sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pääsiäisjuttuja Palmusunnuntaina

Ihana auringon paiste kuin tilauksesta Palmusunnuntaiksi! Pari päivää on ollut synkempää, vähän satoi vettäkin, asteet putosivat lähelle nollaa... Viileä on ilma nytkin, mutta aurinko paistaa ihanasti :)
Kävimmekin heti aamukävelyllä Peipposen ja Usva-neidin kanssa etsimässä pajunkissoja ja hyvät apajat löysimmekin, ihan kotinurkilta, joen varresta. Keräämämme oksat koristelimme pienin (ostetuin) munasin ja valkoisin höyhenin.

Oman puskani laitoin maitotonkkaan ylätasanteelle tuomaan vähän pääsiäistä yläkertaankin.







Peipposen ihan kokonaan itse koristelema kimppu pääsi nyt päiväsaikaan terassin pöydälle ilahduttamaan.
Nuo kimpun maalatut munat tikun nokissa tyttö maalasi itse vesiväreillä perjantaina, kun askartelimme pääsiäisjuttuja.




Minä tein servettitekniikalla tällaisia. Munina käytin askerteluun tarkoitettuja muovimunia, joissa oli siimatkin valmiina. Lopuksi kukkaisten ympärille pitsiä ja tekstillisiin valkoiset höyhenet koristeeksi. Eipä tuo oksa olkkarin ruokapöydällä mielestäni muuta tarvitsekaan.









Lisäksi olin ostanut muutaman (olivat viimeiset kaupassa!) hieman isomman styroksisen munan, jotka päällystin oikeasti vanhalla sanomalehdellä ja koristelin pitsinauhoin, höyhenin, napein ja vintage- sekä kiiltokuvin. Antiikkisella hopealautasella ne pääsevät ihanasti oikeuksiinsa.






Muita Peipposen maalaamia munia olen tökkinyt tikuissa narsissien juurille sinne tänne :)




Perjantaina, kun hain tytön tarhasta, tuli hän vastaan tällaisen ihanan kimpun kanssa. Tällaiset on täällä Saksassa perinne Palmusunnuntaiksi tehdä.


Harmittaa, kun täällä ei ole virpomiskulttuuria. Olenkin päättänyt yrittää ensi vuonna olla Suomessa Palmusunnuntaina, jotta Peipponen pääsee serkkutytön kanssa virpomaan. On se vaan niin kiva perinne, joka itsellenikin oli vuosikausia tosi iso ja odotettu juttu keväässä. Haluaisin, että Peipponenkin pääsisi tuon perinteen kokemaan. Siihen asti maalailemme munia ja koristelemme oksia täällä kotona Saksassa :)



Kiitos, jos jaksoit kuvat katsella loppuun asti, vaikka niitä taas hurja määrä olikin ;) Ja iso kiitos myös taas kaikille, jotka ovat kommentoineet edellisiä postauksia! 

Iloista Palmusunnuntaita juuri Sinulle!

Terkuin Liisa

22 kommenttia:

  1. Aivan ihania ja kauniita koristeita olette väsäilleet <3!!!
    Kyllä on kaunista pääsiäistunnelmaa . Täällä on kans melko viileä keli . Taisipa olla jopa hivenen pakkasen puolella mittari aamusta. Luntakin on vielä jonkin verran kasoissa, mutta kun nyt hieman lämpenisi, niin johan se kevättä toisi hivenen lähemmäksi.
    Oikein ihanaa palmusunnuntain viettoa teille :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo Peipposen koristelema oksa on hieno...:)

    Muutenkin teillä jo niin kaunista pääsiäistunnelmaa.

    Hyvää palmusunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  3. Jopas on kauniita koristeita, etenkin nuo vintage munat ja Peipposen maalaamat. Täällä nautitaan palmusunnuntaista nolla kelissä ja aurinkoinen välillä pilkistää! Virpojat ei ole juurikaan meille eksyneet, vain yhden oksan olemme saaneet. Nyt ulkoilemaan!

    VastaaPoista
  4. Ihanii noi munaset kummanki tekemät ♥ Kivaa päivä jatkoa, teil sin päi ♥

    VastaaPoista
  5. Ihania askarteluja ja kauniita koristeita!

    Täällä odotellaan hunksien kera virpojia saapuvaksi=) Veeti meinasi viime vuonna nakata oksan itselleen, niin houkuttelevasti sitä nenän edessä heilutettiin=)

    VastaaPoista
  6. Ei mulla vaan synny tuollaisia munia! Kääk, mitä mä teen väärin...

    Ihania askarteluja, suloinen touhuilija, kaunis pääsiäiskimppu (ihana perinne) *huokausten huokaus*

    Nautin kauniista kuvistasi tosi paljon, Liisa!

