tiistai 13. syyskuuta 2011

Omppuja ja syyslookia päässä sekä keittiössä

Niin kuin ette olis ennen omppuja nähneet, heh ;D Tässä mun eilisillan työmaalta pari otosta...




Ja heti perään tän aamun kahvihetkestä pari lisää... Vähänhän nämä mun marmeladileipäkuvat nyt toistaa itseään, mutta koittakaa kestää, mulla on taas joku ihme pesänrakennusvaihe meneillään, kerään talveksi varastoon muonaa, jos vaikka jäädään lumen vangiksi kukausien ajaksi, eikä päästä Lidliin ostamaan marmeladia ;D
Ja huom, EN ole raskaana. Näin tapahtui viimeksi kaksi vuotta sitten, kun olin.




Tänään veimme Peipposen kanssa mieheni isoäidille purkin myös :)

Omppukanelimarmeladi

Tänään olin kampaajalla! Oli jo liian pitkä aika edelliskäynnistä ja sanottakoon vielä, että en ollut leikellyt hiuksia muutenkaan 3,5 vuoteen muuta kuin säännölliset latvojen tasoitukset. 3,5 vuotta sitten leikkasin melko lyhyen polkan ja täysotsiksen. Se oli silloin "in" ;D
Melkein samointein alkoi hillitön kasvatus häitä varten ja se vaihde jäi päälle...
Kesän tullen mulla alkaa aina tehdä mieli astetta vaaleampaa lookia. Niin tänäkin vuonna. Eli hiukset olivat viimesen puoli vuotta huomattavasti vaaleammat, vaalean "paintingin" ansiosta. Joka syksy mun tekee mieli kuitenkin palata tummaksi. Niin tänäkin vuonna ;) Tämä vaan tuntuu omalta. Olen luonnostaankin melkoisen tumma.
Nyt lähti pituutta lisäksi kymmenisen senttiä kauttaaltaan ja annoin porrastaa kunnolla edestä. "Otsiksen" pituus oli n. 30cm ja nyt ehkä puolet siitä :)
Hiukset ovat kuitenkin edelleen pitkät ja saan ne hyvin kiinni, mikä on mulle tärkeää jo työnikin kannalta. Nyt niitä on kuitenkin helpompi laittaa ja pitää auki, ja vaikka ne varmaan edelleen tulevat suurimmaksi osaksi aikaa olemaan kiinni, näyttää perus ponnarikin taas pirteämmältä. Me likey!


Onneksi en yhtään näytä väsähtäneeltä, heh ;)

Viimeksi, kun laitoin pari kuvaa keittiöstä, mainitsin, että siellä ei ole oikein mitään muutoksia tapahtunut... No, sen jälkeen ovat taas ikkunalautojen (ja vähän muutkin) "asetelmat" saaneet kyytiä.

Rosmariini muutti terdeltä sisälle. Servettiteline sai valkoisen värin jo pari viikkoa sitten, edellisen pensselinheilautuksen yhteydessä.

Villeroy & Bochin vanha kannu on 2€ kirppislöytö muutaman vuoden takaa. Muratti sai alleen pienen valkoiseksi maalatun tarjottimen. 

Peipposen kuva pidikkeineen muutti viereiseltä ikkunalta tähän. Kuvan pidiketeline on lahja rakkaalta ystävältä.

Lyhty oli aiemmin viereisellä ikkunalla. Sekin on lahja hyvältä ystävältä ;) Lasimaljan kivikokoelma on vihkiseremoniaamme liittyvä rakas muisto. Kerron kernaasti lähemmin, jos ketä kiinnostaa ;)

Tämä systeemi muutti lipaston päältä vitriinikaapin päälle...

Rautakori muutti tiskipöydän yllä olevalta ikkunalta vitriinikaapin päälle ja sai sisuksiinsa uusia esineitä ;)

Tiskipöydän yllä olevalla ikkunalla lasipurkit lisääntyivät...


Biomunia lähituotantona ;)

Koristeena olevat tiskivehkeet saivat "uuden" häkkyrän.

