lauantai 7. toukokuuta 2011

Äiti...


Tarkoitukseni oli laittaa kukkakuvan kera äitienpäivätoivotukset, mutta jotenkin se jäi...
Ensin jumituin lukemaan teidän ihania postauksianne, viikonloppu- ja äitienpäivätoivotuksineen. Muutama postaus kosketti syvemmältä, parista tuli jopa tippa linssiin...
Olen ollut pari viimeistä päivää taas tosi herkällä tuulella. Mietisekelen tahtomattanikin syntyjä syviä ja pienemmästäkin nousee pala kurkkuun...
Etenkin yksi postaus sai minut tänä iltana nöyrtymään, lukiessani tunsin suurta iloa, surua, pienyyden tunnetta, onnea... Iloa siitä, että minulla on lapsi, joka saa elää kotona, rakastavien, terveiden vanhempien kanssa, surua siitä, että kaikilla lapsilla näin ei ole, pienyyden tunnetta sen tosiasian edessä, että aina itsellä ei välttämättä ole vaikutusvaltaa elämän suurimpien asioiden edessä... Onnea siitä, että näilläkin surullisemmassa tilanteessa elävillä lapsilla voi silti olla mahdollisuus äidinrakkauteen, sijaisäidin...

Minulla on onni omata ihana, rakastava, hoivaava, suurisydäminen, kannustava ja hyväksyvä äiti. Itse en ole ollut äidilleni itsestäänselvyys. Vanhempani joutuivat pelkäämään lähes koko raskauden ajan terveyteni puolesta. Sitäkin suurempi oli onnen, ilon ja kiitollisuuden tunne terveen tytön syntyessä. Minulla on aina ollut hyvin läheinen suhde äitini kanssa, hän on ennenkaikkea äiti, mutta nyt aikuisena mys ystävä. Elämäni peruskivi, joka on aina valmis kuuntelemaan, auttamaan, tukemaan... Kiitos, Äiti!

Myöskään Peipposen syntymä ei ollut itsestäänselvyys. Yritimme melko kauan mieheni kanssa tulla raskaaksi, ehdimme jo pohtia muitakin vaihtoehtoja, kunnes se sitten tapahtui, kun sitä vähiten osasimme odottaa...täysin luonnollisesti :) Koko alkuraskauden pelkäsin, että menettäisin lapseni, en vain uskaltanut uskoa onneeni... Jossain vaiheessa päätin lopettaa pelkäämisen ja alkaa nauttia raskaudestani. Lapsemme syntyi ja on terve. Se on kallein lahja maailmassa.

Uskonkin, että lapsemme valitsevat meidät vanhemmikseen ja tulevat, kun aika on oikea. Tulivat ne sitten mistä tahansa, keinolla millä hyvänsä...

Joka päivä olen kiitollinen lapsestani, hartaasti toivotusta, rakkaimmasta aarteestani. Kiitos Peipponen, että valitsit minut Äidiksesi! Olen onnellinen, jos osaan olla edes puoliksi niin hyvä äiti sinulle kuin omani on ollut minulle.


Onnellista Äitienpäivää teille kaikille upeille lukijoilleni, tasapuolisesti, olit sitten ihmis- tai eläinlapsen Äiti, Sijaisäiti, Isoäiti... Ja jos ei muuta, niin onhan meillä kaikilla Äiti, joka on meille elämän lahjoittanut...

Ensi viikolla otan taas itseäni niskasta kiinni ja postaan jotain vähän ilomielisempää ;D

Herkistellen Liisa

ps. Kuvan kukat ovat ne, jotka tuskin pysyvät ruukussaan ulko-ovellamme, niin ovat kasvaneet!

20 kommenttia:

 1. Ihana teksti...liikuttava. Ihanaa äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Äitienpäivää suloisen Peipposen äidille :) Halauksin!

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihania sanoja taas sinulta! Osaisinpa itsekin pukea ajatukset edes joskus sanoiksi yhtä hyvin... olenhan itse viiden ihanan lapsen äiti! Olen äitilleni ikuisesti kiitollinen kaikesta. Aina äitille on ollut helppo jutella kaikesta, niin hyvästä kuin pahasta, aina olen tukea häneltä saanut ja saan edelleen. Äitini on ollut minulle hyvä roolimalli omaan äitiyteeni, mm. rajat ovat rakkautta. Ja nyt ehkäpä esikoiseni jo sen ymmärtää ja toiset (toivottavasti) tulevat hyvää vauhtia perästä! Kyllä tää vanhemmuus on välillä haastavaa, mutta päivääkään en siitä vaihtaisi pois! Ihanaa äitienpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus.

