lauantai 28. heinäkuuta 2012

Lisää loma-aarteita ja pikku muutoksia

Tällä viikolla ollaan lomailtu kotona. Maanantaina oli lastenjuhla mieheni kotikaupungissa, perinteisen kaupunkijuhlan päätöspäivänä. Ja tokihan mekin käytiin Peipposen kanssa tivolissa ja ponillakin pääsi tyttö ekaa kertaa elämässään ratsastamaan :)
Tiistaina juhlittiin serkkupojan 3-vuotissynttäreitä ja keskiviikkona vietettiin koko iltapäivä ulkouimalassa. Meidän neidistä on tullut varsinainen vesirotta! Torstaina nautittiin auringosta omalla terassilla ja eilen oli Peipposen tarhan kesäinen grillijuhla. Eli tapahtumaa on piisannut ja päivät ovat kuluneet nopeasti ja helteisissä merkeissä :)
Tässä tyttö lähdössä niille synttäreille tiistai-iltapäivänä. Päällään alesta löytynyt ihana Noa Noan toppi, jalassaan uudet kiiltonahkasandaalit ja kaulassa mikäs muu kuin muumikoru ;)


Viime yönä taivas vihdoin repesi ja satoi kaatamalla. Nyt ilmakin tuntuu taas vähän "kevyemmältä" ja raikkaammalta, sisälle tulee avoimesta terassin ovesta jopa vähän viileämpää ilmaa. Pilvet kuitenkin näyttävät rakoilevan, joten uskon, että tänäänkin saadaan vielä nauttia auringosta... Meillä on tarkoitus suunnata kirppikselle :)

Ennen sitä kuitenkin pieni kurkistus olkkariin, eteiseen ja tuulikaappiin, joissa myös muutamia pikku muutoksia uusien asetelmien ja esineiden myötä.

Viime postauksessa kerroin, että olen vähentänyt tavaraa lipastojen ja kaappejen päältä, tai ainakin jotenkin yksinkertaistanut asetelmia... Tässä vähän todistetta siitä ;) Tuon ihanan pitkään haaveilemani madonnapatsaan ostin Kristan puodista (<--klik).



Viimeksi vihjasin myös, että Villa Lillassa vierailuun oli myös toinen syy... Olin nimittäin anellut Pepiä virkkaamaan mulle maton :) Tässä se ihanuus on, kiitos Pepi vielä kerran tätäkin kautta! En lakkaa ihailemasta tätä! Ja se sopii tuohon suunnittelemaani paikkaan kuin nenä päähän. Ja nyt tekisi mieli vielä pariin muuhunkin paikkaan samanmoinen ihanuus, heh ;)



Myös olkkarin ison kaapin päällä vaihtui tavarat hiukan. Ainoa uusi esine on kuitenkin tuo kynttilänjalka, jonka nappasin mukaani Marikan myyntipöydästä Villa Blancon markkinoilla. Okei, myönnän, että tuossa kaapin päällä on edelleen roinaa aika lailla, mutta se vaan näyttää NIIN alastomalta, jos vähentää liikaa...



Marikalta ostin myö tuon suuren ruskean tekstityynyn sisuksineen päivineen. Myös sohvapöydän päällinen on muuttunut. Laitoin pitkästä aikaa pitsiliinan ja entisen suuren tarjottimen (jossa oli kasa sisustuskirjoja) tilalle vain pari kynttilänjalkaa. Sisustuskirjapino muutti ikkunan eteen pienen sivupöydän päälle.



Olkkarin pöydältä lähti suuri tarjotin eteiseen ompelukoneen päälle. Siihen laitoin JDL-lehtiä. Ompelukoneen kulmalle laitoin myös pöytävalaisimen. Jotenkin paljon kivempi pitää illalla tässä läpikulkutilassa pienempää tunnelmallista valoa kuin kirkasta kattovaloa. Vaatekaapin koukkuun pari peltisydäntä ja mökiltä pelastettu vanha lesti. Lestissä oli kiinni naru, josta sen sain kätsästi roikkumaan. Sydämistä suuremman olen saanut Marikalta lahjaksi ja pienemmän sain nyt lomalla siskoltani. Seinälle äidiltä saamani söpö, vanha kynttiläpidike, ihanasti ruosteinen ja ränsistynyt. Muistaakseni tuon oli äiti jostain kirpparilta löytänyt... Ekan kuvan alareunassa pilkistävä vaalea räsymatto lähti myös mukaan Suomesta. Äiti on pitänyt sitä mökin tuvassa juhannuksina. Mä rullasin sen matkalaukkuun ja toin meille. Äiti kun ei sitä niille kotiin oikein voi edes ajatella suuren, mustan, karvaa suoltavan koiruuden takia. Sopii ihanasti meidän eteishalliin ja nyt on taas mukava tassutella avojaloin :)




Mökin lasiverannan seinästä pelastettiin ihana ankanmunansininen naulakko, joka löysi sekin tiensä meille. Laitoin sen tuulikaapin seinään. En aio ainakaan heti maalata, musta toi on aika väripilkku just tommosena :) Nyt pitäisi vaan tohon viereen, kyltin ja taulun tilalle, löytyä kiva peili... Myrskylyhdynkin otin mökiltä mukaan. Vaikkei mulla sinänsä (vielä) ole ikävä meidän mökkiä, niin musta on ihana, että sain tänne kotiin paljon juttuja muistuttamaan mökillä vietetyistä kesäpäivistä, juhannuksista, syntymäpäivistä jne.



