perjantai 8. huhtikuuta 2011

Talon takana...

Eilinen postaukseni on saanut suureksi ilokseni niin paljon positiivista palautetta... ISO KIITOS kaikista ihanista kommenteistanne! ...että päätin vilauttaa teille vielä, miltä tuolla talomme takana näyttää. Eihän siellä toki paljon mitään ole, siis muuta kuin niittyä ja metsää ;) mutta on siellä sentään myös pieni leikkipiha...

Leikkipaikalle johtaa suloinen laatoitettu polku suoraan meidän kotiportailtamme. Keskimmäisen ja vasemmanpuoleisen talon välistä johtaa oma polkunsa, joten tämä kulkureitti on meidän yksityiskäytössämme. Tosin ei noissa muissakaan taloissa montaa leikki-ikäistä lasta ole, joten leikkipaikka on oikeastaan aina tyhjillään. Meidän talossa ei asu paria teiniä lukuunottamatta lapsia lainkaan...siis Peipposen lisäksi.
Lyhyestä virsi kaunis... parin vuoden päästä voi Peipposen päästää itsekseenkin leikkipaikalle puuhailemaan, kun ei tarvitse autoja tai paljon muutakaan pelätä. Keittiön ikkunasta (josta allaoleva kuva on muuten otettu) voin huudella tytölle tai kuulen, jos on jokin hätänä...


Muuten katselemme tällaista näkymää keittiön ikkunoista. Talomme ja noiden puskien välissä on ns. asukkaiden yhteistä piha-aluetta, jota kukaan ei kuitenkaan käytä. Paitsi ehkä minä sitten parin vuoden päästä, kun Peipponen leikkii hiekkiksellä ;) Levitän peiton nurmikolle ja nautin auringosta...Tai roudaan pienen pöydän ja tuolin keittiön ikkunan alle ja juon siinä päiväkahvini... Tai ehkäpä menemme tytön kanssa jo tänä kesänä peiton ja eväiden kanssa retkelle oman talon taakse :)


Ja tässä on talomme kuvattuna leikkipaikalta. Päädyssä näkyvä katos ja ovi on siis meidän sisäänkäyntimme.  Yläkerrassa raollaan oleva ikkuna on Peipposen huoneen ikkuna. Viereinen, kuusen taakse jäävä ikkuna vierashuoneen... Alakerran pimeän näköiset ikkunat ovat keittiön. Niiden alapuolella menee muuten portaat (ei näy kuvassa) meidän varastoon, joka on siis keittiömme alapuolella maan sisällä. Kuusen takana, talon päädyssä on vielä yksi keittiön ikkuna.


Aamupäivällä kuvia ottaessani oli vielä aika pilvistä, mutta iltapäivällä taivas oli taas sininen :) Ilma ei tosin ollut yhtä lämmin kuin viimeiset pari päivää ollut.
Päivällä käytiin anopin ja Peipposen kanssa ostamassa jälkimmäiselle parit kesäkengät, iltapäiväkahvit juotiin anopin äidin luona ja kotimatkalla oli pakko käydä hakemassa muutama kukkanen lisää tuonne eilen raivattuun penkkiin. Se toinen puoli jäi niin tyhjäksi... Nyt on parempi :) Tilaa jäi edelleen tarpeeksi pionipuskalle tai jollekin muulle istutukselle... Katsotaan nyt mihin päädytään.


Huomenna menemme mieheni kanssa ystävien luo kyläilemään ja jäämme yöksi. Peipponen pääseen rakkaan "omansa" eli anoppini luo yökylään :) Odotamme iltaa todella innolla! Mukavaa yhdessä oloa ja hyvää ruokaa hyvien ystävien kanssa, joita emme valitettavasti kovinkaan usein näe... Ohjelmassa myös katsella viime joulun alla tehdyn, yhteisen Wienin matkamme kuvia :)


Ihanaa, aurinkoista ja nautinnollista viikonloppua kaikille tänne kurkistaville! Tervetuloa lukijaksi, Minttu!

Terkuin Liisa

12 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana polku leikkipaikalle! Kyllä siellä on peipposen hyvä leikkiä turvallisesti:) Oikein ihanaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivannäkäistä teillä siellä! <3
    Ihanat maisemat tosiaan ja niin keväistä jo!On tainnut olla jo pitemmän aikaa..!

    Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  3. Ihana salainen polku!! On teillä vaan kauniit maisemat siellä *huokaus* Kertakaikkiaan!

    VastaaPoista
  4. Voi kuinka ihana pieni polku ja upeat maisemat muutenkin! Mukavaa iltaa teille :)

    VastaaPoista
  5. Teillä on kyllä todella kuaniit maisemat. Ja ihanaa, kun leikkipaikka on noin lähellä -pystyy nopeaankin piipahtamaan. Meillä lähimpää leikkipaikkaan on yli kilometri... sinne pitäisi aina oikein lähteä. Ollaan sitten melkein aina jääty omaan pihaan.

    Ihanat viikonloput! Minä lähden tyttöjen kilpailuja katsomaan :)

    VastaaPoista
  6. Heippa! :)

    Kiitos vierailusta blogissani ja mukava, kun tulit lukijaksi... En edes muista laitoinko kommenttia sinulle lainkaan, kun klikkasin itseni lukijaksi blogiisi... Sillä hyppelin niin monessa blogissa, että itsekin tipahdin jo kärryiltä, että kommentoinko vai en... Kaunista on teidän pihan maisemissa ja miten ihanan pitkällä on jo kevät... Voi, kunpa täälläkin olisi jo kevät noin pitkällä, että voisi laitella jo kukkia... Toivottelen aurinkoista viikonloppua!

    Terveisin Minttu

    VastaaPoista
  7. Ihanassa paikassa asutte! Kiva tuo leikkipaikka ja koko pihapiiri!
    Kiva kun laitoit lisää kuvia sieltä! Näitähän katsoisi vaikka kuinka paljon niin kaunista siellä on.
    Meilläkin on aurinko paistanut viikonloppuna, vihdoinkin:) Mutta menee kyllä tovi jos toinenkin ennenkuin pääsemme teidän lämpötiloihin.

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihanista kommenteistanne!
    Mukavaa kuulla että meidän maisemat miellyttävät :)
    Alkavalle viikolle luvattu kai viileämpää..viikonlopun olikin taas tosi mahtava sää..
    Toivotan kaikille ihanaa alkavaa viikkoa!!!

    VastaaPoista
  9. Voi että, miten kauniita maisemia ja ihanaa maastoa teillä siellä onkaan. Kiva myös, että puutarhakärpänen on puraissut... ;) Se on yllättävän kivaa puuhastelua.

    VastaaPoista
  10. Oo,miten ihania postauksia ja kuvia. Olet saanut ovenkin jo valmiiksi ja kauniiksi olet sen laittanut. Tuo polku näyttää ihan vievän salaiseen puutarhaan.

    VastaaPoista
  11. Liisa, blogissani on sinulle jotain, käyhän poimimassa pois.

    -Tuija-

    VastaaPoista
  12. Hay Liisa,

    You have a very lovely blog..
    I am follow your blog.
    Please take a look at my blog,
    and step into my world.

    Marijke

    VastaaPoista