maanantai 6. kesäkuuta 2011

Kukkia ja tyynyjä

Eilen kuin tilauksesta sää oli tosi ailahtelevainen, joten ei tarvinnut potea huonoa omaatuntoa sisällä touhuamisesta ;) Saatuani Peipposen päiväunille, oli tarkoitukseni sännätä kukkapenkkien kimppuun. Noh, viisi minuuttia myöhemmin alkoi ensin jyristä ja sitten piskoa vettä. Sitten hetken rauhallista, näytti jopa kirkastuvan, mutta ei, alkoi sataa kaatamalla ja ukkostaa oikein kunnolla. Peipponen ei nukkunut kuin tunnin verran, jonka jälkeen aloin siivota. Siivosin minkä kerkesin, mies pesi uunin pelteineen päivineen ja iltapäivällä, kun sitten vihdoin kirkastui, hyökkäsin pihalle niiden rikkaruohojen kimppuun. Välillä meinasi taas ripotella vettä, mutta en antanut periksi ja sain kuin sainkin homman tehtyä. Ja lisäksi vielä lakaisin terassin ja siistin paikkoja muutenkin.

Meille oli lomani aikana ilmestynyt tällaisia kukkapenkkiin :) 
Jännityksellä odottelimmekin mieheni kanssa, josko ne innostuvat kukkimaan, sen verran rangoilta näyttivät viime kesän jälkeen...ovat siis entisten asukkaiden peruja.


Penkin toiselle laidalle on puhkeamassa kukkaa enemmän minun makuuni, ihanan hempeän roosaa...yksi kukka on jo auennut, nuppuja on valtava määrä! 



Nämäkin kukkivat yhä, ja varsinkin tästä yhdestä on tullut ihan vallaton puska!


Tältä se näytti vielä pari kuukautta sitten ;)


Niistä mun yrttiviljelmistä ei sitten tosiaan tullut mitään...eilen tyhjensin ruukut. Pitää lisätä ostoslistaan yrtit ;) Basilikaa meillä löytyy aina keittiön ikkunalta...


Ennen Suomilomaani olin pyytänyt äitiäni käymään Pian puodissa, eli Sisustajantaivaassa, ostoksilla... Harmitti, kun meillä meni lomat päällekkäin Pian kanssa, enkä tällä kertaa päässyt itse puodille ihastelemaan...ja shoppailemaan. Äiti oli pyynnöstäni ostanut pari tyynynpäällistä...
...ihanan hempeän kukallisen...


...ja romanttisen valkoisen, joka pääsi vierashuoneen sängylle. Sopii huoneen tyyliin kuin nappi paitaan :)




Polkadotin Hannilta parilla hassulla eurolla (Kiitos vielä, Hanni!) ostamani tyynynpäällinen pääsi toisen löhötyynyn kaveriksi olkkarin löhönojatuoliin. Tämä tyynynpäällinen on niiiin mun, että!


Muutenkin uudet tavarat ovat hiljalleen löytäneet paikoilleen, mutta jätetään sentään jotain toiseenkin kertaan.
Eilen siivousten ja muiden touhujen lomassa mulla alkoi aallottainen pahaolo...Tuli ja meni hyökyinä, vatsassa kipristeli kummasti ja ihan oksetti välillä. Illalla ennen nukkumaanmenoa oli kuumeinen olo ja meinaskin oksut tulla, mutta jotenkin ei vaan tullut. Aamuvarhain alkoi sitten tulla toisesta päästä. Anteeksi suorapuheisuus, mutta tätä on vissiin liikkeellä ;) Nyt on tosi väsy olo ja mahassa tosi outo olo, mutta ei sen kummempaa onneksi. En ole kyllä tänään vielä mitään syönytkään, ei vaan oikein tee mitään mieli ja pelkään, että sitten alkaa taas ravaaminen... Siskoni perhe oli ollut vatsataudissa edellisellä viikolla ja viikko sittenhän me siellä heidän luonaan päivää vietettiin. Taitaa olla jotakuinkin viikko siis itämisaika tässä tapauksessa... Toivon nyt vaan, ettei tämä tästä tämän pahemmaksi muutu ja, ettei muu perhe, varsinkaan Peipponen sairastuisi... Joku sitäkin "riivaa", kun on nukkunut nyt 2,5 tuntia päikkäreitä! Ei ole varmaan koskaan nukkunut näin kauaa! Tai ehkä sillä vaan on lomaväsymys...olihan se aika haipakkaa siellä kotosuomessa ;)

Nyt mukavaa päivän jatkoa kaikille! 

Terkuin Liisa

Ps. Peipponen heräsi, nyt jätän kuvat tähän latautumaan, jotta saan postauksen lähtemäänkin joskus...
Kyllähän noin pitkien päikkäreiden jälkeen kelpaakin olla hyvällä tuulella herättyään ;)



12 kommenttia:

  1. Ihunat tyynyt!
    Voi ei.. toivottavasti ei pahenee toi tauti!

    VastaaPoista
  2. Voi että kun on niin suloinen tuo Peipponen:))
    Kauniit tyynyt oletkin ostanut.Tuo kukallinen olisi niin minulle mieluinen.Täytisikin taas ruveta koneella ompelemaan uusia päällisiä tyynyihin.Kangaskaupassa pitäisi ensin pyörähtää.
    Harmi etteivät yrtit lähteneet kasvuun.Vaan ei kannata lannistua.Niitähän voi kasvatella pitkin kesää:)
    Mukavaa uutta viikkoa ja parantumisia!

