maanantai 16. tammikuuta 2012

Karua kauneutta

Mulla on nyt meneillään joku karu kausi ;) Olen karsinut lipastoilta ja pöydiltä tavaraa pois, 'vähän' on kaunista ja yksinkertaista risua katsellessa silmä lepää.
Toisen amarylliksen varren, joka ei vieläkään ole avautunut, katkaisin eilen lasiin. Tänä aamuna teimme pitkän kävelylenkin pikku pakkasessa auringon paisteessa koko perheen voimin ja keräsin matkan varrelta muutaman risun kotiin. Amarylliskin sai kaverikseen pari oksaa.


Mies oli lauantaina auttamassa Peipposen Saksan kummeja muutossa ja toi kotiin pari tuliaista, jotka olisivat muuten joutuneet roskalavalle. Vanhan Vesta-merkkisen ompelukoneen olin ajatellut osittain maalata ja ottaa meidän makkariin pöydäksi, vaihtoehtoisesti ylätasanteelle, mutta katsellessani sitä vuorokauden päivät tuossa eteisessä nököttämässä, sainkin myöhään eilen illalla, miehen ollessa vielä töissä, idean. Vein eteisestä valkean rautapenkin keittiöön pöydän ääreen ja hinasin penkin paikalle Vestan. Keräyspaperilaatikko sopi kuin nakuutettu sen viereen ja tykkään tuosta kokonaisuudesta nyt tosi paljon.


Vesta saa jäädä ainakin toistaiseksi juuri tällaiseksi, karun kauniiksi takorautarunkoineen ja patinoitune puuosineen.



Tykkään myös penkistä ja sen tuomasta uudesta ilmeestä keittiössä! Olenkin aina halunnut penkin keittiönpöydän ääreen :) Huom! Kuvat on otettu lähes keskellä yötä ;)





Mies toi pari muutakin juttua ystävien muutosta. Söpö, oikeasti vanha retrokello, vedettävää mallia, jossa kanan pää nokkii maata tikityksen tahdissa ;D Kello päätyi keittiöön liesituulettimen päälle.
Muut jutut kaipaavat tuunausta, joten niistä lisää joskus toiste. Keittiöön päätyi myös kiva liitutaulu, josta en kyllä huomannut kuvaa ottaa...


Eilen olin kutsunut hyvän ystäväpariskunnan meille sunnuntaibrunssille. Heillä oli molemmilla synttärit joulun alla, joten tämä oli nyt heidän syntymäpäiväbrunssinsa. Olin askarrellut jokaiselle paikkakortin, jonka kiinnitin enkelinsiipipyykkipojalla lasiin. Lisäksi olin tehnyt menukortin, joka oli samalla syntymäpäiväkortti ystävillemme. Kattaus oli pelkistetty. Vain pari hopeista kynttilänjalkaa, vaaleat astiat, pellavaiset servetit.




Tarjottavina oli kuohuviiniaamiainen, joka koostui tuoreista sämpylöistä, juusto- sekä leikkelelautasesta, kirsikkatomaateista, viinirypäleistä ja mandariinirahkasta. Sen jälkeen seurasi weisswurst-ateria asiaankuuluvien makean sinapin sekä suolaisten brezel-rinkeleiden kanssa. Tomaatti-mozzarellaa tuoreen basilikan ja balsamico-öljy-kastikkeen kanssa sekä omatekoisia pasteijoita punainen pesto-juusto-täytteellä. Jälkkäriksi olin tehnyt perinteisen pannarin, jonka tarjosin mansikkahillon kanssa.

Tuliaiseksi sain ystäviltäni kauniin kukkakimpun, jonka kuitenkin tänä aamuna "tuhosin", hih ;)
Laittelin keittiönpöydälle pieneen kannuun vihreät oksat ja ruusut muutaman ulkoa tuomani risun kanssa.





Ja maljakkoon gerberat (vai miksi niitä Suomessa sanotaan..?!) yksikseen. Yksinkertaisen kaunista :)
Oi, kun ois aina tuoreita kukkia kotona!


Olkkarin ruokapöydälläkin on nyt karumpi ilme. Sinkkinen kynttilärasia, jonka voitin blogiarvonnassa joulun alla ja kuivatettu laventelipuska ystävältä lahjaksi saamassani sinkkiastiassa. Kaikki ylimääräinen bling-bling saa nyt olla syrjässä hetken aikaa...




