torstai 12. tammikuuta 2012

Keittiöunelmia

Meillä paistaa tänään aurinko! Taivas on sininen ja ilma kirpeän keväinen :) Onkin satanut ja tuuli tuivertanut tarpeeksi viime aikoina...
Aamukävelyllä Peipposen ja Usva-neidin kanssa kävimme Peipposen tulevalla päiväkodilla hakemassa tiedotteita ja täytettäviä papereita päiväkodin aloitusta varten. Ensi viikolla meillä on vielä tutustumiskäynti sekä aloituspalaveri ja ensi kuun 13. Peipponen aloittaa päiväkodin! Kolme tuntia kerrallaan, aamupäivisin, viitenä päivänä viikossa on kuitenkin varmaan ihan hyvä määrä parivuotiaalle. Tyttö odottaa jo jännittyneenä, mutta intoa täynnä pääsyä leikkimään ja ulkoilemaan, laulamaan ja askartelemaan toisten lasten kanssa :)

KIITOS viesteistänne edelliseen postaukseen, jossa tein aikamatkan Vaniljaisen viime vuoteen. Pian on tosiaan blogini 1-vuotis synttärit ja taidanpa sen kunniaksi laittaa pienen arvonnankin pystyyn. Malttakaa kuitenkin hetki sen suhteen ja pysykää kuulolla ;)

Viime päivät ovat vierähtäneet tosi nopsaan. Viikonvaihteenhan vietimme anopin luona, kun meillä oli miehen kanssa molemmilla iltaputki. Nyt olen taas ollut vapaalla muutaman päivän, mutta jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi postata... Tai ei ole vaan ollut mitään järkevää postattavaa. En tiedä onko nytkään, mutta jotain olen saanut kuvailtua sentään ;) Mulla pyörii tällä hetkellä mielessä kaikenlaisia tuunausprojekteja ja muutoshaluja, mutta en vaan saa otettua härkää sarvista ja ryhdyttyä toimeen. Tai oikeammin en tiedä ihan varmasti mitä, missä, miten...!!! Jotain vain olisi tarve muuttaa... Tiedättekö tunteen? Niinpä olen taas kuletellut tavaroita paikasta toiseen, huoneesta toiseen... Ja osan tavaroista olen palauttanut takaisin alkuperäisille paikoilleen ;)Suurin muutostarve tuntuu kohdistuvan keittiöön. Puiset kaapistot putkimallisine vetimineen hyppivät tällä hetkellä tosi pahasti silmille ja unelma valkoisesta keittiöstä tuntuu ihan pakahduttavalle. Jotkut saattavat muistaakin, että tähän kotiin muuttaessamme, jouduimme luopumaan maalaiskeittiöstämme (osan siitä pelastimme pyykkihuoneeseen lisäkaappitilaksi), sillä asunnossa oli valmiina keittiö. Se olikin oikeastaan asunnon ainoa varsinainen miinus... Siitä asti mulla on ollut haaveissa, että jonain päivänä pyytäisin luvan vuokraemännältä keittiön kasvojenkohotukseen, eli maalaukseen. Keittiö on jo aika vanha, kaapinovet ovat kuluneet ja parhaat päivänsä nähneet (ei näy kuvissa). 

Kivitasot pääsisivät varmasti valkoisten kaapistojen kanssa paremmin oikeuksiinsa...

Valkoiset laskosverhotkin ovat haaveissani köökkiin, toisivat ihanasti raikkautta nekin...
Salaa myös toivon vesihanan hajoamista, että saisin kaarevan kromisen hanan ;)

Viime päivinä olen lämmitellyt miestä asian suhteen ja olen jo ihan vähällä soittaa vuokraemännälle... Miehellä ei sinänsä ole mitään valkoista keittiötä vastaan, hän jopa sanoo sen olevan varmasti parempi meille! Hän ei vaan oikein usko, että lopputulos itsemaalattuna olisi toivottavan onnistunut. Eikä hän usko vuokraemännän antavan lupaa. Miksi en sitten jo ole soittanut pyytääkseni lupaa?? Pelkään saavani kieltävän vastauksen, jolloin joudun luopumaan haaveistani valkoisen köökin suhteen.


