perjantai 25. marraskuuta 2011

Pettymystä, iloa ja pikkuleivän tuoksua

Meillä on tänään leivottu ensimmäiset joulupikkuleivät, teimme koko perheen voimin Hanna-tädin kakkuja, pähkinäpuikkoja (joista kylläkin tuli enemmänkin lättyjä...), vaniljasuikuloita sekä vielä yksiä, joihin tuli puolet suklaista ja puolet tavallista vaaleaa taikinaa... En ehtinyt vielä kuvailla pikkuleipiä, joten niistä ehkä kuvaa joskus toiste. Nyt koti kuitenkin tuoksuu ihanasti leipomiselle :)

Aamutuimaan toi posti mukanaan ihanan yllärin mulle, yllärin siinä mielessä, etten osannut tuota pakettia näin nopeasti odottaa! Voitin nimittäin ihan hiljattain Tiinan (Sinisen talon kuulumisia) blogiarvonnassa upean palkinnon... Aivan ihania juttuja! Kuvailinkin niitä jo, sillä pakkohan ne oli heti laitella paikoilleen, mutta esittelen ne adventtisunnuntaina omassa postauksessaan... Noh, näette sitten... KIITOS TIINA!

Tämän allaolevan hyasinttiasetelman ostin eilen kauppareissulla. Jään jännityksellä odottamaan, minkä väriset hyasintit tuosta aukenevat... Ja toivon, että valkoiset tai vaaleanpunaiset, tai molempia, hih :)
Tuossa kuvassa näkyykin vähän yhtä Tiinalta voittamistani jutuista...


Tänään sain kokea myös karvaan pettymyksen. Sain nimittäin joulukuun työvuorolistani ja siinä samalla menikin sitten joulusuunnitelmat uusiksi. Voimme heittää hyvästit joulunvietolle vanhempieni luona Suomessa, ystävien (siis Suomiystävien) ja muiden läheisten tapaamisen joulunaikaan, joulusaunalle...
Reissusta olisi nimittäin tullut muutaman päivän pikavisiitti ja Joulupäivä olisi mennyt lentokoneessa ja kentillä reissaten takaisin Saksaan. Ja koska mulle Joulu merkitsee rauhoittumista eikä kello kaulassa juoksemista paikasta toiseen, päätimme luopua Suomijoulusta ja jäädä kotiin Saksaan. Rakennamme perinteisen (miinus joulusauna..) joulun tänne, kuten parina viime vuonnakin.
Siispä lähden käymään joulukuun alkupuolella pikavisiitillä Suomessa Peipposen kanssa kahdestaan, sillä haluan nähdä perheeni, siis vanhempani ja sisareni perheineen vielä tämän vuoden puolella, vaikka vain pikaisestikin. Sitten voimme rauhoittua tänne viettämään Joulua, kuusen, pipareiden ja kinkun tuoksuisena :) Ystäviä en varmastikaan tuolla reissulla ehdi tavata, mutta aion yrittää tulla uuden vuoden puolella niin pian kuin mahdollista uudestaan, paremmalla ajalla...

Toissapäivänä toi posti vähän suuremmankin paketin... Nimittäin ihanan Minnan lähettämän Salaisen kirppisystävän joulukalenterin! Varta vasten mulle kootun! Vasta suurta laatikkoa avatessani tajusin oikein kunnolla, että siinä missä mä olen etsiskellyt sopivia ylläreitä, suunnitellut ja toteuttanut oman yllätettäväni kalenteria, on joku todellakin tehnyt tuon saman ihan vain mulle! Ihana tunne! Kiitos Minna jo etukäteen! Kuinka näistä malttaa pitää näppinsä erossa vielä muutaman päivän, hih ;) Olo oli kuin lapsena äitin jemmalla (joo äiti, kyllä me aina sun jemmat löydettin ;)) joulunalla tutkimusmatkalla, kun purin laatikon sisältöä kuvattavaksi... Tunnustelin, ravistelin, ihmettelin... Kivaa!


Tällä viikolla sain myös vihdoin kotiin sen vanhan pöydän ystäviltä. Siis sen, josta tulee mun ompelupöytä. Nyt se seisoo keskellä olkkarin lattiaa, odottaa siellä pesua ja tuunausta. Saa toimia Peipposen synttäreillä tarjoilupöytänä ja vasta juhlien jälkeen viemme sen vierashuoneeseen yläkertaan. Eli pöydästäkin tarkempaa esittelyä tuonnempana.

Aiemmin viikolla tuunasin myös vihdoin ja viimein pienen hyllykön, jonka ostin joskus loppukesästä yhden kaupan alekorista huimaan 1,99€ hintaan. Ostohetkellä en tiennyt millainen tai mihin käyttöön se tulee... Tällainen siitä nyt tuli.


Takaseinän jätin alkuperäissuunnitelmista poiketen siniraidalliseksi, jollainen se oli alunpitäenkin. Hyllyt olin ajatellut maalata. Olin ne kertaalleen joskus jo sutaissutkin. Nyt ne saivat Green Gaten servetit ylleen lakkaliiman avustuksella ;)


Mielestäni kukka ja raita sopivat oikein hyvin yhteen. Noista serveteistä löytyy sitäpaitsi ihan samaa sinisen sävyä kuin takaseinän raita on...



Vanhassa emaalimukissa muoviset karkkikepit jouluisasti ;)


Hyllyssä somasti järjestyksessä ihanan Marikan (Dehanna's Home -Valkoista rustiikkia) lähettämät kattilat :) Paketissa oli myös tuo ruudullinen patalappu ja teräksisiä keittiötyövälineitä. Kiitos Marika vielä kerran! Näillä leikitään meillä päivittäin!


Kaksi yötä ekaan adventtiin...neljä yötä Peipposen synttäreihin... Tänään sain pestyä keittiön kaapistojen ovet. Tulevina päivinä on vielä paljon touhua edessä, kauppareissu, siivoukset, leipomiset... Huomenna kuitenkin kyläilemme tuttuun tapaan anoppilassa. Illalla yritän vähän tuunailla pöydän parissa. 

Ihanan paljon osallistumisia arvontaan! Kiitos kaikille ihanista viesteistä sekä arvonta- että edelliseenkin postaukseeni! Tervetuloa uusille lukijoille, toivottavasti viihdytte matkassa :)

Nyt toivottelen kaikille oikein ihanaa viikonloppua!

Terkuin Liisa

15 kommenttia:

  1. Kylläpä löysitkin kauniin asetelman:) Paljon onnea arvontavoitosta, jään innolla odottamaan adventtisunnuntain postausta:)

    Vielä kerran harmittelen tuota työvuoroasiaasi. On varmasti todella suuri pettymys, kun ei pääsekään Suomeen jouluksi! Onneksi kuitenkin pääset edes piipahtamaan joulun alla ja tapaamaan perhettäsi<3

    Aivan ihana tuli tuosta Peipposen hyllyköstä!<3 Näköjään sitä on opittu käsittelemään lakkaliimaa ihan urakalla;) Ehkä minäkin uskaltaudun vielä joku päivä, kun se ideakin on jo valmiina!:)

    Jään innolla odottamaan, mitä pikkupaketeistasi paljastuu!:) Toivottavasti tuollainen järjestetään ensi vuonnakin ja minäkin pääsen mukaan:)

    Oikein ihanaa viikonloppua teille ja jo etukäteen oikein ihania juhlia<3

    VastaaPoista
  2. No voihan kilin kilkuttimet tuon suomijoulun peruuntumisen kanssa=/Niin kovasti kuin sitä odotit,toisaalta parempi olla siellä "rauhassa" kuin viipottaa lentokentillä joulunseutu,ensi jouluna toivottavasti parempi tuuri töiden suhteen...
    Hanna-tädin kakut on niiiin joulupikkuleipä number 1,tosin teetän ne aina äidilläni koska lukuisista yrityksistä huolimatta en saa niistä yhtä hyviä kuin hän,neitihän totes aikoinaan että ihmisten kädet maistuu erilaiselle,siitä tuo ero varmasti johtuu=D Piparitkin kuuluu jouluun,tosin enemmän siksi että siitä on iloa lapselle kuin maun takia,vaikka en mä tälläkään hetkellä pistäis pahakseni piparia kunnon aurajuustoslaissilla;) Kiva tuli tuunatusta hyllystä,kelpaa tuolla minikeittiössä Peipposen puuhailla...Kivoja syntsävalmisteluja ja muitakin puuhia sinne sinulle<3

    VastaaPoista
  3. Hi Liisa, hab ich dass richtig übersezt bekommen, dass du nicht nach Finnland fahren kannst wegen dem Plan???das wäre ja schade!freu mich auf leeni am dienstag:liebe grüsse und ein schönes we

    VastaaPoista
  4. Voi mahooton kun sulla onkin käynyt hyvä tuuri arvonnoissa! Minen koskaa voita mittään...snif.

    On kyllä harmi, kun joulukuvionne menivät uusiksi :( Tänä vuonna on muutenkin joulu niin tyhmästi, että vapaata ei ole normiviikonlopun lisäksi kuin yksi päivä. Ensi vuotta odotellessa! =)

    Ihania leipomuksia ja hyasintteja (tahdon kanssa!) ja soma hyllykkö. Ja vitsit, mitä ikkunaluukkuja tossa edellisessä... eipä vissiin hienoja!! Mukavaa viikonloppua!