Emalinen astia pääsi pitkästä aikaa seinälle ja sai kaverikseen kananverkkokorin.
Antiikkikaupoille en ole vielä päässyt...on ollut ohjelmaa jos jonkinmoista, mukavaa ja rauhaisaa vapailua olen viettänyt kuitenkin. Eilen kävi kolleegapariskunta kyläilemässä ja ostamassa Peipposen hoitopöydän pois. Tänään vietimme aikaa anoppilassa plus mun kampaajakäyntini. Huomenna menemme iltapäiväksi ystävien luokse Peipposen kanssa. Elän toivossa, että torstaina suuntaisimme auton nokan kohti vanhojen aarteiden aarreaittaa ;) Nyt kun hoitopöytä suurine vetolaatikoineen lähti, olisi tytön huoneessa käyttöä säilytystilalle... Mieleni tekisi jotain vanhan kommuutin tapaista pientä kaappia, jonne voisi kätkeä vaikka leluja tai sitten tytön pyyhkeet ja petivaatteet, joita olen tähänkin asti säilyttänyt neidin omassa huoneessa. Mutta aion olla maltillinen ja luottaa siihen, että oikea mööpeli tulee kyllä vielä eteen!

Toivossa elän myös sen suhteen, että saisin "uuden" ompelupöytäni pian kotiin... Jos ei tällä, niin ehkä ensi viikolla...!? Hyvää kannattaa odottaa ;)

Mukavaa viikon jatkoa kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

29 kommenttia:

  1. Mikäänhän ei ole niin pysyvää kuin muutos ☺
    Ja mun blogintauko?

    Oikein hyvältä näyttää uusi look!
    Ah, ollapa nuori ja kaunis, vois joskus näyttäytyäkin, mutta paree vanhan harakan vaan näytää otsanrypistystä ☺

    VastaaPoista
  2. Ootteko te heitelleet toisianne pienillä kivillä ja vielä omissa häissänne,hyi teitä;)Ei vaan,ihana olis kuulla noiden kivien tarina,mulla on hyvä ja erittäin vilkas mielikuvitus mutta selitystä en noille kyllä keksinyt,osa kyllä näyttäis olevan sydämen muotoisia(?)joten jotain erityisen ihanaahan niihin täytyy kätkeytyä=D Tuo tavaroiden pyörittely on mukavaa puuhaa ja mikä parasta ihan ilmaista,aikalailla tulee sitä itsekin harrastettua...Kaunis on uusi luukki<3

    VastaaPoista
  3. Ihana kun jaksat aina siirrellä tavaroita ja sommeitella uusiksi. Täällä yksi, joka ei tee sitä juuri koskaan ja siitäkin syystä blogini ei ole sisutusblogi, olisi melko tylsä blogi :D Purkkeja tietysti ei voi olla koskaan liikaa, joten niitä tulee haalittua....

    Ihanat on uudet hiukset :) Voi kun olisikin noin pitkät (just nyt ei varmaan susta tunnu siltä) ja paksut omasta takaa!

    VastaaPoista
  4. Kaunis kuva Sinusta :) Tai siis ne molemmat :D

    Noita kuvia pitää oikein tutkia.. jos mullakin välähtäis ja saisin jonkun idean :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania purkkeja ja varmasti tuli herkullista! :D

    Ja kauniskin vielä! :D

    VastaaPoista
  6. Ihana nähdä sinusta kasvokuva. Voi kun itsekkin uskaltautuisin julkaisemaan omakuvan.
    Hiuksesi on kauniit ja niin on omistajakin!
    Kuolaan sun purkkikokoelmaasi, mulla on purkkifetissi. Muiden fetissien ohella, hih.

    VastaaPoista
  7. Ihan mielettömän kauniit hiukset kaunottarella :)
    Ihania esineitä ja purnukoita, kaikki niin kauniisti aseteltuina omiksi kokonaisuuksi, herkkää ja söpöä :)
    Pitsit ja metallien "rosoisuus" täydentävät kokonaisuutta.

    Blogistasi saa kyllä aina hyvää mieltä ja inspiraatioita...joskos sitä taas intoutuisi bloggailemaan :)

    Ihanaa viikon jatkoa ihanalle Liisalle! <3

    VastaaPoista
  8. Siis aivan ihanat noi sun hiukset!!! Muutenkin tosi ihania kuvia jälleen kerran.. I like!!!

    VastaaPoista
  9. Ihania sisustuskuvia, Liisa! Kauniit hiukset ja kaunis on rouvakin, kertakaikkiaan!!!

    Meillä on vielä omput puissa, tosin ollaan käyty "omenavarkaissakin" - maistelemassa, josko poimittais, mutta vielä saavat kypsyä hetkisen.

    Oikein ihanaa keskiviikkoa, ystäväiseni!

    VastaaPoista
  10. Oi vaude mikä tukka sinulla on, kaunis ja ihan mielettömän paksu! *huokailee kateellisena* Ja tekemäsi omppumarmeladit on varmasti namia.:)

    VastaaPoista
  11. Miun rupesi tekemään mieli omenahilloa :)
    Ihanat hiukset siulla! Mie pähkäilen, leikkaisiko vai antaisiko olla. Just olen saanut kasvatettua yli olkapäiden ja suunnittelen rajua lyhennystä, kuten ennenkin olen tehnyt. Ei osaa päättää :)

    VastaaPoista
  12. Omppu kuvia ei kyllästy katselemaan , varsinkin kun niitä ei itse tänä vuonna saa kun kaupasta! Ihania kaikkia yksityiskohtia kuvissa , täytyy oikein katsella uudestaan !
    Kaunis on kuva Liisastakin :)
    Mukavaa keskiviikkoa sinulle ♥

    VastaaPoista
  13. Kauniit hiukset sinulla, tosi kiva tuli :)

    Nam, omppumarmeladia. Minäkin kauhoin aamulla itsetekemääni omppuhilloa puuron päälle ja oli kyllä hyvää, nam!

    Ja paljon olet saanut aikaiseksi, sinulla taitaa olla oikea syysispis päällä, yritän itsekin kaivaa sellaista ;) Kauniita kuvia.

    Mukavaa keskiviikkopäivää, meillä täällä on syysmyrsky!

    VastaaPoista
  14. Voi kuinka kiva "nähdä" sinut,olet just niin suloinen kuin kuvittelinkin =)Hmm...oletko varma,ettet ole raskaana ;D

    VastaaPoista
  15. Heipsan!
    Minäkin ehdin kommentoimaan pitkästä aikaa kun sairastelen kotosalla. Ihania kuvia taas, sustahan varsinainen kokki on kehkeytynyt kun marmeladitkin väsäilet itse! Ja upeet uudet hiukset, itsekin kävin kampaajalla pari viikkoa sitten hieman lyhentämässä, niinhän siinä käy, että kun on pitkät niin haluaa lyhyet ja toisinpäin.

    Olin pari viikkoa sitten kirpparilla myymässä vanhoja kamoja ja vaatteita ja kävin sitten päivän päätteeksi katselemassa myös muiden antimia. Löysin sieltä meille keittiöön pienen sivupöydän, mikä oli myyjän miehen itse tekemä, mutta tosi söpö ja maksoi 18€ joten maltoin sen ostaakin. Vaatii ehkä vähän tuunausta jossain vaiheessa, mutta nytkin sopii hyvin paikalleen! Ensi sunnuntaina pääsenkin Espooseen sisustajan taivaaseen kirpparille, kun satutaan samana vkonloppuna synttäreille Espooseen! Ajattelin, että kerrankin pääsen käymään tuolla paljon kuullussa paikassa :) Katsotaan mitä sieltä jää käteen... ;)

    No mutta, hyvää loppuviikkoa ja jatkahan kirjoittelua samaan malliin, mukava tulla aina "vierailulle"!

    -aa-

    VastaaPoista
  16. Minulla on blogissani sinulle jotakin...

    VastaaPoista
  17. Tosi upeat hiukset ja tottakai kantajakin!! Ihana väri.
    Itse olin kauan melko blondi (luonnostaan). Joka lapsen jälkeen tukka tummui aika paljon, ja lopulta se jäi sellaseksi "kaikkien rakastamaksi" maantien väriseksi. Haaveilin aikoinaan tummasta tukasta ja toivoinkin, että se tummuisi oikein kunnolla. Tuo sinun hiusten väri on oikein se "minun unelmaväri". IHANA!

    Mahtava löytö tuo V&B kannu <3. Ja toivottavasti teet hyviä löytöjä nytkin!

    Ehdottomasti kiinnostaa kivien tarina. Alkoi oikein huvittamaan tuo Kirsin kommentti:D ja siitähän se mielikuvitus sitten taas lähti liikkeelle ;)

    Tuo teidän keittiö on muuten sellanen, että vaikka kuinka katot kuvia, niin siellä on aina jotain uutta :) Vaihtelu virkistää!! Tosi kiva!!

    VastaaPoista
  18. Ihana emäntä ja sen mukainen on kotikin...kaunista kerrassaan!

    VastaaPoista
  19. Sulla on hirveesti kaikkee ihanaa pientä tavaraa! Menee ihan aikaa katellessa noita kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  20. Rakkaudesta marmeladivoileipiin <3

    Sulla oli niin monta ihanaa ja kaunista kuvaa nyt tässä postauksessa että mun pitää nyt ihan lukea koko juttu uudestaan :))

    Kivaa iltaa sinulle :)

    ps. tosi kivat hiukset :)

    VastaaPoista
  21. Ihastuttavia kuvia!
    Todella kaunis on uusi hiusmallisi ja tietty myös hiuksien kantaja:-)

    Sadeterveisin
    Arja

    VastaaPoista
  22. Mä olen täällä pähkäillyt että tekis mieli keitellä omenahilloa itse. Kaupassa oli kotimaisia omppuja ja olishan se jännä käydä omppuvarkaissakin =D Pimeän tullen =D

    Kauniit hiukset! Ja kaunis nainen =D Mä olen kulkenut ponnari päässä koko viikon, kun pitäis päästä kans kampaajalle. Kesäkuussa leikkautin mun pitkät hulmuavat kutrit polkkapituuteen ja se on nyt venähtänyt ihan ylipitkäksi. Yök.

    Onnea aarteenmetsästykseen!

    VastaaPoista
  23. Kauniit hiukset ja niin olet itsekin! :) Kiva nähdä susta kunnon kasvokuvakin. :)

    Ja taas ihanan tunnelmallisia kuvia! :)

    VastaaPoista
  24. Kiva nähdä sut!!! Oot kyllä kaunis ja upeat hiukset!!! Mulla oli tuhat kommentoitavaa, mut nyt en sitte enää muista mitä piti kirjoittaa.... ! Tiivistettynä, IHANAT kuvat!

    Mukavaa tortaita!

    VastaaPoista
  25. Mukava syyslookki kummassakin ;D

    Kohta on jo taas viikonloppu, mukavaa loppuviikkoa ja tsemppiä aarteiden metsästykseen! :)

    VastaaPoista
  26. Mä en kestä!!!!! Vastasit teille kaikille erillisesti eilen illalla pitkät pätkät ja nyt huomaan, et viestini on hävinnyt jonnekin!!! EEEEIIIIII!!!!! Mä en ala :(

    Nyt en jaksa, enkä kyllä ehdikään alkaa uudestaan kirjoittamaan joten tyydyn kiittämään kaikkia yhteisesti ihanista kommenteistanne, niitä lukiessahan ihan punastuu :)

    KIITOS!!! Olette ihania jokainen, ihania viestejä :)

    Ja niistä kivistä vielä sen verran, että taidan tehdä niistä pienen postauksen lähiaikoina, juhlimme nimittäin 3. hääpäiväämme vajaan kolmen viikon päästä, joten voisi sopia "teemaan" :)

    Mukavaa torstain jatkoa kaikille, voikaa hyvin!

    Halauksin Liisa

    VastaaPoista
  27. Oot kaunis(edelleen!:)) ja oon kade sun hiuksista!:)
    Mulla on kasvatus projekti menossa...muutama vuosi sitten mulla oli vielä pitkät hiukset,melkein puoleen selkään ja sitten idiootti menin ne leikkaamaan!:/
    Miksi ne kasvaa niin kovin hitaasti!:(

    Ihania kuvia ja hieno lasipurkkikokoelma sielläkin!:)

    VastaaPoista
  28. Hei Liisa! Kauniita purnukoita ja asetelmia! Sulla on kyllä silmää kauneudelle :)
    Ja hyvin sopii uusi "pää" ;D Minäkin oon pitäny kynsin ja hampain pitkistä hiuksistani.. yltävät vyötärölle asti.. mies leikkaa latvoja silloin tällöin fiskarseilla :D Kunnes tällä viikolla tuli siskoni kylään, hän on parturikampaaja ja muistuttaa vähän väliä että vois olla aika muutokselle.. no nyt sitten hiukset lyheni 15 senttiä ja kaupanpäälliseksi sain otsiksen.. Itseasiassa ihanan kevyet hiukset tuli! Väriä kuulema vielä kaipaisi vaan en nyt ihan niin hurjaksi vielä heittäytynyt ;D

    VastaaPoista