torstai 12. huhtikuuta 2012

Olohuoneen muutos

Nyt se on tehty! Olkkarin muutos nimittäin :) Pitkään se on muhinut mielessä, olen päässäni pohtinut ja punninnut erilaisia ratkaisuja, sitten piti vielä mieskin lämmittää idealle... Mies ei ollut ensalkuun lainkaan riemuissaan muutoksesta, mutta lopulta suostui ja jopa vähän lämpeni mun ajatuksille. Kun lopulta sain miehen suostumaan, aloinkin itse jänistämään, ratkaisu ei tuntunut sittenkään ihan täydelliseltä. Laitoin suunnitelmat taas jäihin. Kunnes taas pari päivää sitten keksin uuden ja päätinkin ryhtyä heti tuumasta toimeen. Saisihan kaiken takaisin entisille paikoilleen, jos se ei toimisikaan. Miehen ollessa töissä eilen, pistin tuulemaan. Ja siis kyllä, ihan yksin kaiken siirsin! Nostin huonekalut pyyhkeiden ja mattojen päälle, jotta sain lattioita naarmuttamatta ne roudattua. Miehelle jäi hommaksi vain liittää telkkari ym. laitteet uudestaan seinään ;) Illalla nukkumaanmennessä mies sanoi, että uusi järjestys on tosi hyvä, hänen mielestään jopa parempi kuin vanha! Mitäs mieltä te olette?

Olkkarin ovelta on nyt tämä näkymä. Sohvapuoli ja ruokailupuoli vaihtoivat keskenänsä paikkoja. Yksi haaveistani oli saada telkkari etuoikealta, ikkunan edestä pois vähän huomaamattomampaan paikkaan. Talonpoikaiskaappi sai jäädä vasempaan nurkkaan vanhalle paikalleen, sillä siinä se pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Tästä näkee vähän terassiammekin kokonaisuudessaan. Toiseen suuntaan sitä jatkuu noin metrin, ja toiseen parin verran leveydeltään. Syvyyttä on arviolta viitisen metriä.

Hurjasti tykkään myös siitä, että sohva ja nojatuoli muodostavat nyt yhdessä istuinryhmän, tätä muutosta kehui myös mies :)


Ruokapöydän puolelta kuvattuna.

Ja telkkari jää nyt ovenpieleiseen nurkkaan "piiloon", eikä hypi silmille heti sisääntullessa.

Terassin suunnalta kuvattuna.


Peili ja lampetit siirtyivät vain hiukan oikealle, peilistä näkyy nyt entisen tv-nurkan sijaan tikapuut ja kaunis lipasto.


Ruokailupuoli ovelta kuvattuna näyttää nyt tältä. Kruunukynttelikkö pitää vielä keskittää pöydän päälle. Nyt pääsi myös vanha tuunaamamme antiikkilipasto näkyvämmälle, arvoiselleen paikalle. Se jäi ennen ovinurkkaan vähän piiloon. Ja valoakin tulee mielestäni enemmän sisälle nyt, kun telkkari ei enää peitä osaa ikkunasta.



Ruokailupuoli terassin ovelta kuvattuna. Suuri kaappi sai jäädä paikoilleen ;)


Pikkukaappi sai siirtyä lähemmäs ikkunanpokaa...


Vielä pari kuvaa, jotka otin eilen iltahämärissä...



Minä tykkään, mies tykkää, Usva-neidin paikka pysyi entisillään, joten tuskin silläkään mitään valitettavaa ole, Peipponenkaan ei ole motkottanut muutoksesta, joten loppu hyvin kaikki hyvin :)

Arvontaa käynnistyy viimeistään ensi viikolla, jonkun pikkujutun yritän siihen vielä keksiä lisäksi viikonlopun aikana... Pari kirppariakin olisi sunnuntaina tarkoitus katsastaa ;)

Nyt lähden hakemaan Peipposta tarhasta (sinne mennään muuten nykyisin hyppien ja "jipiitä" hihkuen :)), joten mukavaa torstaita kaikille tänne kurkkaaville! Tervetuloa muuten uusille lukijoille, teitä on tarttunut useampikin matkaan viime päivinä, kiva :) Toivottavasti viihdytte!

Terkuin Liisa

Ps. Kyselijöille/ ihmettelijöille tiedoksi vielä, että ei, ei tuohon olkkaristamme avautuvaan näkymään kyllästy, eikä sitä lakkaa itsekään vielä parinkaan vuoden jälkeen ihailemasta tai arvostamasta ;) 

29 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin kauniilta ♥ ihania juttuja kotinne pullollaan =)

    VastaaPoista
  2. Voi, näyttää kyllä niin ihanalle <3 todella hyvä ja varmasti toimiva muutos:) piti jäädä ihan sirkustelemaan kuvissa näkyviä ihania juttuja:)

    Oikein mukavaa päivää teille:)

    VastaaPoista
  3. Paljon parempi ♥ Onnittelut hyvästä päätöksestä ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Onnistunut muutos, teillä on tosi kaunista <3

    VastaaPoista
  5. Kylläpä onkin onnistunut muutostyö!! Vaikka entinenkin tuntui jo täydelliseltä, niin eipä se näköjään ollutkaan, vaan nyt on ihan täydellinen järjestys!:) Kivasti jää nyt telkkari piiloon ja toisaalta sohvaltakin avautuu nyt paremmin näkymä ulos. Iso senkki sopii myös hyvin ruokapöydän taakse, kun siellä kuitenkin säilytetään sitä iiiiihanaa astiastoa:) Aivan ihanalta näyttää!<3
    Mutta se pitää vielä kysyä, että siirsitkö itse noiden lampettien yms. paikatkin? Minä kun olen aivan onneton naulaaja!;) Tai no joo, kyllähän mie ne naulat saan seinään, mutta jos vaatimuksena on saada kaksi naulaa samalle korkeudelle, niin tuloksena on kymmenen reikää seinässä ja edelleenkään ne naulat ei ole samassa korkeudessa;D
    Oikein ihanaa viikon jatkoa, rakas ystäväni!<3

    VastaaPoista
  6. Tulipa siitä kaunis!

    Noinhan minäkin tavaroita yksin siirtelen....en yhtään ymmärrä noita miehinä, kun aina pitää olla ensiksi vastaan muutoksissa...taitavat pelätä työmäärää...:))

    VastaaPoista
  7. Oih, ihana ihana ihana! Ja tuo terassi ja maisema... olen sanaton! <3

    VastaaPoista
  8. Erinomaisen onnistunut muutos, todellakin!
    KAIKKI pääsee nyt kauniisti oikeuksiinsa, mutta......tiedäks, yhden jutun muuttaisin :) -samalla kun lamppu hollataan pöydän päälle, siirtäkääpäs noita pitkän senkin päällä olevia hyllyjä puolisen metriä alaspäin niiden taulujen päälle, se ryhdistäisi kokonaisuudeen :).......jos tällei kaukaa saa näin vinkata....

    Mukavaa loppuviikkoa!

    Ja noi maisemat ON uskomattomat!

    VastaaPoista
  9. Vaihtelu virkistää ja tosiaan saahan ne takaisin jos alkaa mietityttämään.
    Täältä ruudun takaa katsottuna on kyllä kaunista!!

    Ja kiva että Peipponen viihtyy tarhassa!! Äidilläkin on kivempi jättää riemusta hyppivä kuin itkevä lapsi tarhaan:)

    VastaaPoista
  10. Niin kaunista ja seesteistä, kerrassaan mahtava koti! :)

    VastaaPoista
  11. Kaunista on ja ihanat nuo terassin ikkunat. Ne ovat kuin valtava taulu maisemineen taustalla.

    VastaaPoista
  12. Kiva muutos=)Vaikkei siinä vanhassakaan mitään huonoa ollut=)Sulla on niin viimmosen päälle aina kaikki siellä.Ihanaa tunnelmaa ja viihtyisää.Ja Peipposellakin on oma ihana pieni telkkari tuoli=)Ja tuo talonpoikaiskaappi on kyllä aivan hurmaavan ihana!
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Onpa teilla paljon kaunista tavaraa. Itse koen myös tuon television sijoittelun hankalaksi - en haluaisi sitä paraatipaikalle.
    Täytyypä katsoa vanhemmista postauksista se teidän vanha järjestys. Tämä ainakin näyttää superihanalta ♥

    VastaaPoista
  14. Kerrassaan onnistunut muutos. Jaksan ihastella tuota talonpoikaiskaappia, isoa senkkiä ruokapöydän takana ja tuota maisemaa....puhumattakaan kaikista pienistä ihanista yksityiskohdista. Itsekin kaipaisin jonkinlaista huonejärjestyksen muutosta olkkariin ja makkariin, kun vain löytäisi aikaa ja tietty ideankin :)

    Kiva kuulla, että Peipponen viihtyy. Sillä on uskomaton vaikutus äidinkin töihin lähtöön!

    VastaaPoista
  15. Heippa kaikille yhteisesti! ;)
    Kiitos ihanista viesteistänne, jotka vaan vahvistavat entisestään omaa fiilistä, että näin ON hyvä :)

    Heidille tiedoksi, että JOO, siirsin kaikki hilivitkuttimetkin yksin ja ihan itse. Mutta kyllä mies saisi slaagin, jos tietäis, kuinka monien taulujen alla on pari-kolme hutireikää, ennen kuin osui oikeaan, heh ;D

    Pepille vastailen, että joo, saa tietty vinkata, ja arvaapas, kuinka pitkään oon itse haudutellut sitä mielessäni ja miettinyt, kuinka uskaltaisin miehelle asiaa tarjota ;) Se aina paasaa niistä jäljele jäävistä rei'istä...puuh. Ja kun tuota seinämaaliakaan ei enää ole kellarissa, jotta saisin pakkeloitua ja maalattua piiloon... Mutta Pepi, arvaas mitä, NYT on se paikka ihan varmasti sille pitsimatolle! Nimittäin katsos tuota tyhjää tilaa tuossa ikkunan edessä, lipaston ja korituolin nurkassa!! Sehän ihan huutaa sellaista pyöreää ihanuutta!

    SisutEllen, anteeksi, mun oli tarkoitus laittaa linkit vanhoihin olkkaripostauksiin, mutta en ehtinytkään ja vähän unohdinkin, kun tuli kiirus lähteä hakemaan tyttöä tarhasta ;) Toivottavasti löytyi jotain.. Meillä kun tosiaan vielä tuommonen vanha laatikkotelkka, niin sitä ei niin vaan jemmaillakaan ;) Ennen meillä oli Ikean Markör tv-kaappi, mutta se myytiin tilan puutteen takia muuttaessamme edelliseen kotiin ja sitten, kun muutettiin tähän ja se ois taas mahtunut loistavasti, niin arvaas harmittiko..

    Mutta siis, kiitos vielä kerran :) Olette ihania!

    Halauksin Liisa

    VastaaPoista
  16. Voih Ansku, sultakin oli tullut tähän väliin viesti! Kiitos :)
    Joo, ideoimaan vaan, mä aina harrastan sitä niin, että istahdan johonkin huoneen "nurkkaan" ja alan muutella järkkää mielessäni...tarvittaessa haen mitan ja zuumailen, mahtuisko näin ja näin,..hih..Välillä anna pitkäänkin hautua suunnitelmien (kuten tällä kertaa) ja välillä taas hetken mielijohteesta vaihtelen..
    Joo, nyt on ihanaa, kun neiti menee tarhaan mielellään, eikä tarvii itkevää lasta sinne jättää, siinä vuotaa oma sydän niin verta että :(

    VastaaPoista
  17. Ihana on, Liisa! Todella kaunista ja tuo maisema vain aina sykähdyttää ♥

    On se vaan jänskää, miten muutos kuin muutos piristää !

    Ja se mikä minusta on hienoa, että miehetkin tykkää ;D

    VastaaPoista
  18. tosi kaunista ja niin avaran näköistä. Kaunis näköala avautuu terassin yli!! isot ikkunat tekee kodista valoisan. Viihtyisin ehdottomasti teillä:)

    VastaaPoista
  19. No niin tuntuu huutavan ☺
    Vahinko kun ei sulla juuri ole siellä mustaa, olis nimittäin valmiina.
    Kerro vaan koska ja koko jne....
    Värin arvaan. Valkoinen. ☺

    VastaaPoista
  20. Kiitos Satu, hih, joo, tää oli täysosuma myös miehen mukaan :))) Vähän se "murjottaa", kun taas tulee kattoonkin uus reikä, hih, mutta ei se tosissaan ;)

    Liisa, kiitos :) Mukava kuulla, että voisit kuvitella viihtyväsi meillä. Jos ois lyhyempi matka, niin sanoisin, että piipahda kahville, vaikka huomenna! hih ;)

    Pepi, joo, musta ei ihan ton koirankaan takia meille käy, varsinkaan lattialle! En juurikaan käytä mustaa vaatteissakaan, kun aina on vaaleaa karvaa täys :(
    Kyllä mä yritän laittaa sulta sen maton sit heinäkuuksi tilaukseen ja kun anyways tullaan Tampereellekin, niin haetaan Lillasta itse :) Jos kahvit vielä tarjoat niin täydellistä! Hmm...mulla on synttärit sopivasti heinäkuussa, niin voisin toivoa lahjaksi maton, hih :) siis en sulta, vaan mieheltä, tai äipältä... ;)

    VastaaPoista
  21. Rapu vai leijona :)?
    Ei muuta kuin meiliä vaan kun on ajankohtaista, loma alkaa kesäkuun alusta ja sitä on viiisi viikkoa, eiköhän siinä ehdi yhden matonkin väsätä!
    Ja kahvit saa ihan varmasti :D

    VastaaPoista
  22. Kiva ja onnistunut muutos :) Miehiä saa aina suostutella ;)

    Iloista viikonlopun odotusta!

    VastaaPoista
  23. Kovasti tuttua huttua tuo tunne että tekee mieli muuttaa järjestystä,sitten se ajatus raksuttaa ja raksuttaa ja raksuttaa takaraivossa,mielessään kuvittelee huonekaluja eri paikoihin ja saattaapa keskellä yötäkin mieleen pätkähtää kaikenlaisia idiksiä=D Sun tekemät muutokset on ollu NIIN onnistuneita että taitaa se mies vastustella ihan muodon vuoksi kun kerran hänkin on ollut lopputuloksiin tyytyväinen;)Tuo on ihana tapa viettää päivää,siis tuo mööbleeraaminen ja vielä kun sen saa ihan rauhassa tehdä niin mikäs sen mukavampaa,loppusilauksena koriste-esineiden milli sinne milli tänne siirtelyä ja sen semmoista;)Tosi kauniilta näyttää ja ihanan levollinen tunnelma,rouvalla on hommat hienosäätöineen hallussa vallan mainiosti=D
    Kaikkia kivuuksia viikonloppuun sinne<3

    VastaaPoista
  24. Pepi, me ollaan miehen kans molemmat rapuja, kotihiiriä siis ja kovin mukavuuden- ja harmonianhaluisia/ -hakuisia ;) Peipponen on jouskari...Mun äiti on muuten kans skorppari ;)

    Kiitos Merja :) Niin saa...ne tekee sitä varmaan vaan ihan periaatteen vuoksi ;))

    Kirsi, juuri näin! Ja kiitos :) Tavallaan on kyllä välillä ihan hyväkin, että on tuo jarru olemassa, niin ei tuu IHAN kaikkia päähänpälkähdyksiä kokeiltua hetken mielijohteesta ;)

    Ihanaa viikonloppua teillekin kaikille!

    VastaaPoista
  25. Tosi kaunista ja tuollaista maiseemaahan voisi katsella vaikka kuinka! Ei tarvitse tauluja seinille ja vuodenajat vaihtuvat. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. Siis IHANAAKIN ihanampaa <3 Kyllä muutos kannatti, sillä nyt pääsee kyllä kaikki tavarat oikeuksiinsa todella. Ruokailuryhmä sopii ihanasti senkin viereen, ja sohvaryhmästä tuli niin kutsuva! Vaikka näytti entinenkin hyvältä, mutta kyllä kuules kannatti lähteä huonekaluja yksin raahaamaan ;). Ja pieni vaihtelu virkistää aina.

    Enkä voi olla huokailematta tota maisemaa!!! Siis mää pyörtyisin onnesta joka aamu, kun tuo maisema avautuis eteeni!

    Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  27. Niiin ihana tunnelma !!! ja tuo näköala ikkunasta....sielu lepää :)

    VastaaPoista