sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Viime päivien kuulumiset

Hups, kun meni taas viikonloppu pikakelauksella ohi ;)
Olemme olleet melko lailla menossa jo monta päivää, on vierailtu appiukon luona, juhlittu mieheni isoäidin 85-vuotis synttäreitä, käyty töissä, vietetty tuttuun tapaan lauantaita anopin luona, käyty aarteita etsimässä, hoidettu juoksevia asioita jne. Tänään oltiin kuitenkin koko päivä kotosalla ja sain vihdoin vähän tuunailtua kotona ja laiteltua taas terassia.

Aamupäivällä ulkoiltiin pitkästi toista tuntia Peipposen ja Usva-neidin kanssa ja keräsimme tytön kanssa vähän keväisiä kukkasia ja oksia kotiin maljoihin. Toivat taas vähän uutta ilmettä olkkarin ruokapöydän asetelmaan.



Peipponen nukkui tänään ihanan pitkät päiväunet, joiden aikana pääsin terassille touhuilemaan. Sain valmiiksi jo aiemmin viikolla aloittamani tuunauksen ja tällainen siitä tuli. Oma pieni yrttipöytäni :)





Pöydän maalattuani kylvin elämäni ekat yrtit! Jännityksellä odotan, mitä niistä tulee, vai tuleeko yhtään mitään... Laitoin basilikaa, ruohosipulia ja laventelia. Krassin (onkohan tuo sen suomalainen nimi..?!) siemenet ovat vielä laittamatta.



Terassille muutti tänään olkkarista lintuhäkki. Oikeastaan mulla on ollut toivelistalla rautainen pyöreä, korkeahko häkki, mutta sitä odotellessa laitoin tuon puisen roikkumaan terassille. Pitää yrittää muistaa ottaa sadesäällä sisälle, ettei menis ihan pilalle...


Iltapäivällä tuli vielä eräs ystäväpariskunta kyläilemään pitkästä aikaa, syötiin hedelmiä ja mansikoita, fetaa, leipää, ranskalaista salamia... Kahviteltiin ja jutusteltiin... Oli todella mukavaa :)  Mutta niin meni siis tämäkin päivä siis ihan hujauksessa.

Torstain aarteenetsintä oli muuten oikein onnistunut :) Tulevan arvonnan palkinto on nyt lähes "paketissa", yksi juttu puuttuu vielä, käyn heti alkuviikosta hankkimassa, että saadaan hyvissä ajoin ennen pääsiäistä arvonta käyntiin!
Omaan kotiin löytyi tällainen ihana, vanha, pienehkö kulho, vaikka pikku salaatille tai pienemmän porukan jälkiruualle sopivan kokoinen. Mulle tuli tästä ihan mieleen ne vanhat Arabian kulhot...


Jotenkin (??) olin onnistunut kuolettamaan toisen "rengasmurateistani", sen, joka oli olkkarissa leijonanpääkulhossa. Lauantain ostosreissulta lähti mukaan valkoinen hortensia, joka pääsi muratin tilalle kulhoon. Kunhan yötkin lämpenee, vaihdan tuon vähän isompaan ruukkuun ja siirrän ulkoruokintaan. Toivottavasti siitä tulis sitten vielä vähän isompi :)


Muratin renkaan otin tietty talteen ja sille on jo uusiokäyttö tiedossa, ei tosin liity kukkiin mitenkään ;) Mutta siitä lisää toisella kertaa... Nyt lähden lueskelemaan teidän kuulumisia!

