torstai 7. huhtikuuta 2011

Meidän terassi

Olen melko musta... mullasta sekä auringosta ;)
Tänäänkin riitti puhtia aamusta iltaan, johtunee juuri tuosta auringosta. Mä olen ihan armoton auringonpalvoja. Voin kyllä maatakin tuntikausia auringossa helposti, mutta siis ylipäätään herään henkiin tuon lämpöisen valoilmiön astuessa esiin. Jos ulkona paistaa aurinko, tulee mulle huono omatunto sisällä ollessa, tunne, että nyt jaksan mitä vaan, haluan touhuta (jos touhuttavaa löytyy... yleensä löytyy ;)) ja olla vaan auringossa, nautin lämmöstä iholla ja iloitsen rusketuksesta. Minulle varjossa istuminen on auringon hukkaa ;)

Niinpä lähdimme Peipposen kanssa aamukävelyn jälkeen ostoksille... Pikaisten ruokaostosten jälkeen kävimme kukkaostoksilla :) Kukkien lisäksi listalla oli muutamia tuunaustykötarpeita... Sekä puutarhahanskat! Heti kotiin päästyämme terassille ja hommiin! 


Tätä olen odottanut... Oveni on valmis! Kiitos Mialle Willa Oliviasta vinkkivitosesta! 


Tykästyin kovasti ideaan ovesta terassilla "kukkapenkkinä"... Vielä ihanempi se olisi ehkä nurmella, oikeassa puutarhassa, mutta tuo se tuonne meidänkin terassille kivan mökkipuutarhafiiliksen :)





Nyt voisi olla hyvä hetki kertoa tarkemmin talostamme...
Tätä on vähän vaikea kuvailla, sillä talolle ei varsinaisesti ole nimeä. Talo on kuin paritalo, jossa on kolme kerrosta, porrastetusti päällekkäin, sillä talo sijaitsee rinteessä. Selkeää, eikö?! Ja lisäksi ylimmissä asunnoissa (eli meilläkin) on kaksi kerrosta, joissain jopa kolme, jos on tehnyt ullakosta asuttavan. Meillä ullakkoa ei (vielä) ole rakennettu asuttavaan kuntoon, sinne saisi n. 20 lisäneliötä, mutta toistaiseksi ei ole ollut tarvetta... eikä rahaa ;)
Niin, ja kaikilla asunnoilla on oma sisäänkäynti :) Ja näitä taloja on kolme identtistä vierekkäin.

Tämän kuvan on ottanut mieheni... Meidän talo on tuo edestä katsottuna oikealla reunimmainen... Siis noista kolmesta ylimmästä kuvan keskellä...


Terassimme on korkealla yläilmoissa, harjakattojen suojassa, reilun parinkymmenen neliön kokoinen ja mikä parasta, sinne paistaa koko päivän ystävämme aurinko! Tässä otos viime vuodelta, loppukesästä...otettu olkkarin puolelta.


Terassiimme kuuluu myös kukkapenkki! Muutimme tänne viime kesänä, heinäkuun lopulla, ja päätimme jättää sen "sisustuksen" tähän kevääseen. Kukkapenkkimme näytti tähän asti jotakuinkin tältä...


Kuten olen tainnut joskus mainitakin, en ole todellakaan mikään viherpeukalo. Ennen mua ei ole puutarhatyöt juurikaan edes kiinnostaneet, mutta tänään taisin löytää itselleni uuden harrastuksen! Noh, ei nyt liiotella, mutta nautin ihan toden teolla tuon penkin tonkimisesta! Olen joskus lapsuudessa auttanut äitiä kitkemisessä, mutten muista saaneeni siitä mitään kiksejä... Ja yksinkertaisesti olen vain aina ollut surkea kukkien kanssa... Nyt aion olla maltillisempi, ahkerampi ja innostuneenpi! Hyvä alku on, että viime aikoina olen aalkanut oikeasti kiinnostua puutarhan- ja kukkien hoidosta! Kiitos kuuluu teistäkin monille, jotka ihanilla puutarha- ja kukka-aiheisilla postauksillanne inspiroitte! Eritysikiitos Tuijalle, Tuijan Koti- ja Puutarha -blogista :)
Nyt meidän kukkapenkkimme näyttää tältä! Toinen puoli on vielä aika tyhjillään, sinne tulee mahdollisesti pionipuska, jonka saisin kälyltäni. Tämä kuvassa ekana oleva penkki kukoistaa toivottavasti ihan pian sinisenä ja vaaleanpunaisena... Toivomme myös, että nuo pienet puksipuun alut lähtevät tuosta kasvamaan nyt, kun ne saivat vähän enemmän tilaa ympärilleen ;)


Terassille meillä on haaveena laittaa joskus puulaudoitus lattialle. Ei kuitenkaan enää täksi kesäksi. Olisi siistimpi ja mukavampi kuin tuo kivilaatoitus.
Terassille on kyllä tuunailulistalla muutakin... Ja nyt kun tykötarpeetkin on hankittu...niin saattaapa tulla piankin postausta asian tiimoilta ;) Ei kuitenkaan enää tänään...eikä ehkä huomennakaan, sillä luulenpa, että huomenna vietän lepopäivää...Ulkona tietenkin, jos aurinko jatkaa esiintymistään :D

Nyt kurkkimaan vielä ennen nukkumaanmenoa teidän ihaniin blogeihinne :)

Haliterkuin Liisa

15 kommenttia:

  1. Kaunis talo ja kauniilla paikalla ja aivan upeen kokoinen terassi. Ihanasti kukkaset ja kasvit tulevat reiluihin laatikkoihin esille. Teillä näyttäis olevan jo todella keväistä siellä ja ihanan aurinkoista :)!
    Aurinkoista viikonloppua sinulle :)
    -Tiina-

    VastaaPoista
  2. Oih miten kaunis ja erikoinen talo.
    Kateellisena luen täällä kukkaistutus-hommeleita. Täällä kylmässä pohjolassa ei niihin hommiin vähäänaikaan pääse :( sormet syyhyttäis itekkin, olisi mullakin kukkapenkki-pystytyshommia tiedossa!

    VastaaPoista
  3. Wau, hienolla paikalla on talonne. Ihana, niin erilainen kuin meillä täällä 'tasaisella maalla' talot. Terassi on upea ja näköala mitä mahtavin. Tuo ovi kukkineen on kyllä ihana ilmestys! Aurinkoista päivää sinulle ja mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihanassa paikassa ja kauniissa talossa asutte!
    Ja terassi on aivan ihana! Tuollaista en ole ennen nähnytkään. Tosi kiva on nähdä näitä kuvia ja lukea elämästänne siellä!

    Ihanalta näyttää ovi ja kukat siinä!
    Aurinkoista perjantaita ja loppuviikkoa teille sinne!

    VastaaPoista
  5. Mielettömän kauniilla paikalla talonne sijaitsee ja mitkä ihanat näkymät. Terassikin mahtavan kokoinen ja todella erikoinen. Sitä saa sisustettua vaikka miten. Hauska tuo kukkaovi :) Voi kunpa todellakin täälläkin jo paistais se aurinko, mut ei kun räntää sataa taivaan täydeltä :( Ihanaa alkavaa viikonloppua keväiseen Saksaan!... vai taitaa siellä olla jo kesä :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä on niin ihana talo ja kauniit näkymät terassilta.Eipä voisi enää upeammat olla:)
    Tosi kiva idea tuo pelargoniruukku systeemi ovessa.Nätti!
    Iloa viikonlopulle!

    VastaaPoista
  7. Hieno talo ja erikoinen meikäläisittäin :) Ja tosi iso terassi! Kiva katsella kuvia maailmalta, itse kun en Ruotsia ja Venäjää kauempana ole käynyt :)

    VastaaPoista
  8. Kaunis talo - tai oikeastaan koko seutu on niin kaunista! Näköala hulppealta terassiltanne on huikaiseva <3

    Mieheni täti juuri soitteli sieltä (etelä)Saksasta ja kertoi että heillä on siellä kevät jo pitkällä, lähes kesä - oi onnelliset :)

    Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  9. Huomenta ja kiitos ihanista kommenteistanne!
    Mietin vähän, että viitsinkö ja kehtaanko laittaa kuvaa talosta ja terassista lähemmin... Itse kun "kateellisena" ihanista pohjoismaalaisista puutaloista ruutuikkunoineen jne. Tosi kiva kuulla, että meidän talo on teidän mielestä kiva, itsellehän tämä taas on niin arkista ;) Tosin noihin meidän maisemiin ei kyllä itsekään kyllästytä varmaan koskaan, joka aamu ikkunasta katsoessa ihailee samalla lailla :)

    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua teillekin kaikille!

    VastaaPoista
  10. Ollos hyvä vaan!! Itsekkin tykkään ovestani:)

    Aivan ihana talo teillä ja mitkä maisemat! Noihin ei varmaan kyllästy koskaan -ikuinen puutarhanäkymä parvekkeelta.

    Mulla on vähän sama juttu tuon puutarhan kanssa. Pidän siitä, että puutarha/piha näyttää hyvältä, mutta en jaksa olla puskissa peppu pystyssä koko aikaa. Uuden talon pihaan laitettaessa istutan varmasti paljon sipulikukkia ja helppohoitosia pensaita/perennoja. Tuo teidän kukkapenkki näyttää jo nyt paremmalta, ja kun malttaa odottaa, että kasvit innostuu, niin siitä tulee varmasti hieno!

    Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua (edelleen kateellisena katselen noita aurinkoistia ilmoja)! Täällä on tällä hetkellä 2.1 lämmintä ja pilvistä :(

    VastaaPoista
  11. Oi miten kaunista!!! Onpa ihanaa, että jaoit meidän kanssa tämän kaiken, on aivan mahtavaa nähdä erilaisia maisemia ja koteja!:) Teillä on kyllä aivan ihana terassi, mikäs siellä aurinkoa palvoessa noin huikeissa näkymissä:) Mukavaa viikonloppua ja auringonpaistetta sinne!

    VastaaPoista
  12. Serså trevligt ut i er by ! Din dörr blev fin !
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  13. Kiitos teille kaikille! Tack, Sanne!
    Onpa mukava kuulla, että tämä postaus on niin monen mielestä ollut kiva :)
    Hyvää viikonloppua ihanat!

    VastaaPoista