tiistai 22. marraskuuta 2011

Ikkunaluukkuja ja sisustusta miehen kanssa...tai ilman...?!

Alkuviikko ja sen myötä pitkä vapaani on lähtenyt rivakasti käyntiin ;)
On vaihdatettu rengasta autoon... Ajoin lauantaina ruuviin ja rengas puhkesi. Mies vaihtoi puhjenneen renkaan tilalle kesärenkaan, jotta päästiin eilen Peipposen kanssa kerhoon ja kauppaan, kun mies oli toisella autolla iltavuorossa. Rengasta ei saanut paikattua, koska ruuvi oli uponnut vinoon... Tilattiin uusi rengas, joka tuli onneksi jo tänään ja nyt kelpaa taas ajella... Tämä huvi maksoi 126€, kiitos ja kumarrus!
Tänään sain pestyä kaikki ikkunat ja iltapäivällä meillä oli tytön 2-vuotis lääkärintarkastus. Kaikki sen osalta hyvin, Peipposemme on täysin terve ja lääkäri kehui hänen olevan oikein hyvin kehittynyt kaikin puolin muutenkin. Kielen kehityksestä tyttö sai "erikoismaininnan"... "Sanooko lapsenne kahden sanan lauseita?" "Kyllä, sanoo, jopa seitsemän sanan... kahdella kielellä..." Hih :)
Renkaiden vaihtojen, ikkunanpesun ja lääkärintarkastuksen lomassa on tehty lihakaalilaatikkoa, pesty pyykkiä, imuroitu ja leikitty millon mitäkin...

Ja olen mä vähän sisustanutkin! Muistaakohan kukaan yhtä ihan alkuaikojen postaustani, jossa kerroin norkoavani ikkunaluukkuja anoppini naapuritalosta, joka oli menossa remppaan..?! (TÄSTÄ pääset lukemaan tuon vanhan postauksen, jos huvittaa ;)) No nyt niitä taloja on alettu saneeraamaan ja mehän pelastimme sieltä kaikenkaikkiaan 8 ikkunaluukkua! Yhden toin jo kotiin, parille muullekin on jo uusi koti katsottuna, katsotaan, mitä niille lopuille teen. Voi olla, että jokusen vielä käyn hakemassa turvaan. Eiköhän niille aina käyttöä löydy ;)
Se yksi, joka pääsi eilen kotiin, nojailee nyt ylätasanteella seinään ja tykkään tuosta asetelmasta tosi paljon! Sunnuntaina ennen mun iltavuoroa laitettiin terassia talviteloille ja sieltä pelastin yhden taittotuolin sisälle myös, samoin tuon kasvin, mikä lie nimeltään... Vähän joulukoristusta vielä viimeistelemään :)


Tuon asetelman paikalla oli ennen viherkasveja puulatikossa... Jouduttiin jokin aika sitten hävittämään kaikki, kun niihin tuli jotain ihme ötököitä :( Siitä asti ylätasanne on ollut kovin tyhjillään...


Ikkunaluukun väri on melko harmaa, sopii kivasti muuten vaaleaan sisutukseen ja pääsee kivasti oikeuksiinsa valkoista seinää vasten. Harjasin ensin kovalla harjalla pahimmat pölyt ja lohkeavan maalin pois ja sen jälkeen pesin luukun suihkun ja harjan kanssa ammeessa. Se saa nyt jäädä juuri näin kulahtaneeksi, kun on :)

Uusvanha avainnippu löytyi eräästä alekorista eurolla ;)


 Tuutit ovat itsetehty lahja ystävältä muutaman vuoden takaa.

Myös ylätasanteen iso seinä peileineen ja pikkukaappeineen on pukeutunut hieman jouluisempaan asuun...




Enkelipatsas on lahja entiseltä vuokraemännältä jouluna, jolloin Peipponen oli juuri syntynyt.


Edellisessä postauksessa laittelin olkkarin joulukoristeluista kuvia... Räpsin eilen vielä ruokailupuolelta pari lisäkuvaa, joista saa paremman kokonaisvaikutelman...



Lähempänä joulua pöydälle vaihtuu jouluisammat tekstiilit vielä ja ehkä tikapuillekin tulee hieman jotain punertavaa ;)


Kauppareissulla tarttui tänään mukaan pieni valkoinen valosarja (mulla on kaapit täynnä vihreitä, pitkiä ja lyhyitä...) 1,49€ hintaan! Sen virittelin samantien lipaston päälle peilin ympärille...



Ainiin! Eilen sain postin mukana ne toiset tilaamani talvipopot! Niinpä leikin ihan teitä varten vähän mannekiinia itselaukaisimen kanssa ;) Tässä nyt uudestaan se mun Vilan takki ja jalassa siis uudet jokakelin saappaat. Ne on nyt just sellaiset kuin halusinkin! Ja ihanat jalassa... Lämpimät toppaukset ja vettähylkivä pinta pitävät jalat toivottavasti myös loskakeleillä kuivina ja lämpiminä :)

Saappaat Marc o' Polo
On tämä blogimaailma vaan kummallinen paikka ;) En olisi vielä vähän aikaa sitten kuvitellut himoitsevani paperista tähteä ikkunaan... Jotenkin ne 80-luvun joka kodin ikkunoissa jo kohta juhannuksen jälkeen loistavat oranssit tähtöset kummittelevat yhä mielessä... Nyt kuitenkin olen alkanut, kiitos kanssabloggaajieni, himoita valkoista valopaperitähteä olkkariin, terassinoveen! Löysinkin netistä muutaman kauniin ja kohtuuhintaisen... Mutta: Ne on ihan älyttömän isoja! Onko teidän muidenkin tähdet 60cm läpimitaltaan??? Jotenkin tuntuu, että pienempikin riittäis, hih ;)

Peipposen juhliin viikko aikaa, tänään tein listaa leivonnaisiin tarvittavista aineksista... mm. 24 munaa, 8 purkkia kermaa, pari paketillista jauhoja, samoin sokeria ja voita... Listoja rakastavana tein myös monta muistilistaa tehtävistä ja ostettavista asioista ennen juhlia, sekä listan siitä, mitä teen ennen juhlia minäkin päivänä ;) Joo, neuroottista, tiedän... Tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa, nyt teen näitä listojani hyväntuulisena laulellen, intopinkeenä valmisteluista.... Päivää ennen juhlia olen hermoromahduksen partaalla, tiuskin läheisilleni ja jos (lue: kun) joku juttu ei mene ihan just nappiin, olen valmis perumaan koko juhlat ;) Vieraiden saapuessa koti on kuitenkin puhdas ja pullantuoksuinen, sohvatyynyt ojennuksessa, lapsi kauniisti puettuna, ja mitä siitä, jos kaukun kuorrutus ei ole ihan täydellinen, kaikilla on mukavaa ja kaikki saavat vatsat täyteen herkkuja :) 
...Lupaan pitää teidät ajan tasalla tapahtumien kulusta (kaunistelematta)!

Olen saanut pari tunnustustakin viime aikoina :) Kiitos Ystävät! Palaan niihin vielä...
Muutamissa blogeissa on kulkenut viime päivinä hauska "Mies vastaa"-juttu. Pidinpäs sitten minäkin eilen iltavuorosta juuri palanneelle miehelleni tuon haastattelun sisustustamme koskien. Minä kysyin, mies vastaili....

Osallistutko kotimme sisustamiseen?
-Enpä juuri.

Miten sisustusmakumme eroavat toisistaan?
-Sä tykkäät vaaleasta, mä tummasta.

Oletko joutunut joustamaan päätöksistäsi sisustushankintoja tehtäessä?
(toimituksen huomautus: ennen, kun kysymystä oli edes luettu loppuun asti, mies kohotti vihjaavasti kulmiaan...) 
-Voisit kysyä, että onko mun koskaan tarvinnut olla JOUSTAMATTA...


Jos saisit muuttaa kotinne sisustuksessa mitä tahansa, mikä (mitkä) se olisi?
-Pari juttua saisi olla tummia.
Osallistutko kotinne siivoamiseen?
-Joo. 
-Haluatko tarkentaa vastaustasi? 
-No ainakin imuroin välillä ja silleen...
Kuka perheessänne päättää "kaapin" paikan? 
-No en minä...

Oletko tyytyväinen kotinne sisustukseen?

-Olen. 
Katson miestä kysyvän epäilevästi ja hän lisää...
-Onko mulla vaihtoehtoja...?

Mikä sisustuksessanne on sellaista, mitä et ehkä täysin "ymmärrä"?
-Että joka paikan pitää olla täynnä jotain rompetta...

Onko sisustaminen mielestäsi naisten hömppää?
-No on se vähän...

Miten tärkeäksi koet viihtyisän sisustuksen?
-Tosi tärkeäksi.

Millainen sisustus on mielestäsi viihtyisä?
-Kolonialainen tyyli.

Koetko, että sisustus, siivoaminen ja niiden ylläpitäminen vaatii sinulta erityisiä ponnisteluja?
-En koe.

Mikä olisi kamalin sisustuksellinen asia mitä kotiinne voisi ostaa / toteuttaa?
 
-Jos maalaisit MUN sohvapöydän! (Tämä vastaus tuli muuten kuin apteekin hyllyltä! Raasu takertuu tummaan sohvapöytään kuin hukkuva oljenkorteen, hih ;))


Näihin tunnelmiin... ;)
Mukavaa adventin alusviikon jatkoa kaikille, kiitos viesteistänne ja tervetuloa uusille lukijoille, toivottavasti viihdytte!

Terkuin Liisa


Pahoittelen tän postauksen, tai siis lähinnä ton haastattelun asetuksia...en nyt saa niitä jostain syystä kohilleen :(

25 kommenttia:

  1. Älä nyt sitten vaan hyvä nainen mene maalaamaan sitä yhtä pöytää!!
    Vaikka me kaikki on vuoronperää varmaan yllytetty :D

    Noi paperitähdet on kumma juttu, mä olen tuijotellut kakarana vuosikausia sellaista ikkunassa -ja inhonnut sitä- ja nyt pari vuotta on olohuoneen ikkunoille joulun aikaan ilmestynyt jalalliset tähdet!
    Niin se mieli muuttuu.....joskus....eihän mulla muuten ikinä....

    Mukavia valmisteluja. Ja juhlia kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kaunista joulutunnelmaa olet jo loihtinut! On niin lähellä omaa makuani, mutta talomme väriskaala (joka huone eri värinen ;D rajoittaa vaalean viljelemistä *plääh* Mä niin haluaisin valkoista joka paikkaan.

    Ihailin kympillä tuota valkeaa lipastoa, kyllä siitä vain tuli maailman paras!!

    Meillä esikoinen täyttää tänään 13 v...y-hyy, äidin kulta on jo niin iso poika...

    Päivät...ja vuodet, ne vain kuluvat jonnekin *huoh*

    Ihanaista keskiviikkoa koko teidän poppoolle!!

    VastaaPoista
  3. Vitsit nää on todellakin jokaikinen niin hyviä!! :D

    Vähänkö Sul on viisas mies. Mun ei ikinä tietäis, mitä edes koko kolonialainen tarkoittaa. Ehkä joku sotaleffa.. :D

    Minusta tuo sohvapöytä kaipaa valkoista väriä :DDD aika paha, jos se tule kotiin yks päivä ja se on valkoinen..

    VastaaPoista
  4. Pakko kyllä nyt tänään toteuttaa tämä mies vastaa juttu, hih, kaikilta on saanut lukea niiiin hyvä juttuja!! Elähän maalaa nyt sitten sitä pöytäÄ! ;)

    Hurmaannuin niin noihin ikkunaluukkuihin <3 ihanat!

    VastaaPoista
  5. Mukava postaus! :)
    Ihania kuvia, nuita voisi ihastella pitkään, kauniita yksityiskohtia joka puolella!

    Tuo miehen kysely on ihan huippu! Mukava niitä lueskella, miten onkin se mies aina alakynnessä kodin sisustus hommissa. Löytyisiköhän blogistaniasta sellainen nainen jonka mies olisi sisustuksessa oikeasti innolla mukana ja saisi tehdä päätöksiä?! Olisi kiva saada lukea heidän kyselynsä! :D

    Mukavaa keskiviikkoa teille!
    Ps. Meillä on jo vähän lunta!!! :)

    VastaaPoista
  6. Siis aivan hurmaavia asetelmia, joillakin on vain taito tehdä kauniita asioita!!!!!
    Teidän Peipposka on sit oikein ruuneberi, meidän Madde ei paljoo puhua pukauttanut kaks vuotiaana, olin siitä kovin huolissaankin. Nyt onneks kalattaa kun papupata.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania jouluisia kuvia! Mie kans tykästyin ikkunaluukkuihin :) Saapa nähdä mitä kaikkea muuta keksit niistä :)

    Pitäähän se miehen jostakin asiasta saada päätää tai antaa toteutaa jokin oma visio, niin anna pöydän olla vaan tumma. Meillä laitettiin miehen mieliksi hirvensarvet seinään, vaikka mie ite en niistä niin hirveesti välitäkään...vois alkaa vaikka koristeleen niitä ;)

    VastaaPoista
  8. Go Hubby! Ihan mahtava tuo haastattelu :DD
    Elä sitä pöytää maalaa, olethan sen jo menestyksellä naamioinut tarvittaessa.
    Täytyy toteuttaa tämä haastattelu meilläkin tuonnempana. Jos saadaan miehelle oma työhuone seuraavaan kämppään, niin on meikäläiselle luvattu lisää vapautta muuhun sisustukseen :)

    VastaaPoista
  9. Nää haastattelut on kyllä huippuja!!Pakko kans laittaa mies vastaamaan!!:D
    Miten noi sohvapöydät onkin miehille niin rakkaita!!Meillä oli kans aikoinaan pientä kädenvääntöä miehen sohvapöydästä josta mä en tykännyt yhtään ja hain sitten ikeasta uuden, "pieni" vääntö siitä tulikin että mies sen vaihtoi vanhan pöydän tilalle!:D

    Tyhmät rahasyöppöautot!!:P Mun kaara tarvis kans pikaisesti huoltoa,mut niille rahoille ois niin paljon kivempaakin käyttöä..

    Ihana kuvat!! <3

    VastaaPoista
  10. Voi apua kuinka ihanat ikkunaluukut! Mäkin haluun <3

    Ikeassa oli halkasijaltaan 100cm tähti ikkunaan, ajattelin hakea sen :)) Ainakin yläkertaan ois kivat. Superhauskoja nää kysymykset miehiltä :D

    Ja kuulostat just samanlaiselta juhlien järjestäjältä kun mäkin :DD

    VastaaPoista
  11. Ei vitsit, ihan mahtava tuo haastattelu! Voisin kuvitella, että olet haastatellut minun miestäni, varsinkin tuo kohta joustamisesta sisustusvalinnoissa...;) Täytynee ehkä toteuttaa tämä myös omassa blogissani, jos saan ideaa lainata?:)

    Kaunista teillä kyllä on, ei voi muuta sanoa. Ja tumma sohvapöytä istuu sisustukseen oikein hyvin.;)

    VastaaPoista
  12. Voi, että mitä vastauksia, niin hellyttävän ihania :). Mitenkähän minä saisin mieheni noihin vastaamaan...en taida edes uskaltaa ottaa riskiä ;)

    Ja ikkunanasikin on ihana, tosi kaunis kokonaisuus on siihen syntynyt.

    Ja kuules Liisa, mä ajattelin aivan samalla tavalla niistä paperitähdistä varmaan vielä viime joulunakin. Niin se vaan mieli muuttuu. Kaivelin oikein viime vuoden sisustuslehtiä, kun mietin, että miten en ole niitä viime vuonna vielä ihastellut. Mutta monessa kodissa niitä jo silloinkin oli. Ja minullakin mielessä kummittelee hoitopaikan oranssitähti olohuoneessa, jossa piti nukkua päiväunet vaikkei olisi tahtonutkaan :D

    Ihania jouluvalmisteluja sinne Saksaa! Koskas te saavutte Suomeen?

    VastaaPoista
  13. Ihana postaus Liisa! Ja huippuna tuo miehesi haastattelu, nuo vastaukset varmaan tulee aikamonesta perheestä..HIh.hih..Meillä mies ei välttämättä edes huomaa kaikkia sisustusjuttuja, nykyään kyllä ainakin verhojen vaihdot tai niitä ilman olemisen huomaan.Huomioin kuvistasi monta , monta ihanaa asiaa, mutta tuo kaunis peililipasto sai minut valtaansa. JUST tuollaista olen minäkin haeskellut, mutta en ole löytänyt mielestä. APUVA....tahtoo..tahtoo.
    Ja nuo ikkunaluukut!!!! Ihanat, voi kun voisit pelastaa mulle kanssa yhdet.Huoh..miks tää matka on näin pitkä, olisin ollut jo ovesi takana norkoilemassa.
    Tuommoiset ikkunaluukut vielä hommaan itselleni joskus, nyt olen yritänyt olla vähän pussin suut tiukasti kiinni, kun tuli ylimääräisiä menoja ( autot pkle...) rahat ei ihan joka paikkaan riitä.
    Sunnuntaina on eka adventti ja täytys viritellä jonkunlaiset adventtikynttilät..ja lunta ei ole täällä yhtään, ei tunnu yhtää siltä että kohta on joulukuu. viime vuonna tähän aikaa lunta oli ja paljon.
    Tänä vuonna aion lahjoittaa osan joululahjarahoista hyväntekeväisyyteen, mulla on kaksi kummipoikaa, jotka ovat jo sen ikäisiä, että ymmärtävät varmaan,heillä on kaikkea, mutta joillain ei ole mitään. Muutamalla kympillä auttaa jo kummasti.

    Juhlat on kivoja, jos niitä ei tartte itse järjestää..omiin viiskymppisiini ostin palvelut ja kaikki mahdolliset, kyllä oli helppoa, paitsi seuraavana aamuna...kun joutui itse menemään juhlapaikalle siivoamaan. :D

    Mukavaa viikon jatkoa sulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  14. Arvaas mitä, ostin eilen kahdet saapikkaat, no en yhtään tuhlannut tietty, ne maksoivat yhteensä 620, euroo. Noh, ihana työni on sitä varten, että voi ostaa kaikkee kivaa...Terkuin, Lady Chatterly

    VastaaPoista
  15. Oi miten ihania kuvia ja tuo vanha ikkunaluukku on sitten hieno..

    Hauska tuo miehesi haastattelu...☺

    VastaaPoista
  16. En rupea nyt erittelemään mitä kaikkea kaunista kuvista bongasin,tulis nimittäin harvinaisen pitkä kommentti,lyhyesti totean vain että näyttää ihan pusipusilta;)Oletko sä päällystäny puulaatikon pohjan tapetilla vai millä,tosi kiva idis,en ole aiemmin huomannutkaan,voipi mennä kopiointiin...Hauska haastattelu miehellesi,joo anna sen pitää tumma pöytänsä,aikas vapaastihan mister vai mikä herr se siellä onkaan antaa sun "toteuttaa itseäsi";)Tuo juttu munkin täytyy tehdä,saas nähdä kuinka paljon joutuu vastauksia sensuroimaan=D Nauratii tuo sun kuvailu Peipposen syntsävalmisteluista,vähän kuin oisin sen itse kirjoittanut=D Ihana puheripulimimmi sulla siellä kasvamassa,meidän neiti oli aikoinaan samanlainen tai siis onhan se vieläkin,vauhti vaan kiihtyy ja kun itse vielä olen samanlainen niin välillä pitää oikein kysyä mieheltä että oliks sulla jotain tähän väliin,semmosta pajatusta me tytsyn kanssa pidetään...Ihania vapaapäiviä sinulle<3

    VastaaPoista
  17. No melkoisia aarteita oot saanut kun oot tuommoisia ihania ikkunaluukkuja saanut. Ja noin paljon!!

