sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Nyt sytytämme kynttilän...


...se liekkiin leimahtaa... Niin leimahti meilläkin heti aamutuimaan keittiössä, johon tänä vuonna päätyivät kaksi vuotta sitten tekemäni adventtikynttilät. Olin viimeisillään raskaana ja naureskelin miehelle ja joillekin ystävillekin, että saa nähdä ollaanko kotona ensimmäisenä adventtina sytyttämässä ensimmäistä kynttilää... Sanoin jo pari viikkoa aikaisemmin "kaikille", että meille syntyy varmasti adventtivauva. Ja niinhän meille syntyi. Vaikka laskettu aika oli vasta pari viikkoa myöhemmin. Sydämessäni tänään on Peipposen syntymäpäivä, ensimmäisenä adventtina, ja näin tulee varmaan olemaan aina :) Ajatuksissani olen jo jonkin aikaa käynyt taas läpi noita kahden vuoden takaisia tapahtumia. Kuinka lähdimme aamuvarhain laitokselle, kun lapsivesi meni, miten adventtisunnuntai kului sairaalassa ja miten synnytys pikkuhiljaa eteni... Kaikki meni luonnollisesti, hyvin ja vieläpä melko nopeasti ...sitten kun supistukset vihdoin oikein kunnolla alkoivat... Ja illalla meille syntyi terve, hartaasti toivottu, kolmikiloinen tyttö, ensimmäinen lapsemme, adventtivauva :)




Lupasin esitellä teille Tiinan arvonnassa voittamani ihanan palkinnon...
Paketti sisälsi siis kauniin, valkoisen pellavakaitaliinan God Jul -tekstillä. Se pääsi olohuoneen suuren kaapin päälle...


...Ihanan sinkkisen kynttilälaatikon/ pidikkeen kynttilöineen (en odottanut kynttilöitä, joten sekin oli ihana, iloinen ylläri!)...


Kietasin kynttiläpidikkeen kaulaan jouluisan nauhan.



Sinkkilaatikkoon Tiina oli suureksi ilokseni ja yllätykseksi kätkenyt vielä 5 kpl suloisia sinkkitähtiä. Kuin tilauksesta, sillä olinkin kaivannut adventtikynttilöihini jotain pientä uudistusta tänä vuonna!


Yksi, se viides, sinkkitähdistä päätyi koristamaan ruokapöydäle lasipurkkia, jonka sisällä on kynttilä myös. Suloinen tulitikkurasia oli samaten osa palkintoani. Vanhaan nekkuvuokaan (kirpparilöytö) on kiva laittaa poltettu tikku jäähtymään.



Kaikki nämä ihanuudet sopivat tänne meille kuin nenä päähän ja tulin niistä tosi iloiseksi! Kiitos Tiina vielä kerran!

Tiinan blogia Sinisen talon kuulumisia (klik) voin lämpimästi suositella, blogin sivuilta pääset myös Tiinan Hopeakeiju-nimiseen nettipuotiin :) Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Minä pesin ja maalasin tänään sen ystävieni kellarista saamani/ pelastamani pöydän. Tuunaus vaatii kuitenkin vielä pienen loppusilauksen, joten kuvia pöydästä 'ennen' ja 'jälkeen' tulossa lähitulevaisuudessa ;) Nyt taitaakin kuitenkin käydä niin, että meidän keittiössä tähän asti ns. aamiaisopöytänä palvellut pöytä lähteekin yläkertaan vierashuoneeseen mun ompelupöydäksi ja tuo uusi tulokas pääseekin keittiöön... Se on hitusen isompi kuin vanha keittiönpöytämme ja muutenkin on kiva saada keittiöönkin välillä vähän uutta :)

Nyt lähden jatkamaan Peipposen synttärivalmisteluita (lue: siivoamaan), iltapäivällä taidetaan keittää tämän Joulun ekat glögit ja paistella vähän torttuja. Tosin unohdin eilen ostaa luumuhilloa, joten ihan perinteisiä torttuja niistä ei taida tulla ;) Huominen meneekin leipoessa ja Peipposen kaverin 2-vuotissynttäreillä eli tohinaa tiedossa!

Onnellista ja rauhallista 1. adventtisunnuntaita kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

20 kommenttia:

  1. Trevlig advent till dej !Och grattis till den fina vinsten !
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  2. Kivaa adventtia teille=)

    Ja kauniita kuvia taas sai katsella.Ja super isot onnittelut vanhemmille ja Peipposelle synttäreiden johdosta=)

    VastaaPoista
  3. Ihanan palkinnon voititkin!! <3

    Tosi nätit sun advettikynttilät!!Mua jo kaduttaa että menin maalaamaan omat ruukkuni,tuo luonnollinen väri ois ollu vaan parempi!:)

    Mukavaa ekaa advettia ja onnittelut suloiselle peipposelle! <3

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea tytöllenne ja teille vanhemmille myös!! <3

    Kaunista adventinaikaa koko perheelle!

    VastaaPoista
  5. Kauniita tunnelmia taas täällä blogissasi :) Ihanaa ensimmäistä adventtia ja iloista syntymäpäivää pikkuprinsessalle!

    VastaaPoista
  6. Kaunis adventti tarina, kerrottavaksi Peipposelle aina uudestaan ja uudestaan.♥

    Ihanaa adventtia sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kaunista adventtia saatte viettää kodissanne :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanan suloinen on teidän adventtivauva ! Tarinat lämmittävät kuvia iloisesti, niitä on mukava kertoilla jälkipolville.

    Lämpimät onnittelut Peipposelle!

    Ihanat arvontapalkinnot, kertakaikkiaan! Sopivat hyvin teidän kotiin.

    Nauttikaa synttäreistä ja toisistanne!

    Lämpöistä 1. adventtia!

    VastaaPoista
  9. Sattuipas ihan "sun näköinen"palkinto,niin sopivat teille kuin nenä päähän=D Kiva tuo Peipposen syntymään liittyvä tarina,meillähän on vähän samalla lailla,neiti syntyi pyhäinmiestenpäivänä ja vaikkei se joka vuosi samalle päivälle osukaan,ajattelen kuitenkin neitiä "halloweenvauvana" ;)Ihanaa ensimmäistä adventtia sinne teille mukavan puuhailun parissa<3

    VastaaPoista
  10. Ihana adventtivauva! :)
    Kauniita kuvia ja hieno palkinto, leppoisaa adventtia sinne!

    VastaaPoista
  11. Vaikea kuvitella oikeampaa osoitetta tuolle arvontavoitolle, on niin sun näköistä tavaraa :)
    Just sellaisia, joita on ihana katsoa kun ne ovat oikeassa paikassa esillä, mulla ne esimerkiksi menis aivan hukkaan, tyyli on sen verran toinen.

    Oikein ihanaa adventtia ja mukavia synttäreitä!

    VastaaPoista
  12. Oi ihanaa adventtia sinne myös! Niin kauniita kuvia ja varsinkin tuo ihana pikkuinen tytöö..Niin suloinen ja hentoinen..Oikein mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
  13. Aivan upeat nuo palkinnot! Enpä ole moista kynttilälaatikkoa ennen nähnytkään - HIENO!!

    Onnea suloiselle Peipposelle ja mukavaa ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
  14. Olipas tosiaan sinun näköinen arpajaispalkinto, ihanasti se on teille sulautunut. Oih pientä Peipposta, joka on jo iso tyttö 2 adventtia myöhemmin. Peipposen juhlatunnelmia odotellessa. Ne kuvat pitää kyllä katsoa yhdessä prinsessan kanssa :)

    VastaaPoista
  15. Onnea Peipposelle ja hyvää ensimmäisen adventin iltaa koko perheelle! Kaunis tuo kynttilä!

    VastaaPoista
  16. Voi herrantuuteli mikä kuva peipposesta, kuin pieni nukke, kaunis kuin mikä. BYhyy snif byääh. Tää tekee eetvarttia mun kuumeilulle.
    VItsit mitä palkintoja..vaudeville.

    VastaaPoista
  17. Onnea voitosta! Olikin jotenkin niin Sun oloinen palkinto :)

    Ja iiihanat nuo viimeiset kuvat! Siis tuo palaanut tulitikku on jotenkin siinä kupposen päällä niin herttainen :)))

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia jälleen! Palkinto on tosiaan juuri sinulle sopiva ;9 Onnea Peipposelle ♥

    VastaaPoista
  19. Moikka!
    Ihana arpajaisvoitto...kaikki niin kaunista♥♥♥!!
    Ihkut myös noi sun adventtikynttilät..
    Ja voi tuota Peipposta miten suloinen,snif...munkin pojalla oli syntyessään tuommoinen musta tukka,ja hups,sitten se muuttui vitivalkoiseksi:)
    Laitan sulle tänään tai huomenna s-postia..olehan kuulolla;)
    Mukavaa adventin aikaa koko perheelle♥♥♥!
    Halein,Marika

    VastaaPoista
  20. Moikka Liisa!<3

    Ihanan arvontavoiton sait, sopii teille tosi hyvin<3 Tuo onkin ihana idea laittaa palanut tulitikku nekkuvuokaan!

    Aivan ihana kuva Peipposesta ja tuo adventtitarina on kyllä ikimuistoinen, sitä on sitten Peipposelle kiva kertoa isompanakin:) Minä olen syntynyt pääsiäislauantaina, joten minun mielestä syntymäpäiviini liittyy aina pääsiäinen:)

    Nuo adventtikynttilät on kyllä tosi hienoja! Minulta jäi ne tänä vuonna tekemättä, kun tauti taltutti juuri ennen adventtia, mutta jospa ensi vuonna sitten:)

    Toivottavasti teillä oli mukavat juhlat!! Hurjasti onnea pikku prinsessalle<3

    Halauksin, Heidi

    VastaaPoista