keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Pihakirppis Kärkölässä! ...ja pari tuunausta ...ja myrsky...

Ihan ensalkuun pieni ilmoitusluontoinen asia...
Äitini järjestää lauantaina 2.7. klo 12 alkaen PIHAKIRPPIKSEN meidän mökillä, Kärkölässä!!!  


Myyntiin on tulossa hyvinkin sekasortoinen, mutta suuri määrä tavaraa, äiti siivoa kaappeja ja varastoja, sekä kotona että mökillä, tulevan muuton alta. Astioita, esim. Iittalan Ulltimathule-laseja, eläintenhoitotarvikkeita, jotain vaatetta (ei lasten..), kirjoja, lehtiä, sisustustavaraa, kuten vanhat ikkunanpokat, jopa huonekaluja, kuten valkoiseksi maalattu puinen terassinpöytä yms. yms. Yritän saada vielä ennen ko. lauantaita muutaman kuvan tänne blogiini juuri joistain noista sisustusjutuista...
Äitini harrastaa itsekin vanhoja tavaroita ja maalaisromantiikkaa, joten juuri tuota tavaraa on sen vuoksi ehkä vähemmän tarjolla, mutta jotain sellaistakin kyllä löytyy (kuten ne ikkunanpokat!) ja jotain hyvää tuunattavaahan (tai muuten vaan tarpeellista) löytyy aina ;)
Ja jos ei muuta, niin käykää ihmeessä maalaismaisemissa päiväkahveilla, jos kulmille satutte, ja laittakaa tutuillekin sana kiertämään :)
Vinkkinä myös, että Kärkölästä löytyy ihana, maalaisromanttinen, vanhassa navetassa toimiva sisustupuoti Pioni ja Piironki, jossa voit samalla reissulla kätevästi piipahtaa...

Osoite pihakirppikselle on Korvenkyläntie 151, 16610 Kärkölä
(Kivenheitto Riihimäeltä, puolisen tuntia Lahdesta, tunti pks:lta, ei myöskään pitkästi Tampereelta tai Hämeenlinnasta ;))
Multa voitte meilitse kysellä myös lisätietoja, jos joku juttu jäi kaihertamaan mieltä...sekä ajo-ohjeita tarvittaessa :)

Tunnelman luojaksi pari kuvaa möksältä viime kesältä...



Mulla on puolet vapaista mennyt siivillä ihan kotosalla, on ulkoiltu, laitettu ruokaa, pyykätty, leikitty ja laulettu ;) ...eilen innostuin jopa jotain pientä leipomaan (mitä, minäkö..?!), kun tuli ne ystävät kahvittelemaan..


Sitten olen maalaillut :) Se inspis olikin jonkin aikaa ihan hukassa, nyt se on palannut ja tekisi mieli vaan sutia sutimasta päästyään, hih. Äidiltä (ja pihakirppikseltä..) pelastin tällaiset kauniin (?) vihreät puiset kehykset, joita äiti ei nyt itse jaksanut alkaa tuunailemaan.


Maalasin ne valkoisella ja sitten näytin vähän hiekkapaperia, että vihreä petsi tuli kivasti näkyviin. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen ja kuvatkin odottivat ja valmiina esille pääsyä... Toiseen kehykseen isovanhempieni kihlakuva ja toiseen äitini pikkutyttönä :)






Makkarin lamppukin sai vihdoin kaipaamansa värin niskaan! Kysyin mieheltä, saanko maalata lampun. Hän vastasi, että ai, minkä väriseksi? Minä, että no, valkoiseksi tietty, mites muuten. Hän siihen, että ai, mä luulin, että se on jo valkoinen... Että näin meillä. (Tätä keskustelua ei muuten käyty makkarissa.)
Jotain pientä tuunausta lamppu kyllä vielä kaipailee, tekisi mieli tekstata jotain, mutta kun mä en oo siinä kauheen hyvä...menee vielä pilalle hyvä valkoinen lamppu...