    T: jetlagista kärsivä yökyöpeli

    VastaaPoista
  5. kiva että paketti tullut perille. sitä jo tässä melkein maha kuralla pelkäsin että jää jonnekin matkalle.T:Minna

    VastaaPoista
  6. Voi ei!! Raivostuttava työpaikka!!
    :(

    VastaaPoista
  7. Joulu on tänä vuonna jo muutenkin lyhyt ja jos sattuu työvuorot olemaan vielä päin puuta, ei muuta tartte. Jouluna tosiaan pitää saada rauhoittua ja hiljentyä, kiire kokonaan pois.

    Onnea arvontavoitosta. oikeeseen osoitteeseen tuli.

    Nuo joulukalenterit on ihanat vaihtoja. Olin viime vuonna erään blogistin kanssa ihan kaksistaan, tuumattiin että vaihdetaan sisustusaiheinen kalenteri, paljon omaa tekemää ja tuunattua. ihana vaihto. tänä vuonna en jaksanut. Ehkä ensi vuonna olis kiva vaihtaa sisustusaiheella jonkun kanssa.

    Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä. Meillä ainakin on sulat maat ja lämpöasteita ja tuulta luvassa ensi viikollekin. JOulukuu alkaa siis mustana.

    VastaaPoista
  8. No voi kökkö niitä töitä sitte! Ihmisellä pitäs olla koko joulukuu vapaata, jotta sais rauhassa touhuilla ja rauhoittua ;) Mutta mukava varmasti viettää joulua kotosallakin.

    Olipas kiva tuo joulukalenterijutska! Ja mielettömän söpö tuo Peipposen minikeittiö <3 Ihana tuli hyllyköstä :)

    Mukavaa viikonloppua teillekkin!

    VastaaPoista
  9. Voi, miten harmi homma! Onneksi pääset kuitenkin piipahtamaan rakkaittesi luona ♥

    Onnittelut arvonnan johdosta! Odotan innolla minäkin postaustasi ;D

    Tuo hyllykkö on niin passeli Peipposen keittiöön, että!! Huippukaunis!

    Täällä tupruttaa räntää *plääh* Maa yrittää kovasti saada valkeaa peittoa päällensä ankean syksyn jälkeen. Jospa se siinä onnistuisi ;D

    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  10. Kyllä tuo on vain jokakerta suloisempi tuo peipposen keittiö <3 kyllä siellä kelpaa häärätä! kaunis kukka-asetelma, siitä tulikin jälleen mieleeni ostaa itsellekin jo hyasintit kotiin, joo! tänään menenkin työpäivän jälkeen kaupasta ne hakemaan:)
    No voihan kökkö mikä työpaikka :/ uskon että harmittaa..mua harmittaa teidän puolesta jo joulusaunan osalta, ja ystävät ja suku..pöhh.

    Jään kuitenkin odottamaan innolla huomista postaustasi! :))

    VastaaPoista
  11. aivan ihana kukka-asetelma;)
    Mä utelen vähän ohi tämän postauksen, tuosta sun arvonta lahjasta, mistä kummasta noita saa siis xmas kirjaimia, olen useamman joulun jo yrittänyt etsiä... Osallistuin kyllä arvontaan mutta mun tuurilla...:/
    Niin ja kiitos vielä ihanasta blogista, käyn joka päivä täällä kurkkimassa....
    Kati

    VastaaPoista
  12. No VOI EI...mäkin oon tosi pettynyt sun puolesta...ja tietty itseni..juuri eilen sanoin äidilleni,että ihanaa,enää reilut 3 viikkoa,kun tavataan Liisan kanssa..olin jo suunnitellut pika visiittiä meille,että oisit nähnyt meidän joulu-kodin...ja vähän hyvää purtavaa,ja glögiä..VOIHAN P.....a!!!
    No mutta,eihän sille nyt mitään voi,surullisintahan tässä on kuitenkin se,ettet saa olla äitisi kanssa joulua...mutta onneksi pääset käymään ennen,että näet edes heidät:)
    Kivan hyllyn olet Peipposelle tuunannut,kiva kun kattiloista on ollut iloa:)
    Mukavaa 1.adventtia koko perheelle sinne...
    Lämpimin halauksin,Marika

    VastaaPoista
  13. Olet taas laittanut niin paljon kaikkea kaunista kotiin!
    Minuakin harmittaa puolestasi ettette pääse jouluksi Suomeen kun olit sitä niin odottanut.

    Oikein ihanaa lauantai-iltaa ystäväin!

    VastaaPoista
  14. Ihana toi pikkukeittiö!

    Harmi että meni joulusuunnitelmat uusiksi=(

    Mukavaa viikonloppua ja kivoja synttäreitä!

    VastaaPoista
  15. Onnea voiton johdosta! Ihana keittiö!

    VastaaPoista