sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Onni on oma Koti

Seitsemän vuorokautta sairaalassa, yhteensä 18 pullollista antibioottia tiputuksella, siihen päälle muut litkut suoneen, päivittäiset kipulääkkeet ym. pillerit, lääkkeitä toisten lääkkeiden sivuvaikutuksiin... Jokailtaiset pistokset veritulppaa vastaan pistettynä reisiin, joissa varmaan vielä kesälläkin muistona mustelmat ;) Leikkausarvet vatsassa, hirveät narkoosin jälkeiset pahoinvoinnit, yhteensä neljä kanyylin asennusta käsivarsiin ja kämmenselkään, lukuisat tutkimukset ja verikokeet...

...Ne ovat nyt muisto vain! Pääsin eilen kotiin! Sen kunniaksi piti heti saada tuoreet tulppaanit keittiöön :)


Kiitos ihan hirmuisesti kaikille paranemistoivotusten lähettäjille, ne lämmittivät mieltäni todella paljon viimeisinä päivinä sairaalassa!

Miten ihana olikaan herätä tänä aamuna omassa sängyssä rakkaitteni kanssa :) Syödä omassa keittiössä rauhassa aamiainen kera maalaismunien ja tuoreiden sämpylöiden...


Sairaalassa tuli mietittyä kaikenlaista, elämän iloja ja suruja... Miten onnellinen saan olla tytöstäni ja rakastavasta miehestä, unohtamatta ihania ystäviä ja perhettäni, jotka muistivat päivittäin viestein ja puhelinsoitoin. Lähempänä olevat toivat kukkia, lehtiä, kirjoja, suklaata... Kaikkea, mitä sitä potilas vaan voi tarvita ;) Kiitos!


Onnellinen saan olla myös siitä, että selvisimme ns. säikähdyksellä, eikä mistään kovin vakavasta ollut kyse. Leikkaus, vahva antibioottikuuri ja viikko sairaalassa ovat pieni kärsimys terveyden hyväksi.


Nyt kotoilen pari viikkoa, olen sairaslomalla, mutta mulla olisi ollut eilisestä alkaen muutenkin pitkä vapaa. Huomaan, että heti, kun alan touhuta liikaa, muistuttaa kipristys alavatsassa, että pitää ottaa rauhallisemmin. Mutta minkäs ihminen luonnolleen voi ;) Sormet syyhyävät päästä tekemään ja tuunailemaan. Ja koska en vielä uskalla alkaa isompiin urakoihin, ompelin äsken uuden hupun yläkerran tasanteen seinässä olevan lampetin varjostimelle. Vaaleaa pellavaa ja pitsiä, tietty ;)




Muuten onkin sitten löhöilty ja luettu koko viikon edestä satukirjoja, tehty palapelejä, leikitty legoilla jne. Peipponen on ollut superiloinen, kun äiti on taas kotona. Juuri nyt kirjoitan yhdellä kädellä, sillä tyttö kipusi äsken syliini ja nukahti siihen, istualteen, leväten päätään toiseen käsivarteeni. Tainnut olla raskas viikko toisella, ja kova ikävä :)


Arvonta-aikaa on vielä tähän iltaan asti, käy osallistumassa, jos et vielä ole ehtinyt. Kiva, kun uusia lukijoitakin on tullut, vaikkei osallistuminen sitä edellyttänytkään. Tervetuloa, toivottavasti viihdytte matkassa! Lupaan julkaista voittajan viimeistään tiistaina, huomenna on lekurikäyntiä ym. asioita hoidettavana. Onnea vielä kerran kaikille arvontaan, ihania painatusideoita teillä on!

Peipposen sänky seisoo yhä palasina, osittain maalattuna, odottamassa, että jaksan jatkaa siitä mihin jäin. No, ei sen puoleen, ei se patjakaan vieläkään ole saapunut, joten ei tässä kiirettä. Nyt on tärkeämpää tulla kokonaan kuntoon, antaa kropan palautua kunnolla ja kerätä voimia :)

Hyvää Runebergin päivää ja vaalisunnuntaita kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

32 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun olet kotona ja kunnossa!! Nyt sitten otat rennosti. Ei saa touhuilla ja puuhastella liikaa, eihän... :)

    VastaaPoista
  2. Hui onneks olet kunnossa! Näin siusta untakin joku yö, jäi vissiin päähän pyörimään siun sairaalaan joutuminen.