    Ihanan näköisiä juttuja olet muutenkin laittanut.

    VastaaPoista
  18. Nyt oli kyllä niin ihana postaus...että sanon vaan kaikesta IHANAA..ja tuo sinun miehesi,voi niitä parkoja..*rompetta joka paikassa*...arvaa oonko kuullut tuota samaa;)
    Laitoin sulle s-postia...
    Hyvää yötä,
    Halauksin,
    Marika

    VastaaPoista
  19. Oi että miten ihana ikkunaluukku!<3 Näinköhän sellainen mahtuisi minun matkalaukkuun keväällä?;)

    Ja miten tunnelmallisia kuvia taas! Tosi kauniiseen juhlapukuun pukeutuu teidän koti<3 Nuo kengät on myös tosi kivan näköiset. Sopii hyvin tuon takin kanssa:)

    Hih, minä olen Aivan samanlainen noiden listojen ja hermoilun suhteen!:) Saatan alkaa valmistella juhlaa jo puoli vuotta aikaisemmin ja hehkutan miehelle, kuinka kivat niistä tulee ja kuinka kiva niitä on järjestellä. Toinen osaa nykyään jo huokailla, että "just joo". Sitten viimeisenä päivänä tulee jo tuskainen kysymys miehen suusta:"Miksi siun pitää leipoa, jos se on noin stressaavaa?":D Juhliin mennessä kaikki stressi on sitten kyllä jo pois ja aina jää niiiin hyvä mieli juhlista, että ainakin itse unohtaa nuo etukäteishermoilut;D

    Hih, aivan mahtavia vastauksia! Voin niin hyvin kuvitella miehesi ilmeen noita vastauksia sanoessaan!:) Voi meidän miesparkoja;)

    Oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle<3

    VastaaPoista
  20. Kauniita kuvia ...ikkunaluukut ovat ihan huiput !!!
    Tää miehet vastaa sisustuksesta on kyllä hauska :) !!! Jossain muuallakin törmäsin samanlaiseen , aivan mahtava.
    Mukavaa viikkoa ....ps:paketti lähti eilen matkaan :)

    VastaaPoista
  21. Hei!

    Ollaan hekotettu täällä miehen kanssa noille mies vastaa kysymyksille: Kuulemma kovin tutun kuuloista :)

    Valaistu peili ja ikkunaluukku on kauniita puhumattakaan tuosta leidistä joka keimailee uusissa talvivaatteissaan ;)

    Ja onpas siellä reipas 2-v pikkutyttökin, mukavia juhlavalmisteluja teille!

    VastaaPoista
  22. Olipa hauska postaus:-))
    Mulla on yksi tähti niin suuri, muut ovat jonkin verran pienempiä:-))

    ♥Mukavaa torstai iltaa♥

    VastaaPoista
  23. Kovasti hymyilytti nuo miehesi vastaukset:)
    Ystäväni sanoi kerran haluavansa valkoisen pöydän, johon hänen mies totesi, että jos se teet, niin muutan. Jos Mikki sanoisi noin, niin hakisin sen pöydän välittömästi :) Olisi ihan pakko kokeilla (ei se muuttaisi). EN todellakaan tarkoita, että sinun pitää maalata pöytä, vaan täytyyhän miehen (tai naisen) jotain saada päättää;) Ystävälläni on kaikki tummaa, koska hänen mies niin haluaa...

    Paperisia tähtiä meiltäkin löytyy yksi tosi iso, jota pidän seinällä (en siis ikkunalla), pienmmät on olleet tyttöjen huoneissa. Kauniita joulukuvia teiltä!! Meillä on huomenna verhojen vaihto ja joulukoristeiden laitto edessä. Ikkunat olen jo pessyt :)

    VastaaPoista