    VastaaPoista
  3. Ihania kukkia, kauniita tyynynpäällisiä ja suloinen Peipponen!
    Toivottavasti voit jo paremmin ja säästytte vatsataudilta!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia taasen kerran ja voi suloisuus tuota peipposta!! Ihan mun näköinen on tuo ranskanlilja-tyyny, muutkin tyynyt kauniita mutta lilja kyllä mun juttu! :)
    Täällä sisutusjutut jäänyt vähemmälle, kun tuo huono rahatilanne ajoittain vaikeuttaa toteutusta. Täytyy nyt vaan jostain säästää ja hankkia kotiin jotain uutta, vaikkapa tyynyjä ;)
    Toivottavasti vatsatauti helpottaa ja pääsette taas nauttimaan aurinkoisista keleistä, jatkahan kirjottelua samaan malliin! Lueskelen jutut aina vaikka kommentointi onkin laiskempaa...

    Mukavaa alkanutta viikkoa!!

    VastaaPoista
  5. Ihanat ruusut!!Oi!! Olen aivan heikkona ruusuihin! :)

    Kaunista viikkoa ja ennen kaikkea tervettä sellaista!

    VastaaPoista
  6. Peipponen on niin suloinen, että onko hänellä milloinkaan koko känkkäränkkää?,) Ihan epäilyttää että ei oo:)

    Kauniit tyynyt on kyllä. Vaalea ja harmaa tai ruskee sopii niin hyvin yhteen.

    Kivaa viikkoa toivottelen. täällä on helleviikko, että ihan heikottaa..

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo viimeinen kuva, Peipponen ja Pupunen ☺
    En jää turisemaan enempää ihan ajan puutteen vuoksi...

    VastaaPoista
  8. Ihania löytöjä. Varsinkin tuo valkoinen tyyny, mulla on samanlainen:)

    Voi, toivottavasti teillä on nyt vain joku ohimenevä pikku pöpö ja toivottavasti ainakaan Peipponen ei sitä saa. On niin kurjaa, kun lapset sairastelee :(
    Varmaan Peipposta vaivaa hieman matkaväsymyskin ja toivotaan, että nuo pitkä unet johtuvat siitä!

    Söpö kuva Peipposesta!!

    Nyt täälläkin riittää muuten lämpöä. +25 ja klo on 9:45. Ja mun pitää lähteä kaivelemaan salaojia lapiolla:(

    VastaaPoista
  9. Huhuu ja kiitos viesteistänne!

    Maanvaiva, ilokseni voin kertoa, että mahatauti on selätetty :)

    Pitsienkeli, mulla on ollut vähän aikaa "kukaton" kausi, olen karsinut paljon kukkakuoseja kotoa, mutta tuo tyyny sai taas ihastumaan :) Katsotaan laitanko enää yrttejä itämään, ehkä sitten, kun olen päässyt tästä epäonnistumisesta yli, heh ;D

    Kiitos Susanne! Vatsatauti ei onneksi siitä pahentunut!

    Kiitos Skilla! Kiva tietää, että käyt kyläilemässä, ja ihanaa, että edes sillon tällön rustailet viestinkin :) Mä kun aloin lukea tuota, voi suloista Peipposta ja sitten, että "ihan mun näköinen"..hih, siis Peipponen ;D Mutta sitten luin, että tyyny ihan sun näköinen.. niin on ihan munkin näköinen (sekä lapsi että tyyny ;))
    Mun pitäisi mennä kirppikselle myymään, että saisi taas vähän extraa sisustuskassaan ;) Teepäs sama, jos kaapeista löytyy turhaa tavaraa ja vaatetta!

    Kiitos Ruusa, vaikka ruusujen kauneudesta en kyllä oikein voi ottaa kunniaa, joku muu istutti, mies leikkasi... no olen mä sentään kastellut ja kitkenyt ;)

    Liisa, Hihiiii!!! NO ON! Pitääkin laittaa joskus niitä känkkiskuvia, niin näet, että kyllä se osaa senkin taidon! Sun viestisi luettuani eilen illalla, soi loppuillan päässä "olipa kerran pieni paha noita, känkkäränkkä nimeltään..."
    Kyllä, valkoinen maanläheisten värien kanssa on ihana yhdistelmä! Ja ripaus pastellia joukkoon.. ;)

    Pepi <3

    Mia, selvittiin säikähdyksellä vatsataudista, onneksi :) Mutta nyt Peipponen on kai saanut jonkun flunssan poikasen, alkoi eilen yskiä ja yölläkin yski aika lailla...Onneksi kuitenkin hyvällä tuulella ja pirteänä tänään :)
    Ihanaa, kun teillekin tuli helle! Nauti ulkona olosta, vaikka uurastamaan joudutkin :)

    Ihanaa, aurinkoista päivää teille kaikille!

    VastaaPoista
  10. Ihania kukkasia ja muuta kivaa :)
    Toivottavasti tauti talttuu pian!

    VastaaPoista
  11. Vad lilla Pepponen är gullig !
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  12. Sirutuuli, kiitos, tauti taltutettu ;)

    Sanne, Tack o kram :)

    VastaaPoista