tiistai 1. marraskuuta 2011

Ei päätä eikä häntää...

Hyvää Pyhäinmiestenpäivää! Meillä on tänään ihan pyhäpäivä täällä Saksassa. Hyvä päivä kotoilla, kun miehelläkin on vapaa, kunhan jättävät mut rauhaan töistä ;) Mulla on siis tänään varuillaolo, eli jos puhelin pirahtaa niin se on menoa...

Ja, kun nyt kerran on pyhäpäivä, niin esittelen erään melko pyhän löytöni. Tämä kaunis rukousnauha lähti vanhojen tavaroiden kaupasta mukaan toissa viikolla. Nyt puuttuu enää suurehko rukoileva madonnapatsas, jonka käsiin tuon voisin ripustaa... Jos sulla on nurkissa ylimääräinen, niin teehän tarjous meilitse, kuvan kera, mulle! Ei tarvitse olla JDL tms.



Marraskuu pyörähti käyntiin, tämä syksy on mennyt ihan älyttömällä vauhdilla! Lupasin jouluisan arvonnan... Teen siitä oman postauksen ihan lähipäivinä, joten pysykäähän kuulolla ;)

Hyypiö-Outilta tuli haaste, kiitos Outi! Pitäisi raapaista kokoon 25 (!!!!) randomia paljastusta/ tunnustusta. Minäpä kirjoitan mitä mieleen juolahtaa, ilman punaista lankaa...

1. Ostin eilen miehelle lahjaksi Jack Wolfskinin talvivaelluskengät rahoilla. joita olen tienannut myymällä omia ja Peipposen vanhoja vaatteita ym.

2. Ostin eilen itselleni uudet (edulliset, koska olen todennut aikoinaan, että kalliit eivät mulla kestä töissä yhtään kauempaa..) popot töihin, entiset oli jokseenkin valmista tavaraa heittää vaikka vesilintuja.
(Heittää vesilintuja on muuten aika outo sananparsi, sillä miksi niitä lintuparkoja pitäisi heittää millään..?! Tai kuka niitä edes haluaa heittää jollain..?!)

3. Peipponen sai eilen talveksi siistin toppiksen, eli ns. kauppatakin. Juuri tällaisesta olin haaveillut tytölle, ja eilen löytyi kuin sattumalta superalesta tämä suloisuus :) Ihanan pirtsakka tuo polkadot-kuosi!


4. Mulla on ollut n. 3kk rohtuneet huulet. Mulla ei yleensä ole ikinä rohtuneet huulet (paitsi synnytyksen jälkeen oli), ja nyt ne siis ei ole olleet vain kuivat, vaan ihan hajalla... Kipeitä repeämiä, jotka ovat auenneet aina uudestaan ja uudestaan ja jopa vuotaneet verta... Välillä pari päivää paremmat, sitten taas huononee... Heidi keksi, että olisin jollekin allerginen...

5. Olin lapsen allerginen tomaatille, ja nyt pelkäänkin, että olen uudestaan altistunut tomaattiallergialle :(

6. En haluaisi olla tomaatille allerginen, sillä rakastan tomaatteja! Kirsikkatomaatteja, tomaattimozzarellaa, tomaattia ja juustoa leivän päällä aromisuolan kera... Nam!

7. Nyt olen ollut muutaman päivän syömättä tomaatteja :( Ja eilen ostin Labellon SOS-huulirasvan, jota levittämällä tuntui heti paljon paremmalta! Tänään huulet oikeasti ovat pehmemmät :)

8. Jos joku muistaa mun laihdutuksen, niin kerrottakoon, että se jäi siihen -2 kiloon. Toisaalta, vielä on aikaa Peipposen synttäreihin 4 viikkoa, mutta mua ei vaan nyt huvita tarkkailla syömisiä (lue: herkutteluja)...

9. Me syödään muuten terveellisesti, laitetaan ruokaa tuoreista lähiseudun raakaaineista, paljon bio-tuotteita, paljon kalaa ja kasviksia jne. että kai sitä nyt sentään saa vähän herkutella :)

10. Me lopetettiin miehen kanssa lihan syönti lähes kokonaan pari kuukautta sitten. Sen jälkeen ei olla kertaakaan laitettu kotona lihaa saati syöty leikkeleitä. Pari kertaa syöty lihaa kylässä.

11. En halua lopettaa kokonaan lihansyöntiä, sillä rakastan tiettyjä liharuokia, mutta ylenmääräinen lihansyönti on turhaa ja täällä Saksassa eläinten massateurastus ja teuraseläinten (etenkin siipikarjan) kohtelu on herättänyt kohua viime aikoina. Itse emme halua tuota tuotantoa enää tukea :( Kananmunatkin haemme biokaupasta omalta kylältä.

12. Olen saanut tehtyä jo puolet Peipposen synttärikutsukorteista. Niissä on olevinaan taikapilvi. Jokaisessa on myös itse kerätty syksynlehti sekä erilainen muumitarra (Kiitos Peipposen ihanalle kummitädille, joka tarroja meille metsästi ja lähetti Suomesta!) Tekstin oisin halunnut printata, mutta päädyin kirjoittamaan käsin, kun kotona ei ole tulostinta jne.



13. Synttäreistä tulee siis Muumiaiheiset.

14. Kutsun teksti vapaasti käännettynä kuuluu näin: "Syksy on tullut myös Muumilaaksoon... Mutta ennen kuin Muumit käyvät talviunille, juhlivat he vielä kanssani 2-vuotis syntymäpäivääni, ja Sinutkin on kutsuttu! Juhlimme meillä kotona, 29.11. klo 15 alkaen..." jne.

15. Myös Salaisen Kirppisystävän Joulukalenterin olen saanut melkein valmiiksi. Enää kaksi "luukkua" on hankkimatta, mutta nekin tiedän jo :) Eilen ostin pakkausmateriaalit, joten pian järjestän paketointitalkoot! Ihan jo jännittää, millaisen "joulukalenterin" itse saan postin mukana :)

16. Mulla on marraskuun ekat pari viikkoa tosi paljon töitä...

17. ...Siitä hyvästä loppukuu onkin sitten lähestulkoon vaapana :)

18. Parempi niin, sillä tarvitsen loppukuusta aikaa järjestellä Peipposen synttäreitä!

19. En ole vielä päättänyt millaiset joulukortit tänä vuonna lähettäisin...

20. Viime vuonna lähetimme valokuvakortin, jonka olimme itse netissä suunnitelleet.

21. Sitä edellisenä askartelin ystäville ja sukulaisille kortin, joka oli samalla Peipposen syntymän-/ nimenjulistus ja mukana oli kuva pienestä Peipposesta :)

Tämä ei kylläkään ollut se kortissa oleva kuva..

22. Saksassa nimi annetaan lapselle jo synnytyslaitoksella. Eli meidän sukulaiset ja ystävät eivät joutuneet odottelemaan nimen paljastusta kastejuhlaan asti, kuten Suomessa on useimmiten tapana ;)

23. Me vietämme tänä vuonna joulun Suomessa, vanhempieni uudessa kodissa. Avointa on vielä kuinka kauan viivymme, koska tulemme jne.

24. Mun suklaakonvehdit ovat kohta laskettavissa sormilla... ja lisättäköön vielä, että mies ja Peipponen eivät käy kulholla, eikä meillä ole vieraitakaan käynyt viime päivinä ;)

25. Jätin eilen illalla lomatoiveeni ensi vuodeksi. Jätän useimmiten ns. "epämiellyttävät" asiat viime tippaan, josta seuraa panikoituminen, jos aika ei sitten meinaakaan riittää tai homma tökkii muuten vain. Näin meinasi käydä eilen myös lomaanomukseni kanssa, jota siis tein intranetissä eilen illalla yhdeksältä (anomisaika päättyi puolenyön aikaan) ja sitten ohjelma herjasikin jollain virheellä. Meinesi tulla pieni paniikki, kun jo luulin, etten saakaan koko hakemusta jätettyä ajoissa... MITÄ ME TÄSTÄ TAAS OPIMME???

Haasteen heitän Kirsille (Tää ois tän koti) ja Hannelle (Punainen talo maalla), jos ette ole tätä vielä saaneet. Mukaan saa ottaa muutkin ;) jos tunnette tarvetta paljastella itseänne, ei kun siis itsestänne ;D

Sitten taas kaupustelua ;) Vanhempani päätyivät hankkimaan uuteen kotiinsa uuden ruokailuryhmän. Niinpä äitini myy vielä 4 kpl 40-luvun puutuoleja pehmusteella. Tuunaa mieleiseksesi! Tuolit ovat siis vanhoja ja kaipaavat ehkä myös vähän liimaa niveliinsä ;)
Hp. 25€/ kpl eli satkun kaikki 4 kpl, tai tarjoa!

Edit: TUOLIT MYYTY!!!

Jos olet kiinnostunut, laita mulle meiliä vaniljainenblogi@gmail.com



Äidilläni on yksi samanlainen tuoli tuunattuna mökillä, tässä kuva siitä ihan vaan, jotta näkee, miten kivat näistä saa tuunaamalla ;) 

Tämä tuoli ei siis ole myynnissä!

Myynnissä on lisäksi mäntyinen 4-6 hengen ruokapöytä, jonka runko-osa on valkoiseksi maalattu, pöytä lakattu mänty. Sivussa vetolaatikko. Ei oikeasti vanha. Laitan siitä kuvan ja lisätietoja mitä pikimmiten... Ylemmissä tuolikuvissa sitä pöytää jo vähän näkyykin :)

Koitan ensi kerralla saada vähän jotain järkevämpää kasaan ;) Vaikka sen arvonnan! Nyt toivottelen kaikille mukavaa tiistaipäivän jatkoa, ihanaa marraskuuta ja muutenkin kivaa viikon jatkoa!
Kiitos viesteistänne edelliseen postaukseeni :)

Terkuin Liisa

16 kommenttia:

  1. Voi mikä mukava postaus :) Kivoja paljasteluja. Ihana peipponen <3 ihana kutsukortti!!! apua. inhottavaa jos on tomaatille allerginen :/
    ihana rukousnauha ja sopii varmasti täydellisesti madonna patsaalle, kun sen löydät :))

    Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis rukousnauha, voin jo sieluni silmin nähdä sen Madonnan kaulassa.
    Kiva paljastus sessio ja ihania nuo kutsukortit!
    Toivottavasti se allergisoiva ei ole tomaatti, koska niistä niin kovasti pidät.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva lukea nuo paljastelut ;) Rukousnauha on tosi kaunis, sopii niin hyvin sinne teidän kauniiseen kotiin! Vai ollaan siellä 'tuhlailtu' kirppistienestejä :) Mulla polttelee omat tienestini lompakossa. Monta juttua olis mitä tekis mieli ostaa, mutta koitan olla järkevä. Hah, minäkö? :D

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus. Kyllä saat ihan lisääkin paljastella itseäsi :)
    Ja hei, ei saa heittää vesilintua koska mä olen tyttönimeltäni Tavi. Auts.
    Muumisyntskät, ihanat. Mullakin pitäs päättää mitä Madden synttäreille keksis Tammikuuksi. Ajoissahan pitää aloittaa eix nii :)
    Snif, mikä kuva peipposesta. Tuommonen ei tee yhtään hyvää mun vauvakuumeelle. Ihan syämmestä ottoo.

    VastaaPoista
  5. Kivoja juttuja kerroit!
    Kivasti oot keksinyt tekstin korttiin, ite tehyt kutsukortit on aina niin kivoja! Aina suunnittelen niitä tekeväni, mutta aina se vaan jää ja jää ja sitte pitää kiireesti jo keksiä jotkut kortit postiin, että kerkeevät ajoissa :D
    Meillä ei säilysi nuo suklaat tuossa kupissa päivääkään, vaikka se olisi täynnä! Musta on tullut ihan kamala herkkuperse... ;P
    Mukavaa viikon jatkoa!!!

    VastaaPoista
  6. Kiitos haasteesta,vastaan siihen ihan piakkoin=D Kauhean järkevä rahankäyttäjä olet ollut kun tuommosia tarpeellisuuksia hankit kirppistienesteillä,mulla on ollu kirppispöytä varmaan parikymmentä kertaa enkä muista että olisin kertaakaan tuloilla hankkinut mitään oikeesti tarpeellista,mikä kirpparilta tulee se kirpparille menee taitaa olla yks mun monista motoista;)Kauniita kutsuja olet tehnyt,saksan kieli näyttää kauniilta kirjoitettuna ja kaunis käsialakin sulla on,meillä tyttö komenti kutsuja kirjoittaessani että nyt äiti keskityt ettei tuu mitään harakanvarpaita,minä kun en tahdo aina saada itsekään selvää omista kauppalistoistani=D Miehen sisko asuu Ranskassa ja hänenkin lapsensa ovat saaneet nimensä jo laitokselta,eka kerralla kun hän soitti lapsen syntyneen ja kertoi pojan nimen luultiin miehen kanssa molemmat että siellä on joku paniikki ja on jouduttu hätäkaste antamaan,nyt tuo jo naurattaa mutta silloin ei yhtään=D Ihanaa kun pääset jouluksi Suomeen vai tuntuuko se joulu samalla tavalla joululta siellä kuin täällä? Ihanaa marraskuuta sinullekin=D

    VastaaPoista
  7. Heissan ystäväiseni :)

    Ihania jutusteluja ja paljasteluita, olen mä aina käynyt kurkkimassa,mutta kommentointi taas jäänyt, ANTEEKSI! Parannan tapani ;)

    Saiskoos keittää Joulun tienoolla kenties NE kahvit teille... Hmmmmm ;)

    VastaaPoista
  8. Mukavia tunnustuksia, Liisasein!

    Itsetehdyt kortit voittaa mennen tullen kaupasta ostetut.

    Pikkuinen mytty kuvassa aivan ihastuttava! Sydän sykähti sen nähdessäni....

    Rukousnauha on upea.

    Lämmintä, syksyistä keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  9. Kauniita kutsuja siellä valmistellaan. Ihana, että käytät muumeja, varmasti tosi ainutlaatuista täällä!

    Sun mies on kyllä "onnenpekka", kun sai merkki vaelluskengät! Meillä on kaikille niiden osto edessä, kun ollaan innostuttu vaeltaan ja eilenkin käytiin 10 kilsan lenkki vuorilla. Siellä meidän pyhäinpäivä siis vierähti :)

    Jaksuja sinne 2-vuotiaan uhmaikäisen kans! Tiedän niin tarkkaan mistä puhut. Meidän tytöllä kestänyt jo pari vuotta, eikä loppua näy, hih!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  10. oo.. mäkin tahtoisin sellaisen toppatakin!! siis itselleni :D

    Toivottavasti Sulla ei nyt mitään tomaattiallergiaa oo!

    VastaaPoista
  11. Hertleijaa, nää tunnustukset vaan kasvaa ja kasvaa, miten ihmeessä keksit 25 asiaa..tai näköjään keksit.mulla olisi mennyt aivot lukkoon ja sormet solmuun.HIH...
    Juu tuntuu ihan hullulta, että nyt on jo marraskuu...täällä on niin lämmintä ollut ei yhtää pakkasta vielä kertaakan.Ruusut kukkii ja kohta kukkii vaikka mikä jos ei ala kylmetä.
    Mutta pimeää on! Jos olis lunta ei olis näin pimeää.

    Mä olen vähän laiskistunut tän bloggaamisen kanssa, vähän jo huolestutaa.....

    Mukavaa viikon jatkoa ja halirutistukset täältä Klaukkalasta. NIIN ja Usva neidolle rapsutukset, kuiskii Väinö.

    VastaaPoista
  12. Ihania tunnustuksia ja ihana synttärikutsuidea. Varmasti mukavaa päästä jouluun Suomeksi, toivottavasti olisi valkea joulu.

    VastaaPoista
  13. Minäkin täällä ihmettelen miten ihmeessa keksitkään nuo kaikki 25, huhhuh!Menikö pitkään miettiessä? varmaan päivän istuit koneella;););)Heh

    Kyllä sai tuollaisesta tuolista tosi upeen tuunaamalla. Kyllä se vaan tässäkin nähdään että kun hiukan näkee vaivaa, saa entistä ehomman.

    Onpa kiva että saat viettää Suomijoulun tänävuonna.

    VastaaPoista
  14. Hei Ystäväiseni, kaikki tasapuolisesti ;) !
    Ihania ootte, kun olette taas viitsineet kirjoitella, vaikka itse olen niin huonosti ehtinyt viime aikoina kommentoimaan.. Ja kun vieläpä kehutte kivaksi tätä sekamelskapostausta, jossa ei omasta mielestä ollut jotenkaan mitään järkeä, hih ;)
    Sanottakoon vielä yhteisesti, että ei ollut helppoa keksiä 25 paljastusta, senpä takia kirjoitin ne tyyliin, mitä oisin teille muutenkin kertoillut, numeroin vain jutusteluni, heh ;D

    Ja mikä miehen kenkiin tulee, niin hän oli ne kyllä ansainnut. Viime aikoina on ollut aina yleensä niin, että mulle ostellaan minä ostelen (sisustusjutut lähinnä..), tytölle ostellaan jne. ja mies jäänyt aina vähän vähälle...Hän on niin epäitsekäs, että luopuu useimmiten omista jutuistaan, jos minä vaikka jotain (muka) tarvitsen. Ja koska hän on viime vuosina ollut se päätienaaja, niin olen ollut aika lailla miehen tulojen varassa minäkin. Niinpä halusin hänelle nyt suoda nuo kunnon vaelluskengät, jollaisista hän on niin kauan haaveillut ja ne ovat hänelle todellakin tarpeelliset! Pitää myydä lisää, että saan vielä itsekin haluamani talvisaapikkaat, hih ;)

    Nuo muumisynttäreiden järkkäilyt ovat täällä Saksassa aika haastelliset, kun ei mistään löydy valmiina mitään muumijutskaa. Äiti on lähettänyt kertismukeja pilleineen, ystäväni lähetti tarroja ja vähän muutakin, Heidi toi tuliaisena muumiherkkuja, servettejä yms. Loput on yritettävä jotenkin askarrella itse ja leipoakin jotain muumiaiheista, mutta en nyt vielä paljasta enempää, teen sitten synttäreiden aikaan postauksen aiheesta ;)

    Kiitos nyt vielä kaikille kommenteista ja mukavaa loppuviikkoa! Kääk, huomenna on taas jo torstai, mihin nää päivät katoaa??? Mulla alkoi tänään työputki, mutta yritän huomenna illalla riipiä taas pienen... ehkäpä arvontapostauksen kasaan :)

    Halauksin Liisa

    ps. Kirsi, varmasti olitte hädissänne, kun kuulitte, että lapselle annettu laitoksella nimi! Hui..

    pps. Krista olen jo laatinut mielessäni suunnitelmaa, hih, palataan siihen ;)

    ppps. Nyt lähden teille kyläilemään, ettäs tiedätte, vaikkei jokaiselle tulisikaan tassunjälkeä ;)

    VastaaPoista
  15. Näitä muiden paljastuksia on aina niin mukava lukea:) Aina löytyy jotain uutta:)

    Meilläkin on pidetty Muumi synttärit isommille tytöille. Ensi keväänä Ellellä on ne myös toiveena. Olemme nimittäin luvanneet mennä Muumimaailmaan talvella, kesällä ei sitten ehdittykään:( ja Elle on aivan innoissaan:) Luulen, että Muumisynttärit on joka tytön (ja miksei pojankin)unelma ja kakku on ainakin helppo tehdä ;)

    AIvan ihanat nuo tuolit! Kyllä se valkoinen maali tekee ihmeitä aikaan:)

    VastaaPoista
  16. Tunnustukset on parhautta, niitä on niiin kiva lukea.
    itsi mun kirppisystävän salaiset joulupaketit on vielä ihan vaiheessa, nyt iskee paniikki....

    VastaaPoista