Ja vähän karkasi maalaillessa pensseli käsistä, eli miehen (hups..!) yövalokin sai nimittäin uuden ilmeen. Vähän sieltä edellinen tuunaukseni (syy siihen, miksi en ehkä uskalla tuota kattovaloa tekstata..) vielä paistaa läpi ja kuvassa on maalikin vielä märkää, mutta olen kyllä tähänkin muutokseen kovin tyytyväinen.


Mies lupasi mulle muuten (onpas se myötämielisellä tuulella ;)) hioa tuon olkkarin ruskean, antiikkilipaston ensi viikolla, että saan senkin nyt vihdoin ja viimein maalattua. Täytyy takoa, kun rauta on kuumaa!
Myötämielisyydestä huolimatta tuli hyvin napakka "ei", kun taas varovaisesti kysäisin sohvapöydän maalausmahdollisuuksista...

Vielä on pakko kertoa, että tänään ilta(päivä)kävelyllä Usva-neidin ja Peipposen kanssa jouduttiin kauhean myrskyn jalkoihin. Juuri, kun oltiin päästy melko kauas kotoa ja päästin Usva-neidin vapaaksi alkoi jyristä uhkaavasti ja taivas meni ihan mustaksi. Usva-neiti alkoi oikein ulisemaan ja otti suunnan takaisin kotiin. Minä kiljuin sitä takas, ja onneksi se totteli, että sain takaisin hihnaan. Ja ei muuta kun kotia kohden. Samassa alkoi sataa kaatamalla, siis oikeasti kaatamalla! Ukkonen jyrisi ja me pingottiin kotiin päin. Pelosta hullu koira edellä (no, auttoipahan mua rattaiden kanssa, kun hihnaa pidän aina vaunuihin kytkettynä), Peipponen ensin jokseenkin huvittuneena ja myöhemmin järkyttyneenä kyyhötti läpimärkänä rattaissa ja minä alusvaatteita myöten uitettuna pötkin rattaiden varressa. Matkaa oli ehkä vajaa kilsa. Koskaan en ole juossut meidän pitkää mäkeä niin vauhdilla ylös. Kotikadulla oli jopa puukin kaatunut...onneksi ei kaatunut meidän päälle... Kotona heti likomärät kamppeet riisuttiin ja paineltiin siltä seisomalta Peipposen kanssa kuumaan kylpyyn. Usva-neiti peesas meitä kylppäriinkin, niin peloissaan se oli. Istui siinä ammeen vieressä p....n jäykkänä...Hih, ollaan mekin perhe, ajattelin kylpiessämme ;D

Nyt on taas selkeää ja linnut laulaa... Mitähän huomenna on odotettavissa, tuo sää muuttuu suunnilleen minuutin välein, hellettä, ukkosta, aurinkoa, sadetta... Ota tuosta nyt sitten selvää.

Kiitos vielä kaikista mieltä lämmittävistä viesteistänne ja tervetuloa uusille lukijoille! Kohta satanen paukkuu (jos paukkuu..) ja voisi olla aika uudelle pienelle arvonnalle sen kunniaksi :)

Oikein mukavaa loppuviikkoa ja myös ihanaa Keskikesänjuhlaa kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin, vielä pari päivää vapaileva Liisa :)

ps. Lupaan (yrittää) käyttää ensi kerralla vähemmän sulkuja ;)

25 kommenttia:

  1. Hih, mua rupes ihan naurattamaan kun luin tuota teijän lenkkeily tarinaa! Varmasti ollut näkemisen arvoista, vaikka ei siinä tilanteessa varmaan hymyilyttänyt?! ;D
    Kivalle kuulostaa teijän pihakirppis, toivottavasti kelit suosii ja porukka innostuu lähtemään!

