perjantai 30. maaliskuuta 2012

Terassin laittoa ja pääsiäisen odotusta

En näköjään saa nyt tätä viikon postausväliä lyhentymään tällä hetkellä, joten pahoittelen jo etukäteen, että tulee taas piiitkä postaus ja paaaljon kuvia ;)

Laitetaas ensin vaikka KIITOS HoOlle Lumivalkeaa-blogiin, jonka arvonnassa voitin suloiset enkelinsiivet ja kauniin pienen muistitaulun :) Ihana ylläri alkuviikosta, kun olin jo hetkellisesti unohtanut, että jotain kivaa on tulossa postin mukana! Paketissa oli myös ihana kortti, vaaleanpunainen tuikku ja tikkari, joka on tietenkin jo hävinnyt parempiin suihin ;)



Täällä on ravattu lekurissa taas harvase päivä tällä viikolla. Peipposen korvalääkäriä, omaa lääkäriä, kun multa lähti ääni tiistai-iltana töissä, ja vielä Usva-neidinkin kanssa käytiin tohtorin luona. Olen siis loppuviikon sairiksella, äänihuulet tulehtuneet, yskää ja kurkkukipua pukkaa... Nyt kyllä jo onneksi parantumaan päin taas. Usva-neiti on onneksi kunnossa, mutta vanhaksi tulossa. Täyttäähän se jo 9 tänä vuonna. Annetaan nyt taas vähän niveliä vahvistavaa vitamiinikuuria pari kuukautta, ettei käy "vanhuksen" voimille niin kovasti lenkkeily ;)
Peipponen sai erikoisvalmistettua nenätippaa, jonka pitäisi vaikuttaa nenän ja poskionteloiden limakalvojen turvotukseen niin, että korvat taas tuulettuisivat normaalisti ja  märkä pääsisi vihdoin kuivumaan. Tämä aamuna tarhaan viedessäni tyttö yhtäkkiä aivasti oikein kovasti ja sanoi, että "Auts, aivastaminen sattui korvaan!" ja piteli hetken korvaansa sen jälkeen. Mä uskon ja ainakin toivon hartaasti, että aivastaessa korva aukesi monen viikon lukossa olon jälkeen. Se olisi ihana juttu ja selvä merkki parantumaan päin :)))) Pitäkää peukkuja, että näin kävi!

Eiliseen asti täällä on "säitä pidellyt"... Asteet ovat kohonneet useina päivinä jopa yli 20! Aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta :) Yhtenä tuollaisena päivänä teimme picnicin terassin lattialle Peipposen kanssa. Sillon meidän uudet terassimööpelit eivät vielä olleet saapuneet. Pöydäksi otimme Peipposen pienen jakkaran ja siihen päälle asetimme tarjottimen. Herkuttelimme mansikoilla, mustikoilla, viinirypäleillä, pienillä voileivillä ja pannarilla...


Saapuivathan ne lopulta ne uudet kalusteetkin ja mies sai ne reissunsa jälkeisillä vapaillaan samantien onneksi kasattuakin, että päästiin terassia laittamaan kesäkuntoon :) Käytiin tytön tarhassa ollessa hakemassa kukkasia, joita sitten istuttelin sinkki- ja emaaliastioihin sekä ihan ruukkuihin. Lintuhäkkikin pääsi taas terassille roikkumaan.








Peipposen tarhassa maalaamat (ja tarhatädin askartelemat) munat tikuissa laitoin pöydän kukkiin koristeeksi. Millon mun vauvasta on tullut noin iso, että sen tarhassa tekemiä askarteluja on täällä esillä??!!


Eräs ystäväni ihmetteli, miten olin päätynyt tummiin kalusteisiin ;) Noh, ensinnäkin, tykkään näistä polyrottinkikalusteista terassilla tosi paljon, tummasta väristään huolimatta.. Ja toiseksi, en edelleenkään saa ihan kaikesta yksin täällä päättää, varsinkaan, kun näinkin suuresta hankinnasta kyse. Kolmanneksi nämä kalusteet ovat helppohoitoiset eivätkä lahoa samalla tavalla sään armoilla kuin puukalusteet... Tai ainakin niitä puisia pitäisi hoivata enemmän. Me tunnemme itsemme ja tiedämme, ettei meistä ole niitä säännöllisesti öljyilemään tai maalailemaan... Ostimme silti eilen koko kaluston kattavan suojahupun, jonka saa vesikeleillä heitettyä suojaksi.
Täytyy sanoa, että täältä sisältäkin päin katsoessa terassi näyttää nyt tosi hyvältä olkkarin jatkeena. Tummat kalusteet ulkona tuovat kivan kontrastin sisätilojen valkoisille mööpeleille. Ja saahan tuon tumman lasin päälle vaalean liinan, jos alkaa tökkiä...tai kaivata lisää "maalaisuutta" ;)




Sisällekin piti ostaa uusia kukkasia, tällä kertaa panostin pikkuisiin vielä ihan nupullaan oleviin narsisseihin, mutta kyllä oli ostettava yksi valkoinen helmililjakin, kun oli tarjolla. Tähän asti olen vain sinisiin törmännyt.





Pientä pääsiäiskoristelua laittelin myös. Nuo namuset lasimaljoissa vaan ovat tosi vaarallisia... Pitää harvase päivä ostaa täyttöä, kun ne sieltä hupenee...minne lie??!!
Tänään meillä on tarkoitus tytön kanssa askarrella lisää pääsiäiskoristeita, tai siis lähinnä munasia maalailla ja koristella. Laittelen niistäkin sitten kuvia näytille...




Nyt sataa vettä ja tulee, ilma taas vain jokusen asteen plussalla. Ei valiteta kuitenkaan, sillä onhan nyt vasta maaliskuu! Ja äidin lähettämät lehdet herkullisine juttuineen, mm. blogiystävä Kristan kauniista kodista kutsuvatkin mukavasti sohvan nurkkaan kahvikupposen kera :)



Hyvää viikonloppua kaikille!

Terkuin Liisa

18 kommenttia:

  1. Vautsi!Teillä on kyllä ihan unelmien asunto,katsoo mistä puolelta tahansa.Ja nuo maisemat!Eipä vois upeemmat olla=)
    Kaunista pääsiäistä jo olet laittanut.Tuo iso pahvimunakin on enemmän kuin suloinen.
    Toivotaan paranemisia Peipposelle ja mukavia KESÄ päiviä teille=)

    VastaaPoista
  2. Tunnelmallisia maisemia minäkin täällä taas ihailen. On siellä sen verran aurinkoisemman ja keväisemmän näköistä kuin täällä tällä hetkellä :)

    Kesäkalustoa on tänne turha vielä paikoilleen haalia, kun terassilla on metri lunta ;) Pitää muutenkin ostaa toinen puutarhakalusto ja tuosta polyrottinkisesta olen haaveillut!

    Ihanat pääsiäaiskoristelut ja kauniita kukkaistutuksia, voi voi aivan silmä lepää :)

    Hyviä vointeja koko porukalle!

    VastaaPoista
  3. Täällä pidetään peukut ja varpaat pystyssä tervehtymisen puolesta!!
    Tuollaiset pitkä flunssaputket ei ole ollenkaan kivoja:(

    Vaikka itsekkin valkoisesta/vaaleasta tykkään niin haaveilen noista polyrottinkisista kalusteita. Ostimme toissa vuonna valkoiset kalusteet, joista rakastan, mutta koska ne on maalatut, niin jo nyt niistä lohkeilee maali. Aina pitäisi sateella juosta peittelemään:( Ei jaksa!!

    En ole ennen tajunnut kuinka mahtava näkymä teillä on olohuoneesta. Siis teillä on tosi isot ikkunat/ovet tuonne terassille -aivan ihana!!
    +20, oih! ;) Täällä oli tänä aamuna tullut sellanen 10 cm lunta:( Onneksi en eilen kuskannut kalusteita pihaan, niinkuin ajattelin.

    Teillä on kyllä niin kaunista, sekä sisällä että ulkona <3
    Oikein ihanaa viikonloppua teille ystäväiseni <3

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana postaus taas Liisa!:) Kylläpä teillä siellä on jo ihanan keväistä! Meillä täällä lunta on edelleenkin ihan riittämiin ja taisin ulkosalla narsissit palelluttaa, hih!
    Meilläkin on ulkona polyrottinkinsohvaryhmä ja aion jossain vaiheessa ostaa polyrottinkisen pöytäryhmänkin. Olkoot tummia vaan, mutta kyllä ne on sitten käteviä:) Helppo pitää siistinä vuodesta toiseen ja niissä on myös mukava istua:) Ja toisaalta minä pidän myös kovasti kontrastiväreistä.
    Aivan ihanaa pääsiäistunnelmaa teillä! Minä en ole jotenkin jaksanut nyt oikein pääsiäistä laitella, tai no, kai se on tämän vatsapöpön syytä. Mutta jos tämä vuosi jää väliin, niin ensi vuonna sitten:)
    Oikein ihanaa viikonloppua sinulle rakas ystäväni ja koitahan saada itsesi kuntoon!<3

    VastaaPoista
  5. No tosiaan mieletön tuo teidän terassin ja noihin maisemiin en kyllästynyt ikinä, wow! Ja hienosti sopii tuo uusi kalusto sinne. Teillä siellä onkin vielä aika vaihtelee sää, kun noin paljon lämpötila vaihtelee. Mutta niin ihanan kesäisen näköistä, voih nuo kesäkukat ovat niin ihania.

    Pääsiäistäkin olet kovin kauniisti laittanut, ihania munia ja koristeita, kukkasia ja herkkuja!

    Niin ihanan keväinen ja pirteä postaus!

    VastaaPoista
  6. voi miten kesäiseltä ja lämpimältä teillä jo näyttääkään!
    En malta oottaa et pääsen kans laittelemaan terassia kesäkuntoon!:)

    Pikaista paranemista sinne ja ihanaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
  7. voi miten kesäiseltä ja lämpimältä teillä jo näyttääkään!
    En malta oottaa et pääsen kans laittelemaan terassia kesäkuntoon!:)

    Pikaista paranemista sinne ja ihanaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
  8. Huikeita kuvia, maisemia ja kalusteita, Liisa! Ja että 20 astetta plussalla...mä oon kade...

    Aivan IHANAN näköistä (sori, taas tuo ihana sana, mutta se on paras kuvaamaan kaikkea kaunista ;D

    Suloinen piknikki terassilla ♥

    Pidän peukkuja, että Peipposen korvaongelma alkaisi helpottamaan *haleja näin virtuaalisti*

    Aurinkoisen suloista viikonloppua toivotellen!

    VastaaPoista
  9. Oho onppas siel tosiaa jo lämmint ja kesäse näköst ♥ Mun mielest tosi kaunis terassi kalustus ja voi että mitkä maisema teil on ♥ Meil ei voi pittä noit suklaissii pikkassi munia esil missää, ku ne ei sit kaua siin kipos ol ♥ Olen ain ihmetelly kuka ne syö, en minä ainakka hahaha ♥ Ihanaa pääsiäise orotust sin päi maailmaa ♥

    VastaaPoista
  10. WAU mitkä näköalat tosiaan! Ihana terassi!

    Nuo polyrottinkiset on tosi käteviä ja minusta hyvän näköisiäkin. Kontrastia tarvitaan elämään :)

    Mukavia viikonloppuja!

    VastaaPoista
  11. Yritin jo aiemmin parikin kertaa laittaa kommenttia, mutta ei onnistunut.


    Oi että miten mahtavat maisemat avutuu teiltä. Olen ihan pikkusen kade, mikä mieletön paikka!!!Kalusteet on kuin nappi silmään teidän terassille. Passaa ottaa aurinkoa ja picnikkiä pitää:)

    Paranemisia ja mukavaa viikonloppua ja huhtikuun alkua.

    VastaaPoista
  12. Aivan mahtava auringonpaiste ja mikä näkymä teidän terassilta :)

    Iloista viikonloppua ja pikaista paranemista teille kaikille!

    VastaaPoista
  13. Uusi yritys,aiemmin tänään kirjoitin pitkät löpinät ja sitten ne vaan katos johonkin=O Ihan älyttömän makee on tuo teidän terde uusine kalusteineen ja KESÄkukkineen,hieman kyllä kaihertaa(oliskohan pientä kateutta ilmasa;))täältä lumisateen keskeltä katsella tuommosia kuvia kun itsellä on partsilla YKSI narsissi joka varmaan jo kerkes paleltuakin=D Kauniit on pääsiäiskoristuksesikin,upein tietysti Peipposen askartelema munanen,varmaan on tytsy ylpeä koristeistaan ja äidin mieltähän lapsen aikaansaannokset lämmittävät takuuvarmasti=D No on siellä perheen naisväki saanut kyllästymiseen asti lekurilla rampata,nyt mä komennan kaikki pöpöt ja vanhuudenvaivat(siis koirulin;))hus pois sieltä ja äkkiä,samaan syssyyn toivottelen oikein mainiota viikonloppua♥

    VastaaPoista
  14. Juuri tuollaiset kalusteet meilläkin on haaveissa. Tarvii vaan ensin rakentaa se terassi! :) eli saavat odottaa syksyn ale-myyntejä.
    Aivan ihania pääsiäiskoristeluja ja kukkia!
    Ihanaa keväistä viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Ihanan keväisiä kuvia terassilta. Täällä satoi taas viime yönä kerros lunta, juuri kun oli täälläkin päästy kevätmielelle lumien suliessa...
    Ihanat kalusteet teillä ja sopii terassille hyvin, ja noi maisemat niitä jaksan aina ihmetellä :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  16. Voih, te ootte olleet jo paitasillaan ulkona. Ei meillä vaan, viime yönä tuli taas lisää lunta :(

    Kaunis on teidän terassikalustus. Valkoiset on kivoja, mutta itse olen huomannut, että tosi kirkkaalla säällä lisäksi heijastavat liian hyvin auringonsäteet.

    Mukavaa viikonloppua!

    -Tuija-

    VastaaPoista
  17. Oi miten kaunista siellä on! Teidän kotona sisällä ja terassilla sekä nuo maisemat myös!
    Tässä postauksessa on niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaa että huokailen vaan täällä.

    Oikein hyvää alkanutta huhtikuuta!

    VastaaPoista
  18. Teillä näyttää siellä kyllä todella kauniilta!! Wau! Kateeksi käy... :D

    P.S. Hyvä kun arvontavoittosi oli löytänyt perille :)

    VastaaPoista