maanantai 2. tammikuuta 2012

Uuteen vuoteen kevättä rinnassa

Uuden vuoden juhlinnoista selvitty ja töiltäkin säästyin. Mulla oli nimittäin koko uuden vuoden varuillaolo, mutta sain aina jo edellisenä päivänä onnekseni vapaan ja sain vietettyä suunnitelmien mukaisesti uutta vuotta.

Pöydän katoin aattona melko yksinkertaisesti...



Valkoinen liina, valkoiset juhlaposliinit, asetelma köyhäinhopeisia (joukossa pari aitoakin, häälahjaksi saatua ;)) kynttilänjalkoja, pellavaiset lautasliinat.




Lautasliinat revin samana päivänä jo moneen kertaan pestystä pellavakankaasta, joka siis löytyi kaapista. En tahallanikaan ruvennut ompelemaan reunoja, musta toi revitty, hapsuinen reuna on kiva :) Lautasliinarenkaat ovat häälahjaksi ystäviltä Usasta saadut perlmutt-koristeiset renkaat.


Aloitimme naapuriystävien kanssa hyvissä ajoin sushin valmistuksen. Se oli paitsi helppoa myös tosi kivaa puuhaa. Naurua riitti ja jokainen sai käyttää mielikuvitustaan ja kädentaitojaan sushin pyöräyttelyssä ;) Meidän sushit oli tehty riisin ohella avokadoista, kurkuista, porkkanoista, surimista ja tonnikalasta.








Sushista tuli riitti kaikille mahat niin täyteen, että pidimme parin tunnin paussin syöminkejen kanssa ja pelasimme naapureiden mukanaan tuomaa Wii:tä.
Illemmalla söimme sitten vielä mahat enemmän kuin täyteen racletteja ja jälkkäriksi oli tarjolla jätskiä GG:n lattekupeista :)



Vuodenvaihdetta kilistelimme ilotulitusta ihaillen meidän omalla terassilla. Näkymä olikin aika upea laakson yli, kun taivas täyttyi rakettejen väriloistosta.

Eilen kävimme miehen perheen kanssa jo traditioksi muodostuneella Uuden Vuoden brunssilla, joka tosin osoittautui tällä kertaa melkoiseksi pettymykseksi ja päätimmekin ensi vuonna vaihtaa paikkaa ;)

Eilen sai Joulu väistyä meidän kodista. Muistoina vuoden ihanimmasta juhlasta kuusi ja pari hyasinttia tuoksuineen. Niin ja amaryllis, joka ei kuki vieläkään... Se on kasvanut pituutta noin 3 cm päivävauhdilla, mutta kukasta ei ole vielä tietoakaan ;) Mies vitsaileekin, että ehkä se ensi jouluksi avautuu... Itseäni harmittaa, etten sittenkin ottanut vaaleanpunaista, koska jos tuo tuosta aukenee, niin ei se joulunpunainen enää tänne meidän keväiseen kotiin sovi!

Ostaessani tämän, oli lyhyt varsi vain pieni silmunen ihan aluillaan, pidempi varsi noin puolet tän hetkisestä pituudesta...

Yhdestä hyasinttiasetelmasta leikkasin kukan lasiin.

Makkariin tein tänään pieniä muutoksia "lainaamalla" vierashuoneen päiväpeittoa ja vaihtamalla pari koristetyynyä sekä yölamppujen varjostimet omasta takaa löytyneisiin vaaleanpunaisiin. Tavarat vaihtoivat siis taas aktiivisesti paikkaa huushollissa ;)
Unelmissani uusi, muhkea, valkoinen päiväpeitto, mutta se joutuu nyt hetken odottamaan kaupassa noutajaansa. Samoin kuin ne HM Homen ihanat pastillit ja pellavat...
Eli näillä mennään siihen asti...







Ylätasanteella vaihtui ilme myes joulun väistyttyä. Enkelinsiivet saavat kuitenkin vielä olla, ainakin siihen asti, kun kevät ihan oikeasti tulee ;) Ne olivat joulunajan meidän makkarissa.





Olen saanut postausintoni takaisin ;) Kuvia olisi koneella vaikka kuinka, mutta jätetään jotain ensi kertaankin.
Nyt kömmin sohvalle miehen viereen, joka muuten palaa huomenna lähes kuukauden mittaiselta lomalta töihin :( Ja ensi viikonlopun yli "muutammekin" anopin luokse, kun meillä on molemmilla iltaputki, enkä halua Peipposen joutuvan olemaan kolmea vuorokautta putkeen hoidossa. Mutta sitä ennen nautin vielä parista vapaapäivästä ;) Ja iltaisin, miehen ollessa töissä ja Peipposen nukkumassa aion kuluttaa aikaa oikein kunnolla, rauhassa blogejen ihanassa maailmassa!

Hyvää alkanutta viikkoa, tammikuuta ja uutta vuotta kaikille ja kiitos viesteistänne edelliseen postaukseen!