    VastaaPoista
  2. Sama juttu täällä,nauratti kun kuvittelin edellä pinkovaa koirulia,vaikkei kyllä pitäis nauraa,pelkään ukkosta ihan hirmuisesti,olen kerran ollut veneilemässä keskellä suurta järvenselkää,kun ukkosmyrsky yllätti ja se olikin semmonen myrsky että huhhuh=O Mainiota jälkeä olet siellä maalaillessasi saanut aikaan,nauratti myös tuo miehesi kommentti lampun väristä,huomaiskohan tuo edes jos pöydän maalaisit;)Meillä pitäs varmaan tuoda hevonen keskelle olkkaria,ennekuin mies tajuaisi kysyä onko täällä jotain uutta...Ihanaa loppuviikkoa ja juhannusta myös sinne !

    VastaaPoista
  3. Taitaa olla se teidän myrsky huomenna tänne tulossa, lupailtiin kunnon myteriä -pitäisköhän köyttää salainen puutarha johonkin kiinni, ettei lähde kenenkään niskaan...ainakin nostaa runkoruusu seinän viereen, se oli jo viimeksi matkalla jonnekin.

    Josko ihan hajamielisyyttäs alkaisit maalata sitä pöytää...ja hups, oho, lipastohan piti... Meniskö läpi ☺

    Mitäs sinä noista suluista välität, mulla tuntuu välillä koko teksti olevan silkkaa pistettä ja hymiötä. Tai mitä milloinkin ☺☺☺☺ ....☻

    (pikkuvinkki muutekseen rottingin maalaamiseen, jos haluat että kaikki kolot tulee maalattua, vetäise kerros ensin spraymaalilla, sitten vasta pensselillä -huomasin kun vanhaa ostoskoria aikanaan maalasin)

    VastaaPoista
  4. Senni, huvitti kyllä itseänikin, mutta loppumetreillä ei enää kovin, kun alkoi Peipposella sormet sinertää ;)
    Nyt taas hymyilyttää jo, mutta toivottavasti ei tulla kipeiks..

    Kirsi, minä en pelkää ukkosta sinänsä, mutta kerran olin lapsena veneellä myös, kun tuli ihan kauhea myrskytuuli ja alkoi viedä venettä, sillon pelotti..
    Hihiii, tästä lähin näen aina hevosen teidän olkkarissa, kun laitat sieltä kuvia ;DDD Oon miettinyt itsekin, et huomaiskohan se ees...mut en taida tän asian suhteen ottaa riskiä..

    Pepi, kiitos maalausvinkistä, näin teenkin tosiaan enskerralla! Höh, nytkin ois ollut tilkka jäljellä spraypurkissa, mutta enpä tullut itse ajatelleeks...
    Köytä kuule ihmeessä vaan puutarhasi niin hyvin kun voit! Kotiovellakin oli meillä kukkahökötys matkalla ties minne, kukka multineen lentänyt jo (kaatuneesta) purkista ulos... Oli ihan kunnon puhuri, etten sanois..
    Tuo pöytä taitaa olla meillä sellanen periaatekysymys, että parasta antaa edes tämän yhden (sisustus-) asian olla miehen vallan alla ;)) En ota avioeroriskiä, hih, mieluummin ostan joskus uuden (valkoisen) pöydän ;DD (siihen olen saanut luvankin!!)

    Nyt tämä yökyöpeli lähtee koijimaan, mieskin tuli jo iltavuorosta kotiin ja täällä tää vaan kukkuu..

    VastaaPoista
  5. Järjestit myrskyn nainen kuule tänne... Nimittäin iloisen TUNNEMYRSKYN! :)
    Kolmannen kerran luettuani korttisi vasta tajusin, että oikeasti välittäviä, aitoja, sydämellisiä (hei tää lista on pakko lopettaa, ei mahdu muuten...)ihmisiä on oikeasti olemassa. Itkin pitkästä aikaa ilosta ja hyvästä mielestä, KIITOS siitä! :)

    Laitan meiliä, kun tokenen tämänpäiväisistä hautajaisista...

