keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Peipposen pöydät ja vastauksia kysymyksiin

Sain päivällä inspiksen (lue: joku sponttaani päähänpistos...) alkaa mööpleeraamaan yläkerrassa, kun vaaterekki saapuu postissa perjantaina. Ajattelin ensin, että huomenna, mutta huomennahan onkin pyhäpäivä. Täällä Saksassa muuten myös Isänpäivä :) eli tietenkään postia ei jaeta huomenna.

Vaaterekille piti siis tehdä tilaa makkarissa. Ja Peipposen huoneessa oli käyttöä isommalle pöydälle. Ollut jo hyvän aikaa... Tytön pieni piirustuspöytä on ollut Muumilaakson, piirustuspapereiden ja vähän muunkin sekalaisen rojun peitossa ja yleensä yläkerrassa piirtäessän tyttö onkin piirrellyt lattialla, kun pöydällä ei ole ollut tilaa. Niinpä sain idean, jonka esittelin pikaisesti miehelle, joka mumisi jotain myöntävää, jonka mä tulkitsin vihreäksi valoksi ja eikun siirtelemään tavaroita. Mies vähän huuli pyöreänä ensin, että ai, nytkö sä siihen ryhdytkin... No, tottakai! Koskas sitten, ens viikolla?? Miehet...

Niinpä viimeaikoina mun yöpöytänä toiminut "istutuspöytä" lähti naapuriin, siis tytön huoneeseen, toimittamaan "Muumilaakson virkaa" ja pieni piirustuspöytä teki sille sievästi tilaa. Toi kori papereille ja kynille on nyt hieman väliaikaisratkaisuna, kunnes löytyy joku sopivampi. Mutta oikeastaanhan se näyttää tuossa ihan hyvältä. Vanha helmitaulu siirtyi nyt myös tytön pöydälle. 


Tältä näyttää nyt ovelta katsottuna. Pieni piirustuspöytä oli siis ennen tuossa patterin edessä ikkunan alla. Tyttökin tuntui olevan iloinen muutoksesta ja lisäpöytätilasta :)


Ja mä otin oman yöpöytäni takaisin yöpöydäksi ;) Antiikkiset nukenvaunut mahtuivat nurkkaan ihan hyvin. Sänky petaamatta, eli vaunussa peitot ja tuolilla tyynypino...


Ja tässä ois nyt sitten tilaa sille vaaterekille :)Johanna Elämää ja vaahtokarkkia -blogista antoi mulle siis muutama päivä sitten tällaisen haasteen, jossa kuuluu vastata hänen antamiinsa 11 kysymykseen ja laittaa sitten haaste eteenpäin 11 blogiin omakeksimien 11 kysymyksen kera. Kiitos! 
Tässä Johannan kysymykset ja mun vastaukset :)

1. Jos voisit muutta jonku asia tänhetkises elämässäs, nii mikä se olis vai muutaisiks mittä?

-En kyllä varmaan lähtis kovasti muuttelemaan mitään. Tietty sitä vois toivoa löysempää taloudellista tilannetta tms. mutta periaatteessa olen elämääni tyytyväinen. Jos olisi jotenkin mahdollista, haluaisin rakkaat ihmiset Suomesta lähemmäs asumaan.

2. Kui mont erilaist hiusväri sul o ollu tähä asti?

-Ehkä kaksi. Tummat ja vähän vaaleammat ;) En ole koskaan ollut punapää tai blondi. Noi "vähän vaaleammatkin" on ollut raidoituksen tai paintingin ansiota. Tämän hetken hiusväri on tosi lähellä omaa alkuperäistäni. 

3. Kuin mont kertta ole muuttanu elämäs aikka?

-Jos laskin oikein, niin 12 kertaa.

4. Mikä o rohkein tekos koko elämäs aikka?

-Muutto tänne Saksaan.

5. Mitä teet ensmäitteks aamul ja viimitteks illal?

-Vilkaisen puhelimeeni, heh ;D Aika epäromanttista, mutta niin se kyllä taitaa melkein joka päivä olla. Jos haluan kaunistella, niin vastaan, että annan suukon Peipposelle <3

6. Mitkä o lempivaattes?

-Riippuu kyllä tosi paljon fiiliksestä! Useimmiten farkut ja t-paita päällä, mutta onko ne nyt sitten ne lempivaatteet... Tän hetken mielivaatteita on mun uudet ihanuudet, pitsitunikat, mekot jne. Mutta en mä niitä kotona ollessa pidä, esim. siivotessa ;) Ihaninta olla kotona verkkaireissa, t-paidassa ja villasukissa :)

7. Mikä o paras asia ulkonäössäs?

-Tykkään mun silmienväristä ja kulmakarvojen muodosta. Mun mielestä mun "koko paketti" on ihan paikallaan, siis kokonaisuutena ihan ok, mutta toki löytyy paljon "pikkuvikoja", joihin itse ei ole tyytyväinen, esim. haluaisin pitemmät ja etenkin taipusat ripset, kauniin suoran hammasrivin jne.

8. Tunneks ittes onnellises täl hetkel?

-Joo.

9. Kui pitkä ole ja mikä o kenkännumeros?

-168cm ja 39.

10. Miks harrasta sisustamist?

-Mulle on koti tosi tärkeä. Vietän mieluiten aikaa kotona ja koska olen myös esteetikko, on mulle hirmu tärkeätä, että kotona on kaunista ja viihtyisää. Tajusin tätä vastausta miettiessäni, että olen tavallaan harrastanut sisustusta aina. Muutin jo lapsena huoneeni järjestystä tosi usein. Halusin myös 10-vuotiaana, kun sain ekan ikioman huoneen, valita kaiken itse, tapetin, lampun, päiväpeiton jne. Myös jokaisessa tähän astisessa omassa kodissani on ollut joku tietty tyyli ja sisustus on aina ollut tärkeä juttu. Viimeset reilut 5 vuotta, kun olen löytänyt tämän maalaisromanttisuuden, on sisustuksesta tullut intohimoni ja elämäntapa ;)

11. Mitä söit viimitteks?

-Eilen illalla tekemääni spagettikastiketta ja pastaa. Ja yhden voileivän.

Ompelukone eteisessä sai pienen pitsireunaisen liinan.

Sain saman haasteen, eri kysymyksillä tietenkin, myös Jasmiinalta Hotel Mamasta. Kiitos!
Tässä tulee siis Jasmiinan kysymykset ja vastaukseni niihin ;) Koittakaa kestää, heh..

1. Mikä on paras elämänohje, jonka olet kuullut?

-Ekana tulee mieleen "Elä tässä hetkessä!" ja "Älä koskaan mene vihaisena nukkumaan!"

2. Missä haluaisit olla 15 vuoden kuluttua?

-Haluaisin olla yhä onnellisesti naimisissa mieheni kanssa, toivon, että olisimme kaikki terveitä ja meillä oli asiat "hyvin" muutenkin. Haluaisin pitää omaa sisustuspuotia (jonka yhteydessä olisi pieni kahvitupa), mutta olisin onnellinen "pelkästä" omasta nettipuodistakin :) Olisi ihanaa, jos puodin pitäminen riittäisi korvaamaan nykyisen leipätyöni, joka on kyllä haaveammattini, mutta en näe itseäni esim. enää 25 vuoden kuluttua tässä nykyisessä työssäni ;) 15 vuoden kuluttua mua ei kuitenkaan haittaisi tehdä sivussa tätä nykyistäkin työtäni. Aika näyttää, olemmeko Saksassa vai Suomessa silloin. Tällä hetkellä haluamme olla täällä...

3. En ole koskaan...?

-...polttanut pilveä.

