keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Sukkakäärmeitä, kirpparilöytöjä ja syyshimotuksia

Eilen oli touhukas päivä. Aamulla kävimme ihanassa auringonpaisteessa ulkoilemassa Peipposen kanssa, kun mieheni vähän siivosi varastoamme, vei sieltä isot kasat pahvia ja muuta rojua keräyspisteeseen.
Ulkoilun jälkeen askartelimme neidin kanssa sukkakäärmeet. Kerhossa lauletaan aina sellaista käärmelaulua, jossa kaikilla on sukasta tehty käärme käsinukkena. Nyt meilläkin asuu siis kaksi sukkakäärmettä ;)


Sukkakäärmeen tekoon tarvitset vanhan sukan, pari nappia silmiksi, punaista kangasta kieleksi, pahvinpalan suuksi, liimaa, sakset, neulan ja lankaa silmien ompeluun...







Ksss, ksss...
Iltapäiväksi mieheni lähti Peipposen kanssa äitinsä luo, minä tartuin pensseliin :) Kyllä se vaan on terapeuttista, kun näkee, kuinka oman käden toimesta puun väri muuttuu valkoiseksi... Ja taikamaali sai taas ihmeitä aikaan. Maalin pintaansa saivat siis sunnuntaina kirpparilta löytyneet nukenkehto ja kaksi jakkaraa. Ensin pari ennen -kuvaa.

Kehdosta pulitin kympin...


Ja tällaista jälkeä tuli...

Työmaalta...



Mies naureskeli, että kuinka monta jakkaraa vielä olen ajatellut hankkia, mutta siinähän naureskelee ;) Tämä pikkuinen on oikein tarpeellinen kylppäriin. Nyt yltää tyttö jopa itse pesemään kätensä! Hintaa jakkaralla oli huima 1€. Sopii mielestäni tyyliltään (saunan alajakkara pienoiskoossa..?!) kylppääriin hyvin.


Ja tämä toinen, vähän isompi, maksoi 3€. Se ei ole oikeasti vanha (mm. ruuveista näkee), mutta on näin valkoisena mielestäni tosi kaunis, muistuttaa semmoista pirttipöydän penkkiä jotenkin. Tämä jakkara pääsi Peipposen omaan huoneeseen. Vanha antiikkinen jakkara, joka meillä on ennestään, saa jäädä pitämään taloa alakertaan, jossa se onkin aktiivikäytössä siellä, missä sitä tyttö milloinkin tarvitsee ;)


Kirpparilta lähti mukaan myös pari pitsireunusteista liinaa, ihanan pehmoinen, valkoinen keittiöpyyhe sekä vauvan petivaatteet....ihanat röyhelöiset, pitseillä koristellut... Tyynyliina pääsi nukenkehtoon pussilakanaksi...


...ja varsinainen vauvan pussilakana oli juuri sopivan kokoinen yhden tyynyn päälliseksi sohvalle...tykkään kovasti :)



Vielä yksi kirpparilöytöesittely... Emaalinen, oikeasti vanha reikäkauha... Mikä tämän oikea nimi on?


Ensi kerralla jatkan kirpparilöytöjen tarkempaa esittelyä. Loppuun vielä haaste, jonka sain Ennalta sekä Voikukkapellolta. Kiitos! Tämä on kiva! Haaste kuuluu näin:

"Koska haluan ehdottomasti tietää mitkä ovat olleet teidän syksyjenne ihastuksen kohteita, ajattelinkin haastaa teistä muutaman tekemään vastaavanlaisen postauksen. Esittele siis postauksessasi joko enemmän tai vähemmän tarkasti ne neljä juttua, jotka ovat kuluvan syksyn aikana olleet joko ostoslistallasi tai haaveissasi. Linkitä postauksesi sen jälkeen tämän postauksen kommenttiboksiin, jotta pääsemme ihastelemaan toistemme syksyhimotuksia."

Ensimmäinen syyshimotukseni on nämä Björndalin bootsit. Ugg-bootseihin mulla ei ole varaa, ja olen yrittänyt löytää vastaavia, edullisempia. Haluaisin kuitenkin aitoa nahkaa olevat... Viime viikolla kävimme Ulmissa kaupungilla ja löysin yhdestä paikallisen kenkäketjun liikkeestä nämä! Aitoa nahkaa ulkoa, vuori aitoa lampaanvillaa...ihanan mukavat jalassa ja vieläpä hyvännäköiset! Hintaa 69€, joka on munkin kukkarolle oikein sopiva :) Vielä kun löytäisin Peipposelle samanlaiset edullisesti ;)

No voi kökkö. Kuvasta tuli noin epätarkka. Kuva siis Googlesta. Jos haluat nähdä tarkemmin, niin googleta kuvahaussa Björndal saapas.

Seuraavaan kuvaan sisältyy kaksi himotuksen kohdetta... Green Gaten astiat, beigen ja punaisen yhdistelmä on eniten makuuni, ripauksella vaaleansinistä. Pilkulliset ja kukalliset sulassa sovussa... Ja sitten noita köyhänmiehenhopeisia kynttiläjalkoja haluaisin myös... Muutkin köyhänmiehenhopeiset jutut ovat ihania... joulukoristeet, tuikkukupit jne.

Tämän kuvan otin yhdestä GG:n syyskatalogin sivusta.

Viimeiseen himotukseen en löytänyt sopivaa kuvaa Googlen kuvahaulla, sillä en halunnut kopsata kenenkään blogikuvia ilman lupaa... Mutta kuvitelkaa tämä: Peipposen huoneeseen halajan pientä keittiönurkkausta... Söpö, valkoinen hyllykkö/ pöytätaso, johon laittaisin eteen verhon, sivulle pari koukkua esim. astiapyyhkeelle... Seinälle pieni hylly purkeille ja purnukoille ja koukut pienille posliinikupeille... Emaalimukiin puiset, pienet keittiövälineet... Työtasoon haluaisin reiän, johon saisi upotettua emaaliastian pesualtaaksi... Mies on luvannut tämän kanssani toteuttaa heti, kun olen saanut selkeämmän suunnitelman siitä, miten itse työtason/ hyllykön tekisimme. En haluaisi ostaa ainakaan kokonaan valmista...

Haasteen saa tästä kaikki halukkaat napata mukaansa! Olisi kiva lukea Teidän himotuksistanne ;)

Kiitos vielä Hyvä Mieli, blogiystävän tunnustuksesta! Tästä tuli tosi 'hyvä mieli' mulle ;) Annan sen sinulle takaisin, sillä tunne on molemminpuolinen!

Nyt jatkuu puuhailut täällä... Tänään ohjelmassa viikkosiivous. Iltapäivällä pyörähdetään vielä sairaalassa moikkaamassa naapurinrouvaa, joka oli maanantaina kätensä takia leikkauksessa (se moottoripyöräonnettomuus...).

Tervetuloa uudet lukijat, kiva, kun olette löytäneet tienne Vaniljaiseen, toivottavasti viihdytte kelkassa! Ja kiitos kaikille edelliseen postaukseen tassunmerkin jättäneille :)

Keskiviikkoterkut kaikille tänne kurkistaville,

Liisa

19 kommenttia:

  1. Kiva kun jaoit, ainakin minun nähtävikseni;) nuo kengät! Itsekin haaveilen Ugg-saappaista mutta nuo olisivat omallekin kukkarolle sopivat!:) hm. taas herää kysymys että pitäisiköhän minunkin alkaa kerätä GGtä..?

    Ihanat jakkarat ja aivan super suloinen kehto<3 itsekin olen meidän neidille jotain pientä PUISTA jakkaraa yrittänyt metsästellä, onnistuisi sitten se käsien pesu helpommin ja nykyään pöntölle kiipeäminen, meidän likka kun ei kuulema enään potalla käy :D

    Suloinen peipponen, täällä edelleen ollaan kateellisia noille hiuskutreille <3

    Kivoja siivoushetkiä ja käärmeleikkejä! :) <3

    VastaaPoista
  2. Peipposen kasvoista huomaa, miten tärkeää tytä hän tekeekään...☺

    Ihanat saappaat, eikä hinnalla pilattu.

    Ihanat kirppislöydöt...☺

    VastaaPoista
  3. Sulla on kyllä sellainen löytösilmä, aina toinen toistaan kivempia juttuja löydät ja tuunaat! Mä en ikinä löydä mitään, mutta toisaalta harvoin jaksan kirppareilla kierrelläkään. Sunnuntaista alkaen kunnostaudun 11pvn verran myyntipuolella, vien siis kirppikselle iiiiiison kasan vaatteita ja muuta tarpeetonta. Pidä peukkuja, ettei tartte kovin paljoa tuoda takas kotiin!

    Mulla on kahdet UGGit. Toiset on kuvanlaiset hieman lyhyemmällä varrella, mies osti toissatalvena lahjaksi paikallisesta kenkäkaupasta. Toiset on harmaat, napilliset ja pitkävartiset, tilasin viime talvena Kiinasta, aitoustodistus on mukana. Oli yli puolet halvemmat kuin kenkäkaupassa vastaavat, maksoivat 99€, kaupassa 249€.

    VastaaPoista
  4. Niin ja siis hauska tuo sukkakäärme ja toinen niin tosissaan ja onnessaan aikaansaannostanne katselee <3

    VastaaPoista
  5. Suloisesti keskittynyt hommaan tyttösi :))

    Ja kivoja löytöjä taas!
    Minä sanoisin tota reikäjuttua
    vaahtokauhaksi, koska mä otan sillä vaahtoa pois, kun perunat kiehuu.. :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kuvasarja Peipposesta!:)
    Kivat sukkakäärmeet:)

    Kehto ja tuolit on tosi kauniit. Valkoinen väri sopii hyvin niihin. Tuollainen nukenkehto olisi ihana meilläkin täällä mummolassa. Nukke ostettiin mutta siltä puuttuu nukkumapaikka. Lastenlapset kovasti nukkea hoitavat kun käyvät:)

    Kiva himotushaaste:) Tuollaiset bootsit olisi ihanat ja GreenGaten tuotteet on vaan niin ihania.

    VastaaPoista
  7. Voi miten suloinen pieni askartelija :) Ja loistokirpparilöydöt!

    Kivaa keskiviikkoa

    VastaaPoista
  8. Jakkarat ovat ihan bestit kirpparilöytöjä: halpoja ja nopeasti maalattuja. Hovistakin löytyy niitä, jos vaikka minkälaisia. Ja eniten niitä käyttää juuri meidän 3v pieni prinsessa, ovat pienille juuri sopivia ja avuksi monessa.

    Olet kyllä tehnyt hurjasti löytöjä ja tuo kehtokin on mielettömän ihana.

    Mukavalta kuulostaa myös tuo Peipposen huoneen haave. Toivottavasti pääsemme seuraamaan sen toteutusta täältä käsin :)

    Peipponen on NIIIIN suloinen, ihana tyttö!

    VastaaPoista
  9. Suloinen pikku Peipponen :)
    Ihania nuo jakkarat valkoisena, tuollaisille olisi meidänkin vessoissa käyttöä kun tyttö kiipee jo isolle pöntölle omin voimin. Nyt siellä on vaan tylsät muovijakkarat...

    Samanlaisia himotuksia minäkin haaveilen :)

    VastaaPoista
  10. Kyllä Peipponen on söpöläinen! Ja hienoja käärmeitäkin syntyi.
    hienoa jälkeä olet sinäkin saanut aikaan:D

    VastaaPoista
  11. Ihanan tosissaan Peipponen touhuaa :)
    Tosi suloiset tuli maalauksistasi ja kaikkea kivaa taas kuvissa :)

    VastaaPoista
  12. PEIPPONEN <3 <3 <3
    Ja on se reikäkauha.
    Hitsi mä muutan Saksaan kun sä teet ihania löytöjä jatkuvasti.

    VastaaPoista
  13. Jotenkin tuli sellainen tunne, että lauantaina täällä askerrellaan sukkakäärmeitä ☺
    Täytynee etsiä tarvikkeita valmiiksi!!

    Upeita löytöjä taas kerran, eikä pikkujakkaroita voi olla liikaa niin kauan kun jokaiselle vaan suinkin löytyy paikka!!

    VastaaPoista
  14. Olipa kiva sukkakäärme ja jälleen oot tehnyt kivoja kirppislöytöjä!

    Kiva kun tartuit "himotushaasteeseen", ihania haaveita ja tuunauksia? tulossa. :)

    VastaaPoista
  15. Olipas pitkä postaus!! Tietenkin jaksoin lukea, mistä luulit;);) Peipponen näyttää jo isolta tytöltä, hänen kanssaan on varmasti kiva askarrella. Sukkakäärmehän on mainio.

    Oikein ihanaa loppuviikkoa !

    VastaaPoista
  16. Suloinen pieni askartelija :) Ja ihania kirppislöytöjä, mutta missä se vaaka ;) Iloista loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
  17. Kylläpä tuli hienot, kun vähän suti valkoista päälle!:) Ja sukkakäärmeet on ihana idea, pitääkin askarrella tyttöjen kanssa sellaiset!:)

    Nuo kengät on ihanat! Minäkin olen UGGeista haaveillut, mutta turhan kalliita ovat. Nuo olisi lompakolle sopivat myös:)

    VastaaPoista
  18. Oi, miten kauniit askartelut/tuunailut! Ja söpö on pikkuinen tuunailijakin ;D

    Minulla myös vaivaa kommentoiti/postausapatia, vai miksi sitä nyt nimittäisi, mutta mielessä olet ollut! Täällä sataa vaan vettä ja on KYLMÄ! Mä inhoon näitä kelejä. Tulis jo valkea maa *ihan oikeesti*

    Töissä on muuttohommat päällä ja joka ilta vätystää kovasti, mutta ensi viikolla sekin hellittää ;D

    Mukavaa torstaita ja haleja ♥

    VastaaPoista
  19. Heips ja kiitos kivoista viesteistänne!

    Jasmiina, kiva, jos sait tuosta kenkävinkin, niitä saa varmasti tilattua myös netin kautta :) Munkin mielestä hinta on oikein mukiinmenevä, ottaen huomioon, että ne on aitoa nahkaa ja lampaanvillaa!
    Jakkarat on ihan must, mutta mäkään en ole meille muovisia kelpuuttanut ;)

    Irmastiina, juu, kovin oli neiti keskittynyt ;D

    Terhi, kyllä etsivä löytää, hih ;) Hmm...löytyisköhän sieltä sun kirppiskuormasta meidän neidille sopivaa (92) toppavaatetta, takkia, housua...?! Pidän peukkuja, ettei tarvii roudata takas kotiin paljoa! Mulla odottaa tuossa meijän porataiden alla ylijäämälasti seuraavaa myyntireissua, täällä kun ei ole itsepalvelukirppareita :(
    Olen kade sun Uggseista ;D

    Maanvaiva, olkoon sitten vaahtokauha ;D

    Susanne, kiitos! kyllä varmasti löydät teillekin vielä sopivan nukensängyn tai -kehdon :) Ikeassa on kiva puinen nukensänky, josta saisi varmasti maalilla ja ehkä jollain pikkutuunauksella oikein soman, itsekin olin sitä suunnitellut ostavani, kunnes löysin tuon :)

    Kiitos Merja!

    Ansku, kiitos, niin on, jakkarat ovat ihania ja noille pikkusille ihan tosi hyviä istumapaikkoja ja apuvälineitä milloin missäkin ;)
    Mäkin toivon, että pääsisin pian toteuttamaan Peipposen köökkihaavetta..ja postaan kyllä ihan varmasti teillekin siitä sitten!

    Marika, kiitos :) Puujakkarat on ihania :) Meillä käy kotona ollessa tyttö vielä potalla, pitääkin vinkata neidille, että jakkaran avulla hän pääsisi itsekin pöntölle ;) Ystävien luona ja reissuissa muutenkin käy hänkin pytyllä, mutta pitää tietty nostaa sinne ja pitää vielä vähän kiinnikin, ettei tipu pönttöön koko tyttö ;D

    Mustakissa, kiitos :)

    Sirutuuli, kiitos :)

    Outi, muuta sitten meidän lähelle, niin voidaan yhdessä kerhoilla ja käydä kiertää kirppuja ;DD

    Pepi, kiva, jos sait teille lauantaiksi askarteluidean! Nuo tarpeet luulisi löytyvän aika helpostikin ;)
    Jakkaroille on toistaiseksi löytynyt paikka ;D

    Enna, kiitos vaan itsellesi haasteen jakamisesta ;) Toivotaan juu, että päseen pian toteuttamaan tuota tuunaushaavettani...varmasti postaan siitä sitten!

    Liisa, no huh, että jaksoit plärätä loppuun asti, hih ;) Mä oon niin huono karsimaan kuvia sillon kun niitä on...

    Virpi, heh ;D Vaakapostaus tekee tuloaan myös...

    Heidi, käydään ihailemassa ja sovittelemassa Björkan 'uggseja' ensi viikolla, hih ;) Sukkakäärmeet on kyllä kiva ja helppo askarteluidea pikkuisten kanssa :)) Kiva, jos sait tästä idean teillekin!

    Satu, ei stressiä, voin kuvitella, että työpaikan muuttokin on tarpeeksi rankkaa normitöiden ohella.. Postataan kun jaksetaan, vai mitä?! Vaikka en muuten synkän sadekelin ystävä ookaan, niin nyt vähän iloitsen, että meillekin on vihdoin tullut syksy! Saa pukea villasukat jalkaan :)
    Mutta ties kuinka pian teillä jo lunta maassa onkin! Peukutan :)

    Mukavaa torstaita teille kaikille!!!
    Halauksin Liisa

    VastaaPoista