Ensi kerralla sitten vielä kurkistus keittiöön... Siellä on vielä osittain vähän keskeneräistä, mikä muutoksiin tulee. Ja niistä upeista kodeistakin, joissa pääsimme loman aikana kyläilemään, olisi vielä teillekin tarkoitus vähän vilautella ;) Nyt kuitenkin lauantain viettoon, kunhan mies kotiutuu kalastusreissultaan, suunnataan siis ensin sinne kirpparille. Mulla jo sormet ihan syyhyää!

Kiitos ihanista viesteistänne edelliseen, niitä on aina yhtä kiva lukea ja tulen niistä tosi hyvälle mielelle! Uusia blogejakin on löytynyt uusien lukijoiden myötä, pikkuhiljaa olen teidänkin blogeissanne vieraillut. Kaikkiin en ole ehtinyt viestejä rustaamaan, mutta kyllä tämä tästä, kunhan taas käyntiin päästään, hih ;)

Nyt ihanaa, aurinkoista viikonloppua kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

23 kommenttia:

  1. Voi kääk, miten kiva teillä on! Voisin muuttaa heti asumaan ja leikkiä päivät pitkät sisustustavaroilla. Ps. Lessismore on sitäpaitsi jonkun ahdasmielisen kitupiikin keksimä! :D

    VastaaPoista
  2. Joo, yhdyn Kristin mielipiteeseen! Ei yhtään vähempää, kiitos ;D

    Suloinen toppi suloisella pitäjällä ♥

    Kyllä teillä, Liisa, on kaunista kotona!!

    Hauskaa kirpparireissua (mulla on täällä vieroitusoireita, kun tämänpäivän lauantaikierros jää väliin ;D !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma, miten itsestään tuntuu nyt jo vähältä ja silti varmaan monen mielestä vieläkin runsaasti rojua...jos vaikka mieheltä kysytään haha ;D

      Poista
  3. Kaunist on niin ku ain ja ihana pikkane tytteli taas ♥♥♥

    VastaaPoista
  4. Voi, että on kaunista!
    Ja nuo Suomen tuliaiset ovat kauniita.

    Täällä paitaa aurinko. Onneksi käy tuulenvire, muuten olisi pakahduttavan kuuma...:)

    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina! Meilläkin ollut tänään taas aurinkoista, mutta ei siniseltä taivaalta ja tuulenvirekin käynyt.. Ihan kivakin, että helteet vähän hellittivät, vaikka en mä niistäkään valita ;) Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  5. No mutta, mitä mitä, ahdistaako tavaramäärä ;) Aika-ajoin sitä on liikkeellä, onneksi ne menee nopsaan ohi!!!
    Hyvin sopii hankintasi tuonne joukkoon, nappiostoksia <3
    Täälläkin nyt helle, ihan hikoiluttaa, mutten valita.
    Ollaan POJAN kans kaksin kotona kun isoimmat lapset lähti mummolaan ja isäntä Elohiiren kans veneellä mökille yöks.
    Kohta lähdetään ostaan herkkuja illaksi ja joku kiva leffa :) Ollaan vaan ja möllötetään. Ens viikonloppuna mennään muumimaailmaan!
    Koitan kirjoittaa sulle spostia nyt kun on aikaa :)
    Mut lyhyesti; meilläkin on teitä ikävä, Elohiiri sanoi toissapäivänä, että mennäänkö Peipposelle huomenna ;) <3 <3 Voitais kuulemma mennä veneellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ahdista ei, mutta pakko laittaa joitain juttuja syrjään, kun kyllästyttävät, ja että uudet ihanuudet pääsevät paremmin oikeuksiinsa ;)
      Saatte tullaan veneellä tai ilman ihan koska vain!! Täällä odotetaan innolla <3

      Poista
  6. Nyt kyllä täytyy sanoa, että kuola valuu suupielistä ja mä tipahdin jo aikaa sitten (joskus edellisen postauksen puolivälin paikkeilla) kärryiltä, mutta siis, mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaan ja shoppaillut. Meni kyllä tovi kun kaikki kuvat tiirasin tarkoin läpi :) Ensinnäkin matto: aivan ihana ja tuo sininen naulakko! Siitä senkistäkin tuli ihana ja ehkä ne rinkulavetimet vois olla kivemmat. Viimeistään tuo Peipposen kuva sitten sulatti taas sydämmen! Voi miten voi tyttö olla noin suloinen!

    Ja niistä kiloista, kyllä niitä saa kesällä tullakin ja varmasti saat ne taas pian poiskin :) Mä täällä itseasiassa nautin imetyksen tuomasta ihanasta mahdollisuudesta syödä niin paljon makeaa kuin napa vetää :) Kun se homma sitten joskus loppuu ja jos samaa tahtia syön, niin mulla taitaa olla ensikesänä vähän enemmän tiputettavaa kuin se 3 kiloa. ;)

    Mukavaa viikonlopun loppua ja aurinkoisia säitä. Mies tuolla puuhailee pihalla kauheassa tohinassa, kun on kuulemma luvattu hirveitä ukkoskuuroja ensiyöstä lähtien. Mutta mullehan se sopii, nimittäin mun haavettta ja toivetta siellä rakennellaan. Mutta siitä lisää sitten kun se valmistuu. Nyt on pakko lopettaa, etten vie toistenkin palstatilaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen kuule, et tuun vielä hankkineeksi jotkut aivan uudet vetimet sille lipastolle, hih ;) Posliiniset pallukat vois olla ihanat..
      Joo, kiloja tiputellaan taas kunhan jaksellaan, ja usko pois, kyllä säkin vielä omistasi eroon pääset :))
      Ihanaa alkanutta viikkoa sinne, toivottavasti saatte pian taas enemmän nukutuksi!
      Jään innolla odottelemaan postaustasi, kunhan saatte siellä pihalla valmista :)

      Poista
  7. Ihana Peipponen <3

    Kaunista on teillä ja kauniita juttuja oot löytänyt! Piristää aina kun saa jotain uutta. Ja matto on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, todellakin piristävää saada uusia juttuja ja laitella paikkoja uuteen uskoon! Pepi on kyllä taitava maton tekijä, en lakkaa tosiaankaan tota ihastelemasta ja uusista jo unelmoin.. Sulla varmaan äiti kans osaa noita värkätä?!

      Poista
  8. taas kun näitä sinun koti kuvia katselee,ei voi muuta todeta kuin KAUNISTA!!!!Sulla on kyllä huippu hyvä sisustusmaku ja taito hyppysissä,kun hienoilla löydöillä kotiasi sisustat.Pitsit ja antiikkilöydöt sulautuvat ihan täydellisen hyvin yhteen.
    Mattokin käy just ihan tuohon paikkaan=)
    Mukavaa sunnuntai päivää ja uutta viikkoa myös=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Pitsienkeli ihanasta kommentistasi..mähän täällä ihan punastelen, hih ;) Ethän tuo ole itsekään hullumpi sisustelija ;)
      Noita mattoja pitäis kyllä vielä saada pari lisää :))
      Ihanaa alkanutta viikkoa sinnekin!

      Poista
  9. Mahtava tuo Peipposen ilme...syötävän suloinen typykkä :)! Ja voi jesta mikä määrä ihania tuliaisia ja löytöjä. Edelliseenkin postaukseen mielestäni kommentoin köpiksestä, mutta taisi kadota bittiavaruuteen. Sitä kyselin, että mitä tuollaisen lipaston kuljettaminen tuli maksamaan? Ja muutenkin mahtuiko nuo kaikki ihanuudet matkatavaroiden painorajoihin? Me aina taistellaan niitten anssa, kun tuliaisia tuodaan!

    Matkanne kuulostaa ihanalta ja kaikki tuliaiset sulautuvat teille täydellisesti, osaat ne niin kauniisti asetella!

    VastaaPoista
  10. Ja tää iPad tekee nää kirjoitusvirheet, en minä ;)

    Ja sitä piti vielä sanoa, että ihana ihana ihana tuo matto, kynttiläteline ja naulakko, miilaik :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehän ollaankin jo tässä välissä meilailtu :))

      Poista
  11. Yhdyn täysin Anskuun, iPad tekee kaikki virheet ☺☺
    Nyt niitä EI voi olla kun olen läppärillä....

    Vai että lisää mattoja ☺☺☺ Saataiskos me hyvä keskustelu aikaisekis aiheesta matot ja singerin jalat....

    Voi tuota pientä söpöliiniä ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan tässä välissä jo ehditty meilailemaan, hih :)

      Poista
  12. Vähän ollut blogistania-laiskuutta ilmassa kesällä, ja minkä hengästyttävän määrän oletkaan päivittänyt kivoja lomakuulumisia ja ihania sisustusjuttuja!
    tuo lipasto, peipponen, matto ihan kaikki - wau!
    leppoisia kesäpäiviä sinne!
    Taina :)

    VastaaPoista
  13. Taina, ei paniikkia, itsellänikin oli tässä hiiiirmu pitkä tauko etenkin toisille kommentoinneissa, kun oltiin lomalla jne. Mutta nyt päivä päivältä koluan listaa läpi ja kurkistelen toisiin blogeihin omien postausten ohella ja yritän vähän kommentoidakin :)
    Kiitos ja kiva kun jätit viestin :)
    Leppoisia kesäpäiviä sinnekin!

    VastaaPoista