lauantai 3. syyskuuta 2011

Ulkoilua, herkuttelua ja ruokaremppaa

Sain tänään yllärivapaan! Mulla oli sellainen varuillaolopäivä tänään, että saan aina edellisenä iltana tietää onko töitä vai vapaa. Puoli kuuden maissa eilen alkuillasta soi puhelin ja sain iloisen tervehdyksen: "Liisa, sulla on huomenna vapaa, oletko iloinen?" Ai, olenko???!!! Tarvinneeko tuota kysyä... Siispä takana vain kolme ankahkoa aamuvuoroa (herätys käynyt kolmelta aamulla ja kotona oltu neljän maissa...iltapäivällä), tänään yllärivapaa ja huomenna vielä yksi pitkä aamuhugi. Ja kun hellettäkin pukkaa taas muutaman viileämmän ja pilvisemmän päivän jälkeen niin mikäs tässä ollessa :) Terveiset meidän terassilta, jolta aamukahdeksalta oli tällainen näkymä...



Pari tuntia myöhemmin aamu-ulkoilun aikaan jo mittarin lukemat 25 tienoilla ja hikeä pukkasi farkut jalassa, puuh... Nyt käy ihana, leppoinen tuulenvire, heitin biksut niskaan ja tulin ulos postaamaan, kun Peipponen  nukkuu päikkäreitään.

Pari viikkoa sitten kävimme vähän naapurikylillä, uusissa maisemissa ulkoilemassa ja niin oli ihanat maisemat hedelmäpuineen, lampaineen ja salaisine puutarhoineen, että päätinpä laittaa teillekin tuolta reissulta pari kuvaa...

Näissä kuvissa tytöllä onkin vielä vaipat ;)



Välipalaksi löytyi täältä ihania, mehukkaita ja jättisuuria luumuja! Namskis :)


Ja kaikkien kukoistavien, vehreiden hedelmäpuiden keskellä tämä:

Lumosi meidät karulla kauneudellaan...


Määkijät köllöttelivät puun varjossa...



Tämä portti vie ihan varmasti johonkin salaiseen puutarhaan...


Välillä on kyllä kiva käydä vähän muissa maisemissa ulkoilemassa! Sitä mieltä taisi olla myös Usva-neiti :)




Tunnin kirjoitustauko. Peipponen heräsi, laitoimme kalakeiton "tulille", putsasimme ja täytimme tytön pulikointialtaan, aurinkorasvasimme sekä tytön että nuken, tietenkin ;)

Viimeisenä vapaapäivänäni, tiistaina, ennen tämän työputken alkua, ja samalla ruokarempan aloitusta ;) herkuttelimme kerran vielä kunnolla! Saimme yhdeltä mukavalta puutarhuri/ maanviljelijältä muutaman herkullisen ompun, vierraillessamme hänen naapurissaan lasten leikkipaikalla. Täytyi sitten heti tehdä jo kauan himoitsemaani kauraomenapaistosta, joita monissa muissakin blogeissa "ollut tarjolla" viime viikkoina. Kaurahiutaleet olivat päässeet loppumaan, joten käytin neljänviljanhiutaleita. Toimi. Vaniljakastikkeen sijaan söimme uunituoreen paistoksen vaniljajäden kanssa. Nam.




Nyt ollaankin sitten jo neljättä päivää kevyemmällä linjalla. Meillä se tarkoittaa sitä, että edelleenkin syödään kaikkea, mutta kohtuudella. Herkutellaan vähemmän ja harvemmin, kokataan taas kevyemmin...tai edes normaalisti, kermaiset pastat ja pizzat jäävät harvinaisemmiksi herkuiksi. Syödään normaalia kotiruokaa. Itselleni se tarkoittaa myös pienten välinaposteluiden poisjättämistä. Syön säännöllisin väliajoin ja lasken kaloreita... Noin suurinpiirten ;) Tavoite on saada kesän aikana tulleet 4 kiloa pois. Takaraja on Peipposen 2-vuotissynttärit. Aikaa on siis mukavasti, melkein 3 kuukautta.

Sisustusrintamalla on nyt kovin hiljaista. Ystävien kellarista saamani pöytä ei mahtunut autoomme, ei sitten mitenkään päin, johtuen isofixillä kiinniolevasta lastenistuimesta. Täytyy käydä uudella reissulla ilman lasta ja istuinta, niin saan uuden ompelupöytäni vihdoin kotiin :)

Kiitos ihan hirmuisesti myös kaikista ihanaakin ihanemmista viesteistänne edelliseen postaukseen. Mulla ei ole ollut tällä viikolla aikaa niihin erikseen vastailla, olen vain tyytynyt niiden lukemiseen, suurella ilolla niitä olenkin lueskellut :) Olette kyllä ihania kaikki! 
Teillä päin olen yrittänyt käydä kyläilemässä aina jossain välissä myös, kommentit jäivät viikolla nollaan, nyt olen saanut muutamiin blogeihin taas jo jätettyä tassunmerkkiäkin. Hitaasti mutta varmasti käyn listaltani läpi kuulumisianne ;)

Nyt keskityn taas kunnolla tuohon pirpanaani, kohta onkin jo soppakin valmista.

Ihanaa viikonvaihteen jatkoa ja syyskuun alkua kaikille täällä piipahtaville!

Aurinkoterkuin Liisa

14 kommenttia:

  1. Ai, että Pirpana Peipponen on suloinen tyttö. Ruokaremontille olisi tällä totisesti tarvetta, mutta miten ihmeessä se onnistuu? Suharin 3v juhlat tulossa ensi viikonloppuna, sitten Berliinin reissu ja sitten isoäidin 85v juhlat. Taitaa olla mahdoton yhtälö ainakaan seuraavan kuukauden aikana :D

    VastaaPoista
  2. Ruokaremonttia on monesssa paikkaa nyt menossa, myöskin täällä. Tsemppiä! Lopussa kiitos seisoo... ;)

    Helle?! Täällä on harmaata, koleaa, syksyistä... Mutta en mä tätä kyllä vaihtais +30 aurinkoon! :P Mä niin tykkään syksystä <3 Puolukoita pitäisi lähteä keräämään jonain päivänä, pitäisiköhän tehdä oikein syysretki reissu?

    Aurinkoista syyskuun jatkoa!!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia taas!
    Kauniissa paikassa kävitte ulkoilemassa. Minustakin on mukava välillä lenkkeillä erilaisissa paikoissa. Ensi viikolla jos on kiva ilma mieli tekisi johonkin kansallispuistoon patikoimaan.

    Minullakin neljäs päivä ruokaremppaa menossa ja ihan samanlaisilla jutuilla aloitin kuin sinäkin:) Mieheni lähti myös mukaan ruokaremppaan. Nyt tsemppiä meille kaikille!

    Oikein mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Ai mikä helle siellä on!?! varmasti mukavaa, vaikkakin on täälläkin kiva kun alkaa syksy saapua hiljalleen :)

    Voi mikä pirpana! on varmasti mukava käydä kävelemässä noin kauniissa maisemissa:)

    VastaaPoista
  5. Kyllä on ihanat maisemat! tuolla melkein voisin asuakkin :)

    VastaaPoista
  6. Okei, oon hieman kade noista maisemista! Sekä helteestä! Täällä saa jo villasukkia kaivella kaapista...
    Ruokaremppa pitäisi kans aloittaa, jos taas yrittäis ottaa jonkun kilon pois :)

    VastaaPoista
  7. Ompas siellä vieläkin lämmin!:)
    Täällä karpattu yli 2 viikkoa ja lomakilot karistettu!Vielä muutama kilo pitäis kadottaa!Tsempit meille!

    Kivaa tulevaa viikkoa!:)

    VastaaPoista
  8. Voi mitä maisemia, ihan kuin jostain satuleffasta!!

    VastaaPoista
  9. Teidän terassin maisemat on kyllä jotakin niin ihanaa. Mitenköhän saisin sen yhdistettyä kaupunkiasumiseen... Tai kaipaisinko edes enää kaupunkia noissa maisemissa..? Siinä pulma :D

    Meillä täällä ihana alkusyksyn sää, jotan just nyt en vaihtais mihinkään, kun tietää taas kesän olevan ihan nurkan takana. Ihanaa et teille kesäihmisille lämpöä riittää vielä :) Nautinnollista sunnuntaita ja tsemppiä ruokaremonttiin! Täällä 5 viikkoa rempattu ja hitaasti, mutta varmasti alkaa tuloksiakin näkymään :)

    VastaaPoista
  10. Hui miten jännät ekat kuvat!!! Ilma on tosiaan ollut lämpiämässä nopsaan ;DD

    Muutenkin ihania maisemakuvia ulkoiluretkeltänne!

    Täällä ollaan tänään nautittu auringosta, noin 20 astetta plussalla, ou jeee ;DD Ulkohommissa oltiin koko päivä ja uni maistuu varmasti.

    Mä muuten löysin talon alta 3-ruutuisen pokan....joo-o, saattaapi vaihtua se makkarin poka tähän, on sen verran isompi versio. Arkena pitää lähteä metsästämään lisää palapeilejä...

    Ihanaa viikonalkua ja lisää kauniita aurinkopäiviä toivotellen,

    Satu ♥

    VastaaPoista
  11. Suloinen neiti siellä mahtavissa maisemissa!
    Meilläkin herkuteltiin tänään oman pihan sadon kauromenapaistoksella ja huomenna koitetaan myös taas nauttia herkuista vähän hillitymmin (jostain syystä olin ainia, joka paistoksesta välitti, sain melkein kaiken vaniljakastiketta lukuunottamatta itseleni..)
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Ihanat on maisemat, lampaat ja portit ja tuo koirakin. Ja tyttö niin suloinen.
    Tsemppiä sulle keventelyyn, mulla olis samaa harrastusta myös edessä.

    VastaaPoista
  13. Kiitos ihanista viesteistänne! Tosi kiva, kun tänne on alkanut ilmestyä uusiakin viestintuojia, hih ;)

    Ansku, ei kannatakaan aloittaa mitään, kun edessä noin paljon kaikkia juhlia, reissua sun muuta. Itsekin valitsin ajankohdan juuri nyt, kun meillä ei ollut mitään juttuja näköpiirissä. Sit kun on päässyt hyvään vauhtiin, ei enää haittaa sillon tällön "repsahtaa", kun on vaikka jotkut juhlat. Pitääkin sallia repsahduspäivä sillon tällön, kun ei lasketa kaloreita tai muutenkaan katota, mitä suuhun laitetaan!

    Senni, näin on! Ja kyllä munkin puolesta saa nyt syksy tulla :) Hih, sitä hellettä kestikin ehkä 2 päivää...

    Susanne, onkin kyllä niin paljon kivempi ja helpompi ruokaremppailla, kun mies tukee juttua. Meillä ei mies varsinaisesti laihduta tai laske kaloreita, mutta syö ja juo sitä mitä minäkin...kotona ainakin ;)

    Jasmiina, kiitos...ja helle tuli ja meni, nyt on melko syksyinen sää taas meilläkin :) Mutta ei haittaa!

    Kiitos Maija!

    Marika, hih, on noi kyllä aika ihanat, noi maisemat ;)
    Villasukkia käytän kesät talvet, mutta ihanaa, kun nyt niissä ei kohta varpaat hikoile, heh ;D

    Niina, hienoa, että oot saanut jo lomakilot pois!

    Maanvaiva, kiitos, välillä tosiaan vois luulla yhtäkkiä näkevän Heidin tms. kirmaavan tuolla niityillä ;DD

    Zoe, luulen, että jos on kaupunkilaissielu, niin jossain kohti täällä meillä alkais pää hajota ;) Mutta kyllä täällä toisaalta sielu lepää ja kaupunkiinkin pääsee puolessa tunnissa ;))
    Onko sun alotuksesta jo niin kauan?? Aika rientää...
    Mulla on muuten vieläkin ne kumisaappaat hankkimatta...jospa jospa.. Tavallaan tekis edelleen mieli niitä nokialaisia ;D

    Kiitos Riitta-Sinikka! Ja kiva kun piipahdit, tervetuloa toistekin!

    Satu, ai että vaan löysit talon alta...epistä!!!
    Voih, nauti nyt lämpöisistä keleistä, jos niitä vielä piisaa! Täällä on kyllä taas ollut mielettömiä eroja lämpötilojen suhteen, toissapäivänä bikineissä terdellä, tänään lippistä ja huivia lenkille, hui..

    *riikka*, näin se meni meilläkin, että Peipponen söi melkein pelkkään jädeä, mies pienen annoksen paistosta jädellä ja min loput. Siis ainakin puolet söin yksin! Ihanaa, kun saa omasta pihasta satoa!

    Kiitos elämäni matkat viestistäsi! Kiva kun piipahdit, tervetuloa sinullekin uudestaan!

    Zemppiä myös teille kaikille muille ruokaremppaajille! Ihanaa tietää, että meitä on näin paljon! Jaksaa paremmin itsekin zempata!

    Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

    VastaaPoista
  14. Nuo teidän maisemat on aivan uskomattomat!! Todella kauniit

    Voin kuvitella kun te siellä käyskentelette, Usva-neiti edellä vetäen (jos meidän Nelliin tulee) ja Peipponen sinun kanssa perässä.

    Tuo pystyyn kuollut puu on kyllä "pysähdyttävä" -ihana:)

    VastaaPoista