keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Käykää sisään!

No nyt on taas oltu reippaita! Eilisen ja tämän päivän aikana olen pessyt koko huushollin ikkunat ja tehnyt ihan suht perusteellisen siivouksen (myönnän, että ison kylppärin pesu jäi jotenkin, vaikka piti se vielä tänään pesaista...lupaan pestä heti aamulla, ennen suihkua!) ja saimme tänään yhteisvoimin terassin laattojen siivouksen valmiiksi. Ei siis vielä olla pesty laattoja, mutta kaikki välit on putsattu huolella ja terassin lakaistiin oikein perusteellisesti sen päätteeksi :) Lisäksi on käyty ruokakaupassa, pesty pyykkiä jne. Ainiin, ja saimme vihdoin ja viimein raivattua portaikon! Siis sinne portaiden alle on jotenkin kummasti kertynyt laatikkoa jos toistakin, ym. rojua... Nyt on kuulkaa siistiä! Mies roudasi tavaraa varastoon, minä kävin niitä läpi roskiin, hyväntekeväisyyteen, kellariin -periaatteella. Kyllä on nyt taas helppo hengittää ;)
No ei edes ole, kun tajusin, että tämä on yksi oravanpyörä, saat yhden tekemättömän jutun tehtyä, niin jo odottaa seuraava... Nyt mm. odottavat ovet pesua... Huoh..

Nyt illalla kuitenkin grillattiin ja syötiin ihanan, lämpimän ja ahkeran päivän päätteeksi ulkona, omalla, siistillä terassilla ;) Nam, että olikin hyvää! Pihvejen kaverina uusia pottuja, silliä, salaattia, tomaatti-mozzarellaa, tuorettaa ciabattaa... Ja jälkkärijätsi odottaa pakkasessa, kunhan masussa taas pieni kolo tilaa ;)

Sitä odotellessa ajattelin esiteillä teille vähän meidän kodin käyntikorttia, eli eteistä ja tuulikaappia. Tällaisen ensivaikutelman saa meidän vierailijat astuessaan ensikertaa sisälle...

Tervetuloa, käykää peremmälle!


Pienille takeille...


Ja vähän isommille...


Tumput ja pipo voidaan sulloa koriin...


Peltiseen, kukkaiseen "juttuun" kerään kauneimmat kortit :) Peltitaulu on löytö Wienin joulumarkkinoilta.



Kaappi silmien korkeudella, oven pielessä pitää avaimet tallessa ja muistuttaa ottamaan ne mukaan kotoa lähtiessä :)


Itse eteisessä näyttää tältä. Toiseen suuntaan näkymä keittiöön... (Kaappia vastapäätä, maton toiselta puolelta lähtee portaat yläkertaan.)




Ja toiseen suuntaan olkkariin... (Tuossa penkin takana näkyvä ovi on meijän pikkuvessan.)


Tuo ihan tuikitavallinen rautapenkki ei olekaan ihan mikä tahansa penkki. Se on yksi niistä huonekaluista, joista me ei luovuta varmaan ikinä... Se on palvellut meitä keittiössä, yhden entisen asunnon parvekkeella, edellisen kodin ruokailuhuoneessa ja nyt eteisessä. Mutta mikä tärkeintä, penkki toimi vajaat kolme vuotta sitten vihkitilaisuudessamme istuimenamme. Kauniilla tyynyillä ja valkoisella tyllillä koristeltuna... Se on siis kovinkin tärkeä osa meitä ja meidän kotimme sisustusta :)




Penkin alla ihana, vanha puulaatikko paperin keräykselle... Maksoin tuosta komeudesta muuten vaivaiset 5€ noin kuusi vuotta sitten yhdessä krääsäkaupassa. Olisin ostanut heti toisenkin, jos vaan olisin saanut raahattua kaupungilta kotiin julkisilla kulkuneuvoilla (ei varmaan ollut myöskään ainoa ostokseni ;))!

Portaikon alla lipasto erinäiselle roippeelle, kuten aurinkolaseille, huiveille ja ostoskasseille ;)


Että tämmöistä meillä tampuurissa ;) Joko sitten joku päivä kurkataan sinnekin penkin nurkalla olevan oven taakse, heh ;D

Mä jo täällä ihan kuumeisesti odottelen sitä HM:n tilaustani...Miksei se voi jo tulla!?

Huomenna mulla on kuitenkin hemmottelupäivä! Aamulla menen ripsien kestotaivutukseen ja sen jälkeen hierontaan, jonka sain ihanalta mieheltäni ja Peipposelta taannoin lahjaksi :) 

Toivottelen siis kaikille tänne kurkistaville ihanaa ja aurinkoista torstaipäivää! Ja yökyöpeleille kauniita unia, sitten joskus ;)

Terkuin Liisa

14 kommenttia:

  1. Todella kaunis käyntikortti, ihania yksityiskohtia ja penkki kauniin siro. Puulaatikot on kans mun heikkous...hitsi kun ovatten vaan niin kalliita...pistän miehen tekemään mulle sellaiset..vanhasta harmaantuneesta puisesta trukkilavasta saa kivan kuluneet :)

    Onko ripsien kestotaivutus sama kuin ripsipermanentti?

    Kivaa viikon jatkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, kun kaunis eteinen.
    Tuo rautapenkki on todella kaunis ja vielä kun siihen liittyy tunteita, niin ymmärrän täysin, ettette siitä halua luopua!
    Ihana tuo puulaatikko. Ostin äskettäin yhden uuden, mutta nyt se on pihalla "sateessa", että saisin siitä vanhan näköisen -toivottavasti onnistuu :)

    Ota ihmeessä ennen ja jälkeen kuva noista ripsistä. Minua alkoi kiinnostamaan:)

    Nauti huomisesta!!

    VastaaPoista
  3. ....mistähän mun kirjoituksiin aina eksyy noita ylimääräisiä kirjaimia????? välillä enemmän ja välillä vähemmän ☺☺ huoh....

    VastaaPoista
  4. Olipa kieva kierros ☺
    Selvispä samalla tuo blogikuvankin arvoitus -Wieniläistyttö!

    Aivan hurmaava tuo penkki, ja kun sillä on vielä oma tarinakin kerrottavanaan, niin on varmaan aarre vielä Peipposellekin♥

    Oikein mukavaa loppuviikkoa!!!

    VastaaPoista
  5. Kaunista! Ja tuo penkki on aivan valloittava :) Itse kun rakastan rautapenkkejä!
    Jään odottamaan sitä kurkistusta oven taakse ...

    Laitoin sulle muuten yömeiliä... :)

    VastaaPoista
  6. Hienolta näyttää! Mä en varmaan löydä enää ikinä tollaista homelaatikkoa. Kaikki on "löydetty" pois jo. :)
    Ja hei, mukavaa hemmottelupäivää!

    VastaaPoista
  7. Kaunis koti teillä kyllä on.Täynnä suloisia yksityiskohtia vaalealla värityksellä:)Silmä lepää näitä kuvia katsellessa.Samoin nuo sivupalkin kuvat ovat suloisia.Kyllä huomaa,että romanttinen tyyli kiinnostaa.Ja se on kyllä sinulla onnistunut:)
    Mukavaa torstai päivää sinullekkin ja nautinnollista hierontaa!

    VastaaPoista
  8. Kaunis käyntikortti :) Tahtoo lisää näitä!
    Penkki on kyllä erityisen ihana ja tosi hyvin vielä sopii tuohon paikalleenkin!

    Kiva oli myös huomata että jotain samaa meiltäkin löytyi - tuo samainen peltinen kalenteri ainakin sekä niitä kauhtuneita vanhoja puulaatikoita ;))

    Hemmottelusi kuulostaa nautinnolliselta ♥

    VastaaPoista
  9. Kaunis eteinen. Ja tuo penkki on aivan ihana! Mukavaa ja nautinnollista hemmottelupäivää sinulle :)

    VastaaPoista
  10. Voi kuinka kaunis eteinen! Ja oih tuota rautapenkkiä, ihana penkki ihanine muistoineen:) Ihania kuvia ja tunnelmia taas kerran. Näistä välittyy aina ihana seesteys:) Mukavaa hemmottelupäivää sinulle!

    VastaaPoista
  11. Ihanalta näyttää! Vaikka mitä ihanaa ja kaunista teillä on! Tosi kiva oli käydä kylässä:)

    Olet ollut niin ahkerakin. Ja tuo hemmottelupäiväkin kuulosti niin mukavalle!
    Ihana postaus!

    VastaaPoista
  12. Näyttää niin kauniilta! :)

    Nautinnollista hemmottelupäivää!

    VastaaPoista
  13. Kiitos kaikille, jotka jättivät tähän postaukseen viestin! Blogger hävitti ne silloin viime viikolla, kun oli jotain häikkää, omassa meilissäni minulla on ne onneksi tallessa :)

    Maria, ei meillä AINA ole ihan noin siisti eteinen, mutta yritän edes iltaisin korjata tavarat pois... Jostain kummasta kertyy kamaa tuohon penkille päivän mittaan ja joku pieni ihminen ne vetelee mielellään pitkin lattioita ;)

    Pepi, Ajattelinkin, että huomaakohan joku/ kukaan, että kuva on sama ;) Sulla on tarkka silmä :)

    VastaaPoista