  Itselläni oli myös maailman paras äiti,valitettavasti jouduin vain luopumaan äidistäni liian varhain,mutta onneksi hyvät muistot on jäljellä.

  Oikein ihanaa Äitienpäivää Liisa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Tosiaan ihana, herkkä postaus. :) Minulle tämä on ensimmäinen äitienpäivä ilman omaa äitiäni ja odotankin sitä vaihtelevin tuntein, aina elämä äitinä ja äidin kanssa ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

  Oikein mukavaa äitienpäivää sinulle perheesi
  parissa! :)

  VastaaPoista
 6. ihanaa! Hyvää Äitien päivää myös sinne!

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja koskettava postaus!

  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kirjoitus! Ihanaa Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 9. Kauniita sanoja, herkkiä lauseita...

  Ihanaa Äitienpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 10. Kaunista tekstiä...
  Miulla oli onni saada tänään nuoremman tytön tekemää kakkua, vanhempikin tulee käymään ♥
  Ja illemmalla vien pihalta äitini haudalle kukkia, jotka on lapsuudenkotini pihalta tänne tuotu ♥

  VastaaPoista
 11. Äiti on maailman kauneis sana!!

  Ihanaa ja onnellista äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 12. Aivan ihanan koskettava postaus taas<3 On suuri onni saada tuntea olleensa toivottu lapsi, jota rakastetaan täydestä sydämestä. Kaikilla ei tosiaan näin ole ja toisaalta kaikki eivät osaa tuota asiaa arvostaa, vaikka heillä se onkin. Vaaditaan liikaa, vertaillaan ja syytellään. Olen aivan varma, että olet maailman paras äiti Peipposelle, Liisa, sydämellinen, lämmin, rakastava ja huolehtiva, se kaikki huokuu kirjoituksistasi. Oikein ihanaa Äitienpäivää sinulle!<3

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana postaus;) Ihanaa äitienpäivää sinulle<3

  VastaaPoista
 14. Kaunis teksti sinulla postauksessa:)
  Mukavaa äitienpäivä iltaa ja uutta viikkoa:))

  VastaaPoista
 15. Kaunis postaus:-)
  Oikein aurinkoista alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 16. Kiitos ihanista kommenteistanne, kaunista sanoistanne :) Te olette ihania!

  Kiitos myös teille, jotka keroitte jotain omasta äitisuhteestanne, kiva lukea näitä viestejä...
  Jaanaelina ja Enna, olen pahoillani, että olette omista äideistänne jo joutnut luopumaan :(

  Ihan totta on, että aina ei ole ruusuista vain äitinä olo, oli niitä lapsia sitten yksi tai useampi. Eikä tietenkään ole aina ollut minullakaan pelkkää positiivista suhde oman äitini kanssa... toivon hartaasti, että Peipposesta ei tule samanlaista teiniä kuin itse olin, heh ;)

  Mutta kyllä silti se rakkaus omaan lapseen voittaa aina, ja jos hyvät ja huonot asiat ynnätään, niin jäädään reilusti plussalle, mikä äitinä oloon tulee :) Jännä oikein välillä huomata, miten sitä yhdessä hetkessä tuntuu joku juttu niin vaikealta ja raskaalta ja suututtaa ja surettaa...ja seuraavassa lapsi sanoo tai tekee jotain suloista, rakastettavaa ja hups, on tas kaikki "kökkö" unohdettu ja kummasti jaksaa taas eteenpäin sen voimalla!

  Toivon, että teillä kaikilla on ollut tänään ihana päivä!

  Halauksin Liisa

  VastaaPoista
 17. No olipas kaunista! Pääsin heti aamusta herkistymään.. <3

  VastaaPoista
 18. Jotenkin on nämä viime päivät menneet liitelemällä ohi. Vasta nyt pääsin taas lukemaan muiden tekstejä.
  Ihania ajatuksia, joillakin vain on se puheen ja kirjoittamisen lahja -sinulla ainakin :) Herkistyin taas kerran kirjoituksestasi.

  Itse pidin aikoinaan lapset itsestään selvyytenä. Tulin kolmelta ensimmäiseltä raskaaksi heti ensi yrittämältä ja sehän oli "normaalia". Ellen kanssa kävikin toisin. Tulin kyllä raskaaksi, mutta menetimme 5 lasta :( Kolme ihan spontaanisti, kaksi jouduin synnyttämään. Viidennen keskenmenon jälkeen sovimme, että kerran vielä ja sitten se on loppu. Oli henkisesti melko rikki. Sitten tärppäs :) Koko raskauden ajan oli peloissani, mitä jos käy niinkuin aiemminkin ja joudun taas synnyttämään enkelivauvan... Kaikki meni kuitenkin hyvin. Alexin kanssa meillä taas oli muita huolia, mutta onneksi kaikki kääntyi parhain päin.

  Vasta näiden kahden viimeisen lapsen jälkeen olen "oppinut" arvostamaan sitä, että mitään ei pidä pitää itsestään selvyytenä. Varsinkaan äitiyttä! Tottakai olen aina rakastan lapsiani, mutta ajatus äitiydesta ja äitinä olemisesta on muuttunut.

  Varmasti tekin, kun monta vuotta yrititte, arvostatte äitiyttä ehkä hieman eri lailla, kun esim. minä aikoinaan, jolle se oli tosiaan itsestään selvyys.
  Äitiys (ja isyys) on ihanaa, enkä vaihtaisi sitä mistään hinnasta pois. Valitettavasti Mikin äiti jäi elämästämme melkein kokonaan pois meidän lapsimäärän vuoksi:( Mutta sen uhrauksen tekisimme uudelleen, jos pitäisi valita.

  Toivottavasti kukaan ei ymmärrä tätä väärin!! En osaa oikein muullakaan tavalla sitä selittää...

  En osaa muuta sanoa, kuin että todella ihania ajatuksia. Tiedän, että Peipponen on varsin onnekas ja onnelinen lapsi -varsinkin kun sai teidät vanhemmikseen :) Tuollainen kirjoitus olisi ihana antaa lapselle joskus myöhemmin (jos siis osaisi kirjoittaa niinkuin sinä)

  Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ystäväin♥!

  VastaaPoista
 19. Oi kuinka kaunista tekstiä - jälleen kerran. Blogiasi on todellakin ilo lukea ♥

  VastaaPoista
 20. Kiitos Mia, Maanvaiva ja Tiina :)

  On kiva kuulla, että pidätte tavastani kirjoittaa ja, että luette tekstejäni mielelläni. Olen kai tämän taidon äidiltäni perinyt :)

  Mia, ei me onneksi montaa vuotta jouduttu yrittämään, mutta aika tuntui silti todella pitkältä, kun ympärillä "kaikilla" tärppäsi niin helposti ja nopeasti. Kuukausi toisensa perään meillä jouduttiin pettymään... Tiedän, että monet yrittävät todella vuosikausia, jopa yli 10 vuotta... Meille oli selvää, että niin pitkään emme odota, vaan alamme sitten yrittää muitakin keinoja saada lapsi, jopa adoptioasiaa pohdimme vakavasti. Selvää oli myös, että jos toisesta löytyisi "vika" niin emme haluaisi käyttää toista naista tai miestä "apuna", vaan sitten ainakin yrittäisimme adoptoida lapsen. Maailmassa on liikaa lapsia, joilla ei ole rakastavia vanhempia tai kotia lainkaan... joiden elämän kortit ovat hyvin heikot... Miksemme siis voisi antaa yhdelle noista lapsista rakastavaa kotia...?! Nyt olemme toistaiseksi tyytyväisiä tähän yhteen terveeseen, iloiseen tyttöömme, mutta aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan...

  Kamalaa, mitä olet joutunut kokemaan sillon teidän Elleä yrittäessänne. En osaa edes kuvitella, mitä olette käyneet läpi, huh.. Ihanaa kuitenkin, että teillä nyt on viisi ihanaa lasta, ja Alexikin pahimmasta selvinnyt... Vaikuttaa aina kuviesi ja kertomasi perusteella niin aurinkoiselta, onnelliselta pikku pojalta tuo prinssinne :)

  VastaaPoista