Terkuin Liisa

18 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia!
    Minäkin ajattelin huomenna keräillä joulun pois:-))

    Oikein hyvää ja onnellista alkanutta vuotta<3

    VastaaPoista
  2. Kauniitakauniita kuvia ja niiiiin kaunis rouva <3 Meilläkin on korjattu joulu pois ja ensimmäiset tulppaanit piristää maljakossa. Lunta satelee nyt, kun sitä ei jotenkin enää kaipaisi - kyllä kevät voisi jo tulla.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia taas kerran<3 Oikein mukavalta kuulostaa teidän uuden vuoden vastaanottaminen:) Meiltäkin lähti jo joulu kokonaan pois ja kylläpä se olikin vapauttavaa, tuntui, että tuli enemmän ilmaa,jota hengittää:)
    Tuo yläkerran tasanne näyttää kyllä todella kivalta. Tulee ihan kesäinen olo, kun sitä katselee:)

    Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle, Liisa<3

    VastaaPoista
  4. Onnellista uutta vuotta,kauniita kuvia ja kaunis kattaus.
    Mukavalta kuulosti uudenvuoden- aattonne..siitä on hyvä jatkaa uusin unelmin ja toivein...

    VastaaPoista
  5. Ajattelin aivan samaa kuin Terhi, kaunis koti ja kaunis rouva!

    Meillä joulu lähtee loppiaisena eli ihan muutaman päivä päästä :( Toisaalta kotiin tulee jotenkin tilan tuntua, kun saa kaikki ylimääräiset pois :)

    Tuota sushia en ole ikinä uskaltanut maistaa... Hyvältä tosin näyttää! :) Uuden vuoden juhlalle näyttää olleen muutenkin oikein onnistuneet:)

    Oikein hyvää alkanutta vuotta teille <3

    VastaaPoista
  6. Ihana on ollut vuodenvaihtonne :))

    Oikein kaunista alkanutta vuotta!!! <3

    VastaaPoista
  7. Ihanalta kuulostaa ja näyttää uudenvuodenviettonne,varmasti lähti kuluva vuosi hyvin käyntiin tuommosilla herkuilla=D Meillä on kuusi vielä,varmaan viikonloppuna nakkaan menemään,muuten on kyllä joulut jo kerätty pois...Luntakin saatiin vihdoin viimein,jos päästäis viikonloppuna jo luistelemaan,ulkojäitä kun ei ole vielä ollut ollenkaan...Lumesta huolimatta kevätjutskat mielessä mullakin,saas nähdä mitä keksitään;)Toteutuneita toiveita ja kaikkea muutakin ihanaa toivottelen sinulle alkaneeseen vuoteen<3

    VastaaPoista
  8. Onpa teillä ollut kivat juhlat :)

    Kivoja aatoksia ja muutoksia, kevättä selkeästi ilmassa. Voi hyvin!

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia...jälleen kerran. Yksinkertaisen kaunis kattaus ja rouva todentotta.

    Tuo sushi näyttää niin ihanalta, mutta en syö kalaa, joten ei ole koskaan tullut maistettua.

    Minä olen katkaissut pitkäksi venähtäneet amaryllikset kapeaan maljakkoon. Laita vain juureen kuminauha, muuten varsi lähtee rullautumaan. Oletkohan kastellut kukkaa liiaksi, se on nimittäin yksi "oire", jos varsi venähtää :). Itse en oikeastaan kastele amaryllista laisinkaan. Minulla olikin tänä vuonna ainoastaan valkoisia amaryllyksiä, ovat tosi kauniita.

    Ihanaa uutta vuotta sinne teille. Olisi muuten joskus kiva kuulla (liekö jossain aikaisemmissa postauksissa kertonut) paikasta jossa asutte. Teiltä on niin upeat maisemat, että ihan silmiä hivelee :)

    VastaaPoista
  10. Kauniita kuvia! Hyvää alkanutta vuotta 2012!

    VastaaPoista
  11. Oikein ihanaista tammikuun alkua sinullekin Liisa!

    VastaaPoista
  12. Mahtavaa tammikuun alkua, Liisa!

    Kaunista kattausta, totta tosiaan! Täällä olen scrollaillut kuvia edestakaisin ja ihastellut...kunpa osaisin noin itsekin!

    Meillä joulu lähtee tulevana viikonloppuna, sillä uusi vuosikin alkoi töissä niin kiireisesti, etten jaksa korvaani asialle lotkauttaa ;D
    No...ehkä mä aloitan jo torstaina, kun on vapaapäivä.

    Mukavaa tiistainjatkoa!

    VastaaPoista
  13. Joulu?
    Uusivuosi?
    Onko ne ne mitkä seuras toisiaan tuossa yleisessä hälinässä ja tuppas menemään vauhdilla??

    Mun tekis nyt niiiiiiin mieli jotain kiinalaista tai thaimaalaista maustettua, tuohon japanilaiseen en oikein ole saanut makua, vaikka hyvältä näyttääkin!

    Kivaa alkanutta..:)

    VastaaPoista
  14. Herkullisen näköiset tarjoilut sulla on ollut uutena vuonna.Ajattele Liisa, minä en ole koskaan vielä syönyt noita susheja..vai miten ne kirjoitetaan.
    Ragletteja ollaan naapureiden kanssa laitettu, ne on hyviä mutta siinä touhussa tulee kuuma.
    Ihanaa kun ollaan taas päästy pimeimmän ajan yli.Tästä on suunta vain kohti valoa ja aurinkoa.
    Oikein ihanaa uutta vuotta sulle vielä.

    VastaaPoista
  15. Kaunis kattaus ja ihania kuvia!!<3
    Mäkään en oo koskaan maistanut sushia!

    Kaikkea hyvää uuteen vuoteen!:)

    VastaaPoista
  16. Kiva kun kyläilit, käyhän osallistumassa myös arvontaan:)

    VastaaPoista