4. Miksi aloitit blogin pitämisen?

-Teki mieli alkaa pitää ns. päiväkirjaa kotimme muutoksista, sisustuksen "kehityksestä" ja omista tuunailuistani yms. Mutta teki mieli myös esitellä niitä juttuja muille, joita samat asiat kiinnostavat. On ollut ilo huomata, että blogini kiinnostaa ja ihana saada kannustusta omiin juttuihin ja tekemiseen :)

5. Mitä söisit viimeiseksi ateriaksesi?

-Söisin ihan hillittömän 5-6 ruokalajin menun, heh ;D Ainakin haluaisin syödä herkullista pastaa, vaikka itsetekemääni lohikermakastikepastaa, johon tulee paaaaljon valkosipulia... Sushikin voisi maistua...ja ihana mehevä naudan sisäfilépihvi mediumina ja valkosipulivoilla...kaveriksi uuniperuna ranskankermalla. Jälkkäriksi ainakin jotain suklaista...moussea ja mutakakkua...vaniljajätskillä... 
...You got the point??

6. Luomu vai eines, miksi?

-Luomu! Miksi, on kai sanomattakin selvää ;) Mutta tottakai sitä välillä turvautuu kalapuikkoihin tai (Suomessa) maksalaatikkoon, jälkimmäiseen nyt ihan senkin takia, ettei mikään voita perinteistä Saarioisten maksista einestiskistä. Mulle se on harvinaista herkkua :)

7. Parasta tämänhetkisessä elämäntilanteessani on...?

-Peipponen, mieheni, kotimme <3 Että olemme terveitä (flunssia sun muita lukuunottamatta) ja meillä on asiat suht hyvin (on mieluista työtä, ruokaa, rakastavat perheet ja ihania ystäviä) :)

8. Lämpimin muisto elämässäni?

-Meidän vihkiseremonia ja hääjuhla. Kun oikeastaan kaikki meille tärkeimmät, läheisimmät ja rakkaimmat ihmiset olivat konkreettisesti läsnä tuona meidän elämämme siihen asti tärkeimpänä päivänä ...läheltä ja kaukaa. 

9. Millainen nuoruutesi oli?

-Kiivas ;) Toisaalta olen aina ollut melko "kiltti", ainakin verrattuna moniin muihin nuoriin ;) Toisaalta kävin kovaa kamppailua itseni ja aikuiseksi kasvamisen kanssa. Kokeilin kyllä rajojani ja vähän muutakin... Mutta olen aina kunnioittanut äitiäni ja hänen tunteitaan. Vaikka muistan monta tosi kovaa riitaa, jolloin saatoin huutaa tosi rumastikin äidilleni, en olisi ikinä voinut esim. olla tahallani tulematta kotiin illalla tai edes käydä nukkumaan sopimatta riitaa ensin, pyytämättä anteeksi. Jos olin 10 minuttia kotiintuloajasta myöhässä, tuntui tosi pahalta. Olen hyvin tunteellinen ja tunteet näyttävä ihminen. Ja olen aina kaikkea täysillä, iloinen, onnellinen, vihainen, surullinen... Eli oli se aikamoista tunteiden vuoristorataa ainakin kotona nuoruudessani. Kuitenkin pidän nuoruuttani kaikenkaikkiaan onnellisena, mulla oli paljon kavereita ja mikä tärkeintä, hyviä ystäviä, koulussa sujui aina suht hyvin jne. Oli tärkeitä harrastuksia ja poikakavereitakin.

10. Kirja, josta olet inspiroitunut?

-Himoshoppailijan päiväkirjat..? ;)

11. Jos saisit olla päivän mies, mitä tekisit?

-Ekana mieleen tullut asia ei ole julkaisukelpoinen ;D No ei, mutta oikeasti, en keksi mitään sellaista asiaa, mitä en naisenakin voisi tehdä... Kai mä menisin pari kaverin kanssa baariin ottamaan pari kaljaa ja yrittäisin ottaa selvää, mitä miesten päässä oikeasti liikkuu ;)

Ompelukoneen päältä lähempää...
Nuo ompelukonekuvat eivät liity mihinkään mitenkään ;)

Laitan tämän kysymyshaasteen nyt seuraaville 11 blogille eteenpäin:

Susanne
Marika (Hirsitalon suojissa)
Marika (Dehanna's Home, Valkoista&Rustiikkia)
Pitsienkeli
Terhi (Onnentähdet)
Mia (Willa Olivia)
Hanne (Valkoinen leinikki)
Hanne (Punainen talo maalla)
Sari (Usva)
Mari (Elämänpyörässä)
Niina (Vanilja House)

Olkaa hyvät :) Eikä mitään paineita vastailun suhteen sitten!

(Kaikki blogit löytyvät tuolta blogilistaltani oikealta sivupalkista, en nyt vaan millään jaksa alkaa linkittämään jokaista, anteeksi!)

Ja tässä tulee kysymykset teille! Olen pari kysymystä "varastanut" toisen blogin haasteesta, sillä ne olivat musta vaan niin hyviä.

1. Millainen oli lapsuudenkotisi?

2. Mitä harrastit lapsena?

3. Ensimmäinen työpaikkasi?

4. Mikä elementti (vesi, maa, tuli, ilma) kuvastaa eniten Sinua? 

5. Mitä ilman et tulisi toimeen?

6. Kolmen ruokalajin ateria ravintolassa, mitä tilaat?

7. Mihin maahan/ kaupunkiin/ aikakauteen/ vuoteen...haluaisit "matkustaa", jos se olisi mahdollista?

8. Mikä saa sinut vihaiseksi/ raivostumaan, vai saako mikään?

9. Millon ostit viimeksi jotain itsellesi, mitä se oli? 

10. Jos nyt saisit 100€ käteen täysin ylimääräisenä, mitä tekisit sillä?

11. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?


Tällainen näkymä oli tänä aamuna vastassa verhot avattuani... Nyt valkeus on poissa, vaikka koko aamupäivän satoikin sinnikkäästi räntää, ja paistaa aurinko :) Ehkä tässä siis vielä on toivoa paremmasta, hih.. 


Ensimmäiset kesälomasuunnitelmat on lyöty lukkoon, hotelli Turusta varattu Muumimaailmavierailun ajaksi, päätetty autonvuokrapäivät ja sovittu siskon ja parin ystävänkin kanssa kyläilyistä :) Olispa jo heinäkuu!

Äidilleni tilasin muuten Kristan Villa Blanco puodista (<--klik!!) ihanan helmirannekorun. Äiti ilahtui tosi paljon ja tykkäsi korusta hirmuisesti :) Kiitos Kristalle vielä tätäkin kautta mukavasta ja helposta kaupanteosta ja nopeasta toiminnasta! Käykää ihmeessä kurkistamassa Kristan sisustuspuotiin ja huomatkaa myös, että Krista arpoo kaikkien toukokuun aikana tilauksen tehneiden kesken yhden kauniin, omavalintaisen helmirannekorun!

Huomiselle Isänpäivällekin on yllätykset jemmassa ja Peipposen kanssa aiotaan viedä isille aamukahvi sänkyyn. Mulla on huomenna iltavuoro, saavat isi ja Peipponen viettää iltapäivän ja illan keskenänsä :)

Oikein mukavaa helatorstaita (??) kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

16 kommenttia:

 1. Nyt riittikin lukemista=)
  Kiitos haasteesta.Oon kyllä tosi huono niihin vastailemaan,mutta yritetään joku päivä.

  Mukavaa viikon jatkoa ja toivottavsti teillä on jo kesäisempi ilma siellä=)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana lukea näitä juttuja niin tästä kuin altakin:) Hirmusti meiltä löytyy yhteistä:)
  Kiitos haasteestakin:)
  Ihanaa, että pääsette kesällä lomailemaan Suomessa kunnolla:) Näinköhän myökin ehdittäisi nähdä? Jos vaan ehditte, niin ajelisitte joku päivä tänne:) Tai toki miekin voin sinne päin tulla:)
  Oikein ihanaa pyhäpäivää teille ja isänpäivänonnittelut Peipposen isille myös:)

  VastaaPoista
 3. Hih, en ehtinytkään vielä edes tulla infoamaan haasteesta sulle Pitsienkeli :) Piti käydä välillä Peipposen iltapuuhissa. Noista edellisenkään postauksen tunnustuksista tahi haasteista en ole myöskään kellekään mitään henk.koht. infonnut, mutta ovat tainneet jo kaikki käydä mukaansa nappaamassa täältä!

