lauantai 28. huhtikuuta 2012

Piristysruiskeita

Hupsista, miten se aika taas rientää! Äiti tuli, oli ja meni ;) Kyllä meni viisi päivää nopeasti! Ehdittiin sentään vähän kaupoillakin käydä, sekä uusien että vanhojen tavaroiden ;)
Ihaninta oli kuitenkin viettää piiitkän tauon jälkeen aikaa äidin kanssa! Myös Peipponen nautti mummin kanssa olosta täysillä. Äitini myös ehdotti, että mentäisiin joku ilta miehen kanssa yhdessä ulos, kun kerran miehelläkin oli vapaata ja lapsenvahtikin paikan päällä ;) Ja koska meillä tulee maanantaina 8 vuotta täyteen yhteistä taivalta miehen kanssa, niin otettiin varaslähtö ja kilisteltiin sille oman kylän maailman parhaassa italialaisessa. Iltaa jatkettiin vielä pari tuntia ihanien naapureiden luona sponttaanisti, kun sattuivat samaan aikaan kotiutumaan omilta menoiltaan. Kiitos äidilleni vielä kerran, kun mahdollisti meille kivan illan! Kyllä se vaan ois arjen keskellä niin tärkeää käydä vähän useamminkin ihan kahdestaan iltaa istumassa tai jotain muuta kivaa tekemässä poissa kotinurkista. Siinä sitä taas huomaa, että se toinen on sittenkin vielä se sama, johon aikoinaan ihastui ja rakastui, kun ei ole lapsi, koira, työt ja kotityöt huutamassa huomiota osakseen!

Mä olen mieheni lisäksi rakastunut neilikoihin! Niitä on täällä meillä nyt kaupoissa saatavilla ihanan edullisesti ja vitsit ne on nättejä! Eihän näitä voi kauppaan jättää, kun hintaakin on vaivaiset 1,99€!




Villeroy & Bochin vanhassa kannussa (2€ kirpparilöytö muutaman vuoden takaa) kukoistavat nuo vaaleanpunaiset ihanuudet paraikaakin silmieni iloksi :)


Kukoistivat niin kovasti (kuvissa ovat vielä ihan nupullaan suurin osa), että näpsäsin muutaman kukkasen hillopurkkiin keittiön ikkunalle vaa'an päälle.




Keittiössä sen sijaan oli ensin valkoisia neilikoita, joiden "jämät" leikkelin toiseen hillopurkkiin, jonka "piilotin" söpöön vaaleanpunaiseen kukkapussukkaan (sisältä muovitettu), joka löytyi Saksan Jyskistä alle parilla eurolla. Ihana löytö :)




Toisesta uusien tavaroiden kaupasta nappasin mukaani suloisen valokuvakehyksen. Hintaa 3€. Se odottelee nyt sisuksiina sopivaa otosta.



Vanhojentavaroiden kauppakaan ei tälläkään kertaa jättänyt kylmäksi, vaan mukaan tarttui tämä suloinen kastikekulho. Siihen ostin kodinonnen keittiönpöydälle. Jotenkin mulla tulee kodinonnesta lapsuudenkoti mieleen. Mulla on sellanen muistikuva, että meillä olisi aina ollut kodinonni keittiössä. Mutta voi olla, että ei ollut aina. Joskus kuitenkin... Katsotaan kauan saan tuon pysymään hengissä. Ostin heti suihkepullonkin, että saa kodinonni kosteutta. Muistatteko muuten sen posliiniastiaston, jonka ostin viime syksynä sikaedullisesti eräästä toisesta vanhojentavaroiden liikkeestä? No, sen mukana tuli peräti kaksi kastikekulhoa, joista toinen on prikulleen sama (pohjaleimoja myöten) kuin tämä. Että raaskii pitää tämän kukkapurkkina, hih ;)


Olkkarin sivuikkuna kaipasi myös "elämää", kun siirsin muutama viikko sitten ostamani ruusupekonian ulkoruokintaan. Leijonanpääkulho sai kaverikseen "kletterfeigen", eli suoran suomennoksen "kiipeilijäviikunan". Mikä tää on oikeasti suomeksi? Joku fiikkus..? Pitää hommata sille rinkula, josko se lähtisi kiipeilemään, kuten murattini keittiössä, ympyrää...


Tänään olin ulkoilmakirpparilla myymässä, yksin. En saanut kaveria, kun keksin aika lyhyellä varoitusajalla homman. Muistinko jo mainita, että meillä on helle. Viime viikolla tuli rakeita ja tänään meni 30 astetta rikki. Aurinko porotti siniseltä taivaalta ja tuuli oli melkoinen, että en sitten huomannut auringon porotusta iholla... Nyt olen kirjaimellisesti punaniska! ...Ja punarinta...ja vähän punaotsa ja -korvakin. Jep. ONNEKSI rasvasin itseni aamulla 30 kertoimella! Miltähän näyttäisin, jos en olisi rasvannut. Ja minä EN ole edes palavaa sorttia...
Olen myyntiini tyytyväinen, vaikkei se ollutkaan yhtä hyvä kuin viime syksynä. Yli 20€ nettotuntipalkka on kuitenkin ihan jees, kun pääsee samalla turhasta tavarasta (vaatteista ja asusteista tällä kertaa) eroon ja saa rusketuksen kaupan päälle :) Mä siis luotan siihen, että tämä punainen väri tasoittuu yön aikana kauniiksi rusketukseksi ;) Jopa Peipponen nauroi, kun näytin sille palaneen niskani ja sen "rusketusrajat" ;D

Ai niin! Ehkä yksi parhaista piristysruiskeista meinasi unohtua! Vastapäisen kirppispöydän vanhalla sedällä oli aivan upea vanha lamppu myynnissä. Arvatkaa ostinko!? No, tietty ostin. Enkä edes tinkinyt, koska kyllä siellä kirpparilla riittää tinkijöitä ihan tarpeeksi, vaikka olisi hinta enemmänkin kuin kohdillaan, huoh. Se tulee sopimaan täydellisesti meidän eteiseen, olen siitä ihan varma, vaikka lamppu onkin vielä autossa, hih. Ja taas yksi ruma Ikean halpa "ufo" poistuu keskuudestamme, jes! Mieskin varmaan jo innosta pinkeänä, kun pääsee sähköhommiin, haha ;D Laitan kuvaa heti, kun lamppu kotiutuu autotallista.

Mikähän mua vaivaa..?! Onko se tuo aurinko, lämpö, ihana tyttöjenilta Peipposen kanssa (mies on Tsekeissä pelaamassa paintballia kaveriporukalla) vai reilu satku ylimääräistä, ihan omaa ja vieläpä itsetienattua rahaa kukkarossa, kun tunnun olevan ihan superhyvällä tuulella ja kuin piristysruiskeen saaneena :) Noh, onhan tuossa syitäkin kerrakseen, joten nautitaan tästä! Kuten myös tästä: äsken ilta-auringossa terassilta näppäsemäni kuva, kun aurinko oli jo mennyt vuoren taa ja valaisi kauniisti vastapäisen laakson. Ei tähän maisemaan vaan kyllästy!


Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille tänne kurkkaaville! Muistaakaa osallistua ARVONTAAN (<- klik) pari postausta takaperin ja kiitos kaikille ihanille edelliseen postaukseen kommentin jättäneille!

Terkuin Liisa

16 kommenttia:

  1. Oi minäkin muistan tuon kukan lapsuudesta.. en vaan tiennyt, että sillä on sellainen nimikin :)

    Jeij, mun äiti tule torstaina!!
    Vähäks mä jo odotan. Jätin tänä vkl kaikki kirpparitkin väliin..säästyy rahat ensi viikonlopun kirpparirallille äidin kanssa :)

    Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  2. Ei mullakaan olis olotilassa valittamista jos olis ylimääräinen satku taskussa :D
    Plus vielä se kolkyt astetta -tosin vähän vähempikin riittäis !!

    VastaaPoista
  3. Olipas super energinen ja iloa herskyvä postaus!:) Melkein kuulin kikatuksesi ruudun takaa:)
    Minä (mistäköhän syystä, hih!) todellakin muistan sen astiaston ja melkein jo ääneen huudahdinkin, että eikös tuo kastikekulho ole ihan samanlainen kuin siinä astiastossa! No, olihan se:)
    Hienoja löytöjä olet tehnyt ja mukavaa, että sait hyvin myytäkin tavaraa. Mikäpä siellä hymyillessä, vielä kun on tuota iki-ihanaa maisemaakin saanut ihailla:)
    Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle, rakas ystäväni!<3

    VastaaPoista
  4. Oi, että kuulostaa niin ihanalta, Liisa! Postaus niin iloinen ja onnellinen.

    Laatuaika (oli se sitten millaista kahdenkeskistä aikaa tahansa) miehen kanssa lapsiperheessä on aina vain niin piristävää ! Ihana katsella kumppania ja huomata vieläkin sydämiä ;D

    Haleja ♥

    VastaaPoista
  5. Voi noita maisemia mitkä avautuvat terassiltanne, ovat niin uskomattoman kauniit! Ja lämpötilakin on siellä ihan kohdillaan:)

    Ihania neilikoita ja niin kauniisti olet laittanut ne esille. Täällä ihan sydän läpättää kun ihailen noita kaikkia ihania astioita ja kukkasia ja maisemia mitä siellä kuvissasi näky, huoh.

    Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Ihanan aurinkoinen postaus <3
    Kaikenlaista mukavaa olette siellä touhuilleet, eipä ihme että hymyilyttää :)

    Kahdenkeskeinen aika oman siipan kanssa on kyllä tosi tärkeää <3

    Itse olen myös ihastunut kovasti noihin neilikoihin. Kauniisti olet niitä esille laitellut. Kauniita kuvia!

    Laitahan pian kuvia lamppulöydöstäsi. Nauratti niin nuo rusketusraidat :D Onneksi tosiaan laitoit aurinkorasvaa. Ekat aurinkopäivät osaavat aina yllättää ;)

    Iloisia hellepäiviä!

    VastaaPoista
  7. Upea pihamaisema teillä!! Minäkin tykkään leikkoneilikoista. Ne kestävät maljakossa pisimpään kaikista leikkokukista. Kauniita.

    Teillähän on siellä jo ihan kesä. Nauti olostasi!

    VastaaPoista
  8. Ihanaa ku rakkaus pysyy vahvana, vaik aikka kulkkee ♥ Oho teilläpäs oikke helle tuliki sit ♥ Aiva mahtavat maisemat, teil on kyl terassilt ♥

    VastaaPoista
  9. Kauniita kuvia, kivoja löytöjä ja neilikat on todella kauniita aina! Mukavaa toukokuun odottelua)

    VastaaPoista
  10. Ihanaa kun tietää että kesä on taas tulossa...siellä teillä asti jo :)

    Kivasti olet hyödyntänyt vanhoja "pyttyjä" kukka-astioina.

    Simaisia vapputerveisiä!

    VastaaPoista
  11. Näistä sinun postauksistasi tulee aina niin hyvälle mielelle. Minäkin olen neilikoiden kesto-ostaja, niissäkin tosiaan tuntee saavansa rahalle vastinetta, kun ne kestää niin pitkään. Teillähän nuo kyllä ovat puoli-ilmaisia.

    Ja voi mitä löytöjä...etenkin tuo kastikekulho on todella kaunis. Oli varmaan todella kivaa viettää aikaa äidin kanssa, teilläkin se tuntuu olevan harvinaista herkkua.

    Itse istuskelen juuri omalla terassilla ja koitan saada pisamat heräämään nenänpäähän...rusketusraitoja ei sentäs ihan täällä taida vielä saada. Siellä on kyllä upeat kelit ja suotuisat markkinat...ihanaa rikastua ruskettuessa :D

    VastaaPoista
  12. Tulipas hymy huulille! Tää hieno päivä ja sun kiva postaus piristi nyt kyllä sunnuntaita! Käytiin juuri pikkumiehen kanssa lenkillä ja syötiin miehen kanssa ekat irtojäätelöt tälle keväälle :)

    Kaikkea kivaa taas olet löytänyt ja ihanat noi sun kukka-asetelmat myös! Kahdenkeskistä aikaa, aah onnelliset, oli varmasti kivaa. Mua hävettää myöntää vasta 3 vkoa lapsiperheellisenä olevana, että ois kyllä kiva saada katsoa vaikka joku elokuva ihan kotona miehen kanssa. Mutta aika rättipoikki on illalla, joten nukahtaisin varmaan heti kun minimies on saatu nukkumaan :) Noh, kyllä se tästä!

    Nuo teidän pihanäkymät on kyllä aina niin henkeäsalpaavan kauniit!

    Lisää aurinkoisia ja hyviä päiviä sinne!

    VastaaPoista
  13. Ihastuttavia kuvia ja hyviä löytöjä:)
    Blogissani on sinulle 500€:n sisustushaaste, käypä katsastamassa:) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  14. Neilikat on minunkin suosikkejani. Ja juuri noi tuollaiset vaaleanpunaiset <3 Nytkin on kimppu tuossa pöydällä. Ja sit kun ne kestää vielä niin pitkään.

    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  15. Oih, kumpa täältäkin sais neilikoita noin halvalla -ostaisin niitä aina, lempikukkiani kun on! Niitä oli minun morsiuskimpussanikin ♥

    Kyllä teillä on komeat maisemat siellä, kelpaa terassilla istua! :)

    VastaaPoista
  16. Aah mikä kaappi sulla on siellä keittiössä.Ja mitä ihanuuksia se on pullollaan.Ihana!Niin kuin koko keittiö ja terassi!Ihanaa näköalaa.
    Meilläkin on jo aurinkovarjot viritetty,vaikka on vielä vahän luntakin pihamaalla siellä täällä.Mutta pian nekin on menneen talven jätöksiä!Ihana kevät=)
    Malttia auringonotossa.Palanut iho ei oo kiva. Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista