perjantai 12. elokuuta 2011

Mökillä

Heti ensialkuun, KIITOS ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! Niitä on ollut tosi iso ilo lueskella! Ja kiva, kun uusia lukijoita on taas lähtenyt matkaan :) Toivottavasti viihdytte jatkossakin! Rohkeasti vain tuntemattomatkin viestejä laittamaan, äkkiäkös siinä tutummiksi tullaan ;D 
Niin ja  te, jotka ette vielä ole osallistuneet ARVONTAANI, klikkaahan itsesi pikaisesti TÄSTÄ niin pääset osallistumaan :) Vielä on muutama päivä aikaa jäljellä osallistua!

Viime viikonvaihteen Suomivisiitillämme, sen lisäksi, että olimme miehen kanssa siellä häissä Kauhajoella yhden yönseudun, olimme suurimman osan ajasta vanhempieni vapaa-ajankodissa. Tuttavallisesti mökillä :)


Saunottiin, lakattiin varpaankynnet pihakeinussa, maisteltiin herukoita, grillattiin...


Kolmen sukupolven kesävarpaat :)



-Happamia! sanoi kettu pihlajanmarjoista...


Minä touhuilin sen ikkunanpokan kanssa ja etsiskelin aarteita aitan vinniltä ;)

Tässä kuvassa näkyy muuten se löytämäni öljylamppu, joka unohtui mökin eteisen naulaan roikkumaan.

Äitin pikku apuri pokan tuunailussa.
Ja kesällähän saa ottaa välistä ihan rennosti... Kyllähän se leikkimökissä ja hiekkiksellä touhuilu pistääkin  väsyttämään!
Eka alla oleva kuva on muuten otettu tuvan ikkunan läpi... Me muut olimme vielä aamiaispöydässä, kun Peipponen halusi jo lähteä nauttimaan aamuauringosta sekä kurkistamaan, että pikkutuvassa on kaikki  mallillaan ;D



Peipponen on jo aika tottunut matkailija. Tälläkin kertaa sujuivat lennot välilaskuineen hienosti ja tyttö nukkui puolet ajasta. Kylläpä nukkuva lapsi osaakin olla suloinen ;)



Olenhan muistanut mainita, että EN OSAA LEIPOA!? No miksi mun sitten on niin vaikea sitä itse muistaa? Mun on tehnyt viime päivinä ihan hirveästi mieli sellasta keksipohjaista, marjajuustokakkua, jollaisen näin Voikukkapelto -blogissa. Että kiitos vaan ;) Eilen sitten päätin, että tänään sellaisen teen. Oikein äidiltä kyselin neuvoja ja ohjeita ja tänä aamuna sitten tuumasta toimeen... Ensimmäinen yritys meni ihan pyllylleen. Sen keksipohjan sentään onnistuin tekemään ;) Eli ei muuta kuin kauppaan hakemaan uusia tarvikkeita täytteen tekoon. Kaupantädiltä kyselin lisäneuvoja... Nyt on kuulkaa kakku jääkaapissa jähmettymässä ja odottamassa kahvivieraita, että saa nähdä millainen siitä nyt sitten tuli. Mahdollisuus siihen, että se on syömiskelpoinen on luullakseni kohtalainen. Siihen, että se maistuu hyvälle, on melko pieni, ja siihen, että se olisi edellämainittujen lisäksi vielä hyvännäköinen, on lähes olematon. Lupaan ottaa siitä kuvan valmiina ja kertoa (rehellisesti), miltä se maistui.

Nyt kurkistamaan vielä teidän kuulumisiamme, ennen kuin eräs pieni neiti-ihminen herää päikkäreiltä...

Aurinkoisin (lue: puolipilvisin) terkuin, 

Liisa

22 kommenttia:

  1. Ihania kesäkuvia. Reissu on varmasti ollut mukava!
    Harmillista, kun ei nähdä parin viikon kuluttua Kartanolla! Toivottavasti törmätään jossain muussa kurvissa joskus =D

    VastaaPoista
  2. Ihanat mökkikuvat! Noita on kiva sitten talvella katsastella kaihoten.

    Mä en luovuta kuitenkaan vielä kesää pois, eihän ;D Tänne on luvassa lämmintä säätä ja sietääkin, mulla alkaa viikon päästä työt... *TÄH* Sanoinko kielletyn sanan...?!

    Peipponen on niin suloinen, näyttää tosiaan osaavan "matkailun" taidon ;D Haleja sinne!

    Minä uskon, Liisa, että kakusta tulee hyvä!! Mutta laita kuva, jos haluat ;D

    Aurinkoisin mielin ja terkuin, ystäväsi Satu.

    VastaaPoista
  3. Ompa ihana tuo mökki! sulla on muistaakseni ollut enemmänkin kuvia tästä mökki-ihanuudesta. Onko vanhempasi asuneet tässä talossa joskus? vai isovanhempasi?

    Kiva kuulla että Peipponen on tottunut jo matkusteluun. Muistelen että jokunen suomen reissu olisi ollut rankkaa Peipposelle.

    Kakku on varmasti suussasulavaa.

    Mukavaa viikonloppua Liisa-kaimaselleni:)

    VastaaPoista
  4. Hanni, samaa minäkin harmittelen :( Äidilleni kyllä jo mainitsin tapahtumasta ja hän yrittää ennen iltavuoroaan tulla piipahtamaan :)
    Kiitos, oli mukavaa piipahtaa Suomessa, kun oli jopa aikaa vaan olla!

    Satu, meidän mökki on onneksi talviasuttava, hih ;) Ollaan siellä joulujakin vietetty. Mutta ei, ei me siltikään vielä kesästä luovuta, meilläkin on ollut vaihteeksi kauniimpaa, aurinkoista ja lämmintä jopa :) Mutta ei voida kyllä puhua helteistä... Ihanaa silti, kun on voinut tänään pitää ovia ja ikkunoita auki palelematta ja tessutella paljain varpain kotona :)
    Satu, kiitos kannustuksesta, kakusta tuli kuin tulikin ihan nam ;D mutta kaunista ei sitten millään, heh..

    Liisa, juu, olen joskus ennenkin postannut jotain mökiltämme.. On se vaan mukava paikka :) Vain järvi puuttuu..
    Peipponen on ollut aina hyvä lentokaveri, on iloisin mielin koneessa ja istuu nätisti sylissä nousut ja laskut, ja muutenkin "on paikoillaan" hirmu hyvin... Mutta olet oikeassa, meidän alkukesän Suomiloma tiukkoine aikatauluineen ja kaupunkiravailuineen kävi tytön "voimille"...hän oli huonontuulinen ja itkuinen, mutta luulen, että ikävöi myös isiä tuolloin.. Heti kun hiljensin tahtia, peruin "ei niin lapsiystävälliset" treffit ja muutenkin menimme lapsen ehdoilla, muuttui Peipponenkin taas omaksi itsekseen ja nautti lomailusta toisessa kotimaassamme iloisena ja reippaana :)

    Kiitos kivoista viesteistänne ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Mä niin haaveilen sellaista suvun yhteisestä mökistä missä voisi olla ja viettää aikaa... Järven rannalla, tietty! ;) Mutta eihän meillä mittää sellasia oo, kun tää suku on mitä on. :/ Höh. Mutta kyllä mä joskus itelleni sen hirsimökin jonnekin tänne kylille rakenna, sitten eläkkeellä viimestään... Siihen meekkään kun 40 vuotta?! ;D

    Ihania kuvia, Peipponen on niin suloinen!
    Hih, kakkukokeilusta jään odottamaan postausta mielenkiinnolla! Mikä meni mönkään ekassa versiossa, jos saan udella?

    VastaaPoista
  6. Ainiin, Liisalle jäi vastaamatta, että vanhempani ostivat tuon pienen vanhan tilan n. 15 vuotta sitten. Se on kyllä talviasuttava ja äitini haaveileekin sinne muutosta kokonaan...sitten joskus ;)

    Senni, kiitos sullekin viestistäsi :) Haaveita pitää olla! Mekin haaveleimme mieheni kanssa ihan omasta pienestä pakopaikasta järven rannalla (Suomessa siis).. Nähtäväksi jää toteutuuko koskaan. Ois mulla jo mökille nimikin valmiina, hih ;)
    En ees kehtaa sanoa, mikä ekassa meni pieleen, mutta sanon kuitenkin...vatkasin kerman, johon oli tarkoitus sitten yhdistää tuorejuusto, sokerit jne. Moh, mätkäsin ne sinne melko löysän kermavaahdon sekaan ja jatkoin sitten sauvalla vatkaamista...noh, kermajuustomehukeittohan siitä tuli ;D
    Puolustukseni sanottakoon, että mulla ei ollut varsinaisesti ohjetta saati reseptiä, jota seurata. Mulle kun pitäisi antaa leivontaohjeet niin kuin antaisit ne 5-vuotiaalle..

    VastaaPoista
  7. Sulla on ihan selkeästi asennevamma ☺
    Itseäni ei joskus aikanaan olisi joku leipominen -tai moni muukaan asia- voinut vähempää kiinnostaa, mutta kun joskus muorena likkana muutin pois Suomesta, tuli jossain kohden ikävä -ISO ikävä- karjalanpiirakoita!
    Arvaa vaan olinko koskaan tehnyt, hyvä jos katsonut kun äiti tekee....eikun tuumasta toimeen: näkö oli aikas kamala, maku oli enemmän kuin hyvä!

    Taisi olla jotakuinkin silloin kun päätin, että minähän osaaan mitä haluan ☺
    (karjalanpiirakatkin on ihan sen näköisiä kun pitää)

    ☺☺☺ jotta leipomaan, nainen, leipomaan ☺ -ja ota rinsessa avuksi ♥

    VastaaPoista
  8. Te oottekin käyny ihan meidän nurkilla,asun seinäjoella!;)

    Mukavan kuuloine reissu!Peipponen on suloinen! <3
    Ihania aarteita oot löytänyt!
    Eilen käytiin syömäs tuolla riihimäen portissa, pikaisesti vilkaisin kans niitä kirjakaupan juttuja!

    VastaaPoista
  9. Aina niin suloinen Peipponen :) Kivoja kuvia teidän 'möksältä'. Niin ja minullahan oli ilo käydäkin tuolla kesällä ja tehdä siellä erittäin hyväksi havaittuja löytöjä :)

    Mitä leipomiseen tulee, niin harjoitus tekee mestarin... lasten synttäreille kun on ollut pakko jotain taikoa niin siitä ne taidot karttuu ja 'nälkä kasvaa syödessä' ;)

    Mukavaa viikonvaihdetta teille!

    VastaaPoista
  10. Heh ;D Pepi, todennäkösesti mulla onkin.. Mutta tiiätkö, että mäkin oon kerran tehnyt (tosin hyvän leipuriystävän kanssa..) karjiksia ja niistä tuli vallan hyviä! Ja muutenkin, kyllä mulla suolaset leipomukset onnistuukin, niin kuin pizzat ja suolaset piirakat.. Ja makeitakin juttuja on loppujen lopuksi aika monta, joita osaan tehdä (ja niitä teenkin mielelläni!), esim. korvapuustit, pannari, rahkainen marjapiirakka..kääretorttu. Mutta sitten, kun pitäis alkaa jotain kakkuja tekemään, kuivia tai täyte-, niin en vaan osaa. Aina menee jotain ihan käteen... Ja välillä ois vaan kiva kokeilla uusia juttuja, mutta kai se sitten on niin, että harjoitus tosiaan tekee mestarin, ja sitten oon ehkä liian itsekriittinenkin..
    Odotan kyllä jo ihan intona joulua, kun päästään pipareita ja pikkuleipiä tekemään Peipposen kanssa yhdessä, viime vuonna ei vielä ihan ollut apurikis neitosesta ;) Maistelijaksi kylläkin..
    Hei, missäs päin maailmaa oot asustellut??

    Niina, aatella, että "melkein" oltais siellä Riksussa voitu törmätä, maailma on niin pieni! Toivottavasti teilläkin ollut mukava reissu eteläisessä Suomessa!?

    Virpi, aattelinkin sua siellä möksällä ollessamme, kun aittoja kolusin :)
    Mulla on nyt jo stressi, kun yritän miettiä leivonnaisia Peipposen 2v, syndeille...ja ne on vasta melkein 3,5kk päästä! Haluisin niin kaiken olevan ÄIDIN omatekemää ja täydellistä... Varsinkin kun täällä Saksassa ainakin kaikki tuttavapiirin naiset tuntuu olevan huippuja leipomaan mitä erikoisimpia täyte- ym. kakkuja :( Taidan ottaa itelleni ihan liikaa päänvaivaa leipomisesta, teen siitä isomman ongelman kuin se onkaan...mutta minkäs luonnolles teet..

    Ihanaa viikonloppua!!

    Ps. Tän päivänen kakku onnistu yli odotusten, maistui ihan mainiolta ja sai kehuja. Mutta oli aika ruma..myönnettäköön.

    VastaaPoista
  11. Ihania kuvia ja yksityiskohtia oli tuossa edellisessä postauksessa !!!
    Tykkäsin myös näistä suomi-visiitti kuvista ! Tyttösenne on niin suloinen sekä valveilla että nukkuessaan :)
    Taidat olla liian kriittinen leipomustesi suhteen ;D
    Ihanaisia viikonlopun hetkiä sinulle ♥

    VastaaPoista
  12. Joskus tuolla länsinaapurissa tuli asusteltua, hurmaannuin yhdestä sällistä niin, että piti perässä mennä....siitä romanssista on jäljellä jokunen valokuva ja sukunimi ☺

    VastaaPoista
  13. Moikka! Löysinpä taas ihanan blogin ja jään lukemaan tätä ehdottomasti! Voi miten söppis pikku-tytär teillä ;) Tervetuloa vierailulle meille Viva La Vintage-blogiin ;D

    VastaaPoista
  14. En miekään mitään erikoisia leipomuksia osaa tehdä, mutta teen niitä, mitä osaan. Tai oikeastaan mie en ole koskaan edes kokeillut :) Esim. juustokakkua en ole tehnyt koskaan. Joten en sitten tiedä, vaikka osaisinkin :)
    Täytekakuista tulee hyviä, kun sain serkulta maailman parhaan pohjaohjeen. Paitsi, ettei sekään joka kerta onnistu. Viimeksi tein vanhemman tytön ylppärijuhliin muutaman kakun ja yksi niistä pohjista täytyi tehdä kahteen kertaan :)
    Ihania kuvia mökistä ja kesän vietosta ja peipponen on tosi suloinen :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos Riitta ihanasta viestistsi :)
    Mukavaa viikonloppua Sinullekin!

    Pepi, on se rakkaus vaan kumma juttu...mulla on toistaseksi vähän enemmän kädessä "peräänlähdöstä", heh ;D

    Mimma86, kiva, että löysit blogini! Toivottavasti viihdyt jatkossakin :) Ja kiitos kutsusta, tulen varmasti vastavierailemaan!

    Sirutuuli, kiva kuulla, että jollain muullakin menee välillä leipomukset vähän niin ja näin.. Ei kai meidän kaikkea tarvii niin hyvin osatakaan ;D

    Kiitos vaan ihanista kommenteistanne, näitä on huippua lukea!

    Kaunista lauantaita!

    VastaaPoista
  16. Kuivan maan mökkinäkin tosi ihana on. ei aina tarvi rantaa olla, vaikka plussahan sekin ois. Onko uimarantaan pitkäkin matka? olen hiukan utelias, kun tuommoset mökit saa sydämeni sulamaan:):)

    VastaaPoista
  17. Ja täällä jo odotetaan kuumeisesti kuinka niiden leipomusten kanssa kävi? Olen monesti suunnitellut tekeväni Cupcakes oikein täydelliseen Amerikan malliin ja mielikuvissani ne näyttävät kuten mainoskuvissa konsanaan. Sitten on iskenyt realismi silmille, kun olen toedennut etten omista mitään vuokaa tai saati ole ikinä moista kokeillut. No ehkä tulevaisuudessa hankin vuuan ja opiskelen cupcake mestariksi :D Tavoitteita pitää olla!

    VastaaPoista
  18. Voi Liisa-kulta, lisäsin nyt reseptin siitä juustokakusta postaukseeni, jossa kuvatkin olivat (leppäkerttu-juttu). Sorry kun kesti! Oikeesti toi kakku on maailman helpoin. Jos saat keksipohjan tehtyä, muut on lasten leikkiä. Vatkaat vain kermavaahdon VAAHDOKSI ja yhdistät siihen muut aineet. Jos käytät liivatejauhoa (en tiedä, mitä teillä Saksassa suositaan), otat vain sopivan määrän (purkissa ohje), sulatat sen huolella kuumaan nesteeseen ja valutat liivatenesteen pikkuhiljaa sekoitellen vaahto-juustomössöön. Et voi epäonnistua ;) Päälle mielestäni ei edes tarvitse laittaa sitä kiillettä. Pelkät marjat tai hedelmät riittävät hyvin. Tsemppiä!!! Äläkä suotta ota mitään paineita tai stressiä leipomuksista ;)

    VastaaPoista
  19. Liisa, lähimmälle uimarannalle, joka onkin sitten tosi kiva ja puhdas uima- ja auringonottopaikka, on pari-kolme kilsaa, eli ei kovin paha. Pienen lapsen kanssa tietty kuivalla maalla turvallisempaa, mutta kesähelteillä sekä saunasta kesäiltoina olisi kyllä ihanaa pulahtaa järveen :)

    Zoe, kakkukuvia tulossa ihan pian ;) Sinne vaan cup cake'jä kokeilemaan! Tulee varmasti herkkuja, vaikkei ihan Mangolia (?!) Bakery'n näköisiä tulisikaan :) Maku on tärkein!

    Kiitos Voikukkapelto, kirjoitan sun reseptin kirjaseeni muistiin :) No, juuri näinhän se meni ton munkin kakkusen kanssa, ja silti onnistuin ekan täytteen pilaamaan...En myöskään onnistunut liivatetta saamaan kuumaan veteen täysin liotettua, mutta eipä noi pikkuruiset paakut makua haitanneet tai edes suussa tuntuneet :)

    Ihanaa lauantai-iltaa tyttöset!

    VastaaPoista
  20. Liebe Liisa
    Einfach herrlich Deine Bilder! Deine kleine Zuckermaus ist zum Verknuddeln süss!
    Hab ein schönes Wochenende und sei ganz lieb gegrüsst Yvonne

    VastaaPoista
  21. Pikku paakut vaan parantaa makua...! =D
    Kivaa lauantai-iltaa sinne teillekin!

    VastaaPoista
  22. Kiitos ystäväni vierailustasi!
    Mukavaa kun vierailet
    vaikka oma kommentointi
    on jäänyt :(
    kiitos kysymästä,
    kesä on mennyt nopeasti vaikka vointini on yhä heikonlainen:(
    ehkä kesken olevat tutkimukset tuovat
    helpotusta kysymyksiin?
    Leevi poika voi hyvin ja nauttii kesästä, niinkuin mie itsekin...
    ihan joka hetkestä:):)

    lämmin ajatukseni sinne kauas sinulle ja
    suloiselle pienellesi<3

    halauksin
    Päivi

    VastaaPoista