torstai 26. heinäkuuta 2012

Lomakuulumisia ja uusia tuulia

Täällä taas parin viikon tauon jälkeen! Ihan ensiksi iso kiitos kaikille viimeisiin postauksiin kommentin jättäneille ja tervetuloa uusille lukijoille! On ihanaa, että täällä on jaksettu käydä, vaikkei itse bloggajaa olekaan viime viikkoina juuri näkynyt ;)
Nyt ollaan oltu jo muutama päivä kotona ja mulla on ihan kauhea sisustusvimma! Niin paljon uusia aarteita ja ihanuuksia kantautui (?) kotiin Suomesta, että nyt puhaltaa taas uudet tuulet, hih! Sisustusvimmaani vain vähän haittaa helle, josta ollaan saatu nauttia viime päivinä... Sillä eihän sitä malta kotona nysvätä, kun ulkona paistaa aurinko ja mittariin pukkaa jopa 3:lla alkavaa lukemaa! Parin blogin päivävauhdilla käyn kuitenkin teilläkin kyläilemässä ja muutamaan blogiin olen taas ehtinyt jo tassunmerkinkin jättää :)

Kesäloma Suomessa oli ihana! Saimme tehtyä oikeastaan kaikkea sitä, mitä olimme suunnitelleetkin, tapasimme ihania uusia ja vanhoja ystäviä, vierailimme upeissa kodeissa, Muumimaailmassa ja Peipponen pääsi Korkeasaareenkin kummitätinsä kanssa ihan kaksin :) Mökkeilimme kummejeni mökillä Pohjanmaalla, kävimme ystävien kanssa ulkona iltaa viettämässä, tapasimme perhettä ja sukulaisia, shoppailimme... Jälkimmäistä harrastin miehen mielestä varmaan vähän turhankin paljon ;) Siitä sadosta saatte nyt kuitenkin tekin osamme blogin välityksellä... 

Esittelen nyt ensin pienet muutokset yläkerrassa. Villa Blancon Kristan markkinoilla tein ihania löytöjä (joita esittelen myöhemmissä postauksissa lisää...)! Marikalta ostin mm. tämän ihanan, jättikokoisen pitsipäiväpeiton, jollaisesta olen haaveillut tosi kauan! Sen myötä makkarin värikartta muuttui taas rauhalliseksi valkean ja beigen sekoitukseksi. Me likey!



Hemtexin alepöydästä löytyi parilla eurolla söpöjä lampunvarjostimen huppuja, joista pari eksyi samaten makkariimme. 



Ennen vierashuoneessa palvellut pieni lipasto muutti myös meidän makkariin ja siitä tuli mun yöpöytä. Seinälle vaihdoin ennen kodarissa olleet naulakot. Nurkkaan vielä valkoinen kori villasukille :)


Ja ruskea korituoli sai eilen uuden, valkoisen asun ;)


Mun yöpöytä lähti vierashuoneeseen... Yksi loman kohokohtia oli täällä Blogistaniassa jo niin tutuiksi tulleiden blogiystävien tapaaminen livenä :) Sattuipa nimittäin niin hyvin, että Aseman laidalla-blogin Satu oli samaan aikaan meidän kanssa Tamperella ja saimme kutsun Pepi-mummun Villa Lillaan sekä Namutädin Villa Namuun :) Vierailulla oli toinenkin syy ja kuviakin tuli siellä näpsittyä, mutta niistä sitten toisella kertaa lisää... Satu antoi mulle lahjaksi ihanan kyltin, jonka laitoin, minnes muuallekaan kuin vierashuoneen sängyn yläpuolelle :) Kiitos Satu vielä kerran!





...ja pikkulipaston paikalle tuli tämä! Mummiltani perimäni lipasto. Mummi oli saanut tämän joskus aikoja sitten papaltani lahjaksi makkarissamme olevan ovaalin muotoisen peilin kanssa. Pohjassa lukee lyijärillä pappani nimi ja silloinen osoite :) Takaseinässä on pienenpieni metallilätkä, jossa lukee 'Asko'. Lipasto on majaillut jostain 70-80-luvulta asti äidilläni, mutta mummi oli aikoinaan määrännyt sen mulle annettavaksi.


Nyt se sitten matkasi Suomesta Saksaan samoilla lennoilla meidän kanssa, hyvin pakattuna tietty :) (Kuva otettu äidin olkkarissa, huonossa valossa kännykällä.)


Ja toissapäivänä se sai uuden ilmeen :) Valkoista taikamaalia pintaan ja uudet nupit. Nupit kyllä todennäköisesti menevät vielä vaihtoon...ellen jopa vaihda sittenkin takaisin niitä alkuperäisiä rinkulavetimiä... Mitäs mieltä te olette?



Niin... Ja makkarista lähti antiikkiset nukenvaunut tasanteelle, Niko-nalle pääsi niiden kyytiin :)


Tasanteen penkin päälle pino tyynyjä ja alle lehtikori, joka oli ennen vierashuoneessa.


Voitte vaan kuvitella, miten täällä on tavarat vaihdelleet paikkaa viime päivinä. Ei ole varmaan ainuttakaan huonetta, tuulikaappia myöten, jossa ei olisi muutosten tuulet puhaltaneet ;) Mulla on ollut myös hirveä tarve samalla vähentää tavaran määrää... Joo, kuulostaa oudolta, kun tyyppi kantanut matkalaukkutolkulla uutta roinaa sisään, mutta niin se vaan menee! Lipastojen ja kaappejen päällä olevat asetelmat ovat muuttuneet yksinkertaisemmiksi, 'vähemmän on enemmän', tuntuisi olevan tän hetken mottoni ;) Ja niinhän se onkin, että kun tavaraa on vähemmän, niin yksittäiset esineet ja huonekalut pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Alan vissiin vihdoin oppia, että kaikkea ei tarvitse saada yhtäaikaa esille ja joistain tavaroista voi myös luopua...

Jatketaan tästä ensi kerralla, nyt viuhahdan terassille nauttimaan auringosta. Peipponen on tarhassa vielä puoltoistatuntia, nappaan kirjan kouraan ja rentoudun kahvikupposen äärellä sen aikaa. Lomailemme miehen kanssa molemmat vielä tämän kuun verran, ihana laatuaika jatkuu siis vielä muutaman päivän :)
Nauttikaa tekin kesästä!!!

Terkuin Liisa

Ps. Ennen lomaani pudottamani 3 kiloa tulivat KAIKKI takaisin Suomiloman aikana... Nooh, lomasta pitää nauttia, eikä silloin lasketa kaloreita, eihän?!

12 kommenttia:

  1. No siellähän on käynyt varsinainen huiske! Hienosti olet sisustellut =D
    Mukavaa loman jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Mä oon ihan täpinöissäni täälläkin!!! Niin positiivisuutta ja aurinkoa pursuaa postauksesi! Melkoinen aurinko olet itsekin ♥

    Aivan ihania shoppailuja tähän asti ja tuo lipastohan on aarre. Kaunis siitä tuli, sopii!!!

    En malta odottaa mitä muuta kivaa on tulossa!!
    Pikkuiselle terkkuja ja haleja ♥ Meillä kuopus muistelee aina välillä pirteää pikkutyttöä ;D "Se oli niin suloinen..." Onneksi pojat on lapsirakkaita, 2-v. serkkukin saa aina osansa haleista ja leveistä hymyistä.

    PS. Mä en ole vieläkään löytänyt sitä vaakaa... tai olen vain sujuvasti ohi kävellyt ;D Se kesä, se kesä...

    Aurinkoa sylin täydeltä loppuviikkoon!

    VastaaPoista
  3. Ihana päiväpeitto ja ihana simppeli lipasto! Älä rinkuloita vaihda missään nimessä takaisin, mutta pidä ne tallessa :)
    Tosi hyvältä näyttää muutenkin uusien tuulien myötä, on tainnut lomailu tehdä hyvää kun niin energinen olet taas.

    Oli tosi tosi tosi kiva nähdä, toivottavasti ei jäänyt viimeiseksi kerraksi!!

    Anna suukko pikku söpöliinille :D

    VastaaPoista
  4. Mä just katselin että voi jestas ku Sulla on niin pal kaikkee ihanaa tavaraa ja sit Sä ilmoitat pokkana että menossa on less is more kausi :D

    VastaaPoista
  5. Kyllä olet monta ihanaa tavaraa raahannut Suomesta mukanasi.
    Vetimet ovat hyvät noin. Tosin tiedän kokemuksesta että vaihtelu virkistää ja kokeilen usein montaa eri vaihtoehtoa ja annan päätöksen sitten kypsyä ennen kuin lopullinen päätös asioista valmis ;)
    Kyllä olet paljon saanut aikaiseksi siellä kotona. Joka nurkassa todella kaunista teillä.
    Lomalla saa nauttia eikä mistään kaloreista tarvitse välittää :)
    Oikein mukavaa päivän jatkoa sinulle.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  6. Tuota ne lomatpoiskotoa teettävät..:))
    Sisustusintoa on vaikka muille jakaa.
    Kaunista kaikki onkin...oli ennen muutos ja on muutoksen tuuleten puhaltelun jälkeenkin...:)

    VastaaPoista
  7. Hiusketta ja tohinaa lomaasi on mahtunut ja mikä parasta, olet saanut tavata bloggareita:) mahtavaa!! Mitä sitä lomalla kaloreita laskemaan ja sinä olet muutenkin niin solakka että et tarvia laihduttaakaan, enemminkin hiukan enemmän syödä;) kivaa kesän jatkoa!!

    VastaaPoista
  8. Hei Liisa,

    Se todella näyttää upealta. Erittäin hyvin tehty!

    Lähettää aurinkoinen terveisiä Saksasta

    TINA

    VastaaPoista
  9. Kaunis koti sinulla. Tuo päiväpeitto on todella ihana sellaisen minäkin haluaisin. Hieno tuli lipastosta. Valkoinen on aina niin kaunis ja valoisa väri :)

    VastaaPoista
  10. No ei ole ihme että on sisustusvimma,johan sä muutaman viikon "jouduit" lomaileen siitä hommasta;)Ja mikäs se enemmän innostaisikaan kodin mylläämiseen kuin uudet ihanat jutskat vaikka toisaalta kun into iskee niin se on ihan sama onko uutta vai vanhaa,myllättävä on:D
    Lipasto on oikea helmi,tuollaiset suvussa kulkeneet on ihan parhaita!Mun on oltava sen verran vastarannan kiiski että vaikka nuo uudet vetimet on suloiset niin mä "liputan" noiden rinkuloiden puolesta,ne on vaan jotenkin niin...äh en mä keksi hyvää sanaa;)
    Nautiskelehan lomapäivistä ja käytä ne hyvin,terassille viuhahtelu kuulostaa just semmoselta puuhalta mistä varmaan mieskin nauttii;)Mukavaa vikonloppua sinne<3

    VastaaPoista
  11. Todella kaunista teillä siellä on! Kaikkea ihanaa siellä kuvissasi näkyy!
    Minun loma on vielä edessäpäin. Kaksi viikkoa pitäisi vielä pinnistellä töissä ennenkuin loma alkaa.
    Näitä postauksiasi on aina niin kiva lukea. Ihana olet Liisa!:)

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia sinulla on blogissasi. Innostuin yhdestä lampunvarjostimesta ja ajattelin tehdä makuuhuoneemme kattolamppuun samanlaiset varjostimet kuin sinulla yhdessä pikkulampussa ja piirsin jopa kuvan että osaisin ommella samanlaiset. Kun kuljin eteisessämme olevan lipaston ohi, tajusin että meillä on juuri samanlainen varjostin itsellä, joten siitä saisin mallin. Sitten totesin ettei varjostin näytä hyvältä kun se roikkuu katossa, joten pitää keksiä jokin muu malli! Mukavaa loppukesää sinulle!

    VastaaPoista