torstai 18. elokuuta 2011

Peipposen pesän uudet tuulet

Olen ollut tänään jotenkin huonolla tuulella :( En tiedä miksi ja itseänikin on päivän mittaan oikein harmittanut, kun olin niin pinna kireällä... Äyskin miehelle syyttä ja hermo paloi myös Peipposen kanssa ihan turhan helposti tänään... Tyttö ei ollut itsekään mitä parhaimmalla tuulella, joten siinähän se soppa onkin sitten valmista tavaraa. Noh, iltapäivällä lähdimme lähikaupunkiin tapaamaan erästä hyvää ystävääni, jota en ollut nähnyt taas ihan liian pitkään aikaan. Se piristi mieltä ja Peipponenkin oli hyväntuulinen tuon reissun ajan. Syötiin herkulliset jätskiannokset ja jutskailtiin :) Kaupungilla kävin myös mun vakkari kangaskaupassa ostamassa pitsinauhoja. En ihan saanut tällä kertaa sitä mitä halusin, mutta jotain kumminkin. Ja näin sainkin sitten Peipposen uuden kirjahyllyn tuunattua valmiiksi. Ja nukkumaan mennessä meillä kuitenkin taas halittiin ja juteltiin päivän "pahat" pois :) Mieskin tuli yllättäen aikaisemmin kotiin iltavuorosta ja sekin toi hyvän mielen.

Olen muuten ollut tosi ahkera eilen ja tänään. Olen pessyt kaikki ikkunat, tehnyt perusteellisen viikkosiivouksen ja siistinyt terassin. Terassilla poistin sekä kivilaattojen välistä että kukkapenkistä rikkaruohot, lakaisin terassin huolella ja laitoin kukkapenkkiin muutaman uuden syyskukan. Ne kävin ostamassa naapurin kanssa eilen iltapäivällä. Nyt onkin taas kiva viettää aikaa terassilla, varsinkin, kun ilmatkin ovat olleet vaihteeksi ulkoilulle suotuisat! Eilen ja tänään on ollut super-aurinkoista ja asteita kolmisenkymmentä!
Nautin :) 

Nyt kuitenkin vihdoin niitä lupaamiani kuvia Peipposen "uudesta huoneesta"! Osa kuvista voi näyttää tutulta entisistä postauksista, mutta eiköhän aika paljon ihan uuttakin ole luvassa :) Ainakin kuvia on tooosi monta... Oon niin huono karsimaan vain muutamaan...

Uusi piirrustusnurkkaus. Tuoli isoille ja pienille taiteilijoille :)

Lupasin pöydästä ennen ja jälkeen -kuvia, joten tässä nyt yksi ennen-kuva :)
Tyttö oli onnesta soikeana saadessaan oman pöydän!

Kauppareissulla löytyi värikynille söpöjä purkkeja 59 sentin kpl-hintaan.


Pitsireunuisen pussukan ompelin tytön huoneeseen jo raskaana ollessani.  Ennen se roikkui pinnasängyn reunassa, nyt patterissa pöydän yllä.


Tässä kuvassa vielä vanhat verhot ikkunassa. Nekin ompelin jo tytön ekaan huoneeseen vanhassa kodissa, raskaana ollessani.
Ja tässä sitten uudet pellavaverhot. Tykkään, vaikka itse sanonkin, ja mieskin sanoi tykkäävänsä enemmän kuin vanhoista :)

Pentikin ihanuuksien joukkoon pääsi kauppareissulta löytynyt suloinen sydäntyyny. Heräteostos, mutta edullinen sellainen ;)

Pinnasängystä poistettiin siis toinen laita ja laitettiin tilalle turvakaide.  Peipponen innoissaan, kun pääsee itse kipuamaan sänkyynsä ja saa nukkua "isojen" sängyssä :)

Nukkeleikkejä. Nukke on muuten minun vanha. Ei tosin ensimmäinen vauvanukkeni, vaan vasta vähän isompana saatu. Taustalla näkyvä hoitopöytä on lähdössä lähiaikoina uuteen kotiin. 


Näin kesäaikaan naulakossa ovenpielessä roikkuukin kesämekko... Joka on muuten nyt pyykkikorissa yltä päältä suklaajätskissä ;D


Tässä MELKEIN ennen-kuva Ikean Billy-hyllystä, jonka siis ostin käytettynä Ebaystä.
Ehdin jo tapetoida takaseinän ja ruuvata sivuseinään naulakon ennen kuvan ottoa.

Tätä tapettia on meillä nähty ennenkin, mutta nyt on rulla loppu, joten huokaiskaa helpotuksesta, seuraavaan tapettituunaukseen uutta luvassa, jahka semmonen tulee eteen ;D


Minun vanha Jukka-keinuheppani tuo väriä vaaleaan sisustukseen :)

Muumi-kokoelma ;)


Peipposen kummitädin antama karuselli on tuliainen Italiasta.


Hyllyjen reunaan ylläri-ylläri...PITSIÄ! Halusin tosin vaaleanpunaista, mutta ei löytynyt sopivan levyisenä. Eli mennään taas valkoisen voimin ;) Ostin sitten kuitenkin hempeän roosaa kapeaa pitsinauhaa jemmaan muihin tarkoituksiin :)

Laatikko kätkee sisäänsä kahviastiaston :)

Katsotaan kuinka kauan hylly on näin hyvässä järjestyksessä, heh ;D
Nelli-nukke istuu penkillä kattoikkunan alla.

Ja asiasta viidenteen... Jos iltapala näyttää tältä (plus päivällä syöty jättikokoinen jätskiannos), niin ei tarvitse ihmetellä, mistä niitä kiloja on kertynyt...

Piparit oli pakko ostaa Ikeasta, hih ;) Joulun alla teen Paraisten reseptillä pipareita omakätösesti. Vain paistaminen tuotti viime vuonna ongelmia, taikina sen sijaan onnistui tosi hyvin.
Näihin kuviin ja tunnelmiin... Mulla on iltavuoroa viikonloppu, huomenna mennään anopille syömään päivällä, ja ajattelin myös tehdä äidiltäni saamalla reseptillä kurpitsa-appelssiinimarmeladia. Äipän tekemänä se ainakin oli tosi namskis :) Voisin laitella reseptiä tännekin...

Oikein ihanaa ja mukavaa loppuviikkoa kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

ps. MIKKO T, laitahan osoitetietojasi meilitse, että saan arvontapalkintosi postiin!

28 kommenttia:

  1. Jopas on suloinen huone ♥
    Ihana kuva Peipposesta pöytänsä ääressä, jotenkin siitä näkee, että TÄRKEÄ juttu kyseessä! ☺

    VastaaPoista
  2. Ihana huone Peipposella! :)
    Oot tuunaillut oikein urakalla...

    Laitan meiliä lomamme jälkeen, nyt tuppaa kamala kiire, su aamusta lähtee lento.

    Mutta lokakuu houkuttelee, jopa ukko-kultaa ;) vaikka kerroinkin mitä siellä olisi! Ja arvaas mitä...? Se olis mun synttäripäivä :)

    Mukavaa tulevaa viikkoa sinne, me paistatellaan (toivottavasti kun täällä vaan sataa...) Kreetalla :)

    VastaaPoista
  3. Joskushan se päivä vaan lähtee väärille jengoille myös meillä aikuisilla,ei liene niin vaarallista,samanlailla meilläkin tehdään,jos on ollut päivällä "riitaa",niin viimeistään illalla asiat selvitellään.Kylläpä näyttääkin kauniilta Peipposen huoneessa,pöytä on kiva ja hylly suorastaan loistotuunaus,pitkän pennin (taas) säästit itse tuunaamalla:)Jännästi se vaan menee,välillä on pitempi aika ettei saa oikein mitään näkyvää aikaiseksi ja sitten taas lyhyessä ajassa vaikka mitä,se taitaa into ruokkia itseään=D Tosi kiva juttu tuo miehesi kiinnostus/arvostus "harrastustasi" kohtaan,oon tainnu ennenkin sanoa että meillä ei mies oikeastaan mitään muuta vastusta kuin vaaleaa sohvaa (niisk)mutta norsun pitäis seisoa keskellä olkkaria,ennekuin se huomaisi tapahtuneita muutoksia=D Oikein ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Mahtava tuo tuunattu hylly ja iiihanat verhot! Sopii todella hyvin peipposen uuteen isojen tyttöjen huoneeseen :)

    <3

    VastaaPoista
  5. Tulipas hieno huone! Tykkäsin kovasti tuosta billy-hyllyn tuunauksesta, niin söpönen ja juuri tytön huoneeseen sopiva.

    Maali kyllä tekee ihmeitä, taas kerran sen huomaa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

    VastaaPoista
  6. Peipposella on ihana pesä. Tapetilla kyllä saa ilmeen muuttumaan täysin! Ja helposti.

    VastaaPoista
  7. Söpöjä juttuja tai siis kuvia :)

    VastaaPoista
  8. Noita päiviä on, mutta onneksi aina joku tai jokin pelastaa...

    Mä haluan tytön, että saan tuollaisen huoneen tehdä ;DDD Ihana!!! Nuo verhot on tosi kauniit, siis pellavaa!?!
    Kauniiksi olet hyllyn tuunaillut, syötävä tapetti taustalla.

    Voi, kun mua harmittaa, kun en kaapannut kesällä Jukka-heppaa eräältä pihakirpparilta mukaan (olisi maksanut peräti 4 eur...). Olishan se jonnekin mahtunut, tuo söpöläinen!

    Ihanan lämmintä viikonloppua teille kaikille! Nauttikaa tosissaan!

    Halauksin,

    Satu

    VastaaPoista
  9. Onpa suloinen huone, tuolla kelpaa Peipposen nukkua ja leikkiä :) Meidänkin lapsilla oli aikoinaan "isojen tyttöjen" sänkyyn siirtyminen iso juttu. Varmaankin juuri se itse sänkyyn meneminen ja poistuleminen on se "juttu" :)

    Kivaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Kylläpä on soma huone Peipposella!

    Sitä tulee välillä sellaisia huonoja päiviä...pinna katkeaa helposti...kaikki harmittaa.... mutta onneksi ne menevät myös ohi ja elämä maittaa taas...☺

    VastaaPoista
  11. Liisa apua, mä pyörryn *kops*. Aivan super-ihana huone! Niin kivoja ja suloisia pieniä yksityiskohtia täynnä <3 Hyvä idea poistaa tuo laita pinnasängystä ja laittaa turva-aita. Mä taidan sitten jossain vaiheessa päätyä samanmoiseen ratkaisuun eli kiitos vinkistä. Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana tuunaus tuo Ikean hylly! Niin kaunis lopputulos. Ja muutoinkin ihana huone pienellä Peipposella.=)

    VastaaPoista
  13. Nyt on Peipposella ihana pesä! :) Tuo hylly koki kyllä upean muutoksen!
    Jollakin toisellakin oli samanlaiset eväät eilen illalla ;) Paitsi mä en tosta viinistä niin välitä, mutta ruuasta kyllä! :D

    VastaaPoista
  14. Mulla ei taaskaan näy sun päivitykset listalla. Eilen en saanut kommentoitua kuin joihinkin blogeihin jne... :( Ei ollenkaan kivaa!!

    No nyt pääsin:) Sähän olet ollut virtaa täynnä!!
    Ihana tuo Peipposen huone. On se jännä miten maali muuttaa esineen aivan toisen näköiseksi. Pöydästä tuli tosi kiva!
    Ja tuo sängyn tuunaus. Vanha tuttu sänky jäi, mutta kuitenkin Peipponen sai "ison tytön vuoteen". Meillä ei saa laitaa noin pois, joten muutos isoon sänkyyn on ollut jotenkin iso. Meillä on ollut sama sänky kaikilla lapsilla -äiti ja isä osti sen aikoinaan Eveliinalle.

    Tosi kiva, kun vanhempasi on säilyttänyt noita vanhoja lelujasi. Minulla on tallella vain muutama tosi tärkeä nukke (jotain kumminkin) :)

    Oikein lämmintä viikonloppua sinne "etelään". Täällä on sellanen sataa/ei sada-sää ja lämpömittari näyttää 15. Raikas lenkkeilyilma kuitenkin :)

    VastaaPoista
  15. Söötin huoneen olette Peipposelle tehneet! :) Näitä sun kertomuksia ja kuvia on ihana lukea ja katsella. :)

    VastaaPoista
  16. Kyllä on soman näköistä! Paljon olet touhuillut!
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  17. Hay,

    What a lovely blog.
    I follow your blog.
    Please take a look into my world.

    Groetjes..
    Marijke
    www.marijkevanooijen.blogspot.com

    VastaaPoista
  18. Terveiset Gavin DeGraw konsertista Nykistä. Mahtavaa oli, siis aivan upeata. Kesänjatkoja !

    VastaaPoista
  19. Toi Gavinin konse New Yorkissa oli muuten sikamakee, tilattu jo toiset liput seuraavaa konsee. Aivan mahtavaa! Me lähetää kaveriporukalla lokakuu lopulla lomalle ekaks Panamalle ja sitte Kuubaan, wau !

    VastaaPoista
  20. tervehdys!
    Peipposella on kyllä iiiihana huone.Niin suloisia tavaroita täysi ja kivoja yksityiskohtia.Varmasti on mieluinen.
    Kiva idea tuo paperin laitto hyllyn seinään:)
    Työn iloja ja mukavaa viikonlopun jatkoa:))

    VastaaPoista
  21. Ai, että on suloisen ihana. Niiiin prisenssan huone että, voi pieni Peipponen minkä saitkaan. Ja nuo verhot ovat tosi kauniit. Tuosta sain ihanan idean oman tytön huoneeseen syksyverhoiksi. Mistä ostit tuon hennon värisen kankaan? Tästä tuli hyvä fiilis koko postauksesta, kiitos!

    VastaaPoista
  22. Valloittava, herkkä ja kaunis unelmahuone Peipposella. Ja ihanan herttaisen näköinen. Kauniita kuvia toisensa jälkeen, kyllä kelpaa :) Kivaa loppukesän iltaa!

    VastaaPoista
  23. Voi miten suloinen huone pikkuisella<3
    Ihanaa on siellä leikkiä ja varttua vuosien mittaan :)
    omani jo pesästä lentämässä,
    miten niin nopeasti kuluukaan lapsuus aika !

    lämpöiset viikonlopputerkut ystäväni<3

    lämmöllä
    Päivi

    VastaaPoista
  24. Suloinen huone. Olet kyllä saanut paljon aikaiseksi ja niin kauniisti laittanut kaikki.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  25. Suloinen huone!!
    Kovasti olet ahkeroinut ja siitäkin tulee hyvä mieli, kun saa tehtyä töitä pois...;)

    VastaaPoista
  26. Söpöinen pikkutytön huone! Pidän tuosta sängystä ja tuosta kaapistakin tuunailit upean prinsessakaapin!

    VastaaPoista
  27. En ehtinyt vielä ekalla kuolauskerralla kommenttia jättämään. Nyt selailin kuvat hartaudella läpi. Siis aivan IHASTUTTAVAN suloinen huone <3

    Kaapin tuunasit kyllä hienosti uuteen uskoon, ja ihanat verhot, ja ihana sänky ja ja ja ihan kaikki tosi somaa :)

    Iloa viikkoonne!

    VastaaPoista
  28. Oi että näyttää ihanalta! Tuo on ihana idea laittaa hyllyn takaseinälle hempeää tapettia, taidan napata tästä idean mukaani:)

    VastaaPoista