torstai 1. maaliskuuta 2012

Rinta rottingilla!

Innostuin toissapäivänä kauppareissulla ostamaan helmililjoja...taas ;) Oli vain sinisiä tarjolla, mutta niin ihania pieniä, että veivät sydämeni. Ne myytiin neljän pikkuruukun paketeissa, joita ostin kaksi. Hintaa tuli kukille yhteensä huimat 5,98€! Niitä sitten ripottelin pitkin ja poikin, ruukkuihin, kuppeihin ja mukeihin...






Idean helmililjasta emalimukissa nappasin mukaani jostain toisesta blogista...tarkoitukseni oli linkittääkin, mutta nyt en enää löydä, mistä!!?? Anteeksi...saa tulla vinkkamaan ;)


Tämä ihanuus jäi viime kerralla esittelemättä... Se löytyi nimittäin myös kassista, jonka ystäväni oli kaappejaan siivoamalla mulle koonnut ;) Kauneus pääsi tietty aitiopaikalle keittiön posliinihyllykköön. Hmm...tähänkin sopisi ihanasti joku keväinen istutus...


Keittiössä kevättunnelmaa luovat myös nämä suloisuudet. Ystäviltä (ja naapureilta..) uudenvuodenaattona saadut onnen apilat jaksavat vihertää ja ilostuttaa, kunhan niitä muistaa kastella usein ;)


Eilen teimme vihdoin niitä laskiaispullia. Rinta rottingilla aloin tehdä taikinaa..."tämän minä osaan"...nimittäin pullan teon. Noh, koskaan ei pitäisi nuolasta ennen kuin tipahtaa. Taikinasta tuli ihan sementtiä ja pullista sen mukaisia. Maku on ihan hyvä, mutta en tiedä mitä tapahtui, yleensä mun taikina on ilmavaa, kuohkeaa, kohoaa vähintään tuplasti, irtoaa kulhon reunoista täydellisesti ja kohoaa pellillä lisää... Pullat ovat olleet tähän asti yhtä lailla pehmeitä ja ilmavia... Nyt niistä tuli tollaisia kovia lätysköitä :( Noh, maku on tärkein ja hillon ja kermavaahdon kanssa ne olivat oikein makoisia ;)




Kova, kuivahko, lättänä, menettelevä pulla ;)

Ja koska mä TIEDÄN teidän nyt ajattelevan, että oikein hyviähän noista tuli, niin laitan teille vertailun vuoksi kuvan VIIME VUODEN pullasta ;D

Ihana, kuohkea, kiiltävä, pehmeä, täydellinen pulla ;)

Peipponen oli oiva apuri, sekä kaatelemaan aineksia kulhoon että maistelemaan taikinaa ;)


Neuleeni on 8€ alelöytö paikallisesta vaatekaupasta.


Tänään meillä on tarkoitus käydä katsomassa vähän kevätvaatetta Peipposelle. Miehelläkin on vapaapäivä, eikä laittanut hanttiin, kun ehdotin pientä shoppailureissua iltapäiväksi :) Ostoslistalla olisi ainakin fleecetakki ja lenkkarit tytölle.

Illalla tekis mieli tomaatti-mozzarella-salaattia... Tuore basilika odottelee keittiössä pääsyä parempiin suihin :)


Nyt mulla on tunti aikaa lukea teidän blogejanne, ennen kuin on aika hakea Peipponen tarhasta. Siellä on muuten mennyt nyt tosi hyvin. vain kaksi kertaa on tullut itku mun lähtiessä, mutta itku on loppunut samantien mun lähdettyä. Ja yleensä, kuten tänään, tyttö jää sinne oikein hyvillä mielin, vilkuttaa iloisesti hyvästit ja toivottaa mulle hauskaa päivää. Nyt meillä on myös nukuttu kaksi yötä ilman vaippaa. Jo viime elokuusta lähtienhän neiti on ollut ilman vaippaa muuten, mutta hän on tähän asti itse vaatinut saada vaipan yöksi. Sen pukeminen iltaisin ennen nukkumaanmenoa on ollut yhtä tärkeä rituaali kuin pesut ja hyvänyönsuukot. Olemme miehen kanssa usein yrittäneet houkutella, ettei puettaisikaan vaippaa, mutta ei. Toissailtana neiti sitten itse sanoi, ettei halua vaippaa yöksi. Niin se vaan usein taitaa lasten kanssa olla, että jotkut kehitykset tapahtuvat kuin itsestään, toisilla aiemmin, toisilla myöhemmin.

Ai niin, yksi juttu on pakko vielä kertoa. Pari päivää sitten iltapäiväkävelyllä isin ja Usva-neidin kanssa, Peipponen oli pyytänyt isiä kantamaan. Isi sanoi, ettei kanna, joko on käveltävä itse tai istuttava rattaisiin. Tyttö halusi rattaisiin. Isi sanoi tytön olevan laiska. Siihen tyttö: "Isi, minä en ole laiska! Olen väsynyt, ja se on ihan eri asia!" Niin. Ettäs tiedätte ;)

Mukavaa, aurinkoista torstaita keväisestä Etelä-Saksasta!

Terkuin Liisa

20 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Vitsit miten kivoja erilaisia kukkia sulla nyt onkaan siellä. Apilat vaikuttavat aika mielenkiintoisilta ja ovat myös nättejä... Itse helmililja- ja hyasinttifriikkinä suosin erilaisia emalimukeja ym. astioita. Ovat niin söpöjä ;)
    Mulle kelpaisi tuokin pulla! Kunhan on välissä hilloa ja kermavaahtoa ei sillä kovuudella niin väliä... ;D

    VastaaPoista
  2. haha jäi naurattamaan tuo lopun letkaisu :D<3 kyllä ne lapset tietää, ja tietää senkin milloin ne vaipat, pullot ja tutit jätetään;) näin ainakin meillä on itsenäisesti päätetty aina :D tai tuttia meillä nyt ei ole ollutkaan..pullo jäi pienenä sen takia kun rupesi tyttö omaa "vauvaa" syöttelemään pullolla ja tokaisi olevansa jo tarpeeksi iso ettei tarvi pulloa :D

    Mulla kävi korvapuustien kanssa taannoin sama ongelma, niistä tuli kovia vaikka maku oli hyvä. Näyttäähän noi sun ed.vuoden pullat ihan erivärisiltäkin;) mutta maku ratkaisee!

    Ihanan keväisiä kuvia:)

    VastaaPoista
  3. Ahhhh...laskiaispullaa.... Miksi ihmeessä niitä tehdään vaan kerran vuodessa?? Mun mielestä niitä vois syödä esmeks myös Juhannuksena juhannuspullana. Taidankin siirtää laskiaisen tänä vuonna Juhannukseksi! Jos toimii, niin tehdään siitä perinne :)
    Suloinen pikkuapuri muumiessussaan <3

    VastaaPoista
  4. Ja mä niin etin noita helmililjoja mutta jouduin tyytymään narsiss3ihin kun en löytäny mistään!! Pakko saada jostain kansa! :)

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihana kukkapostaus...mä olin ihan lovena täällä. Ja siis HELMILILJA...mistä ihmeestä mä nyt olen keksinyt tuon helmihyasintin. Kiitos oikaisusta...taitaa olla vielä jouluhyasintit meikäläisen päässä.

    Pullan kovuus ei todellakaan käynyt postauksen kuvasta ilmi, kovin näytti herkulliselta :)

    Ja voi tuota Peipposta, ihana pikku neiti ja voin vain kuvitella miten suloiselta hän näyttää uusissa kevätvaatteissa. Ja tuo kommentti isille oli ihan huippu!

    Kiitokset ihanista kukkaideoista...pitäisiköhän viikonloppuna hakea taas muuta helmiLILJA lisää :D

    VastaaPoista
  6. Ihanat kukkaset! Ja ihanainen pikku keittiö apulainen. Meillä taistellaan myös ton vaipan kanssa. Pojat vaan on kuulemma hankalampia tapauksia =) Ja kyllä se totuus tulee aina lapsen suusta =))

    VastaaPoista
  7. Tuo onnenapila onkin hauska kukka,mulla on ollut tosi monta vuotta edesmenneeltä mummoltani peräisin oleva vihreälehtinen yksilö,joka talvi se näyttää täysin kuolleelta ja keväällä se alkaa vihertää ollakseen syksyllä ihan mielettömän kokoinen=D Kauniita nuo asetelmasi,mä löysin just äsken "ihan vähän homehtuneen" krookus-sipulipussin siivouskomerosta(?!)peltirasiasta(??!!),ei hajuakaan miten se on sinne joutunu mutta multaan ne tökkäsin ja vein keltsuun,saas nähdä miten käy vai käykö mitenkään niiden kanssa...Laskiaispullat maistuu aina,ei niin väliä rakenteella,saletisti ollut kuun asento väärä kun kovia tuli,varmaan tiesitkin sen vaikuttavan leivonnaisiin;)Ja tietty kaikkiin muihinkin hieman pieleen menneisiin juttuihin...Suloistakin suloisempi apulainen kuitenkin sinulla ja viisaskin vielä,laiska väsänyt on ihan eri aia=D Ihanaa alkanutta KEVÄTTÄ siis maaliskuuta sinne teille<3

    VastaaPoista
  8. Oikein hyvä vastaus! :D Mäkin rupeen tätä käyttämään! :)

    Niin ihanan keväistä teillä siellä jo :P

    VastaaPoista
  9. Olipas kiva postaus taas kerran, tästä tuli oikein keväiselle mielelle:) Minä en ole vielä(kään) helmililjoja ostanut, mutta niin monessa blogissa niitä on nyt vilahdellut, että toivon niitä minäkin vielä löytäväni:) Minusta tuo on kyllä ihan mahtava idea laitella kukkia erilaisiin mukeihin, kulhoihin ja kannuihin, pääsee nekin esille ja käyttöön:)

