torstai 15. joulukuuta 2011

Huonolla tuulella...

...Jopa kamera taitaa olla huonolla tuulella meillä tällä hetkellä :( No ei vaiskaan, mutta ainakin meidän kaksivuotias Peipponen on tällä hetkellä useammin huonolla kuin hyvällä tuulella... Tyttö saa ihme huutokohtauksia jopa pari kertaa päivässä, on kuin pirun puraisema, seisoo kädet nyrkissä paikoillaan ja karjuu äänensä käheäksi. Rehellisesti sanottuna kyllä miehen kanssa on pokassa välillä pitelemistä, mutta kyllä sitä sitten väsyneenä meinaa joskus hermostua, kun yksi koko ajan roikkuu lahkeessa (kirjaimellisesti) ja vinkuu jotain. Nooh, kuuluu kai tähän ikään ;)

Tänään sain kuitenkin tehtyä perusteellisen viikkosiivouksen ja laitettua Suomeen lähtevät joulukortit lähetysvalmiuksiin huomiseksi. Käytiin me ruokakaupassakin sekä ostamassa yhdelle kummilapselle joululahja :)  Ilta vietettiin (tytön mentyä nukkumaan) mukavassa, eli naapureiden, seurassa syöden omatekoista pizzaa, siemaillen "Glühweinia", juoruten ja nauraen. Pelasti kyllä tuo illanvietto tämän päivän ;)

Olisin vielä laittanut kuvan tämän päivän luukusta, mutta kameran akku oli siis päässyt totaalisesti lopahtamaan, joten kuvaan huomenna... Paketista paljastui kaunista posliinia, sokerikko ja pari suloista kannua kermalle ja maidolle. Pääsivät heti muiden tovereiden seuraan keittiön lautashyllyyn.

On täällä vähän muitakin juttuja touhuiltu, ei mitään suurta, mutta olen laitellut uusia Suomesta ostettuja juttuja paikoilleen, vaihdellut tavaroiden paikkoja jne. Niitäkin yritän ehtiä lähipäivinä kuvailemaan... Huomenna menemme Ulmin joulumarkkinoille mieheni äidin ja isoäidin kanssa, aamulla pitäisi käydä postissa. Tänään meinasi vähän pukata stressiä, kun tajusin, että Jouluun ei ole enää kovinkaan montaa arkipäivää, enkä ole tosiaan vielä kortteja saati kummilasten paketteja saanut lähetettyä... Piparitkin pitäisi leipoa, kinkku tilata miehen siskolta, joka on lihatukussa töissä jne. jne. Enkä ole muuten vieläkään pessyt niitä ovia... Mutta tiiättekö mitä??!! Kyllä se Joulu tulee ilman ovien pesuakin ;) Sillä en myöskään halua pilata kullanarvoisia yhteisiä vapaita miehen kanssa stressaten ja ollen pahalla tuulella joidenkin ovien tai muiden velvotteiden takia... Tuskin se Joulu siitä sen huonommaksi muuttuu, vaikka olisikin tahroja ovissa. Vai mitä mieltä ootte?

Huomenna palaan kuvien kera, sen lupaan, nyt hyvää yötä ja voikaa makeasti!

Terkuin Liisa

12 kommenttia:

 1. Mie olen ihan samaa mieltä , joulu tulee ilman huushollin puunaustakin. Miksi aina pitää kaikki suuremmat siivoukset jättää joulun alle. Eikös siitä jo stressi tule, kun kaikki pitäis tehä? Minä teen pitkin vuotta siivouksia, niin ei ole just joulun alla, pahimpaan aikaan.

  No, mutta mitäs se Peipponen siellä kiukuttelee?;) no, pientä joku vaan nyt ottaa aivoon. ja pitäähän pienenkin purkaa oloaaan. Siitä se ohi taas menee:)

  Mukavia joulupuuhia, älä ota stressiä.

  VastaaPoista
 2. Voi pientä kiukuttelijaa...olisko joulustressiä? Minä askartelen hulluna ja teen joululahjoja ja sain hyvän näpäyksen kun väsyneenä painoin ompelemaani sydämmeen hyvää jolua...että kyllä se jolu tulee vähemmälläkin touhuamisella(: Rentoa joulun odotusta (:

  VastaaPoista
 3. Itselläni on jo aikuiset lapset ja heillä perheet, mutta muistan silti, kuin eilisen päivän, tuon ajan.

  Pari-vuotiaat voivat, ensimmäisessä uhmassaan, olla todella pinnaa kyseleviä.

  Palautuu elävästi mieleen eräskin tapaus, kun Keskimmäiseni, samassa iässä Peipposesi kanssa, makasi myymälän lattialla ja huusi kuin palo-sireeni, sekä potkaisi lohduttamaan pysähtynyttä "tätiä".
  Syynä oli, etten antanut, lähes 30 asteen pakkasella, lähteä jätski-tuuttia syöden liikkeen ovista ulos:)
  Kyllä siinä pikkuisen äitiä nolotti, mutta minkäs lujatahtoiselle pari-vuotiaalle teet!!!!!!

  Lohduttaudu kuitenkin sillä, että tämä vaihe menee ohi... ennen seuraavaa.....ja sitäseuraavaa....