Olisihan se kamala urakka irrottaa kaikki kaapinovet, laatikonpäädyt ja vetimet ovista, tilkata ylimääräiset vanhojen vetimien reiät ja maalata ensin pohjamaalilla ja sitten ainakin pariin otteeseen oikealla värillä. Vinkkejä oikeista tekotavoista, maaleista ja vehkeistä otetaan ilolla ja kiitollisena vastaan!!! :)
Uskon kuitenkin, että huolella tehtynä urakka olisi kaiken vaivansa arvoinen... Valkoinen keittiö ja uudet, maalaistyyliset vetimet... Huoh. 

Eilen sitten haaveillessani aloin muuten vain järkätä keittiötä uuteen uskoon. Lasipurnukat ym. härpäkkeet vaihtelivat paikkojaan, pyykkihuoneen sydännaulakko muutti keittiöön, kahvikoneen alle laitoin ison, valkoisen tarjottimen jne.


Leivänpaahdin on meillä niiiin satunnaisessa käytössä, että se sai kadota laatikkoon, josta sen saa kuitenkin näppärästi esille tarvittaessa. Näin tuli taas vähän lisää pöytätilaa, avaruutta... (lue: lisää tilaa sisustusjutskille ;)) Paahtimen paikalle muuttivat lieden toiselta laidalta kapustat ja vispilät purnukassaan. Purnukan asetin pieneen koriin.


Vähän vihreyttä kaipaa köökki vielä, tänään otan kaupasta mukaani parit yrtit ainakin :) 
Nyt pitäisi vähän siivoilla, eilen imuroin koko huushollin, nyt olisi edessä vessojen ja kylppärin pesu, pölyjen ja lattioiden pyyhintä... Lakanatkin otin sängyistä aamulla, ne hurisevat koneessa. Ihanaa mennä illalla puhtaiden lakanoiden väliin, kun koti on muutenkin siivottu :)

Iloista päivää kaikille tänne kurkkaaville!

Terkuin Liisa 

22 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä juttuja keittiössä!!!!

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinenhän tuo keittiö on <3 ihania tavaroita! ai jukra jos pääsisi sinne näpelöimään :DD mutta toki ymmärrän että kaipaa ne keittiöt aina välillä kasvojen kohotusta!:) ainahan kannattaa kysyä!;) ja sitten jos ei lupaa saa niin tehdään se salaa :D noei!

  puuh..kukahan tulisi meille siivoamaan...

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä vuokraemännän kanssa käytävään keskusteluun ja pidän peukkuja luvan puolesta. Soita vaan, voi olla että yllätyt :)

  Kivaa torstaita!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän sä yhden emännän ylipuhut, isännissä vois olla enemmän ylipuhuttavaa ;) Nainen-naiselle sisustusasiaa, ei voi mennä pieleen!! Pidän peukkuja :)
  Luuri käteen nainen!

  VastaaPoista
 5. Keittiörempasta se haaveilen minäkin. Lompakko vain laittaa jarruja päälle... mutta ehkäpä joskus sitten. Rohkeasti vain luuri korvalle ja vuokraemännälle soittamaan. Mitään ei saa jos ei yritä ja onhan siinä 50% mahdollisuus onnistua saamaan se mitä haluat :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Kuvista se ei tosiaan näy, että on aikansa elänyt köökki tai sit oot osannu ne kätsysti peittää ihanien sisustusjutskien alle/taakse :)
  Kivahan se olis tietty raikastaa valkoiseksi....tsemppiä keskusteluun vuokraemännän kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Voihan se vuokraemäntä tosiaan yllättyä ja jos osaa perustella sen arvon asunnolle, niin monet vuokranantajat vielä maksavat tarvikkeetkin. Ovatko nykyiset ovet puuta, että ne on helppo maalata?

  ja tosiaan täältä katsottuna keittiö ei näytä lainkaan pahalta, mutta tiedän niin tuon tunteen, kun tahtoisi uuden keittiön. Kovasti siitä itsekin parvuotta sitten haaveilin ja onnistunut muutos tulikin pelkillä vetomiehet vaihdolla....ehkä sitten joskus kokonaan uusi...

  Voih aurinko...täällä sataa ja loskaa riittää, niin kurja keli!

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Voi, että on kaunista...
  kelaan kuvia edestakas ja nautin...☺

  VastaaPoista
 10. Tuo kööki on kyllä tuollasenaan nätti ja suoraan sanoen jos olisin vuokraemäntäsi, en suostuisi.... (kuuntele miestäsi, tässä kohtaa järjen ääntä) Kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää, eli helppoa!Tasainen pinta on vähän eri kuin tuoli tai joku pikkujutun maalaaminen, että jälkeä katselee =)

  VastaaPoista
 11. Heippa kaikille ja kiitos ihanista, kannustavista kommenteistanne!
  Kummasti jo tuo tavaroiden siirtely sai taas pahimmat muutoshalut tyydytetyksi, vaikka kyllä mä sen vaalean maalaisköökin yhä haluan ;)
  Maalaaminen ei tule kuitenkaan olemaan IHAN lähitulevaisuuden projekti, joten olen ajatellut näin: neuvottelen vuokraemännän kanssa ja pyydän lupaa keittiön muutokseen. Sitten rauhassa sulatellaan (siis jos saadaan lupa), laitellaan pari taalaa sivuun keittiötä varten ja kuulostellaan myös, mitä ammattilaiset töist haluavat. Täällä meillä päin saa usein esim puusepän työn hyvinkin halvalla. Voi olla, että vuokraemäntä vaatiikin ammattilaisen tekemään homman. Huippua olisi, jos hän maksaisi matskut ja me työn...
  Anskulle vielä tiedoksi, että kyllä, kaapistot ovat ihan oikeaa puuta.
  Äärelälle, että tuo on just se mitä mieheni "pelkää", että maalausjäljestä ei tule tasaista, vaan näkyy raitaa ja värieroja...
  Noh, mietitään ja tutkaillaan...tänään jo netissä opiskelin keittiönkaapistojen maalauksesta, alustusvaiheista, maaleista jne. Hiljaa hyvää tulee, kyllä mä vielä joku päivä valkoisen keittiöni saan, heh ;)
  Mukavaa loppuviikkoa!
  Halauksin Liisa

  VastaaPoista
 12. Liisa hyvää kannattaa odottaa ja onneksi meillä näitä haaveita riittää. Pahoittelut jatkuvista kirjoitusvirheistä...tämä ipadin ennakoiva tekstin syöttö tekee mulle jatkuvasti tepposia :). T.neitiaika hovista

  VastaaPoista
 13. Kurkkaa blogiini, minä maalasin meidän 70-luvun keittiönovet valkoisiksi. Kummasti muutti keittiön ulkonäköä ;) nyt on vuorossa katon maalaaminen =)

  VastaaPoista
 14. Kauniilta näyttää keittiö kuvien välityksellä ja aikas hyvin sisutusjutskilla saa vietyä huomiota pois siitä mikä ei niin omaa silmää miellytä=D Tuttu tunne kuitenkin tuo muutoshalu ja kylläpähän se niin tahtoo olla että kun nainen tuonne päähänsä jonkun ajatuksen saa niin ei sitä ihan helposti sieltä kumitella,uskon kuitenkin että saat sen haaveilemasi valkoisen maalaiskeittiön,tahdon-ja ajatuksenvoima on uskomaton=D Ihanaa viikonloppua sinne teille<3

  VastaaPoista
 15. Kauniita kuvia köökistänne.
  Pienillä konsteilla saa jo muutosta aikaan,itsekin haluaisin olla koko ajan laittamassa kotia uuteen malliin,kyllästyn niin äkkiä ((:

  VastaaPoista
 16. Heippa:) Olenkin ihmettellyt, että mihin katosit!

  En muista nähneeni kuvaa teidän koko keittiöstä koskaan. Teillä on aivan ihana keittiö!! Joka paikassa jotain kivaa katseltavaa! Tykkään ihan hirveästi tuosta tiskiallas ikkunan edessä jutusta <3, meillä ei ollut mahdollista laittaa, koska ikkunat olivat niin matalalla.

  Luulisi, että vuokranantaja olisi myönteinen tuolle maalaus ajatukselle, sehän on asunnon kohotusta kuitenkin. Tosin en tiedä miten teilläpäin ajatellaan. Kova työhän siinä on, mutta tulisihan siitä aivan eri näköinen, ja saisit sitten sen valkoisen keittiön :)

  Muistan kun vein isot tytöt eka kerran tarhaan (palasin töihin hoitovapaalta). Äidillä oli tippa silmässä ja tytöt menivät innokkaina leikkimään muiden kanssa (joukossa oli onneksi tuttuja lapsia). Oi, mitä antaisin edes 3 omasta tunnista viikossa -houkaus... Saisi tehdä jotain ihan rauhassa.
  Ja varmasti keksit tekemistäkin, kun omaa aikaa tulee enemmän :) Minulla on sisustuksen kanssa sellainen tunne että paljon tehtävää, mutta ei aikaa :( Ehkä ensi kesänä, kun pääse sitten uloskin :)
  Tällä hetkellä täällä rannikolla on kamala lumimyräkkä ja pihalle menoa en edes haaveile. Kauppaan pitäisi lähteä ja lumityö mennä tekemään (rappusilla on 30 cm lumikinos ja lisää tulee), mutta taidan odottaa iltaa.

  Oikein ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
 17. Heippa vaan Lissukka :)

  Ihanalta keittiönne kyllä näyttää nytkin, kun olet niin ihanasti sinne kaikki purkkilot esille laitellut <3 Mutta ymmärrän kyllä hyvin tuon tunteen, kun jokin asia ei vaan natsaa. ja olishan se valkoisena ihan täydellinen! Toivottavasti saatte luvan muutokseen. Kivasti muuten tuo tiskiallas tuossa ikkunan alla :)

  Mehän maalattiin myös oma keittiömme aikanaan, enkä ole kyllä katunut! En edes poistanut ovia, enkä hionut, vaan vedin vaan suoraan maalarin valkolakkaa pintaan kolmeen kertaan. Työtä siinä oli, mutta lopputulos oli hyvä ja tasainen, ja olemme olleet tyytyväisiä. Nämä meidän ovet eivät olleet siis puuta, joten en voinut hioa. Pohjamaali olis ollu tietty hyvä, mutta piti vaan hätäillä ;) Hyvin on maali kyllä pysynyt!

  Mukavia unelmointihetkiä, ja tsemppilöitä päiväkodin aloitukseen <3

  VastaaPoista
 18. Sulla on kyllä ihana keittiö.Kaikki on niin nätisti esillä ja viimmosen päälle yksityiskohtia myöten=)Ainahan sitä haluaa muutoksia ja kyllähän se piristääkin.
  Kivaa viikonloppua=)

  VastaaPoista
 19. Kauniit kuvat kivasta keittiöstä :) Ja onnea pian 1-vuotiaalle ;)

  VastaaPoista
 20. Toivotaan, että vuokraemäntä on suostuvainen muutokseen:) Jos kerran ovetkin on täysipuuta, niin kyllä ne saa varmasti pohjamaalin avulla hienosti maalattua. Ja laminaattioviinkin on olemassa maalia, jolla saa hyvin maalattua nekin:) Mutta voittehan myös miettiä, minkä verran tulisi maksamaan, jos vaihtaisitte ovet kokonaan ja maalaisitte vain rungot sivusta ja edestä. Teidän keittiö on kyllä tosi, tosi, ihana ja siitä tulisi Aivan täydellinen, jos siitä saisi vielä valkoisen:)
  Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle, ystäväni!<3

  VastaaPoista
 21. Kivoja juttuja keittiössä :) Ystäväni maalasi sellaiset 80-luvun koivunväriset kaapinovet valkoisiksi ja tuli tosi hyvä :) Muistaakseni ruiskumaalilla maalasi..

  VastaaPoista