    Minullekin on muuten käynyt pullien kanssa joskus noin, en tiedä sitten, oliko munissa jotain vikaa vai vaan kuun asennossa, niin kuin joku jo totesikin;) Mutta tottahan se on, että makuhan se ratkaisee ja kyllä laskiaispullat maistuu aina!:)

    Ihana tuo Peipposen letkautus kyllä, hää on kyllä mitä mainioin pieni neitonen!!<3 Ihana kuulla, että hoidossa on mennyt hyvin edelleen:) Teehän sitten postaus Peipposen kevätvaatetuksestakin, jookos?:)

    Oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle, rakas ystäväni!<3

    VastaaPoista
  10. Tietysti väsynyt ja laiska on eri asia, hih ;)

    Ihana kevät, aivan mahtavaa kun räystäät tippuvat. Kauniita kukkaostoksia

    VastaaPoista
  11. Kylläpä oli taas kauniita kuvia postauksessasi.Ihana valo!
    Ja tuo kulho on kyllä suloisista suloisin.
    Mukavaa viikon jatkoa=)

    VastaaPoista
  12. Ihania helmililjoja! Täältä meiltä ei vieläkään kaupasta noita saa, ihan mälsää, ovat niin kauniita!

    Hyvältä näyttää pullat=) Minä oon kerran kokeillut pullia tehdä ja meni ihan pilalle, en oo sen koommin kokeillut.

    VastaaPoista
  13. Kylläpäs on kauniisti asetellut kukat, yksinkertainen ja kaunis! Kyllä ne pikkutytöt on viisaita! :)
    Mitenkäs pitkällä kevät jo on saksassa? Täällä on vielä täysi talvi. Me asutaan vaaran päällä niin lunta on hurjasti. Kai se juhannukseen mennessä sulaa :)

    VastaaPoista
  14. Meillä laskiaispullat leipoi mies :) Ja minä kun olen yrittänyt olla niitä syömättä, en tiedä miksi kaikki vaatteet taas kiristää...

    Ihania helmililjoja, meillä on jostain syystä todella niukasti niitä tarjolla ja nekin vähäiset aivan sikahintaisia.

    Kohta räjäytän pankin, arvaat varmaan mistä on kyse... ;)

    VastaaPoista
  15. Helmililjat ovat niiiiiiin ihanan keväisiä ...etsiskelin itse kans valkoisia,mutten löytänyt kuin sinisiä , niin otinkin sitten vain huone-esikoita :D! Nyt harmittaa ...joutuu lähteä uudelle kauppareissulle :)
    Mukavaa keväistä viikonloppua :)

    VastaaPoista
  16. Voi kuinka hieno saavutus Peipposelta. Niinhän sitä sanotaan, että lapsi kyllä ilmoittaa, kun on valmis "siirtymään eteenpäin" :)

    Minäkin ostin (valmiin) helmililja asetelman :) Ne on niin ihania!! Nyt odottelen narsissien tulemista kauppoihin :) Kukkakauppaankin tekisi mieli lähteä, mutta se olisi sama kuin menisi norsun kanssa posliinikauppaan ;) Kaikki lapset on nyt nimittäin lomalla :)

    Tuohon pulla asiaan en osaa sanoa muutakun, että olisko maito/vesi ollut liian kuumaa/kylmää?!? Nuo laskiasipullat on niiiin hyviä ja ne on hyvännäköisiä!!!

    Ihanaa viikonloppua teille <3 ja haasteen ehdit nähdäkkin jo :)

    VastaaPoista
  17. Minäkin katselin kaupassa silläsilmällä helmihyasintteja, mutten vielä ostanut, kun oli sinisiä. Mutta kauniitahan ne on, sinun kuvista näkee sen. Ja eri kuppeihin ripoteltuna saa ihan erilaista tunnelmaa. tosi kaunista! ja pullat on varmasti hyvin, ei se näkö vaan maku, eikö?;)

    VastaaPoista
  18. Aurinkoista viikonloppua sinne! Aivan ihania helmililjoja, niitä pitäis kans hankkia! Ja Pullia, nam!

    VastaaPoista
  19. Ihana keväinen postaus! Tästä tuli niin hyvä mieli kun tätä luki!:)

    VastaaPoista
  20. Heti kun ensimmäiset helmililjat ilmestyvät, vaikka ne maksavat täällä yleensä ekaksi maltaita, en voi olla ostamatta, ne ovat niin ihanaia. Täällä yleensä ekaksi tulee sinisiä ja pikkuhiljaa valkoisia, nyt on luottopuutarhurini kertonut että tänä keväänä tulee VAALEANPUNAISIA...arvaa ootanko niitä? Hih.. Ihania astioita, noihin sopivat helmililjat oikein hyvin.

    VastaaPoista