    Nyt otahan rauhallisesti!

    VastaaPoista
  3. Todella hienoa, että olet kunnossa ja voit hyvin (lääkkeistä huolimatta)!
    Hui, kun minä tosiaan säikähdin!

    Pikkukulta on varmasti onnessaan äidin sylissä. Voi toista...

    Lepäilehän kunnolla kerätäksesi voimia takaisin.

    Halauksin ♥

    VastaaPoista
  4. Piti vielä sanomani, että sairaalakokemus kuulosti aika kauhealta! Mä jouduin seitsemän vanhana isoon leikkaukseen. En muista siitä juuri mitään, mutta kauhea kammo verikokeita kohtaan jäi... ja se on vieläkin...:)

    VastaaPoista
  5. Otahan nyt iisisti ja keskity siihen olennaiseen ☺
    Itseesi ja perheeseen!!

    VastaaPoista
  6. Voi kun kiva kuulla että olet kotiutunut!! Kamala määrä lääkkeitä ja muutenkaan sairaala ei ole mikään kiva paikka olla:( Toivottavasti alat kuitenkin paranemaan, tuollainen vie voimat. Vaikka ei uskoisi, kun olet heti ompelukoneenkin ottanut esiin :) Hieno lampunvarjostin!

    Toivottavasti Peipposelle ei tule sitä kiukkua, mikä yleensä ainakin meidän laposille tulee, kun ollaan oltu erossa. Pikkuinen nauttii nyt äidin seurasta:)

    Voimahalit ja otahan nyt iisisti, kyllä se sänky odottaa;)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, että olet kunnossa ja rakkaiden kainalossa! Ostajan iisisti ja nauti kotoilusta!

    VastaaPoista
  8. Paranemisia, kotona on paljon kivempaa kuin sairaalassa:)

    VastaaPoista
  9. Kiva kun olet jo päässyt kotiin :)
    Ei sitten Udo vienyt sinua mennessään vaan pääsit kotiin oman mussukan luokse;)
    Nyt vaan voimia keräämään, joten koitahan ottaa iisisti, jotta toivut kunnolla.

    VastaaPoista
  10. Hyvänen aika sentään, nyt olen ihan tietämätön! Mikä sulla oli? Nyt pitää mennä heti lukemaan allaolevia postauksia..hetkonen...

    VastaaPoista
  11. Toivottelen sulle ison halauksen ja lämpöisten ajatusten saatteleman pikaista paranmeista, elämä muistuttaa välillä rajullakin tavalla, että kannattaa iloita siitä mitä on ja terveydestään. Minulla oli myös tässä viime vuoden loppupuolella mustat hetkeni ja epäilin jo että mieleterveys järkkyy. Nyt on olo jo parempi ja se läheiseni jota asia koski, selviää ehkäpä säikähdyksellä. Elämä on tässä ja nyt.Tspemppiä Liisa.

    VastaaPoista
  12. NO hui! Onneksi olet jo parempi ja päässyt kotiin!

    Voimia toipumiseen ja mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
  13. Krya på dej ! Hoppas allt är bra med dej nu !
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  14. Olin pihalla kuin lumiukko, mitä täällä on tapahtunut. Mutta nyt kun pääsin kärreille, toivon Sinulle pikaista paranemista, todella. Rauhassa ja hiljaa eteenpäin...

    VastaaPoista
  15. Onneksi olet kunnossa ja päässyt kotiin rakkaittesi luo!
    Muistathan nyt ottaa rauhallisesti!

    VastaaPoista
  16. Hui, Onneksi olet kunnossa ...olen ollut jonkin aikaa blogipimennossa, enkä ole aikaisemmin lukenut sun tapahtumista !! Nyt vaan muistat levätä ja parannella itsesi rauhassa kuntoon...pikaisiin paranemisiin !

    -Tiina-

    VastaaPoista
  17. Huh, kyllä on ollut pysäyttävä kokemus sinulla. Onneksi kuitenkin alkaa olla takanapäin, kunhan muistat nyt lepäillä.
    Mukavaa rentoa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  18. Hui että on karmea juttu. Onni onnettomuudessa jos nyt sairaus on taltutettu! Kuulosti kyllä hurjalta tuo sairauskertomus. Mikä sulta leikattiin?

    VastaaPoista
  19. Onni on tosiaan oma koti.Niin ja ne rakkaat siellä=)Onneksi olet nyt jo ttoipumassa.Muistahan ottaa rauhallisesti nyt leikkauksen jälkeen.
    Kaunis lampun varjostin.Ja muutenkin taas niin kaunista.Tulppaanikimppukin näyttää niin söpöltä siellä pöydällä.
    Muista huilailla=)

    VastaaPoista
  20. Ihanaa kun oot nyt päässyt kotiin !
    Kyllä tuollainen kokemus aina pysäyttää ajattelemaan ja arvostamaan eri lailla ihan yksinkertaisia asioita , mitä ei ehkä perusarjessa hoksaakkaan .
    Hyvää toipumisaikaa sulle :) Muista levätä .

    VastaaPoista
  21. Onneksi onni oli mukana ja kaikki on nyt hyvin :)<3 oma koti on paras paikka kerätä taas voimia:)

    Nyt vain lepäilyjä ja puuhailuja oman kunnon mukaan!:)

    VastaaPoista
  22. Onni on tosiaankin oma koti,ihanaa että olet päässyt kotiin<3 Varmasti on Peipponen ollut ihmeissään kun on niin kovin pieni vielä,itse olin tytön ollessa parivuotias jalkaleikkauksessa,tosin ihan suunnitellussa sellaisessa ja voi sitä ikävän määrää puolin ja toisin...Ihan ministi mukavia puuhia ja kamalan paljon rakkaitten seuraa toivottelen sinulle ja tietysti pikaista toipumista viimeaikaisista koettelemuksista,varmasti pysäyttävä kokemus<3

    VastaaPoista
  23. Voi, ihana ku oot päässy jo kottiin <3 Voimahaleja ja toipumista <3

    VastaaPoista
  24. Ounou, Sä oot kyllä megasuperhyper vahva, että jaksoit siellä kaameassa paikassa käydä jopa kommentoimassakin!!

    Ihana että olet takaisin! <3

    VastaaPoista
  25. Kauhiata olla hetken aikaa pois blogistaniasta ja lukea sinun postaus edellisiä näkemättä, todellakin säikähdin!:) Mutta onneksi olet jo kotiutunut ja paranemaan päin. Onni on todellakin oma koti ja erityisesti se terveys. Sitä ei vaan aina itsekään meinaa muistaa kun marisee välillä ihan turhanpäiväisistä asioista.

    Jaksuja sinne teille ja koitaa nyt vaan malttaa levätä!:)

    VastaaPoista
  26. Onneksi kaikki on nyt hyvin ja pääsit kotiin. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  27. Ihana kuulla, että olet päässyt kotiin ja ihana tyttösi luo. Kyllä lapset ovat niin rakkaita. Iloisia päiviä teille. Toivoo: Nukkekoti Jie

    VastaaPoista
  28. Hurjaa, onneksi kaikki on nyt hyvin! Pikaista paranemista ja malta levätä

    VastaaPoista
  29. Hienoa, että olet kunnossa ja oman kodin huomassa rakkaiden hellittävänä :)
    Elämä välillä tosiaan heittelee, nuo yllätykset pysäyttävät hetkeksi, mutta onneksi aikas monissa tapauksissa matka jatkuu kuin ennenkin!

    Muistahan levätä ystävä rakas ja ne projektit siellä odottavat. Tärkein, eli sinä pitää saada kuntoon :)

    VastaaPoista