tiistai 15. toukokuuta 2012

Tunnustellen ja haastellen

NYT otan vihdoin itseäni niskasta kiinni ja käyn käsiksi viime aikoina blogiini tipahtaneisiin tunnustuksiin ja haasteisiin!

Ihan ensiksi iso KIITOS niistä kaikista! Tunnustuksista tulee aina yhtä hyvä mieli ja haasteitakin on kiva tehdä!

SisustEllen -bogista sain jo aikaa sitten seuraavanlaisen haasteen: Jos sinulla olisi 500€ rahaa käytettävänäsi sisustukseen, mitä ostaisit tai mihin projektiin kotonasi sen käyttäisit??
Minä haluaisin tietää, miten Heidi, Oman kodin onnea-blogista käyttäisi virtuaalirahan :)

Mä maalauttaisin meidän keittiön kaapit ovineen! Ystäväni maalautti omansa pari vuotta sitten lähipaikkakunnan puusepällä ja maksoi lystistä (hionta ja maalaus, vanhojen vetimien reikien tilkkaus) 400€. Todennäköisesti pimeänä...Vaikka puusepän työ nyt maksaisi jopa vähän enemmän kuin silloin, käyttäisin tuon virtuaalirahan siihen, maksaisin itse enemmän kuin mielelläni uudet vetimet, uuden hanan jne. keittiöömme, kunhan saisin sen valkoisen maalaiskeittiön :)
Laitan kuvan kodinhoitohuoneestamme, jossa seinillä meidän vanhan, siis edellisissä kahdessa asunnossa olleen, keittiön seinäkaappeja... Tässä on vähän sitä flairia, jota tahtoisin meidän keittiössäkin enemmän olevan!


Heliltä Valkoista Harmoniaa -blogista sain seuraavan tunnustuksen, johon kuuluu mm. kertoa 7 satunnaista faktaa itsestään. Sekä kiittää tunnustuksen antajaa. Kiitos Heli, olen otettu!


Tämä kuuluisi myös jakaa 15 blogiin, mutta koska se tuntuu kiertäneen niiiiin monissa lukemissani blogeissa, annan sen nyt vain parille uudemmalle tuttavuudelle. Jos joku muu tämän haluaa tästä mukaansa lisäksi napata, niin saa ottaa! Muussa tapauksessa...

Olkaas hyvät,

Johanna, Elämää ja Vaahtokarkkia
Erica, Erican vaaleita unelmia
SisustEllen-blogi

Maijalta, Minilace-blogista sain myös ihanan tunnustuksen, johon kuuluu ylläolevan tapaan kertoa 7 faktaa itsestään. Tätä en nyt laita sen kummemmin erikseen eteenpäin ja menen muutenkin sieltä, mistä aita on matalin, eli yhdistän näiden kahden tunnarin faktat ;)
Kiitos kuitenkin Maija hirmuisesti, tästäkin tuli tosi hyvä mieli!Nyt niihin faktoihin, joita olen taas miettinyt pääni puhki...mahdankohan saada 7 edes hiukan kiinnostavaa asiaa kasaan ;)

1. Hoidan aina kaiken viime tingassa. Jos saat minulta vaikkapa synttärikortin oikeana päivänä, on tapahtunut ihme. Ja kun saat kortin 1-2 päivää myöhässä, kyse ei todellakaan ole siitä, ettenkö olisi muistanut tai, ettei asia olisi minulle tärkeä. Olen vaan auttamaton saamaan mitään tehtyä HYVISSÄ AJOIN! 

2. Ykköskohdan huomioonottaen on ihme, että Peipponen syntyi 13 päivää etuajassa. Syynä lienee se, että olen täydellisen malttamaton. Odottaminen on mulle yhtä tuskaa... Puhumattakaan raskausajasta, jolloin odotin elämäni hartainta toivetta!

3. Mulla oli ennen hirveä määrä neurooseja ja outoja tapoja... Olen tainnut päästä niistä aika hyvin eroon iän myötä... Tai sitten niistä on tullut niin normaaleja juttuja, etten edes enää tajua niiden outoutta. 

4. Yksi neuroosi kuitenkin mainittakoon... WC-paperin on tultava rullan yläpuolelta. Ennen käänsin jopa kylässä/ ravintolassa/ lentokoneessa rullan "oikeinpäin", jos paperi tuli alapuolelta. Nykyisin olen oppinut neuroosista siinä määrin eroon, että annan rullan olla kylässä ;) (suuren itsensä kanssa kamppailun tuloksena...)

5. Pyysin mieheltäni äsken apua näiden faktojen kirjoittamiseen...

6. Mies sanoi, että koska haluan aina miellyttää muita ja tehdä toisille hyvää, unohdan siinä samalla itseni ja oman hyvinvointini.

7. Tuntui jotenkin hyvältä kuulla tuo mieheni suusta, siis otin sen kohteliaisuutena ;) mutta sanoin heti miehelle, että äh, minähän olen maailman suurin egoisti! Johon mies, että no, joskus kyllä, mutta välillä täytyykin olla...

Huh! Tämä oli todella ponnistusten takana! Mieleen tuli vain juttuja, jotka olen kertonut ennenkin näissä tunnustuksissa... Paljastettakoon vielä, että koko muu postaus on ollut jo tovin valmiina ja nuo 7 kohtaa ovat tässä loistaneet tyhjyyttään... Täytin ne siis viimeisenä... Nyt klikkaan suoraan 'julkaise' -painiketta ;)


Ihana Mia, Willa Olivia -blogista heitti mulle seuraavan tunnustuksen :)
Vaniljaisen Liisa on niitä ensimmäisiä blogituttavuuksia, joita minulla oli. Kaunis koti, ihania löytöjä ja ennenkaikkea ihana Peipponen:)
Kiitos, Mia!


Tehtävänä on vastata muutamaan blogia koskevaan kysymykseen...

1. Koska aloitit blogisi?

Tammikuussa 2011, muutaman kuukauden mietinnän jälkeen, Villa Blanco -blogin innoittamana. Jännä  tämä blogimaailma, sillä Villa Blancon emännästä, blogihengettärestä ja nyttemmin myös ihanan Villa Blanco -nettipuodin pyörittäjästä, Kristasta, on tullut ajan mittaan ystäväni ja odotan jo innolla ensimmäistä face to face -tapaamistamme kesällä!

2. Mistä kirjoitat, mitä blogisi käsittelee?

Pääaihepiiri käsittelee sisustusta ja kaikkea sihen liittyvää, kuten tuunauksiani, kirpparilöytöjä, kodin muutoksia jne. Kotimme ohella raotan verhoa myös elämäämme, postaan välillä ruuista tai leipomuksista, reissuistamme ja retkistämme, arjesta ja juhlasta...

3. Mikä tekee blogistasi erityisen muihin blogeihin nähden?

Tämä on minun blogini, kirjoitan meidän kodista ja elämästä, omalla tyylilläni, julkaisen kuvia, jotka nekin ovat minun näköisiäni... Se tekee blogistani mielestäni omaleimaisen, ei kuitenkaan sen parempaa kuin toisetkaan blogit :) Jokainen blogi on kirjoittajansa näköinen ja siksi, omalla tavallaan, erityinen!

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin pitämisen?

Sain pistoksen aloittaa oma blogi, kun oli jonkin aikaa seurannut Villa Blanco -blogia. (Hih, Kristalta tuli just meili <3 ) Sisustus on ollut intohimoni jo useita vuosia ja nyt halusin alkaa ensinnäkin taltioida kotimme sisustuksellisia muutoksia konkreettisesti, kuvien ja tekstejen kera, päiväkirjan tapaan, kuten niin monet muutkin ;) ...mutta myös "esitellä" niitä ihmisille, joita nämä jutut kiinnostaa. Saada siten myös kannustusta tekemiseen. En olisi kuitenkaan ikinä uskonut, että blogini kiinnostaisi niin monia!

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Blogissani sinänsä en mitään. Se kehittyy mielestäni kuin itsestään ajan myötä... Noh, ehkä nyt olisi taas aika uudelle banner-kuvalle ;) Toisaalta haluaisin kertoa toisinaan enemmän itsestäni, sillä niin monet "blogiystävät" tuntuvat ihan oikeilta ystäviltä :) Ja toisaalta kuitenkin pelottaa, että paljastaan itsestään liikaa täällä netin syövereissä...
Viime aikoina en ole ehtinyt viettää aikaa niin paljon muissa ihanissa blogeissa, saati jättää kommenttia yhtä usein kuin ennen, ja se harmittaa. Syynä varmaan sekin, että uusia ihania blogeja syntyy kuin sieniä sateella ja blogilista on kasvanut vuodessa melkoisesti ;) Myös oma postausväli oli tuossa välillä vähän pitkähkö ja sitä olen yrittänyt työstää nyt taas vähän tiheämmäksi. Kevään ja kesän myötä täällä kotona onkin taas tapahtunut enemmän :)

Tämä tulee jakaa viiteen ihanaan blogiin... Ojennankin sen seuraaville blogeille, joiden kirjoittajista on tullut "jotenkin läheisiä" matkan varrella. Uskon, ja ainakin toivon, että nämä naiset blogiensa takana tietävät, mitä tarkoitan :)

Anskulle, Villa Hoviin

Pepille, Mummun huusholliin

Kirsille, Tää ois tän kotiin

Maanvaivalle, Hyvää ja kaunista -blogiin

Sadulle, Aseman laidalle

Ihania blogeja ja blogiystäviä on kyllä useita muitakin, mutta pysyin nyt tuossa viidessä "sääntöjen mukaan", sillä johonkinhan nämä on rajattava, ettei ihan karkaa mopo käsistä ;)

Elämää ja Vaahtokarkkia -blogin Johannalta sain vielä kivan haasteen, johon kyllä palaan toisella kertaa, sillä nyt lyö aivot tyhjää pikkuhiljaa... Kiitos siitäkin kuitenkin! Innolla otan haasteen vastaan ja se on jo kovasti mietintämyssyssä muhimassa!

Olen yrittänyt linkittää kaikki mainitsemani blogit, eli blogin nimeä klikkaamalla pääset ko. blogiin, kuten myös Kristan nettipuotiin!

Toivottavasti en nyt unohtanut yhtään tunnustusta tai haastetta... Jos näin on kuitenkin päässyt käymään, niin pahoittelen! Ravistaa saa ;)

Laitan loppuun vielä muutaman kuvan olkkarin suuresta kaapista tilbehööreineen, kun se "ympäristöineen" koki tänään pienen muutoksen...
Piti ensin vaan extempore vähän muuttaa asetelmia sen päällä, mikä johti siihen, että taulut sen yläpuolelta lähti kaappiin, mikä taas johti siihen, että piti löytää jotain tilalle...
Ja siinä sitten meni samalla uusiksi myös eteisen -ja vähän tuulikaapinkin- taulut ja ompelukoneen päällys... Noh, tässä niitä kuvia!


Nyt siirrytään eteiseen ompelukoneen äärelle...

Kauheasti on kaikkea kivaa tiedossa lähiajoiksi, lisää ystävien vierailuita, pieniä tuunauksia ja kodin muutoksia, unohtamatta kesälomaa Kotosuomessa! Myös parilta blogiystävältä on tilauksessa jotain ihanaa sekä itselle että kotiin... Äidilleni lähti tänään postissa Villa Blancosta pieni yllätys...Toivon hartaasti sen olevan mieleinen!

Nyt nukkumaan, mieskin tuli juuri iltavuorosta. Edessä pari yhteistä vapaapäivää, luksusta arjen keskellä :)

Terkuin Liisa

10 kommenttia:

 1. Ihania tunnustuksia!

  Minunkin pitäisi tavata Villa Blancon blogin pitäjä nenäkkäin, sillä voitin hänen arvontansa ja asummekin samalla paikkakunnalla, hih:)

  Sama ongelma on tullut minullekin, nimittäin ihania blogeja on jo niin paljon, että menisi kokonainen päivä, jos kaikkiin kommentoisi jotain.

  Mukavaa vapaapäivää teille molemmille!

  VastaaPoista
 2. Kiitosta!! <3
  Mä oon kolkyt ja vieläkin käännän kylässsä / ravintolassa/ lentokoneessa vessapaperia, jos se sattuu olemaan väärinpäin :DD

  VastaaPoista
 3. Monella tuntuu olevan tuo sama vessapaperisyndooma :)
  Ai kuinka helppoo meillä asioida, niin Lillassa kuin kotonakin paperit on korissa :) -jos ei olis, niin paperi juoksis kyllä yläkautta! Aina!

  Uudistukset näyttää oikein hyvältä, eritoten tykkään tuon ison kaapin uudesta ilmeestä.

  Ja kiitän tunnustuksesta, pistetään jonoon :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanainen Vaniljainen Liisukkainen,tiedän mitä tarkoitat=D
  Niin sama juttu mullakin tuon aina vaan pitenevän blogilistan kanssa,kaikkiin jos kommentoisi niin se olis jo melkein kokopäivähommaa!
  Vessapaperineuroosi on tuttu täälläkin,mä olen onnistunut jo tartuttamaan sen tyttöönkin,joku aika sitten kun käytiin mummon (siis mun äidin) luona niin neiti kysyi vessasta tullessaan että miten sä mummo VOIT pitää tota rullaa väärinpäin,joten ei oo omppu kauas puusta pudonnut,ainakaan vessapaperin suhteen=D
  Viime tinkakin kuulostaa kovin tutulta,joku viisas on sanonut että viime tinka on paras motivaattori mutta en nyt oikein tiedä,paniikki siinä mulla meinaa monesti iskeä...
  ...Ja suorastaan liikuttava tuo miehesi kommentti tuohon kutoseen,niisk,kauniisti sanottu(ja varmasti myös totta)...
  Ihana pitkä postaus kauniine kuvineen,tämmösiä vois tottua lukemaan useamminkin;)
  Kaikkia "kivuuksia" viikkoosi<3

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia taas postauksesi pullollaan :)

  Nauti vapaista, toivottavasti sää suosii!

  VastaaPoista
 6. Ei voi olla totta, mulla aivan sama paperineuroosi ;DDD Ja mä luulin olevani ainut maailmassa *hih*

  Ihania kuvia olet taas napsinut. Juuri huokailin Marikan blogipostauksessa niitä...

  Ihanan kohteliaisuuden on miehesi kertonut. Ja pientä egoa pitää aina olla ;D

  Kiitos, ystävä, tunnustuksesta todella paljon!! Se lämmittää kovasti. Palailen siihen myöhemmin ja nyt häivymme kävelylle koko perheen voimin ihanaan auringonpaisteeseen.

  Voikaa hyvin ♥

  VastaaPoista
 7. Kiva oli lukea tunnustuksiasi! Näistä se persoonakin tulee hyvin esille :)

  Ihanalta näyttää uus järkkä! Sulla on se taito asetella tavarat näyttävästi ja persoonallisesti. Itse pyörittelen tavaroita usein moneen kertaan, enkä silti ole tyytyväinen lopputulokseen...

  VastaaPoista
 8. Kauhia pal kiitoksia tunnustuksest ja yritän tehrä sen täl viikol ♥ täytty oikke mietti jottai järkevii vastauksii, ku ny ei pyöri ku kulttakala vedes pään sisäl ;)

  VastaaPoista
 9. hih, sulle on lisää haastetta ;)

  VastaaPoista
 10. Ihania tunnustuksia jälleen ja niin paljon muitakin juttuja. Luen vielä ajan kanssa ja ajatuksella, mutta tässä kohtaa on pakko sanoa, että olisi kyllä huippu ihanaa tavata kesällä, kun käyt Suomessa! Laitetaanko harkintaan :)

  VastaaPoista