  Ja mitä niihin tahraisiin oviin tulee...unohda koko juttu...ei kukaan, iloisessa joulu-tunnelmassa, ole kiinnostunut Sinun ovistasi, tai niiden puhtaudesta:)

  Ei muuta, kuin oikein leppoisaa ja kiireetöntä jouluaikaa!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa oikein tutulta tuo kiukkuinen lahkeessa roikkuja!:D

  Mä toivon saavani inspiksen järjestää keittiön kaapit!Jotenkin vaan epäilyttää tuleeko sitä!

  VastaaPoista
 5. Peipposella taitaa olla uhmis ikä.No,kyyllä se siitä tasaantuu=)

  Samaa miletä siivouksien suhteen.Ilonen mieli on paras joulunakin=)

  VastaaPoista
 6. Voi Peipposta <3 onkohan juu joulustressiä neidillä;) mutta muistan itsekin tuon vaiheen ja se ei ollut kivaa, vaikka jälkikäteen huvittavaa:) Kuvasin paljon näitä raivokohtauksia videolle koska isäntä meillä ei uskonut että meidän enkeli voisi käyttäytyä niin :DD

  No ei muutu joulu yhtään sen huonommaksi vaikka ovista valuisi mitkä tahansa töhnät!! Mä olen ainakin pessyt itseni irti joulusiivosta! :)

  VastaaPoista
 7. Kuule joulun hämärässä ei todellakaan tahrat ovessa häiritse...tahroista huolimatta joulu tulee taatusti :)

  Minä luulen, että Peipposella on varmaan reissun jälkeistä mielenosoitusta. Se voi olla vastaava tunne, kun meillä aikuisilla lomalta paluun jälkeen. Ja lisäksi siihen päälle vielä joulujännitystä. Kyllä se siitä ajallaann. Mutta kuulostaa NIIIIIN tutulta!

  Kuviasi odotellen! -Ansku

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä olen kanssasi Liisa :) Ei turhia tressejä! Mullakin on kaikki vielä aikalailla kesken. Koitan punnata tuon koulun nyt läpi tämän viikonlopun aikana, sitten ei olekaan kuin yksi palauttamaton tutkielma ja dippatyön teko, saa hyvillä mielin alkaa ensiviikolla joulun valmistelut ja viimeistelyt!

  Toivottavsti Peipponenkin rauhoittuu näin joulua kohti...vinkkaa, että tontut kurkkii :)

  Kuviasi odotellen,

  Marika

  VastaaPoista
 9. Tutulta kuulostaa tuo pikkumyinen kiukkuilu!:) Meillä nuo 3-vuotiaat ovat ihan samanlaisia kiukkuilijoita näinä päivinä. Liekö kuun asennolla jotain vaikutusta vai iällä, en tiedä!;)

  Olen ihan samaa mieltä, että kyllä joulu tulee ilman stressiäkin ja ylipuhdasta kotia!:) Vaan jotenkin minulla on joulumieli hukassa. Johtunee ehkä esikoiseen liittyvistä rankoista asioista, en tiedä. Jotenkin tuo joulu pääsi taas yllättämään, vaikka minun piti tänä vuonna olla muka ajoissa sen kanssa!;)

  Lämpimiä halauksia sinne!<3

  VastaaPoista
 10. Ette ole Peipposta pahasti pelotelleet,niinhän sitä sanotaan että lapsi näyttää negatiiviset tunteensa kun tuntee olonsa turvalliseksi;)Rasittavaahan se on,mutta onneksi välillä naurattaakin ja kyllä se kuitenkin on niin että tämä maailma on semmonen että hyvä vaan jos luonnetta löytyy...Joulu tosiaankin tulee vähemmälläkin touhotuksella,kyllä se on perhe ja kiva tunnelma mikä on joulun tuo,viis tahmatassujen sormenjäljistä=D Makeita vointeja sinnekin<3

  VastaaPoista
 11. Eräs ystäväni sanoi kerran, että miksi ihmeessä ihmiset jynssää jouluksi kaikki. Jos on hyvä perussiivo, niin ei niihin kaappeihin kukaan katso. Ja toisaalta näinhän se on. Nauti rauhassa joulusta ja pyyhi ne ovet kun ehdit!!

  Meillä on myös tuollainen pippuri täällä kotona. Pari päivää sitten jouduin laittamaan Ellen omaan huoneeseen huutamaan (pidin siis ovesta kiinni), kun siitä ei tullut loppua (muuten mun hermot olisi menneet). Nyt neiti nukkui eilen 3 tunnin päikkärit, meni illalla nukkumaan puoli kymmenen ja nukkui 9 asti!! En edes muista milloin olisi mennyt 7 myöhäisemmäksi. Pikkasen on uhmaa liikkeellä täälläkin, omia rajoja kokeillaan, mutta periksi en anna ;)
  Jaksamisia sinne, onneksi tuo on ohimenevä vaihe ;)

  VastaaPoista
 12. Samoilla linjoilla ollaan..kyllä se joulu sieltä vähemmällä hosumisellakin tulee.

  Näen sieluni silmillä teidän Peiposen...☺

  VastaaPoista