Mukavaa Palmusunnuntain myöhäisiltaa kaikille tänne kurkistaville, kiitos vierailuistanne ja ihanista viesteistänne edelliseen postaukseen! Ja tervetuloa uudet lukijat, toivottavasti viihdytte matkassa :)

Terkuin Liisa

14 kommenttia:

  1. Todella hieno tuli istutuspöydästäsi! Nyt kyllä kehtaa levitellä mullat sun muut istutustykötarpeet siihen :) Taidanpa kanssa tuunailla jotain vastaavaa, vaikka ei taida kyllä mahtua mihinkään :S
    Vieläkö siellä on yöpakkasia? Täällä on ainakin vielä +8c näin yöllä, ettei taida enää pakkaselle mennä. Minulla on kanssa lintuhäkki terassilla, mitähän siihen laittas, onko vinkkejä?

    Kivaa alkavaa pääsiäisviikkoa! <3

    VastaaPoista
  2. Täällä vasta aletaan pääästä lumesta eroon ja sinä vaan istutuspuuhissa ☺
    Lumen jäljiltä on niiiiin paljon roskaa, etten vielä ole edes paremmin kurkkinut "katolle", mutta eipä ole vielä kiirekään siivoilla -odotellaan maltilla vielä vähän lämpimämpiä ilmoja.

    Narsissit sun muut silmänilot kyllä vähän houkuttelee ☺

    Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  3. Liebe Liisa
    Wunderschön sind Deine Frühlingsbilder! Deine Türe mit den Blumentöpfen sieht super aus!
    Einen guten Start in die neue Woche wünscht Dir Yvonne

    VastaaPoista
  4. Teillä on ollut siellä jos jonkinlaista menoa ja touhua. Istustuspöytä on kaunis. olisipa mullakin, ei tarvis kykkiä selkä väärällään.

    Lumet sulaa minunkin takapihalta, ja kohta pääsen katsoo, mitä kivaa sieltä nousee entisten asukkaiden jäljiltä. Yksi syvä kuoppa näkyy myös, on vissiin joku kasvi siitä viety pois, harmi.

    Kivaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  5. Aaamuterkut ystävälle<3
    kivaa ja aurinkoista viikkoa sinulle!
    lämmin halaus
    Päivi

    VastaaPoista
  6. Ihanainen istutuspöytä=D Täälläkin tehtiin eilen kevätkylvöksiä,kun huomasin kaupassa,että lapsille on oma junior-"siemensarja",pitäisi olla hyvin itäviä ja helppohoitoisia kasveja,laitettiin vihanneskrassia,kuukausimansikkaa ja tomaattia,saas nähdä kuinka käy tytön kylvösten=)
    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Ihania juttuja olet ehtinyt laittaa vaikka kiirettä teillä ollutkin !
    TOsi hieno tuli tosta istutuspöydästä!

    VastaaPoista
  8. Mä olen jo vähän aikaa miettinyt, että tekis mieli kylvätä kukkasiemeniä(ensimmäistä kertaa elämässä) ja katsoa, että onnistuiskohan se.
    Voi kyllä olla että olen jo myöhässä sen kylväämisen kanssa :))

    VastaaPoista
  9. Ompas teillä ollut säpinää :)
    Ja kivoja juttuja oot tehnyt, tuo pöytä on kyllä kiva. Pitäsköhän munkin tehä joku pöytä tonne ulos, sitähän pitää kohta ruveta orvokkeja istuttelemaan, jo näin kukkakaupan pihaan täälläkin niitä ilmestyneen! :)

    Mukavaa pääsiäisviikkoa sulle!

    VastaaPoista
  10. Laatikosta tuli se mitä ajattelin ;) Tosi hieno!!
    Oikein innolla odotan, että itsekkin pääsisin laittamaan ulos juttuja. Tänne vanhaan kotiin ei oikein huvita, ja uuteen en vielä pääse. Illalla näet syyn, otan pihalta kuvan -aika toivottoman näköinen... :( Yrttejä voisin laittaa sisälle jo valmiiksi, saisi sitten istuttaa ne pihalaatikkoon:)

    VastaaPoista
  11. Sama täällä, viikonloppu meni...hups, jonnekin ja nopeasti !

    Täällä kans haaveillaan istutuspöydästä.