Meillä on tosiaan sää hieman kylmentynyt. On jopa pari astetta pakkasta, mutta ihanan kuiva, aurinkoinen ilma! Lumesta ei tietoakaan... Iltapäivällä menemme Peipposen kanssa pitkästä aikaa kerhoon. Pian sen lopetammekin, kun tyttö menee tarhaan aamupäiviksi.
Huomenna lähden ystäväni kanssa "humputtelemaan" sisustuskauppaan, jonne sain joulupukilta lahjakortin :) Sormet jo syyhyää päästä valitsemaan ihania Green Gaten astioita kokoelmaani!

Aurinkoista ja pirteää alkanutta viikkoa kaikille siellä ruudun toisella puolella!

Terkuin Liisa

17 kommenttia:

  1. Mäkin olen huomaamattani karsinut tavaraa tasoilta, jotenkin nyt ilmeeseen sopii pelkistetty ja luonnonkukat:) keväällä voi ruveta sitten jälleen rönsyilemään;)

    Mulla kävi vatsa kurnimaan kun lueskelin teidän brunssiherkkuja<3 tollaset on just parhaita!! ja kivoja juttuja kotiinne tullut - penkki!

    Kivaa viikkoa sinnekin! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, sun postaukset ei petä :)
    Hieno vesta, singerin ulkomainen versio ;)
    Mulla on kans vähän sama pelkistetty kausi . sielu ja silmä lepää :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat kuvat!
    Onneksi mies korjasi talteen noin hienot tavarat ...tuo ompelukone on hieno...☺

    VastaaPoista
  4. Karsiminen on aina välillä paikallaan. Täyttöä tulee kyllä sitten jossain vaiheessa taas ;D

    Ihana mies, kun noin ihania tuliaisia tuo!! Saakos lainaan *hih*

    Mulla myös haaveena penkki keittiöön, mutta tilaa metri x metri, so...vielä ei ole sopivaa tullut vastaan ja pöydän suuntaakin pitäisi sitten muuttaa *huoh*

    Mä lähden nyt kyllä jääkaapille, sanokoot muut mitä lystää...sen verran tuli nälkä ;D

    Ai niin, luonnonkukat ovat parhaita ja ai, että miten ihania sinun kukat ovat noiden risujen kanssa!! Mä varastan idean, kiitos.

    VastaaPoista
  5. Ihana ajatus tuo brunssi :) Täytyykin laittaa korvan taakse ja järjestää joku sunnuntai ystäville tuollainen samanlainen.

    Vanha ompelukone on kaunis, tykkään!

    Iloa maanantai-iltaasi!

    VastaaPoista
  6. Ootkohan sä päässyt piilokameraan tuon amarylliksen kanssa,ihan uskomattoman kauan kestää aukeaminen,jos se onkin joku pilailukukka;)Mä epäilin meidän kuusta pilailukuuseksi,se oli meillä kolme viikkoa eikä karistanut neulasia ollenkaan,no siinä vaiheessa kun se pihalle lähti tilane muuttuo aikalailla=D Kaunista sinulla niinkuin aina,ihana mies sinulla tosiaan kun toi "muuttotuliaisia",meillä ei varmaan muuttoavusta edes mainittaisi kun pelko siitä että mä roudaan kaiken romun tänne olis niin suuri=D Penkki keittiössä on kaunis,pitäisköhän munkin...Aurinkoista ja pirteää viikkoa sinullekin<3

    VastaaPoista
  7. Kivoja kuvia täällä taas :)
    Karuus ja simppelit asiat innostavat nyt täälläkin, tosin väriä tuntuu silmäni kaipaavan!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Voi Liisa minkä ihanan miehen olet löytänyt, kun sinulle tuota ihanaa "romua" kuljettaa...ai vaan meillä. Ja mitä ihania yöllisiä sisustuspuuhia, olet kyllä mainio :)

    Mutta näyttää kyllä niin kauniilta...kukat, kattaus, pelkistetty asetelma, KELLO ja kaiken kruununa Vesta, upea.

    Eiköhän se juhannuspostauksessa se amarylliskin avaudu :D

    Mä jo niiiiiin odotan sun uusien GG ihanuuksien postausta!

    -Ansku

    VastaaPoista
  9. Ihana postaus! Tykkään ihan valtavasti kaikesta mitä sinulla näissä postauksen kuvissa on. Ja nuo kuvat on aivan ihania!
    Karu kauneus iskee nyt ihan täysillä minuunkin:)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Oih mitä löytöjä muuttokuormasta! Ompelukonepöytä on kaikessa karuudessaan aivan täydellinen ja laatikko sopii sen pariksi ihanasti. Hyvä kun et heti maalannut... joskus kannattaa hetki "makustella" ;) Ihania muitakin löytöjä ja hankintoja - muutenkin näyttää kivalta. Kukahan tulisi tänne tekemään tavaran karsimista...? Ai kauhia, miten sitä kertyykin... ja mistä sitä oikein kertyykin... hmm... emmää vaan tiedä ;D

    VastaaPoista
  11. No johan siellä oli taas kaikenlaista ihanaa silmänruokaa <3
    Penkki sopi aivan ihanasti keittiöön, ja vesta oli aivan täydellinen, ja kattaus mitä kaunein yksinkertaisuudessaan :)
    Hyvältä näyttää tämä karukin kausi!
    Leikkokukat vielä kruunaavat koko komeuden!

    Mukavia sisustus-shoppailuja sulle. Millonkohan mä saisin ekan gg:n hommatuksi? :P

    VastaaPoista
  12. Ihanan brunssin kyllä ystävillenne järjestit, varmasti tykkäsivät!

    Täällä on kans karsittu tavaraa joulun jälkeen ja vaihdeltu muutenkin ilmettä vähän erilaiseksi, piristävää todellakin!

    Heitin sinulle pienen haasteen, käyhän kurkkaamassa blogissani. :)

    Iloa teille uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
  13. Vesta on kyllä ihana!! Mitäihmettä..roskalavalle!!
    Ja se kello..niiiin suloinene :)
    Mun on nyt pakko mennä syömään jotain..
    Niin monessa blogissa on ruokajuttuja.. en kestä enää :D

    VastaaPoista
  14. Mahtavia löytöjä muuttokuormasta. Varsinkin tuo ompelukone <3 <3
    Minäkin etsin kauan ompelukonetta, ja sitten vanhempani löysivät sellaisen minulle huutokaupasta. Kävi kuitenkin niin, että itse ompelukonetta ei saa alas eli en saakkaan siitä pöyää:( Nyt se on vain tuolla vajassa, ja mietin, mitä sille tehdään...

    Aivan ihanat nuo enkelipyykkipojat!!! ja muutenkin kuulostaa oikein herkullisesta tuon illan tarjoilut :)

    Meillä on myös menossa "kovalla kädellä karsinnat", mutta pakosta, koska säilytystilaa ei ole, ja en pysty kaikkea säilyttämään kirppikselle myyntiinkään :( Toisaalta tekee varmaan ihan hyvää... saapa sitten hankki uusia juttuja taas ;)

    VastaaPoista
  15. Voi miten ihana vanha ompelukone.Ihanat väritkin.Vesta on ihan outo merkki ompelukoneessa.Aikalailla samanlainen kuin singer tai husqvarna.

    Meilläkin olisi tarpeen karsia tavaraa.Mutta kun ei tiedä mistä luopuisi,niin toistaiseksi saavat olla kohillaan.Värejä karsin vaaleampaa suuntaan ja se jo rauhoitti sisustusta.

    Mukavaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista
  16. Ihan huippukaunis tuo vesta! Sopii niin hyvin teille.

    Mulle ei ole tullut tuota tavaroiden karsimisvimmaa, ainakaan vielä. Tokikaan ei meillä niitä tavaroita esillä nyt ole niin kauhean paljoa ollutkaan sen jälkeen kun muutettiin tähän nykyiseen taloon. Kirpparille lähti tosi paljon :)

    Ihan alkoi munkin nälkä tulemaan, onneksi kohta ruokatauko :) Ja ikävä tuli niitä kaikenmaailman saksan herkkuja: olen liharuokien suuri ystävä ja siellä ne oli kyllä yhtä herkkua kaikki!

    Mutta hyvää loppuviikkoa sinulle ja toivottavsti löydät kivoja kipposia ja kupposia!

    VastaaPoista
  17. Kiitos teille kaikille ihanaisille niin mieltä lämmittävistä kommenteistanne!

    Tykkään itsekin Vestasta oikeastaan päivä päivältä enemmän... Ja penkistä keittiössä myös, niin ihana mennä keittiöön joka aamu, kun näkee "uuden" silmää miellyttävän näkymän :)

    Jännä kuulla, että muillakin karua kauneutta ilmassa...pelkistetyt ja rosoiset jutut ovat nyt jotenkin kivoja- Bongasin eilen anopin kellarista vanhan rautakaapin, kaksiovisen... Ihanasti ruostuneen ja ränsistyneen... Heti alkoi raksuttaa päässä, että mihin sen laittaisin...hih. Miehelle en ole vielä edes uskaltanut asiasta mainita ;D

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista