perjantai 1. huhtikuuta 2011

Loputkin löydöt...

Tänään saattelin aamupäivästä äitylin lentokentälle. Oli ihana viikko, KIITOS ÄITI! Haikeaahan se tosin aina on erohalia, kun ei sitten taas pariin kuukauteen näe livenä, mutta onneksi on skype :)

Iltapäivällä käytiin koko perheen voimin ruokakaupassa ja otatuttamassa passikuvat sekä miehen että Peipposen uusia passeja varten. Peipposesta oli kyllä viime keväänä paljon helpompi saada kuvat aikaiseksi. Nyt se katseli sinne sun tänne, osoitteli käsillään, aukoi suutaan... ;D Mutta oli siellä sentään joku kelpuutettavakin joukossa.

Illansuussa sain vielä koko kodin imuroitua ja pestyä vähän pyykkiä. Yritän aina relata kotitöiden suhteen, kun on kyläilijöitä, eli tehdä vain ihan pakolliset. Se tietää sitten suurensuurta pyykkivuorta ja parin päivän siivousruljanssia vieraiden lähdettyä, mutta onneksi mulla on nyt vapaata ja ehdin rauhassa touhuta. Ja vaikka siivoankin mielelläni, niin en halua heilua koko ajan rätti kourassa, kun saan kerrankin vietää aikaa äidin kanssa :)

Nyt sitten esille viimeisetkin (luulisin ;)) löydöt, joita siis äitini kanssa tein!
Hmm...kukkaiset kahvikupit 5 kpl, mutta vain neljälle oli aluslautanen jäljellä. Ei haittaa, tykkään yhdistellä eripareja, ja niitä riittääkin tuolla VIP-kaapissani ;) (ken muistaa taannoisen postaukseni very important posliinikaapistani..). Näitä tällaisia en vain voi vastustaa... Nämä olivat vieläpä niin ihanan kesäiset :)


Kuppeihin oli myös jäljellä 6 kpl kakkulautasia, jotka mulla on muuten ihan oikeasti ollut jo pidempään ostoslistalla! Na lähtivät siis mukaan myös! Nyt kelpaa kakkukahvitella kesävieraiden kanssa :) 
Ja sitten tuo ihana, pikkukukallinen terriini... Niitä olen myös aina ihaillut nähdessäni, mutten vielä koskaan raaskinut ostaa... Vähintäänkin joka joulu ihmettelen kuitenkin, miksen sellaista omista, kun etsin kaapeista kannellista (kaunista) kulhoa potuille...


Täällä on sellainen kauppaketju, vapaasti käännettynä "tanskalainen sänkyvarasto"... Siellä myydään sänkyjen, patjojen ja liinavaatteiden ohella muitakin huonekaluja, terassikalusteita, rottinkikoreja joka lähtöön... ja sitten niillä on sisustusroinaa... Viime aikoina siellä on alkanut olla ihan meikäläisen makuun krääsää... Toisaalta vaarallista, koska käymme siinä ihan vieressä aika usein ruokakaupassa, mutta toisaalta aika vaaratonta, koska se "krääsä" on aika edullista. Ja yleensä on mies mukana jarruttelemassa... Ja jos et osta ekalla käynnillä, niin ens kerralla sama tuote yleensä onkin jo miinus 50, hih ;) Ja silloin ei mieskään yleensä enää niin kovasti toppuuttele...
Noh, tämä tuote ei nyt ollut vielä alennettu, mutta ostin sen silti, kun nyt ostovimmassa olin (eikä ollut mies mukana...). Samanlainen löytyi myös kokoa suurempana, mutta sitä en sitten kuitenkaan raaskinut ostaa... Jospa se ois sitten ens kerralla alessa ;)


Asiasta viidenteen... Mä olen lihonut muutamassa viikossa 2 kokonaista kiloa. Tämä oli kyllä odotettavissa mun viime aikaiset herkuttelut huomioonottaen... Farkuissa ja masun seudulla olen tämän kyllä jo huomannutkin, ja tänä aamuna vaaka todisti asian. Mutta nyt pitäis kyllä saada itseä taas niskasta kiinni, sillä kohta pitää jo alkaa ostella bikineitä ja muita kesävaatteita tulevaa kesää ja lomamatkaa varten! Mulla vaan on jo viikkokausia kestänyt ihan kamala herkkuhimo, joka ei tunnu loppuvan ei sitten millään. Nytkin mietin, että hakisko sitten kuitenkin vähän suklaata, sittenhän se ois pois sieltä kaapista kiusaamasta. Onneksi äidinkin tuomat herkut alkaa olla ahmittu, itse en yleensä mitään kotiin ostakaan, jostain kummasta niitä kuitenkin aina siunaantuu... Viikonloppu nyt on kuitenkin ehkä huonoin mahdollinen ajankohta aloittaa tiukempi linja, joten jos sitten vaikka maanantaina ryhdistäytyis...

Nyt ihanaa ja herkullista viikonloppua kaikille tänne kurkistaville näiden mariskooliin jostain kummasta siunaantuneiden suloisten munien kera!


Ainiin, tärkein meinasi unohtua! KIITOS ihanista kommenteistanne jälleen ja TERVETULOA mukaan menoon uudet lukijat!
Siitä tulikin vielä mieleeni asia, jota on pitänyt teiltä tiedustella... Lukijajoukko on kasvanut ilokseni vinhasti ja pian voisikin olla sopiva aika laittaa käyntiin Vaniljaisen historian ensimmäinen arvonta! Kysymys kuuluu: Mikä olisi Sinulle mieluisampi palkinto, jokin oikeasti vanha aarre täältä Saksan aarreaitoista vaiko jotain uutta kivaa kotiisi?

Lämpimin terkuin

Liisa

12 kommenttia:

  1. Nuo kupit on just sellaisa joita muistaa omasta lapsuudestaan kaikista tätilöistä ja mummuloista sun muista ☺ Nostalgiset!

    Terriini on just sellainen kapistus, jota kaipaa kun sitä ei ole ja sitten kun on, sitä käyttää juurikin sen kerran tai kaksi vuodessa. Omani palas kotiin vierailtuaan siskon keittiössä vuosia, ja nyt olen sitten koittanut vieraille tarjota kesäisin kesäkurpitsakeittoa siitä oikein urakalla ☺☺ -ja on muuten maistunut toooosi hyvälle!

    Ei ollenkaan huonoja ostoksia taaskaan!☻☺☻

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä taas. Kukkakuppeja ei ole koskaan liikaa. Terriini on kyllä upea löytö, tuollaisia ei täällä tule kyllä vastaan. Kelpaa joulupottujen köllötellä!

    Jee, arvonta. Tykkään arvonnoista,hih.
    Palkinto ois ehdottomasti joku Saksanmaan ihana juttu, mitä täältä ei saapi!

    VastaaPoista
  3. Kyllä vanha aarre Saksan aarreaitoista kuulostaa niiin hyvältä! Eli kannatan sitä :P

    VastaaPoista
  4. Voi mitkä kupit :) Kauniit kerrassaan!!!
    Arvontavoitto vois olla jotain kaunista kirpparilta!
    Iloista viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  5. Ihania löytöjä. Ehdottomasti jotain sieltä teidän suunnalta olevaa ihanuutta toivoisin palkinnoksi :D

    VastaaPoista
  6. Uudeksi lukijaksi pari päivää sitten klikannut täällä morjenstaa :D
    Ihana blogi sulla, mukava sinne Saksanmaalle päästä tätä kautta, hieman erilaisia juttuja kuin täällä kotsuomessa :)
    Arvonnat on niin mukavia, ehottomasti jotain vanhaa sieltä palkinnoksi.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa sulle!

    VastaaPoista
  7. Kauniit kupit, todellakin löydöt.Ihanaa kun joskus löytää jotain sellaista mitä oikeesti tarvitsee! Yhdyn muiden kommenttehin siitä että palkinto voisi tosiaan olla joku kirpparijuttu! Oikein ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Kiitos teille kaikille kommenteistanne ja että jaksatte piipahtaa lukemassa juttujani :) Tulee jokaisesta viestistä kyllä tooosi hyvä mieli! Kiva, kun uudetkin lukijat "uskaltautuvat avaamaan suunsa", hih ;)

    Eiköhän se arvonnan palkinto tosiaan tule olemaan jokin vanha aarre... Sen kyllä käyn etsimässä ihan erikseen teitä varten.

    Lupaan arvonnan tämän kuun aikana pistää pystyyn ja arpoakin :)
    Eli pysykää kuulolla!

    Meillä tänään aivan mieletön sää, olen ollut auringossa lähes koko päivän ja sen olen kyllä näköinenkin...onneksi olen huonosti palavaa sorttia, joten eiköhän tuo väri huomenna ole jo tasoittunut...

    Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Heissan!
    Pitkästä aikaa kommentoin, vaikka kaikki ihanaiset jutut ja kuvat olen huolella katsastanut läpi. Aika tuntuu vain olevan jostain syystä kortilla kommentoimisen suhteen...
    Arvontaan ehdottomasti joku vanha aarre kulmiltasi kuten näköjään kaikki muutkin ovat toivoneet! ;)
    Itsekin olen löytänyt täältä Tampereelta pari ihanaa sisususkauppaa ja jotain pientä on jäänyt käteenkin!!
    Ihanaa sunnuntaita sinne Saksaan, me lähdemme tänään viettämään kummipojan 4-vuotis synttäreitä joten kovin rauhallinen päivä ei ole tiedossa! :)

    VastaaPoista
  10. Oih ja saitte sen järkkärin! Minäkin oon pitkaan haaveillut kunnon kamerastamutta taitaa jäädä vielä odottelemaan parempaa rahallista tilannetta... :)

    VastaaPoista
  11. Tänään löysin blogisi, tosi kivalta vaikuttaa. Ihanat kupit! Dänischer Bettenlager on muuten mun mielestä Suomen Jysk! Asun itse siis myös Saksassa. - Heidi

    VastaaPoista
  12. Heippa Heidi!
    Kiva, kun löysit blogini, toivottavasti tulet toistekin kyläilemään!
    Sinä sen sanoit! Postausta tehdessäni mietin, että mitä kauppaa se vastaa, mutta mieleen tuli vain Sotka (senkin logo kun on joku sorsa, hih;)) mutta tiesin, ettei se se ollut... Jyskihän se!
    Oletko jo kauan asunut Saksassa? Minulla tulee kohta 7 vuotta täyteen...
    Aurinkoisin terkuin Liisa

    VastaaPoista