytä jatkolevyllä ja neljä (4) tukevaa, vanhaa puutuolia, ei nitise saati natise, on osannut puuseppä ennenvanhaan tehdä tukevaa ;) Pödän koko 1m x 75cm + jatkolevy 35cm.
Koko ryhmä hp. 200€. Nouto Kärkölästä (noin tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulta). Tuolit voi ostaa erikseenkin, hp 40€/ kpl, kaikki 4 yhteensä 150€, pöytä 50€.

MYYTY!!!

EDIT: TUOLIT MYYTY!


Ihana, suloinen maustehylly, koko 43 x 56cm. Ottaisin tämän oitis meille, jos olisi sille keittiössä paikka! Hp. 25€. Nouto Kärkölästä tai Espoosta.

MYYTY!!!

Puutarhan lepotuolit ;) Maalaa mieleiseksesi, näissä on mukava istua vaikka kirjan kanssa omppupuun alla tai auringossa. Yhteensä hp 20€. Nouto Kärkölästä.

MYYTY!!!

Aurinkotuoli, muovinen, valkoinen. Vain pari vuotta vanha ja vähän käytetty, täysin hyväkuntoinen! Maksoi uutena 100€. Nyt hp 40€. Nouto Kärkölästä.

MYYTY!!!

Huomatkaa sivupalkin linkki mm. vanhasta, kauniista keinutuolista, joka yhä etsii sekin uutta kotia!

Omat aarteeni mökiltä ovat vielä vailla kuljetusta tänne Saksanmaalle :( Jos tiedätte jonkin kontaktin, jolla saisin edullisesti muutaman pienehkön huonekalun tänne kuljetettua, niin please, vinkatkaa!!

Kiitos kaikille Juhannnustoivotuksen jättäneille ja tervetuloa uusille lukijoille! Minä palailen varmaan jo huomenissa uusin kujein postailemaan ;)

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille tänne kurkkaaville!

Terkuin Liisa

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Sänkyvanhus etsii kotia! ...ja auringonpalvontaa

En ole sairas enkä maannielemä, meillä vaan on hellettä piisannut ja noh, olen mä välissä käynyt parit työvuorotkin heittämässä. Oon ollut totaalisen laiska tekemään mitään neljän seinän sisällä. Pyykkivuori kasvaa ja täällä on melkoinen sotku, mutta ei vaan ole huvittanut! Tänään sentään sain yhden koneellisen pyykkiä pestyä sekä imuroitua...
Sen sijaan ollaan oltu kaiket päivät terassilla Peipposen kanssa tai muuten vaan ulkona, nautittu auringosta, syötykin ulkona (siis omalla terdellä-ulkona). Auringon paistaessa ja helteiden helliessä ei vaan sisätilat jaksa kiinnostaa ja sen takia jää sitten koneellakin istuminen vähille.
Lisäksi mulla on ollut viime viikkoina kestopäänsärky. Saan sen aina aika ajoin, koska selkä, niska ja hartiat ovat niin jumissa. Sekin vie mehut aika hyvin. Eilen sain mentyä lääkärille ja se kannatti, ihana lääkärini kirjoitti mulle fysioterapiaa ja ekat hieronta-ajat on varattu ensi viikolle, jei!
Myös eilinen kauppareissu Lidlissä kannatti, siellä oli maaleja viikkotarjouksena, ostin heti ison purkin valkoista sekä pullon spraymaalia, valkoista tietenkin. Nyt kun sais raijattua ton Vesta-ompelukoneen takapihalle niin pääsis tuunailemaan :)) Yritän kyllä sen tehdä vielä ennen lomaa...
Nyt olen vapailla, tänä aamuna kävin kampaajalla hakemassa lomalookin ja olen tosi tyytyväinen. Sain "muutaman" kommentin tänään, että näytän Vic Beckhamilta, haha ;)
Käynti Lidlissä kannatti myös sen takia, että siellä oli taas neilikoita, vaaleanpunaisia! Olihan niitä tietty kimppu ostettava! Pionini ovat jo nuupahtaneet...
Blogikirppistäkin pitäisi päivitellä, mutta en ole saanut vieläkään niitä juttuja kuvattua...
Sen sijaan laitan nyt vielä yhden äitini ihanuuden tänne myyntiin.

EDIT. Sänky on näillä näkymin MYYTY! Kiitos kaikille kiinnostuneille ja viestin lähettäneille!

Tämä ihana, vaalean vanhallaroosalla maalattu yli satavuotias sänkyvanhus etsii kipeästi uutta kotia! Patja koko 65cm leveä ja pituus säädettävissä kuvan noin reilusta metristä aina 140-150cm asti. Unelma leikki-ikäiselle tai pienelle koululaiselle sängyksi tai sitten ihan vaan huoneen koruksi, sohvaksikin... Kunto on todella hyvä ja tukeva. Äitini luopuu tästä sydän verta vuotaen tilan puutteen vuoksi heidän myytyä vapaa-ajan kotinsa!
Nouto mieluiten Kärkölästä (noin tunnin ajo pääkaupunkiseudulta) ja hp. 150€.

MYYTY!!!

Huomenna menen ripsientaivutukseen piiitkästä aikaa, iltapäivällä kahvitellaan Peipposen tarhakaverin luona. Hih, tuo kyseinen tyttö oli viime viikolla kysynyt äidiltään, voisiko Peipponen tulla joskus heille leikkimään... Miten isoja noi pienet jo onkaan! 

Meillä ei ole kyllä omena kauas puusta pudonnut, tuntuis osaavan tyttökin nauttia auringossa löhöilystä, sen verran letkeästi makoili viikonloppuna "poolissaan" ;) 50-kertoimella rasvattuna tietenkin!



Ensi viikon torstaina olisi tarkoitus lentää Suomeen lomailemaan, nyt vaan näyttäis siltä, että joudun heinäkuun alussa käydä vielä yhden työvuoron tekemässä täällä :( Jätän kyllä sitten tytön mummin hoiviin ja käyn yhden yön reissulla kotona/ töissä. Miehen Suomeentulon ajankohta on vielä epäselvä. Hänelläkin alkaa loma jo ensi viikon lopulla, mutta taitaa viedä fudis voiton, jos Saksan menestys jatkuu, ja hän tulee sitten vasta finaalin jälkeen Suomeen. Katsotaan... En ota nyt näistä mitään stressiä, kaikki kyllä järjstyy aina jotenkin päin...!

Nyt sataa ja salamoi, ihanaa, ilma raikastuu...tämä on KESÄ! Aamulla saadaan taas toivottavasti lähteä shortseissa liikkeelle ja päivä nauttia helteestä :)

Ainiin, vielä pakko hehkuttaa, että nyt, vajaan kolmen viikon kevyemmän linjan tuloksena, vaaka näyttää kolme kiloa vähemmän! Alan olla omassa hyvänolonpainossani :) Ja tänäänkin söin silti esim. jädeä ja nautin grilliruualla lasin viiniä. On ihana huomata, mitä kaikkia herkkuja sitä voikaan syödä, kunhan syö oikeita juttuja ja oikeassa määrin ;)

Kesäterkuin Liisa

Ps. Vaihdettuani upotetun kommenttisysteemin, jumittaa viestitys tosi pahasti enkä ole saanut juurikaan omia vastauksiani teidän viesteihin läpi, yrityksestä huolimatta :( Kiitos kuitenkin kaikille viestin jättäneille, olen kaikki huolella lukenut!

torstai 14. kesäkuuta 2012

Shoppaillen

Tulin vain kertomaan, että ei mua maa ole niellyt, vaikka kirppistelypostauksiin tulikin pieni tauko ;)
Kiitos muuten kiinnostuneille ja ostajille tietty erityisesti! Paketit odottavat jo tuolla eteisen lipaston päällä lähtöään maailmalle :)
En mä täällä ihan jouten päivän ole ollut kuitenkaan, vaikkei niitä sisustusjuttuja vielä olekaan tullut blogikirppikselle myyntiin... Niiden suhteen on vaikeaa senkin suhteen, että lähetyskulut nousevat painon tai koon takia helposti liian suuriksi :( Mutta olkaa maltillisia, en ole vielä kellarissa käynyt tonkimassa lainkaan!

Kellarin tonkimisen sijaan olen siivonnut vaatekaappiani! Ja tehnyt toisin sanoen tilaa uusille... Eilen vietin nimittäin ihanan iltapäivän kaupoilla naapurinrouvan kanssa. Kiersimme mm. kenkäkauppoja etsien mulle uusia työkenkiä (joita ei löytynyt) ja ostaen ihan jotain muita kenkiä sekä uutta kesävaatetta :) Välillä kävimme tankkaamassa kahvilassa ihanat tomaattimozzarellaleivät.

Tänään vietimme miehen kanssa kahdestaan aamupäivän toisella kaupungilla ;) Nyt lykästi ja löysin ihanat työkengätkin! Tai noh, ihanat ja ihanat, eihän ne juuri eroa edellisistä, niin tiukat on meillä säännöt siitä, millaiset kenkien tulee olla, mutta löysin sopuhintaan hyvännäköiset, -laatuiset ja mukavat popot :) Lisäksi löysimme miehelle kivat chino-housut ja mulle ihanat pellava-chinot H&M:ltä hyvästä alesta. Mies maksoi, joten mikäs sen mukavempaa shoppailua, hih ;)
Lisäksi kävimme "enkelikaupassani" ja sieltä ostin keittiönpöydän vetolaatikkoon uuden nupin. Edellinenhän muutti makkarin lipastoon viime viikolla. En kyllä nyt ole nupin kauneudesta huolimatta ihan varma tästä uudesta tulokkaasta. Jotenkin se ei tule tosta yhtään hyvin esille... Mitäs mieltä te olette?




Vaatekaapin siivouksesta koitui se, että blogikirppikselle on tulossa vielä muutama vaatekappale myyntiin, pari juttua mieheltäkin muuten!
Muutaman jutun pidän vielä jemmassa kesän yli ja laittelen vasta syksyllä tyrkylle. Luulen, että nyt ei ketään kiinnosta neuleet tai villakangashousut ;)

En nyt lupaa mitään aikataulua blogikirppiksen suhteen, laittelen uutta tulemaan, kunhan kerkeilen, ehkä kuitenkin jo huomenissa... Joten älkää karatko kovin kauas ;)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille! Itselläni vielä huominen vapaa ja sää näyttäisi vihdoin ja viimein olevan taas paranemaan päin!

Terkuin Liisa

Ps. Voisko joku kertoa, miten kommenttilootan asetukset saa muutettua niin, että saan vastattua jokaiseen viestiin erikseen??!! Oisin tosi kiitollinen neuvosta :)

tiistai 12. kesäkuuta 2012

BLOGIKIRPPIS osa 2: VAATETTA

Jatketaan nyt Blogikirppistä vaatteilla... Paljonhan olen vaatetta myynyt kirpparilla viime aikoina, mutta jotain sentään sain haalittua kokoon tännekin ;)
Jätä viesti kommenttilootaan tai meilitse: vaniljainenblogi@gmail.com jos haluat ostaa jonkun tuotteen tai lisätietoja niistä!


1. Mangon tunika, koko S (reilua kokoa, itse käytän vaihtelevasti S ja M ja aina tämä on mulle mahtunut, oli kiloja enemmän tai vähemmän) ihanan vanhanroosan värinen, kivoilla yksityiskohdilla, kuten "avoimet" hihat. Vain muutaman kerran pidetty, siis oikein hyväkuntoinen ja tahraton. Hinta postareineen 8€.
MYYTY!

Takaa tunika on hitusen pidempi kuin edestä.




2. Edc Espritin polvipituinen, lyhythihainen mekko. Myyränvärinen, kreppitrikoota, koko M. Nättejä yksityiskohtia rinnuksessa. Vähän pidetty eli tosi hyväkuntoinen, ehjä ja siisti.
Hinta postareineen 12,50€.

MYYTY!




3. Ihana, kesäinen kukkapaitis/ -tunika. Flash Womanin, koko 38/ M. Vajaamittaiset hihat, raikkaat värit. 100% puuvillaa. Täysin ehjä ja siisti, vain laput niskasta poistettu. (Kuvassa kerran pidettynä, pesen ja silitän vielä ennen lähetystä!)
Hinta postareineen 6,50€. 

MYYTY!



4. H&M Mama-malliston äitiysfarkkucaprit. Lahje on pilli, vaikka kuvassa näyttä melko leveältä. Trikootuubin saumoja olen itse joutunut ompelemaan, mutta nehän eivät paidan alta näy ja farkut ovat siis muuten täysin hyväkuntoiset. Koko 42. Oli kivat kesäaikaan ja mahtuivat mulle vielä melko loppuvaiheessakin ja pidin niitä pitkälle syksyyn saappaiden kanssa :)
Hinta postareineen 13€.





5. Tunnistaako joku nämä? ;) Ostin nämä ihanat mokkasiinit toukokuun alussa, ne ovat kokoa 40. Ostopäivänä mulla oli ihan turvoksissa jalat jostain syystä ja nämä on mulle nyt auttamattomasti isot :( Myös pohjallisen kanssa... Mulla on siis normaalisti 39. Mokkasiinit ovat aitoa nahkaa ja ostin ne tarjouksesta 19,90€ hintaan. Olen pitänyt niitä yhden ainoan kerran ja totesin siis suuriksi. Ainoa "vika" niissä on hintalappu, jota en toisesta sisäpohjasta ole saanut pois rapsutettua, sillä pohja lähtee mukaan...mutta sehän ei ulospäin näy.
Hinta postareineen 14€.



6. Ihana Victoria's Secretin myymä Moda Internationalin olkaimeton kesämekko (100% puuvillaa). Rinnanympärys kreppiä, koko S. Mahtunut kyllä mullekin aina, vaikka muuten olisin M käyttänyt. Mulle mekko on polveen tai hiukan sen ylle, olen 168cm pitkä. Tosi hyväkuntoinen ja mielestäni laadukas mekko! 
Hinta postareineen 7,50€.

MYYTY!



Sitten Peipposen vaatekaapin antimia! Laitan Peipposen vaatteille hinnat ilman postareita. Postarit Saksasta Suomeen 500g asti 3,45€, siitä kiloon 7€, 1-2kg 8,90€. Ja jos löydät useamman mieleisen vaatteen, niin tietty katsotaan postareiden lisäksi myös vaatteille kiva kimppahinta ;)

1. Ihanat kesäfarkut H&M koko 86. Suloisia kirjailtuja yksityiskohtia! Vain pari kertaa pidetyt/ pestyt. Ei tahroja, täysin ehjät ja siistit muutenkin!
Hp. 4€.





2. H&M:n ihana, valkoinen tunika/ mekko. Koko 86. Mahtui Peipposelle vielä tänä kevänäkin farkkuleggareiden kanssa tunikana, viime kesänä pidettiin mekkona :) Täysin ehjä ja tahraton!
Hp. 3€.

MYYTY!



3. Pikku balleriinalle suloinen Cirafin jumpsuit, kerran pidetty! Koko 68. Uudenveroinen!
Hp. 2€.



4. Ihana, hempeä Petit Bateaun kesämekko pikku prinsessalle, ohutta puuvillaa (100%), suloisia yksityiskohtia, kuten taskut ja kaulukset, koko 74/ 12kk. Selässä napitus ylhäältä alas. Vain käyttöönottopesty, ei kertaakaan pidetty, eli kuin uusi! Meille tämä ihanuus oli väärää kokoa kesäaikaan... Hinta 5€.

MYYTY!



5. Cri Cri:n trikoomekko, merihenkinen, koko 86. Paljon pidetty, mutta täysin ehjä ja siisti, oli yksi meidän lemppareita viime kesänä, leggareiden kanssa tai ilman ;) Laitan mukaan tähän sopivat valkoiset vajaamittaiset leggarit rypytyksillä.
Hinta 2€.

MYYTY!


6. Topolinon luonnonvaalea lyhythihainen neuletakki/ -mekko. Kerran pidetty eli kuin uusi! 
100% puuvillaa. Super söde leggareiden kanssa ja vaikka farkkujen ja saappaiden kanssa syksyllä! Koko 92. Hp 4€.

MYYTY!


7. Julia Minin puuvillaneuletakki, pinkki. Koko 86, tosi reilua kokoa! Mahtuisi Peipposelle vieläkin, mutta nyt on aika tehdä tilaa uusille ;) Ehjä ja tahraton, käytetty, mutta siisti kunto.
Hinta 2€.



Tässäpä näitä tällä erää. Mulla on mietinnässä kaksi Vero Modan juhlamekkoa, josko raaskisin laittaa myyntiin... Toista olen pitänyt kerran, toista kaksi... Molemmat kokoa 36. Itselleni ne ovat tällä hetkellä tiukkoja, niihin pitäisi olla se pari kiloa hoikempi tai ainakin kiinteämpi ;)
Molemmat ovat vartaloa myötäileviä ja olkaimettomia, toinen tummaa (munakoison väristä?) "satiinia" mustalla pitsinauhalla rinnan alla sekä satiinivyöllä, toinen on valkoinen/ luonnonvaalea, stretsipuuvillaa, hopeanharmailla kukkakirjailuilla ja vaalella satiinivyöllä. Molempien pituus hiukan polven ylle jäävä. Jos kiinnostuit, voin laittaa kuvia yksityisesti :)

Sisustustavaran kanssa on suurin vaikeus...mä olen niiden suhteen varsinainen hamsteri ja tunne hirveää eroahdistusta, jos kaikki ei ole esillä, hih ;) Niinpä niistä mun on vaikeinta luopuakin. Tai siis kaikki, mistä en itse pidä, olen jo joko tuunannut mieleisekseni tai hävittänyt... Olen nyt kuitenkin yrittänyt löytää edes jokusen tavaran, joita en koe välttämättömäksi säästää. En ole niitä vielä kuvannut, ja tarkoitukseni on löytää niitä vielä lisää! Joten niistä jatketaan ensi kerralla!

Terkuin Liisa

Ps. Käyhän kurkkaamassa edellinen postaus, eli Blogikirppiksen 1. osa!
EDIT: Edellisen postauksen PINNIKSEN nouto onnistuu tarvittaessa myös Espoosta!