  Heidi, koitetaan saada tapaaminen järkättyä kesällä!

  VastaaPoista
 4. No täällähän oli kivaa juttua enemmänkin! Hauska lukea sun vastauksia näihin tunnustuksiin. :)
  Ja muutenkin tietty.
  Kyllä nyt kelpaa piirrellä ja muumeilla leikkiä kivojen pöytien ääressä.
  Mukavaa isänpäivää sinne!

  VastaaPoista
 5. No onpas sinulle tullut paljon haasteita!! No eipä se oikeastaan ole ihme, sinulla on niin mukaansatempaava blogi :) Edellisessä postauksessa oli tuo Verstantile Blogger Award -haaste minullekin, mutta olen jo vastannut kerran samanmoiseen haasteeseen. Olen kuitenkin tosi ilahtunut ja tuli kyllä valtavan hyvä mieli siitä, että tulit ajatelleeksi minua♥
  Ihanaista loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 6. Näitä on niin kiva lukea!! :)
  Ja kiitos, otan mielelläni haasteen vastaan.

  Peipposella on tosi kiva huone!! Ja varmasti kivaa, kun on oma Muumilaakso:)

  Kiva että aurinko tuli teillekkin, meille on luvattu huomiselle sadetta ja Ellellä on kevätjuhlat ulkona!! Saas nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 7. On ne vaan mukavia :)
  Nuo haasteet, siis, vaikka ne aina sen oman aikansa ottaakin.

  Ja on se hyvä, että noita lumisia takapakkeja tulee muuallekin kuin tänne :) -ei millään pahalla!

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta Liisa <3 Hyviä kysymyksiäkin on! Palaan mahdollisimman pian vastailemaan. Muutenkin kiitos mukavista kommenteista miun blogissa <3

  VastaaPoista
 9. Minäkin kiitän heittämästäsi haasteesta ja lupaan vastailla omalta kohdaltani siihen myös piakkoin. ;)

  Tosi kiva oli lukea sinusta lisää, niin tästä kuin edellisestäkin postauksestasi.
  Hauskaa oli myös huomata, miten sinulla ja minulla on niin paljon samoja tapoja (ja niitä neuroosejakin)...alkaen vaikka tuosta vessapaperin ainoasta-oikeasta-tavasta tulla rullasta. ;D

  Kiitos ihanista kuvistasi näissä postauksissa, niiden ihastelua jatkankin nyt - taas. ;)
  Oikein ihanaa loppuviikkoa sinulle ja perheellesi! ♥

  VastaaPoista
 10. Kiva oli lukea vastauksiasi sekä edellisestä että tästä postauksesta!:)
  Ihania kuvia teiltä kotoa myös molemmissa postauksissa. Kaunista on!
  Kiitos haasteesta! Otan mielelläni sen vastaan:)

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Tähän vastaan kyllä mielelläni, pitää vaan varata aikaa kun vastaaminen voi vähän kestää :)

  Oli kiva lukea vastauksiasi!

  Tykkään kyllä kotinne tunnelmasta, kuvat ovat aina niin kauniita!

  VastaaPoista
 12. Näitä on mukava lukea! Me ollaan muuten sentilleen saman mittaisia ja jalatkin samaa kokoa.

  (tunnustan myöskin vilkaisevani puhelinta aamulla ekana ja illalla viimeisenä :D)

  VastaaPoista
 13. Moikka Liisa! :)
  Olipa mieluisa yllätys tuolla blogissani oottamassa, ihanaa huomata että jotkut edelleen muistaa vaikka kohta on puoli vuotta eletty hiljaisuudessa täällä blogistaniassa. :) Meillä on mennyt hyvin, Ruusa on viihtynyt päiväkodissa todella hyvin, tuntuu viihtyvän siellä paremmin ku kotona ;D Ainut mikä on ollut nyt vähän riesana niin flunssa, siellä kun niitä pöpöjä on niin ollaan nyt koko kevät tasasin väliajoin oltu tauissa :( Korvatulehuskin saatiin tässä toukokuun alussa ensimmäistä kertaa ja meni keuhkoihinkin kun ensimmäinen antibioottikuuri ei ottanut tehotakseen. Mutta nyt on se tauti selätetty ja toivotaan kovasti ettei enää uusintaa meille tänä kesänä tulisi.
  Kyllä mä oon monta kertaa miettinyt että pitäisi meijän kuulumisia tonne Päivärinteelle laitella mutta aika tuntuu olevan välillä niin kortilla!! Ja aina kun sen siirtää seuraavaan päivään, huomaakin jo kuukauden vierähtäneen.. Huoh. Mulla olisi niin paljon asiaa tonne kirjoitettavaksi, elämämme kun tossa erossa koki suuren muutoksen sekä tässä alkuvuodesta sitten toinen kun alkoi työt ja päiväkodit. Joskus tuntuisi että täältä saisi sitä tukea ja turvaa mitä joskus äitinä kaipaa kun tuntee itsenä epäonnistuneeksi kaikessa mahollisessa... Mutta toisaalta pelottaa laittaa tänne se asia koska on niitä inhottaviakin ihmisiä jotka sitten polkee vielä alemmas... Mutta katsellaan jospa tää kesä taas saisi innostumaan! Sisustusjutut on kyllä kaikki ihan unohettuja tälle alkuvuojelle, mittää uutta ei oo hankittu eikä tehty. :D
  Kiitos Liisa sinulle kun muistit <3 Sinä ootkin ainut jonka blogia oon välillä käynyt kurkkimassa salaa ;) Peipposen juttuja on niin mukava seurailla.
  Ihanaa kevättä teillekin!

  VastaaPoista
 14. kiva kun jaksoit vastailla :))
  voi muumimaailma, varmaan täytyy tänä kesänä itsekin käydä pirpanan kanssa siellä, muumit kun on niiiin lähellä sydäntä :) (tuossahan tuo pikkuinen nytkin muumitalolla leikkii:))

  Huuh, kiva nähdä että muuallakin on satanut lunta, mutta nyt täällä kyllä on alkanut kivat kelit, eilen mittari näytti varjossa +23 ja sen seurauksena mukava kevät ukkonenkin saatiin :)

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihana tutustumismatka jälleen sinuun :)! Ihanaa rakentaa näitä kuvia mielessään. Teillä siellä sää vaihtelee kyllä rajusti.

  Taatusti on Peipponen innoissaan muutoksesta ja siinä samalla saa äitikin mieluisaa tekemistä ja tilaa ihanalle uudelle vaaterekille :)! Niin ja antaa miesten vaan mumista, niinhän se monesti tahtoo mennä ;)

  Jännää miten ihmisen lisäksi on luonut mielikuvan teidän asunnosta kokonaisuutena, vaikka näkeekin vain palasia sieltä täältä. Mutta teidän asunto on kyllä todella kaunis, tilava ja aivan mielettömällä paikalla.

  Ja mikä kumma se on, kun ihmiset laitavatkin sen vessapaperirullan aina väärin päin...mur :)

  Koska muuten tulette kesällä Suomeen, olisi mieletöntä tavata...tosin sinulla taitaa olla hurjasti ihmisiä, jotka haluat nähdä...puhumattakaan siitä laumasta, joka haluaisi Liisan Livenä :)

  Ihanaa viikonloppua..joko sait vaaterekkisi?

  VastaaPoista
 16. Hei Liisa! Luen ahkerasti blogiasi ja laitoin sinulle haasteen blogiini. Ei haittaa, vaikket jaksaisi vastat, kun näköjään sinulla on kädet täynnä muidenkin haasteiden kanssa. Teillä on kaunis koti ja kaunis tytär. Ihana lukea teidän perheen elämän tapahtumista :)

  VastaaPoista