maanantai 14. marraskuuta 2011

Vapaapäiväilyä ;)

Ensimmäinen vapaapäivä meni sekin kuin siivillä... Peipponen selkeästi purki hieman "tuntojaan" äitiin, niin kuin nyt kaksi vuotias tekee halutessaan sanoa, että äiti on ollut liikaa poissa ;)
Aamupäivällä kävimme pitkällä ulkoilureissulla, sitten vähän askarreltiin yhdessä ja iltapäivällä käytiin kerhossa. Mukava, mutta jotenkin raskas päivä.

Pieni, emaalinen maitotonkka on muutaman viikon takainen 4€ kirppislöytö... Ei liity muuten mitenkään mihinkään ;) On vaan unohtunut esitellä tämä suloisuus.

Reilu viikko sitten meidät oli Peipposen kanssa kutsuttu ystävien synttäribrunssille. Sieltä sain tuliaiseksi puksipuun oksan, josta nyt sitten tänään askartelimme kranssin tytön kanssa. Kiinnitin oksan pätkiä toisiinsa rautalangalla, taivutin lopuksi ympyräksi ja koristelin kärpässienillä, vanhoilla piparimuoteilla ja pätkällä jouluista nauhaa. Yksinkertainen idea ja helppo toteuttaa, kaikki tykötarpeet löytyivät omasta takaa. Katsotaan mihin kranssi pääsee joulun ajaksi komeilemaan ;)




Lupasin teille kuvia sieltä ystäväni siskon kotoa, jossa siis synttäribrunssilla olimme. Kaunis koti, ihania yksityiskohtia pullollaan... Muistatteko ystävän, jonka kodin vähän aikaa sitten esittelin? Tämä on hänen kaksossiskonsa koti. ...Antaa kuvien puhua puolestaan :)












Tänne meillekin on nyt tullut ihan kunnon syksy, ympäröivien vuorenrinteiden lehtimetsät ovat muuttuneet upean värisiksi, ilmassa on ihan talven tuntua, kevyttoppatakit on otettu käyttöön ja lenkeille saa vetää itsellekin jo pipoa päähän. Aamuisin on maa pienessä roudassa. Heti pimeän tultua iltaisin, sytyttelen kynttilöitä pitkin olohuonetta.



Eilen tilasin itselleni (!!) talvisaapasta ja Vilan untsikan. Huomenna pitäisi jo ainakin saappaiden saapua :) Viimeinen tilinauha oli positiivinen ylläri ja lisäksi seuraavan mukana tulee joulurahat, joten ajattelin, että nyt kyllä palkitsen itsenikin viime viikkojen kovasta uurastuksesta. Ja tosiasia on, että kunnon -myös loskakelin kestäville- saappaille ja uudelle takille oli tarvetta! Sorruin kyllä pienenä bonuksena ostamaan myös Skechersin lyhytvartiset "uggsit", joista olen pitkään haaveillut :) Ne eivät kuitenkaan olleet kalliit, vaikka nahkaiset ovatkin, joten hyvällä omallatunnolla tilasin. Nyt on kyllä laitettava taas pussin nyörit tiukemmalle, sillä edessä on Peipposen synttärikekkerit, joululahjaostokset ym. ... Suomen lentolippujen ostosta puhumattakaan...

Huomenna tämä koti saa perusteellisen siivouksen! Jo ihan sormet syyhyää päästä antamaan pölyille kyytiä ;) Sitten voisikin taas jonkin pienen joulujutskan ottaa esille, hih...

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille tänne kurkistaville, uusille ja vanhoille, anonyymeille ja julkisille lukijoille! Muistakaahan osallistua arvontaan, jos ette vielä ole (Sinne pääset oikealta ylhäältä sivupakista klikkaamalla!).

Maanantaiterkuin Liisa

25 kommenttia:

  1. Kaunis kranssi, Liisa! Itselläkin tekisi mieleni kokeilla kranssintekoa, mutta epäilen taitojani *hih* Pyöreästä muodosta tulisi varmaan neliö tai jotain...

    Kauniita kuvia ystäväsi kotoa, kyllä tuolla viihtyisi, silmä lepää!

    Täällä ripsutteli eilen talvenhiutaleita, jotka samantien sulivat, mutta kyllä olisi tuo lumipeite tervetullutta ankeaan ja märkään syksyyn. On niin pimeää ollut jo pitkän aikaa...

    Leppoisaa siivouspäivää sinne! Palaillaan!