    Kaunis on pöytäsi!!! Miten raaskit mullat siinä levitellä ? Tuo lintuhäkki muistuttaa ehdottomasti omaamme ;D Pitänee kavuta vintille, tiedä mitä sieltä vielä löytyykään.

    Ihanaa pääsiäisviikkoa, Liisa!

    VastaaPoista
  12. Kiva yrttipöytä :) Ja ihania inspiraatiokuvia muutenkin. Jospa pääsiäisen aikana sais jotain tuunauksia tehtyä, kun on monta päivää vapaata. Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos viesteistänne!!! Olen ollut taas jotenkin ihan tosi vähän koneen äärellä...mistähän saatais taas pari tuntia lisää vuorokauteen...

    Päm, ei sentään pakkasia, mutta aika lähelle nollaa tainnut öisin kuitenkin mennä, aamusin on vielä hirmu kylmä, kunnes aurinko kunnolla noussut :) Nyt yhdentoista aikaan istun jo terassilla auringossa ohut pitkähihainen päällä, mutta hihat ylhäällä :)
    Lintuhäkkiin ajattelin itse jonkun kukkasen laittaa...ehkä pienen ruukkuruusun tms. ainakin jos semmosen pyöreän isomman häkin saan joskus ;)

    Pepi, ota härkää sarvista! Niin ihana fiilis, kun saanut terassin kesäkuntoon, eilen mäkin täällä vielä siivoilin, putsasin kivilaattoja, tai lähinnä niiden välejä jne.. Narsissit mullakin vielä ostamatta...

    Yvonne, vielen Dank für Deine liebe Nachricht :) Schöne Woche Dir auch noch!

    Liisa, jännää katsella, mitä entisten jäljiltä nousee maasta...meillä ei noista penkeistä noussut juuri muuta kuin rikkaruohoa ;) Pari ruusun alkua jätin myös kasvamaan, katsotaan mitä niistä tulee...

    Päivi, kiitos :) ja halaus!

    Kirsi, lasten kanssa onkin tommosia vielä kivempi puuhastella :) Itse en malta odottaa nähdä, tuleeko yrteistäni mitään...jotenkin olen aika skeptinen, mä kun en todella ole mikään viherpeukku :)

    Riitta, kiitos!

    Maanvaiva, etköhän ehdi ainakin jotain loppukesn kukkasia vielä kylvää :)

    Kiitos Senni!
    Mukavaa pääsiäisen odottelua sinnekin!

    Mia, hihih ;) Niin, ootte nyt vähän välimaastossa kotejenne kanssa...mutta hyvä idea laittaa kotona sisälle valmiiksi jotain itämän ja siirtää sitten ulkoruokintaan muuton jälkeen :)
    Pitääpä mennä kohta lukemaan uusimmat postauksesi niin näen sen kuvan pihaltanne..voin vaan kuvitella...mutta kaikki ajallaan! Viimeistään ensi keväänä saatte sitten laitettua rauhassa uuden kodin pihaa kuntoon!

    Kiitos Satu! Kuule...lähinnä kai tuo mun pöytäni on terassin koristuksena...saa nähdä tulenko siinä ikinä oikeasti multia levittelemään...siis raskinko edes...Ihanaa pääsiäisviikkoa sinullekin, ja perheellesi!

    Virpi, vapailla minäkin aina innostun tuunailemaan, ei sitä työpäivinä vaan ehdi tai jaksa muiden kotihommien lomassa...

    Ihanaa pääsiäisen odotusta teille kaikille!

    VastaaPoista
  14. Mukavia touhuja teillä ollut, ja aivan ihanan istutuspöydän olet saanut aikaiseksi :) Itsekkin haaveilen tuollaisesta!

    Kauniilta ja kutsuvalta näyttää terassilla muutenkin! Ovikin siellä kukkaruukkuineen todella soma :)

    Mukavaa pääsiäisen odottelua sinne myös!

    VastaaPoista