lauantai 2. huhtikuuta 2011

Ehompia kuvia...

Olen aina tykännyt ottaa valokuvia ja rakastan vanhoja paperikuvia. Edelleen teetän parhaat kuvat ja teen esimerkiksi lomamatkoista albumeita. Samoin Peipposesta olen tehnyt jo useita "vanhanaikaisia" albumeita. 
Voitte siis olla varmoja, että iloitsin suunnattomasti, ja iloitsen yhä, että saimme vihdoin mieheni kanssa meidän molempien unelman järkkärikamerasta toteutettua! Siihen olemme nyt jo muutaman kuukauden säästäneet, kesälomamatkan ohella, ja tällä viikolla tilasimme ja saimme omaksi tuon ihanan kapistuksen! 
Tulevaisuudessa toivon siis voivani myös tänne blogiini entistä ehompia kuvia tallennella!
Sitä ennen on kuitenkin vielä hurjan paljon opittavaa tuon kapistuksen käytöstä... Mutta nyt on valokuvaus kyllä paljon hauskempaa :D ...ja haasteellisempaa... 

Tänäänkin tuli pari sataa harjoituskuvaa räpsittyä... Ja siinä ohessa opaskirjastakin lueskeltua!
Tässä pari koekuvaa aamupäivän kävelyltämme. Näissä en ole vielä käyttänyt mitään erikoisohjelmia.



Aamukymmeneltä oli jo 15 astetta lämmintä ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Iltapäivällä viiden aikaan näytti auton mittari jopa 24, eli voitte kuvitella tilanteen siinä välimaastossa ;D
Minä auringonpalvoja istuksin anopin terassilla lähes koko päivän... ja sen kyllä huomaa... Mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, on väri tasoittunut huomiseen mennessä ;) Onneksi en ole kovin helposti palavaa sorttia...

Anopin nurkilla kannatti taas muutenkin piipahtaa, löytyi nimittäin taas yhdestä kaatikselle lähtevästä kasasta tuollainen puulaatikko, joita ei koskaan voi olla liikaa ;) Päätin kuvata laatikon ulko-ovellamme vieraat tervetulleeksi toivottavien kukkasten kera. Nuo kevään ensimmäiset ulkokukat ostin eilen kauppareissulla.



Tosin tuo sinisen kukkasen vieressä kasvava, ei niin hyvinvoiva muratti oli jo koko talven ulkona kanervien kera. Toivottavasti se tuosta vielä virkoaisi... Olen kuullut, että murattia olisi vaikea saada hengiltä. Tosin minä saan hengiltä varmaan vaikka silkkikukat... ;)


Huomenna alkaa miehelläkin taas muutaman päivän vapaa, eli jospa saisin taas jotain tuunailtuakin. Muutama projekti odottelee tekijäänsä... Ja odotan jo innolla, että pääsisin pian aikaansaannoksiani uudella kameralla kuvailemaan ja teille esittelemään!

Siihen asti mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita kaikille täällä piipahtaville! Toivottavasti siellä Kotosuomessakin alkaisi pikkuhiljaa keväisemmät kelit :) Lähetän kovasti niitä auringonsäteitä teillekin!

Iloisin terveisin 

Liisa

13 kommenttia:

  1. Voi, melkein kateellisena täällä kinosten keskellä lueskelee noita keväisiä postauksiasi ja kuvauksia aurinkoisista kevätpäivistä -joskus vaan tuntuu, että ne on vielä niin kaukana!

    Kerrassaan suloinen tuo pieni Peipposesi, aurinkoisen oloinen lapsi kuvista päätellen ☺

    Aurinkoista sunnuntaita myös!!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat Peipposesta! Voi, miten söpö!!!

    Nykyajan kamerat on siitä mahtavia, että niillä voi "harjoitella" mielin määrin, vai mitä?

    On teillä jo ihanat kelit siellä! Täällä lumi on saanut kyytiä, vettä valuu huimalla vauhdilla räystäiltä ja katolta *huh* Hyvältä näyttää nyt myöhästyneen kevään tuloa ;D

    Lämmintä sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Söpö, pieni Peipponen :) Onnea uuden kameran johdosta! Voi juku on teillä lämmintä. Mutta perästä tullaan, lumet sulaa huimaa vaihtia. Jo ero eiliseen aamuun on huima. Lämpöasteita enemmän ja aurinkoa niin kyllä tää tästä kesäksi vielä muuttuu :) Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Pepi, kyllä se kevät tulee nyt sinne Pohjolaankin vauhdilla!
    Peipponen on kyllä onneksi suurimmaksi osaksi aurinkoienn tyttö, mutta kuten äitinsä, sitten kun joku mättää, niin mättääkin kunnolla ;)

    Satu, kyllä, tekisi mieli koko ajan olla räpsimässä kuvia ja kokeilemassa erilaisia juttuja, mihin kaikkeen nuo pystyvätkään, kun vain vielä oppisi käyttämään kunnolla ;)

    Ihanaa kuulla, että lumet ovat vihdoin alkaneet sulaa teilläkin!

    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Oho, Virpiltäkin oli ehtinyt tulla kommentti tuohon väliin! Kiitos, tänäkin aamuna on pitänyt jo räosiä uudella kameralla menemään ;)

    Leppoisaa sunnuntaita sinullekin!

    VastaaPoista
  6. Hei Liisa.Täällä olikin ehtinyt tapahtua paljon viimekertaisesta käynnistäni.Oikein harmittaa kun aika ei tahdo riittää blogeissa vierailemiseen.Yritän aina iltaisin käydä muutaman blogin läpi,mutta väsymys monesti voittaa.Nyt kuitenkin luin sinun kuulumisesi.
    Onpa ihana kun äitisi on käynyt luonasi.Varmasti teillä oli mukavia hetkiä ja hienoa että myös äitisi on innostunut kiertämään antiikkiliikkeitä.Hienoja löytöjä teitte.

    Teillä onkin siellä jo kevät pitkällä.Täällä taisi vime yö olla ensimmäistä kertaa plussan puolella,joten toivottavasti kevät koittaa viimein tännekin.odottelen jo niin,että pääsisi mökille.

    Mukavaa sunnuntaita sinne ja myös alkavaa viikkoa.Täällä pitää alkaa valmistautua iltavuoroon töihin.

    VastaaPoista
  7. Pientä Peipposta <3 niin on soma <3

    VastaaPoista
  8. Onnea uudelle kameralle! Ihan hävettää tunnustaa, että teipatulla pokkarilla täällä räpsitään... Taidan alkaa säästämään, hyvä idea!

    Voi miten ihanan keväistä teillä siellä, meillä lunta vielä ikkunan karmin korkeudelle! Ei taida ehtiä sulaa ennenkuin uutta taas tulee ;)

    Suloinen Peipponen!

    VastaaPoista
  9. Ihana pieni Peipponen siellä kuvissa!:)
    Anopillasi on siellä nurkissa oikein "aarreaitta" kun teet aina niin hyviä löytöjä sieltä.

    Auringonsäteesi otetaan ilolla vastaan:) Tällä hetkellä näin aamusta täällä on paksu sumu ja luntakin on pihassa vielä metri.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania kuvia, niin kesäisiä!! Tänne kans tuo lämpö ja aurinkoisuus!!
    Meillä tytöt odottaa tuota mekkokautta aivan tuskissaan, housuja ei kesällä saa jalkaan vaikka olisi kylmä.
    Pitääkö meidänkin muuttaa sinne, että saadaan lämpöä?!? ;) Miten teillä on muuten tuo talvi? Millon oikeastaan alkaa, se ei varmaankaan ole niin pitkä kuin täällä Suomessa.

    VastaaPoista
  11. Kauniita kuvia suloisesta tyttärestäsi! Oli kyllä aivan taivaallinen viikonloppu :) Aurinko helli ja itelläkin on vähän nenän pää punainen, hih!

    Itsekään en kyllä enää järkkäriä pois vaihtais, kyllä sillä saa niin paljon parempilaatuisia kuvia kuin pokkarilla. Opetteluahan se vaatii, mutta on vaivansa arvoinen!

    Mukavaa viikkoa! Täällä on tänään satanut kovasti vettä, mutta tekee hyvää kasveille. Pitäisi itselläkin muuten laittaa jo kesäkukat :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos teille kommenteistanne!

    Jaana, itselläkin välillä aika kortilla ja pari päivää taukoa, ja heti tuntuu, että putoaa kärryiltä ja harmittaakin, kun ei ole ehtinyt rauhassa lueskella saati kommentoida, mutta eihän sille voi... Tosi kiva, kun nyt kuitenkin ehdit meidän kuulumiset lukaista ja vieläpä viestinkin jättää, ilahdutti kovasti!

    Kiitos Nina :)

    Bean emäntä, meillä kans alkoi digipokkari vedellä viimeisiään...tainnut olla liian usein Peipposen käsittelyssä ;) Simahti yhtäkkiä tai jäi jumittamaan... Siispä aloimme kiiren vilkkaa säästämään järkkäriin! On tuo kyllä mahtava vehje, kun vielä oppii paremmin käyttämään ;)

    Susanne, kyllä on nyt ollut anopin nurkilla aarteita, kun kaikki tyhjentävät nurkkiaan saneeraustöiden alta...toisen roju on toisen aarre :)
    Auringonsäteitä lähetän taas heti, kun paistaa, tänään ollut sateista ja pilvistä :(

    Mia, älä huoli, viime kesä oli Suomessa paljon parempi ja pitempi kuin täällä, joten ei se välttämättä vaihtamalla parane ;)
    Täällä talvi alkaa yleensä kunnolla marras, joulukuussa ja jatkuu helmi, maaliskuulle. Tänä vuonna oli ajoittain lumistakin, mutta nyt ei enää pitkään aikaan... Yleensä ekat helteet viimeistään huhtikuussa, mutta sitten saattaa taas toukokuussa olla hyvinkin viileää ja sateista...

    Maria, ihanaa kuulla, että teillä oli ihana viikonloppu! Sää oli kyllä ihan huippu! mekin vietimme eilen ystävien, Peipposen kummien kanssa iltapäivän.
    Meilläkin satanut tänään, mutta oikeessa olet, että tekee luonnolle hyvää auringon ohella. Oikein silmissä huomaa, miten taas tänään muuttunut maisema vihreämmäksi veden ansiosta!
    Meillä kyllä kanssa vielä terassi laitettavana kesäkuntoon...

    Ihanaa viikkoa teille kaikille!!

    VastaaPoista
  13. Mäkin tykkään kunnon paperikuvista.. mut mä en teettä ainoastaan parhaita, vaan melkein kaiken. Ennevanha kun tuli uusia vieraita käymään, niin aina tuli katsottu yhdessä valokuva-albumeita, mutta enhän minä enää kehtaa raahata näytille, koska niitä on aivan liikaa. :)

    VastaaPoista