    VastaaPoista
  2. Sinua onkin ollut jo ihan ikävä,mukavalta tuntui kun aamutuimaan avasin koneen ja huomasin että olet kerennyt bloggailemaan;)Minä vääntelin kanssa puksipuun oksista yks päivä kranssin,iso kasa oksia vielä jäikin odottamaan vuoroaan,mähän ostin joskus alkusyksyllä honkkarin alesta kaksi ylikasvanutta puksia ja ne mokomat innostu kasvamaan kamalasti joten oksia riittää,vein rungot keltsuun talvehtimaan vaan en usko että onnistuu,saapa nähdä...Ihania kuvia sekä ystäväsi siskon luota että kotoasi,kauniisti te siellä Saksanmaalla asustelette=D En olis ikinä uskonu että tällästä sulle toivotteln mutta kun tunnut niin innostunut asiasta olevan niin MUKAVAA SIIVOUSPÄIVÄÄ SINULLE;)

    VastaaPoista
  3. Siivoilu on mukava, mutta jos minä suunnittelisin sen etukäteen, ei siitä tulisi mitään, koska siitä tulisi tavallaan pakollinen.. Yleensä mun siivouspäivä tapahtuu vahingossa.. putsan pöydän.. ja seuraavalla sekunnilla olenkin jo lattiaa hankaamassa :D

    Superihana tuo tonkka!

    On kaunis koti, on, mutta Sullapas on vielä kauniimpi :P

    VastaaPoista
  4. Kivoja kuulumisia täällä ja ystäväsi koti on kaunis :) Tuollaisissa kodeissa on mukava kyläillä.

    Iloista viikon jatkoa, tiistaissa mennään!

    VastaaPoista
  5. Todella kauniita kuvia ja inspiroivia!!!

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis koti on ystävälläsikin, näyttää olevan samanlainen maku kuin sinulla....melkein voisi luulla olevan teiltä ;)
    Maitotonkka on ihan mieletön löytö, pitää tuunailla omaakin vähän ;)

    Kivaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  7. Kiva kranssi , kun siinä on piparimuotit :) otetaan vinkki korvan taakse talteen ;)
    Siivoilun jälkeen on kyllä parasta se tunne kun on saanut paikat kuntoon ja pölyt pussiin ! voi nautiskella elosta omassa kodossa :)

    VastaaPoista
  8. voi miten kaunista. Keötainen ei ole koskaan ollut lempparini ja inhoan sitä omilla seinillä, mutta näitä kuvia katsoessa täytyy myöntää että kyllä se keltainenkin vain näyttää hyvältä! pitänee opetella katsomaan omia seiniä uusin silmin :)

    VastaaPoista
  9. Hellurei Liisa :)

    Onpas teillä ollut ihana brunssi ystävän luona! Niin kodikasta ja nättiä. Kiva kurkata aina muiden koteihin :)

    Söpön kranssin olet pyöräyttänyt, ja tonkkalöytökin on oikein huippu! Ja onhan se mukava joskus ostaa jotain itselleenkin <3

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Ihanan kranssin olette tehneet peipposen kanssa <3 ja tuo maitotonkka on kaunis, vaikkei mihinkään liity mitenkään;)

    Pitäähän sitä kyllä itseäänkin joskus hemmotella,kovasta uurastuksesta:) voi miten kauniita kuvia ystäväsi siskon asunnosta:) mutta sinun kodista tykkään <3

    Mukavia siivoiluja! :)

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia! Kyllä nuo sisarukset osaavat sisustaa <3

    Kranssi on myös kaunis. Minulla on hieno siilen mallinen piparimuotti kaapin kätköissä, ja nyt taisi selvitä miten saisin sen jouluksi esille :)

    Mukavia siivoiluja ja kynttilän valossa tunnelmointia sinulle!

    VastaaPoista
  12. Kaunis kranssi, kelpaa sitä katsella. Muutenkin hyvin kauniita kuvia ja sisustuksia taasen:)
    Eikä tuo maitotonkka häviä muulle kauneudelle, eikä maksanut minusta paljoa..

    VastaaPoista
  13. Söpö tonkka ja kaunis kranssi. Piparimuotti sopii hyvin koristeeksi.
    Kaunis koti ystäväsi siskolla, kuten on sinunkin kotisi kaunis.
    Mukavaa tiistai-illan jatkoa!

    VastaaPoista
  14. Ihanaa, kun oot käyny postaamassa <3 Totisesti sitä äidinkin pitää välillä hemmotella itseään, joten oikein teit, kun shoppailit itsellesi talvijuttuja :) Voisitkin sit tehdä ostoksistasi kunnon postauksen, kun saat ne.. Täällä on nyt ollut parina aamuna pakkasta. Vaikka mä en lunta rakastakaan, niin nyt on kyllä se aika vuodesta, kun sitä kaipaa. Halaus ja hyvää viikon jatkoa Liisalle :)

    VastaaPoista
  15. Olettepa te kauniin kranssin yhdessä askarrelleet:)
    Ja kaunis on tuo esittelemäsi kotikin!

    VastaaPoista
  16. Kaunis kranssi:-))
    Kaunis on ystäväsi kotikin.

    Oikein mukavaa keskiviikkoa sinulle Liisa<3

    VastaaPoista
  17. Kylläpä kranssista tulikin suloinen:) Tosi kaunis! Ja kaunis on ystäväsi kotikin!

    Hienoa, että sait uusia talvitamineita hankittua! Ja ne "uggsitkin", ne kyllä sopii sinulle tosi hyvin:)

    Oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle ja Peipposelle halauksia!<3

    VastaaPoista
  18. Hei ihanaiset ja kiitos viesteistänne :)

    Satu, voi kunpa meillekin tulisi pian lunta! Tänään ajettiin Ulmiin (40km) ja motarilla, kun ajettiin yhden tunnelin läpi ja samalla noustiin korkeammalle, niin tunnelin toisella puolella olikin ihan valkoinen maisema, niin roudassa maa ja puut, kaunista :) Asteita oli 3 vähemmän kuin tunnelin alkupäässä.. Ja se tunneli ei kuitenkaan ollut kuin muutaman sata metriä pitkä!
    Viime vuonna oli Peipposen synttäreinä jo ihanan paljon lunta...saa nähdä kuin tänä vuonna käy...

    Kirsi, kiitos kauniista sanoistasi :) Kyllä on ihana kuulla, että on kaivattu! Motivoi jatkamaan, heh ;)
    Tiiätkö, että mä nautin eilen paikkojen jynssäämisestä! Perussiivouksesta tykkään, mutta nyt ois vielä ikkunat ja ovet pesemättä ja se ei kyllä jotenkaan houkuta...

    Kiitos Maanvaiva :)
    Ja joo, tiiän ton kun karkaa suunnittelemattomasti mopo käsistä...eilen pyyhkäsin yhden keittiön kaapin, jossa suuret vetolaatikot sisällä, yhtä laatikonpohjaa, vähän vain enimpiä murusia pois...seuraavana olinkin sitten tyhjentänyt kaikki laatikot ja jynssäsin niitä puhtaaksi, heh ;D

    Merja, kiitos :) Niin on ihana vierailla kauniissa kodeissa... paitsi, että sen jälkeen tekee mieli kotona taas muuttaa yhtä jos toistakin, hih ;)

    Kiitos Elämää äitinä :)

    Päm, kiitos, mukavia tuunailuja sinne!

    Koivukujanriikka, kiitos, joo, on todella ihana heittää siivouspäivän päätteeksi jalat pöydälle ja nauttia vaan olosta hyvällä omallatunnolla :)

    Satsuma, sanos muuta, mä ihan samaa ajattelin siellä ystävän keittiössä, keltaisten verhojen keskellä ;) Toisn on meilläkin Peipposen huoneessa keltaiset seinät, mutta hailakammat ja kaiken valkoisen ja vaaleanpunaisen kanssa ne ei hypi silmille..

    Iida Emilia, näin on! Kiitos...

    Kiitos Jasmiina :) kyllä, itselleenkin pitää ostaa välillä juttuja, siis muutakin kuin sisustus, heh ;)

    Marika, kiitos ja eikös vaan osaakin?!
    Kiva, kun/ jos sait idean oman siilimuottisi käyttöön :) Mukavia askarteluja sinne siis!

    Irmastiina :)

    Mustakissa, kiitos :) Juu ei ollut munkaan mielestäni kallis ostos, päinvastoin. Noi emaalijutut on kai aika kovassakin rahassa välillä tällä hetkellä...

    Kiitos Tiina :)

    Terhi, kiitos :) Kiva kuulla, että postaus ilahdutti!
    Sketchersin "uggsit" tuli jo eilen, ne on täydellisen ihanat! Mustangit saappaat tulivat tänään, lähtevät huomenna paluupostissa ;) Juuri tilasin niiden tilalle toiset, Marc o'Polot, toivotaan, että ne on paremmat :) Takkia odottelen tulevaksi huomenna... Sitten on tämä mamma valmiina tuiskuun, räntäsateeseen ja lumipyryyn! Voisin kyllä vilautella ostoksiani, kunhan ovat kaikki saapuneet... Meillä on nyt kiva sää, ollut jo ties kuinka kauan KUIVAA, välillä paistaa aurinko, välillä on pilvistä ja kuten tänään tosi tuulistakin...asteita päivällä pari plussalla, yöllä menee yleensä pakkasen puolelle...

    Kiitos Hyvä mieli!

    Kiitos Arja!

    Oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille teille ja kiitos vielä, että kyläilette ja ootte jaksaneet kommentoidakin!

    Halauksin Liisa

    VastaaPoista
  19. Kauniita kuvia ystäväsi kodista.Aikas samantyylistä kuin sinulla.

    Kranssista tuli kiva.Piparkakku muotit on jotenkin suloisia siinä roikkumassa=)

    Kivaa viikonloppua sulle=)

    VastaaPoista
  20. Heippa Heidi, kiitos!
    Skechersin uggsit on ihan parhaat! Nautin, kun saan niitä nyt pitää, kun meillä on ollut onnelksi ihanan kuivat kelit! Pysyvät jalat lämpiminä!
    Kranssi piparimuotteineen roikkuu nyt tuulikaapin seinällä, mies ei ole antanut lupaa tehdä ulkooveen reikää ja mä en ole vielä keksinyt keinoa, jolla saisin kranssin sinne muuten roikkumaan, hih ;) katsotaan, miten käy...

    Kiitos Pitsienkeli! Kyllä nuo ystävien (siskokset) kodit ovat molemmat kovasti samaa tyyliä kuin meidän koti ja silti niistäkin löytää ihania yksityiskohtia ja saa ideoita omaan sisustukseen :)
    Tuo piparimuotti-idea tuli itseasiassa yhdestä vanhasta JDL lehdestä...Siinä oli muotit laitettu jonnekin joulukoristeeseen roikkumaan myös.

    Kivaa loppuviikkoa teillekin ja kiitos vielä viesteistänne :)

    Halauksin Liisa

    VastaaPoista
  21. Pakko laittaa vielä uusi kommentti,tiiätkö mulla näkyi tuo sinun ostoksia,lahjoja,tunnelmanluojia-postaus vasta nyt=O Eihän siinä muuten mitään mutta hyvät naurut sain kun tähän postaukseen olin kommentoinut että kiva kun olet ehtinyt bloggailemaan,eikös yhtään käyny mielessä että nyt se on lopullisesti sekaisin,vastahan mä kaks päivää sitten päivitin;)Ihania juttuja kuitenkin tuossa edellisessäkin jutussa,varsinkin kauris asetelma on hellyttävän kaunis,en yhtään ihmettele jos Peipponen haluaa sen kanssa tehdä tuttavuutta,minunkin tekis tuota mieli silittää=D

    VastaaPoista
  22. Liebe Liisa
    Oh.... das sieht sooooo schön und sooooo gemütlich aus! Da würde ich mich auch wohlfühlen!
    Ein schönes Wochenende wünscht Dir Yvonne

    VastaaPoista
  23. Hei, oikeesti :( Mä oli kommentoinut sulle, ja en näköjään sitten julkaissut sitä.... Otetaan uusiksi!
    Meillä on ihan sama juttu, jos olen jossain vähän kauemmin. Ensin ollaan ihan hiljaa mummun ja papan luona ja kun minä tulen ovesta sisään, alkaa itku.

    Tosi kaunis tuo sinun ystävän koti. Nappasin sieltä yhden idean... näet vielä minkä ;)

    Mä olen yrittänyt myös etsiä lämpöisiä talvikenkiä. Niiden ei tarvitse edes olla tyylikkäät, kunhan saisin hyvät(lue lämpöiset) kengät vaunulenkeille. Ehkä ne jostain vielä löytyy;)

    Teillä onkin kova kuskaaminen lahjojen suhteen sitten tänne Suomeen ja takaisin. Varmasti kivaa Peipposekkin viettää vähän erilainen joulu :)

    Nyt toivottelen vielä oikein hyvää viikonloppua. Minä lähden vanhaan kotiin hakemaan viimeisiä tavaroita. Avainten luovutus on maanantaina.

    VastaaPoista
  24. Enpä ole hetkeen kauniimpaa keittiötä nähnyt, ihanaa <3

    VastaaPoista