    Aurinkoista palmusunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  7. Ja SullaKIN niin suloisia munii! <3
    Mulla ei oo yhtään.. eikä kyllä ilmeisesti tulekaan.. nyt ei into riitä tohon hommaan, ku remontinsuunnittelua vaan pää täynnä..
    Ehkä ensi vuonna.. :)

    VastaaPoista
  8. Schöne Bilder wie immer!!!Wobei die Übersetzungen immer sonderlicher werden...irgendwo sind bei dir die Preise gefallen und ein Bestsellerautor dekoriert deine Zweige :-)
    Wünsch dir noch einen schönen Sonntag, Sonne ist ja schon mal da <3

    Chirin

    VastaaPoista
  9. Kylläpä olette saaneet todella ihanaa aikaiseksi ♥ Pitäisi kyllä itsekin joskus kokeilla noita sanomalehti- ja servettitekniikoita :) Mukavaa alvavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  10. Oikein ihanaa palmusunnuntain iltaa sinne!
    Olettepa tehneet paljon kaunista kotiin! Minuakin harmitti tänään, kun sekä omat että naapurin lapset ovat ohittaneet tuon virpomisiän. Pikku virpojat jotenkin tuovat pääsiäisen tunnelman tullessaan;)

    VastaaPoista
  11. Onpa herttaisia oksia! Ja Peipponen taas niin ihana askarrellessaan<3 Aivan ihania munia olet myös tehnyt! Oikein ihanaa viikon alkua sinulle, rakas ystäväni<3

    VastaaPoista
  12. Roikkuvista munista voi tietysti olla tilanteesta riippuen montaa mieltä mutta nuo sinun ovat kyllä suloistakin suloisempia ja tietty myös nuo tarjottimella olevat=D Meilläkin tänään vähän koristeltiin ja kävipä neiti virpomassakin,ihan kohta taitaa verottaja iskeä saaliiseen;) Jos ei ihmeitä satu niin me suunnataan pääsiäisenä Leville,miehen siskohan asuu Ranskassa ja lentää sinne neidin ihanien serkkupoikien kanssa pääsiäiseksi,järkyttävän pitkäveteistä autossa istumista siis tiedossa kun täältä ajaa sinne kymmenisen tuntia suuntaansa mutta seura onkin sitten niin harvinaista herkkua että varmasti vaivan arvoista...Ranskassakaan ei samanlaisia pääsiäisperinteitä ole kuin Suomessa(miten ihmeessä joku voi elää ilman mämmiä,yäks;))joten tarkoituksena olis pojille opettaa kanssa näitä toisen kotimaan jutskia=D Kauniita kuvia ja suloinen tyttönen,ihanaa alkavaa viikkoa sinulle♥

    VastaaPoista
  13. Peipponen näyttää olevan mielipuuhassaan.Kauniita,tosi kauniita munia olette tehneet molemmat.
    Mukavaa pääsiäis viikkoa!

    VastaaPoista
  14. Kauniita munasia ja niin kaunista pääsiäistunnelmaa ♥

    VastaaPoista
  15. Aivan ihania!!!! :)

    Sulla on mun sivuilla tunnustus! Oot varmasti jo aikaisemmin saanut moisen :) http://perhetarina.blogspot.com/

    VastaaPoista
  16. Kyllä olette kauniita pääsiäiskoristeita tytön kanssa tehneet<3 tuli ihan harmi kun ei ole itse jaksanut vaivautua mutta ei täällä lumisateen keskellä oikein pääsiäisfiilista olekaan :D noidatkin ovat ihan kateissa, ei näkynyt ainuttakaan virpojaa :o

    Mutta oikein mukavaa pääsiäisviikkoa teille :)

    VastaaPoista
  17. Olette tehneet kauniita pääsiäiskoristeita. Itse piilotin vesivärit, mutta ehkä lapset osaisi kuitenkin niitä käyttää kunhan vain äiti luottaisi;)

    Täältäkin on kaikki styroksimunat loppuneet:( Täytyy katsoa jos naapurikaupungista Mikki löytää, kun joutuu sinne menemään tällä viikolla. Oli niin kiva niitä itse askarrella:)

    Oikein ihanaa ja AURINKOISTA pääsiäisviikkoa teille! Voihan Peipponen kotona trullailla;)

    VastaaPoista
  18. Ihania juttuja siellä taas! Noiden servetti-pitsimansetti munien idea täytyy kyllä kopsata!
    mukavaa pääsiäisen aikaa sinne!

    VastaaPoista
  19. Aivan ihania pääsiäisjuttusia <3 Oletpa ollut ahkera askartelija. Noi serviettimunat ovatkin tosi kauniita!

    Oikein leppoisaa pääsiäisen aikaa teille :)

    VastaaPoista
  20. Ihania kuvia, oikein kauniita ja herkkiä :)

    VastaaPoista
  21. Kauniita munia, suloinen Peipponen ja taas kerran upea auringonpaiste (täällä sataa lunta). Kauniita asioita postaus siis pullollaan :)

    Iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista