maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kurkistus keittiöön

Hirveä valinnan vaikeus, mistä postaisin ekana...keittiöstä vai kirppislöydöstä, jonka tein lauantaina ja eilen jo sain tuunattua ja hups, meni taas olkkarissa yksi kokonainen seinä uusiksi, hih :)
Mutta kuten otsikko kertoo, päätin maltillisesti vilauttaa ensin keittiötä, kuten viime postauksessa lupailin.

Aloitetaan pöydän äärestä ja jatketaan siitä matkaa... Yksi kesälomamatkan vierailukohteitamme oli Tuurin kyläkauppa! Pitihän tuo ilmiö käydä katsastamassa, kun kerran vain muutaman kilsan päästä matkamme kulki. Ei tosin muuta kuin koluttu pikamoduksella kyläkauppa läpi, autolla ajettiin alue päästä päähän parkkista etsiessä. Kaupasta tarttui yhtä jos toistakin mukaan, pikku tuliainen äidille, ihania pilkkukankaita vaaleanpunaisissa sävyissä sekä muutamaa erilaista pitsinauhaa... Ja sitten nämä! Helmalliset istuinpäälliset. Vieläpä ihanalla pitsinauhalla helma varustettu :) Ja mikä parasta, olivat alessa... 5,90€/ kpl! Uskotteko??!! Otin neljä ja nyt harmittaa vimmatusti, etten haalinut kaikkia loppuja, jotka oli vielä jäljellä, sillä ei niitä ois kovin montaa enää ollutkaan.. Noh, näillä mennään ;) Kaksi päällistä siis keittiön pöydän ääressä, yksi ompelupöydän ääressä vierashuoneessa ja yksi makkarissa...


Huomaatteko, että pöydällä Kodinonni on edelleen hengissä, ihme ja kumma!


Myös posliinikaapin päällinen on saanut uuden ilmeen. Eli paljon tavaraa pois ja vähän tilalle ;)



Ikkunalaudalle laitoin vaihteluksi pari kaunista ruukkua...


Ja vaa'an päälle mökiltä mukaan lähtenyt pieni posliinikannu ja ruusulusikoita sekä pari vuokaa.


Kristan kuistipuodista (<--klik) ostin ihanan astiatelineen. En vaan voinut tätä millään vastustaa ;)
Arabian kukkalautaset sain mökin jemmoista äidiltä.



Myös altaan yllä olevalla ikkunalla on vähän uutta. Ystävältäni ennen lomaa saamassani tuliaismaljakossa (Lisbeth Dahlin muuten) säilyy kauniisti sipulit :)


Ennenhän tuossa ikkunan syrjässä roikkui semmonen kerroskorihäkkyrä katosta. Eilen se sai lähteä, sillä tämä ihanuus löysi paikkansa ikkunan edestä. Ai että mä tykkään! Luo muuten aivan ihanan, tunnelmallisen valon illalla tuohon työtason ylle. Oikean maalaiskeittiön tunnelman...vai kuvittelenko vain ;) Ja jos lisävaloa kaipaa, niin ainahan on kaapistojen alla olevat hehkulamput... Pimennyskaihdin oli pakko laskea ulkoa tulevan valon takia ikkunan eteen kuvauksen ajaksi.




Kurkataas vielä ihan toiseen päähän köökkiä... Siellähän on iso lautashylly (jossa ei kylläkään ole lautasille rimoja) ja vanha, tumma lipasto. Lipaston päällä lasipurkkeja, tarjottimia, reseptiteline... Keinutuolissa ihan oikeasti istutaankin, sehän on lautashyllyn tapaan ullakkolöytö ystäväni äidin vintiltä. Molemmat saivat tarvittavan valkoisen make-overin ;)



Kodarin ja keittiön oven väliin jäävällä seinällä on roikkunut liitutaulu, johon laitoin nyt esille Kristalta ostamani kasvitaulut ja muutaman uloisen kortin. Myös rautaklipsi on Kristan puodista.
En viitsinyt kuvata tuohon liitutaulun alapuolelle jäävää pyykinkuivaustelinettä ;)



Meillä on Peipponen ollut omituisessa kuumessa... Ilman flunssaa tai muitakaan "oireita". Eilen aamulla herättyään ensin puoli kahdeksalta, tyttö nukahti hetken päästä uudelleen ja nukkuin puoli kymmeneen. Sitten oli ihan raasupolonen, halusi vain olla sylissä, ei aamiainenkaan maistunut... Sylikkäin katsottiin Muumeja sohvalla ja tyttö nukahti ennen puoltapäivää uudelleen lähes tunniksi.


Unien jälkeen mittasin kuumeen ja vähän oli lämpöä. Annoin vähän kuumelääkettä, koska tuntui olevan iho hellänä, jonka jälkeen saatiin tyttö syömäänkin vähän ja loppupäivän oli pirteämpi. Viime yönä heräsi ennen kahta ja oli ihan kuin hehkulamppu! Mutta iloinen sellainen, naureskeli ja höpötteli houreissaan ja kuumetta olikin 39. Ja siis sanottakoon vielä, että Peipposella on tähän mennessä ollut ennen tätä kerran elämänsä aikansa kuumetta! Tänä aamuna oli enää pikkuisen lämpöä ja nyt tyttö on ihan normaali... Äsken laitettiin rahkainen "kuivakakku" uuniin, pitäkää peukkuja, että onnistuu. Peipponen oli oiva apuri leivontapuuhissa :)

Kiitos taas ihanista kommenteistanne, joista olen hirmuisesti ilahtunut, vaikken niihin kommenttilootassa olekaan (vielä) vastaillut :)
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, täällä käyvät vapaat vähiin ennenkuin loppuvat... Huominen vielä ja sitten karvas paluu sorvin ääreen... Mutta ei anneta sen masentaa!

Aurinkoisin (oikeastaan puolipilvisin) terkuin Liisa

24 kommenttia:

  1. Ja vain jatkuu tuo ihanine löytöjen sarja. Mä en olis malttanut loppu reissusta edes nukkua, kun kotiin päästyä alkoi ihana sisustusurakka. Kaunis köökki, suloinen ja sievä. Niin ihanat muutokset!

    Täälläkin prinsessa potee pientä kuumetautia, olisko tuo helle vähän kiusannut reissulla :/! Toivottavasti neidot paranevat pian!

    VastaaPoista
  2. Mullakin kävi Ansku mielessä, josko se ois meidän neidillä ollut joku matkaväsymyksen ja viime viikon helteiden aikaansaannos... Vielä kun saisin unelmani valkoisesta köökistä täytettyä lähiaikoina, niin sitten alkaisin kyllä olla tyytyväinen tuohon köökkiimme ;) Siihen asti ehostan kodinsydäntämme kauniilla sisustusjutuilla :) Pikaista paranemista sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Voi, että on kaunista....ihana köökki sinulla..:)

    Pikaista paranemista pikku Peipposelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina :) Tyttö voi jo hyvin, luulenkin, että sille puskee uusia poskareita... Tuli nimittäin mieleen, että roikkunut pari viikkoa sormet suussa... ja nyt toi outo kuumeilu...1+1=2...

      Poista
  4. Aivan ihastuttava keittiö, Liisa! Kyllä tuolla kelpaa kuivakakkuja ja paljon muutakin väännellä ;D

    Meillä on ollut liikenteessä omistuista flunssaa Tampereen reissun jälkeen, tosin ilman kuumetta, mutta...ainut, joka on säästynyt, on pienimmäinen ;D Kovakuntoisin...

    Leppoisaa maanantainjatkoa kaikille teille!

    PS. Mä laitan sen paketin tulemaan, jahka saan päätettyä vielä pari lisäjutskaa sinne mukaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satusein :)
      Älähän nyt liikoja postittele...Täällä ollaan hyvin pienestäkin iloisia, hih ;)
      Toivottavasti olette pikku hiljaa muutkin sitten taltuttaneet taudin ja pääsette kunnolla nauttimaan loppukesästä!
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!
      Halipus <3

      Poista
  5. Kylläpä näyttää hyvältä nuo sun hankinnat, pitäsköhän hiukan hamstrata itellekkin... ;)Tuo kuivausteline on ihana <3
    Meillä oli POIKA yhden päivän myös ihme-kipeänä... Meni yhtä nopsaan kun tuli, onneksi. Muut on säästyneet.

    Peipposelle tervehtymisiä lähetämme täältä ja arvaas mitä; Eilen TAAS teistä hymyillen puhelimme miehen kanssa :)

    Pus <3

    VastaaPoista
  6. Kuivausteline on todellakin ihana <3 Kiitos vaan, kun sen olit valikoimiisi ottanut heh ;D
    Toivottavasti pysytte muut terveinä! Olikos teillä kiva leffailta POJAN kanssa?
    Meilläkin puhutaan teistä ja muistellaan teillä vietettyä aikaa hymyhuulin harvase päivä. Toivotaan todella, että pääsette pian meillepäin kyläilemään ja mekin viimeistään ensi kesänä taas teille päin :) Oli NIIIIIN kivaa!
    Suukkoja Elohiirelle Peipposelta!
    ps. mies sanonut jo monta kertaa, että tyttö ei ole vielä koskaan leikkinyt kenenkään toisen lapsen kanssa NIIN ihanasti kuin teidän poitsun :) Naimanaamat selkeesti, haha ;D

    VastaaPoista
  7. Sinä se Liisa jaksat laitella, mulla oli hetken myös sisustusvimma "melkein" tulollaan, mutta jonnekkin se jämähti. Noh...ei voi mitään..täytyy odotella, jospa se sieltä pulpahtaisi. Sinustahan sukeutuu oikein kunnon viherpeukalo, kun kodinonnikin on noin hyvässä hapessa.
    Onneksi minäkin pääsen Kristan apajille 18.8. Tampereelle, Kristalla on aivan ihania juttuja yleensä myynnissä..muistan sen jo Sisustajantaivaan Pian kirppareiden aikaan ja nythän hänellä on oma pikku puoti ja nettimyymälä.
    Ihana on sun keittiö.
    Toivotaan, että Peipponen tervehtyy pikaisesti. Oikein aurinkoista ja mukavaa kesän jatkoa sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  8. Juu-u Tuija, näkisitpä vaan mun pelargoniatkin terdellä!! Ne kukoistaa ihan hulluna! Hihi, ja leipurikin musta on näköjään tulossa hitaasti mutta varmasti, kakusta tuli tosi hyvä ;)
    Kyllä se sunkin sisustusvimma vielä sieltä pulpahtaa, oota vaan, kunhan pääset Kristan puodille....huoh. Pieni, mutta sitäkin ihanampi, tarkkaan harkitusti valikoituja ihanuuksia täynnä! Olen kade, että pääset sinne paikan päälle :( Mun seuraavaan kertaan menee vielä kuukausia :(
    Peipponen voi taas ihan hyvin, kiitos! Ihanaa kesän jatkoa sinnekin!

    VastaaPoista
  9. Kiitos sinulle kommentistasi blogissani :)
    Oi onpa ihania juttuja sinulla keittiössä, nuo tuolinpäälisetkin niin nätit!
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  10. Älä viiti!!!! Mä olen "joutunut" käymään Keskisellä 4 kertaa tämän kesän aikana, lisäksi jouduin pikaisesti käymään Helsingissä alku kuusta. Olen yrittänyt kurkkailla blogiisi, tassunjälkiäkään en ole nähnyt, joten ajattelin, että et käy netissä. Ties vaikka oltaisiin oltu jossain samaan aikaan.... Olisin voinut tullakkin jonnekkin:/ No, ei tällä kertaa, ehkä joskus :)

    Teillä on oikein sisustuskärpänen surahtanut:) Tosi kivoja muutoksia joka huoneessa!!

    Toivottavasti Peipponen alkaa voimaan jo paremmin! Minä lähden nyt käymään pitkästä aikaa kirppiksillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mia, kiitos viestistäsi, mä näihin sulle jo olinkin "vastaillut" sun omaan blogiisi...
      Toivottavasti sulla oli antoisa kirppureissu!

      Poista
  11. Voi vitsi!Ihanuuksien ihanuus,keittiö.Paljon ihania tavaroita joka puolella.Tuolla menisi pitkä tovi ihastellessa.Söpöset nuo kukkalautaset uudessa astiatelineessä.
    Onneks Peipponen voi jo paremmin.
    Mukavaa viikon jatkoa=)

    VastaaPoista
  12. Nyt en keksi paremmin sanoa kuin uu beibi sullon silmää kauneudelle ja kauniille asetelmille myöskin=D Ihan ällistyttävän kauniita kuvia maalaiskeittiöstäsi,kyllä se mun silmiin ihan oikealta sellaiselta näyttää vaikka tiedänkin sun sitä kaappimuutosta halajavan;)
    Lamppu on kuin se kuuluisa . iin päällä,todellinen kaunokainen!
    Toivottavasti pikkuinen ihmislapsi-kaunokainen siellä voi jo hyvin,ihanaa alkanutta elokuuta sinne<3

    VastaaPoista
  13. huishais, sullahan on täällä suomireissun jäliltä tapahtunut vaikka ja mitä, ihania sisusteluja ja ostoksia <3 täällä hieman laiska blogeissa kiertelijä ilmoittautuu, tai lukenut olen minäkin sinun postauksesi mutta tassunmerkki on vain jäänyt antamatta.

    Höh, harmi ettei se paketti ole tullut perille :( sain sun s-postin ja ehdottomasti laitan reklamaatiota itellalle!

    Kauniita ja puuhakkaita päiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasmiina kommentistasi ja reklamaatiosta! Toivottavasti sieltä jonkinlainen vastaus saatais!

      Älä huoli, tämmöstä tää on itse kullakin ollut välillä...tää bloggailu...välillä enemmän välillä vähemmän ;)

      Puuhakkaita päiviä sinnekin!

      Poista
  14. Voi mitä kaikkea ihanaa sinulla on siellä keittiössäsi! Niin kaunis koko keittiö!
    Toivottavasti ihana pieni Peipponen on terveenä siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanne! Ja kyllä, Peipponen on muuten terveenä, mutta nyt on pientä flunssan poikasta ilmassa :( Toivottavasti menee nopsaan ohi!

      Poista
  15. Aivan ihana tuo lamppu! Ja tuo astiateline, voi että, miten olen tuollaista etsinyt, aivan täydellinen!:) Ja nuo tuolinpäällliset sopivat tosi kauniisti keittiöön. Ihania juttuja olet taas tehnyt siellä<3
    Meilaillaan pian<3 Halauksia sinne Peipposelle!!

    VastaaPoista
  16. Kiitos Heidi!
    Joo, meilataan pian! Sun tulostasi ja muutenkin!
    Haleja sinnekin!

    VastaaPoista
  17. Mitä, Tuuristako oot löytänyt noin ihania istuinpäällisiä? Me käytiin kans siellä parisen viikkoa sitten, ei sattunu mun silmään noi :/ Juuri tuollaisia oon metsästäny, kaikki tuntuu olevan niin kalliita ja mun pitäis saada niitä ainakin 6 kpl(keittiön tuoleihin).. Etsintä siis jatkukoon :)

    VastaaPoista
  18. There is a chance you're eligible for a complimentary $200 IKEA Gift Card.

    VastaaPoista