    <3

    ps. Meillä viimeinenkin miehen vastustama kaappi maalaus alkaa piakkoin. Mä olen siis selättänyt ukkoni kokonaan, kyllä teilläkin se aika vielä koittaa, joskus vie vaan vuosia aikaa... ;) Meillä meni noin 4...

    VastaaPoista
  6. Kivat tuunaukset.
    Heh, meillä viimeksi kun maalasin, miest tokaisi että jaa en tiennytkään että meillä on jotain joka ei ole vielä valkoinen :D
    Mut on se maalaaminen kivaa, mua harmittaa että täällä ei ole enää mitään maalattavaa.
    Oikein ihanaa juhannusta teidän koko poppoolle.

    VastaaPoista
  7. No mutta onpas ihana lamppu ;D
    Minusta meidän lampun itsemaalamat kirjaimet ovatkin rumia, pitää kattoo, jos sittenkin tilaisi sisustustarratekstejä ja liimais ne siihen. Sit näyttäisi takuulla hyvältä.

    VastaaPoista
  8. Voi miten kiva tuollainen pihakirppis olisikaan...Nätti lamppu <3
    Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
  9. Hauska tarina.:) Käyhän kurkkaamassa miten meillä kyseinen Ikean lamppu on tuunattu. Väri ei ole vaihtunut vaan jotain muuta: http://villaviolet.blogspot.com/2011/06/sadepaivina.html.

    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  10. No olipa teillä ulkoilureissu, huh!

    Aiotteko muuten viettää jotenkin juhannusta? Iloista juhannusta!

    VastaaPoista
  11. Sulla tulee kyllä niin sujuvaa ja huumorilla höystettyä tekstiä,jotta nauraa saa väliin ,kun lukaisee:)
    Mulla karkaa kanssa mopo käsistä joka kerta,kun maalailen;)Se vaan on niin kivaa....
    Täällä on ollut ihan samanlaiset ilmat.Nopeasti vaihtuvat.Onneksi teidän ulkoilu päättyyi hyvin:)
    Mukavaa vapaata:))

    VastaaPoista
  12. Krista <3 Luin viestisi nukkumaanmennessäni ja ilahdutti tosi kovasti kuulla, että kortti oli liikuttanut ja ilahduttanut sua niin...Tuli tosi hyvä mili sun puolesta :) Kerroin miehelle tuosta teidän kaappi/ selätysjutusta, nauroi pilke silmä kulmassa. Taitaa itsekin tietää, että se päivä vielä koittaa meilläkin, kunhan yrittää pitää viimeiseen asti kiinni periaatteistaan ;D
    ps. meillä sohvapöytäkamppailu kestänyt vasta n. 3 vuotta...

    Outi, nyt sit vaan kipin kapin kirppareille, että pääset taas pensselin varteen ;D

    Maanvaiva, eikös!? ;DD Ei ne sun kirjaimet ole yhtään rumat! Ne luovat mulle hirveet suorituspaineet!
    Saakohan ne tarrat hyvin liimattua rottinkiin..?! Mulla ei ole niistä oikein kokemusta..

    Kiitos Nina! Itsekin olisin mielelläni paikalla tuolla äipän kirppiksellä, mutta nyt en valitettavasti pääse Suomeen..

    Salla, kiitos linkistä, jätin blogiisi viestiä sulle :)

    Merja, oli tosiaan, heh.. Me olemme tänä juhannuksena täällä Saksassa, ja vieläpä osittain työnmerkeissä menee keskikesänjuhla. Muutenkaan en ole oikein ikinä osannut täällä juhannusta juhlia... Suomessa aina mökillä perinteisin menoin :) Ensi vuonna toivottavasti taas!

    Voi kiitos kaunis Pitsienkeli! Mukava, jos juttuni miellyttävät ja saavat jopa hymyn huulille :)
    Minäkin jo taas mietin mitäs sitä sitten maalais...muuta kuin sen lipaston ens viikolla ;D

    KIITOS teille IHANILLE viesteistänne!!! Niitä on ollut taas niin iso ilo lukea :)

    Oikein ihanaa Juhannusta teillekin kaikille!

    VastaaPoista
  13. Täällä on hiottu kovasti puulle Iekasta ostettua tummanharmaata "liinavaatekaappia", siihen menee vielä tunti jos toinenkin,niin kovassa maali on, mutta kun haluan siitä sellaisen kuultavan vaalean.
    Pihakirppis on niin lähellä, että saatetaan vaikka poiketakin...

    VastaaPoista
  14. Voi että, aivan tempauduin mukaan tuohon teidän myrsky-seikkauluun. Osaat kirjoittaa kivan elävästi, että lukijakin pääsee salakavalasti mukaan reissuun :)

    Tosi ihania tuli noista kehyksistäkin.

    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  15. Sari, hauskaa kaapin tuunailua sinne..kyllä ahkeruus palkitaan varmasti, kunhan saatte valmista :)
    Tosi mahtavaa, jos pääsette pihakirppikselle piipahtamaan!

    Marika, ihana kuulla, että juttuni oli noin mukaansatempaava :)

    Kiitos viesteistänne :) mukava saada myös uusia "naamoja" tänne kommenttilootaan!!

    VastaaPoista
  16. Siis...aivan ihanat nuo kehykset!!! Piti muutaman kerran katsella oikein suurennuslasin läpi ;D

    Hui, ompa teillä ollut elämyksellinen ulkoiluretki!! Ihan pelotti, kun luin...ukkonen ei kiehdo minua, ei sitten ollenkaan.

    Ihanaa yöttömän yön juhlaa, Liisa-ystävä!!

    VastaaPoista
  17. Kauniit kehykset! Saa nähdä onko se samainen myrsky tulossa nyt tänne Suomeenkin.. Pihakirppikselle olisikin hauska päästä, tutun näköiset kuvat ;) vaikka vain pikaisesti piipahdettiinkin :) Oikein mukavaa juhannusta teille kaikille :)

    VastaaPoista
  18. Pakko oli tulla ja lukaista, mitä teille kuuluu. Tämä mokkula ja minun läppäri on maailman hitain yhdistelmä :( Mutta ehkä ensi viikolla helpottaa, ei ehkä ajallisesti, mutta... :)

    Harmi, kun äitisi asuu noin kaukana meistä. Muuten olisin ehdottomasti mennyt käymään.

    Peipponen reppana ja sinä tietenkin. Ei ole ollenkaan kiva juosta rattaiden kanssa vesisateessa, saatikka sitten ylämäkeen. Toivottavsti pysytte terveinä kuitenkin. Se samainen myrsky on nyt sitten ilmeiseti tulossa tänne meille. Minä olen tyytyväinen;) Nyt saisi 2 päivää sataa, nurmikko on valmis ja ei tarvisi kastella :)

    Ihania kuvia Peipposesta tuossa edellisessä postauksessa. Tuo sotkeminen kuuluu elämään... (juu juu -vakuttelen itselleni) vaikka sitä ei aina oikein ymmärrä sillä hetkellä. Jälkeenpäin kun katselee kuvia, niin ei voi olla hymyilemättä.
    Olen muuten itsekkin ihaillut Alexin käsiä ja jalkoja viime aikoina ja miettinyt, jos yrittäisin ottaa niistä musta-valkokuvat kehyksiin. Lapset kasvaa niin nopeaa, Ellen kädet eivät enää ole sellaiset "pienet", vaikka ikää on alle 3.

    Tuli muuten tosi hienot noista kehyksistä, oikein romanttiset!! Jos kirjoitat lampunvarjostimeen tekstin, niin näytähän sitä sitten. Meillä on iso arkku, johon olen jo ostanut maalit, mutta haluaisin siihen 2010 (talon ostovuoden) ja en oikein tiedä, miten se onnistuu.

    VastaaPoista
  19. Ihania maalausjuttuja olet siellä tehnyt. Kauniita!
    Jännittyneenä luin kävelyreissustanne myrskyssä. Minulle kävi samoin kun kävelin töistä äitini luo että kesken matkan tuli rankkasade ja ukkonen tuntui tulevan suoraan päälle. En ole aikoihin kävellyt ja välillä juossut niin kovaa kuin silloin:)
    Mukavaa juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  20. Kiitos Satu!
    Oli joo aika elämys...tänä iltana Peipponen aivasteli kovasti, toivottavasti ei oo nyt vilustunut kuitenkin... Minä en pelkää ukkosta, mutta en mä nyt mielelläni ihat taivasallakaan ole, kun jyrisee pään päällä, salamoi ja oksia katkeilee ja lentelee puista tielle...

    Kiitos Henna! Äitini varmasti ilahtuisi ihan hirveästi, jos pöllähtäisitte paikalle tuona la:na...on niin ylistänyt teidän koko perhettä ihaniksi ihmisiksi jne. :)

    Mia, kiva, kun ehdit kaikkien muiden kiireiden lomassa piipahtamaan...ja mä en ole näköjään vieläkään sulle saanut meilattua..hmm..mihin ne päivät vilistää??!!
    Toivottavasti saatte siis sateita, ettei tarvitse notkua letkun varressa uutta nurmea kastelemassa ;)
    Ja toivon joo, ettei tulla kipeiksi, vaikka Peipponen jo uhkaavasti nyt illalla nukkumaan käydessä aivasteli...
    Hei, kiva idis nuo mustavalkokuvat käsistä ja jaloista...lomalla vois yrittää napata lomavarvaskuvat ja moista käsikuvista edellisessä postauksessa saattais jo saada jotain "tuunattua"...

    Kiitos Susanne! Joo, ei ole kiva olla taivasalla myrskyn aikaa...jostain kummasta tulee vauhtia töppösiin ;)

    Kiitos teille ihanaisille viesteistänne taas ja oikein huippua Juhannusta ihan jokaiselle!!!

    VastaaPoista
  21. Olipa taas ihana postaus:) Voi kun pääsisinkin tuonne kirppikselle, harmi vaan, kun ollaan ihan toisella puolen Suomea tuolloin.

    Ihania tuunailuja olet tehnyt! Lampuista tuli ihanat ja nuo kehykset on tosi kauniit myös:)

    Hurjan kuuloinen myrsky kyllä! Kyllä hiukan hymyilyttää ajatus, että istutte Peipposen kanssa kylvyssä päät märkinä ja koira vahtii vieressä. Sinä vähän niin kuin sellaisella ilmeellä, että miten tässä nyt näin kävi?:)

    Oikein ihanaa juhannusta sinne teidän koko perheelle<3

    VastaaPoista
  22. Kiitos Heidi! Oli siinä jo ihmettelemistä, kun märkä koira peloissaan istui ammeen vieressä...olisi varmaan mieluiten tullut mukaan kylpyyn, hih ;) Tosin vahtimisesta ei ollut tietoakaan...päinvastoin, koira haki itselleen turvaa ;)

    Harmi, että olette reissussa muualla päin Suomea juuri tuolloin, kun äitini järjestää kirppiksen..

    Ihanaa Juhannusta teillekin!

    VastaaPoista
  23. Liebe Liisa
    Ein herrlicher Post! Die Bilderrahmen sind ja wirklich genial! Wunderschön!
    Ein sonniges Wochenende wünscht Dir Yvonne

    VastaaPoista
  24. Ei oo totta, mä olen kotoisin Kärkölästä :D

    VastaaPoista