lauantai 2. kesäkuuta 2012

Haasteellista...

Hui, 10 päivää blogilomaa! Ei kylläkään mitenkään suunniteltua... Olen ollut vaihteeksi tosi paljon töissä. Ja välissä olleet pari vapaata meni kuin siivillä nauttien hienosta säästä ja koko perheen yhteisestä ajasta...ja tietty kotitöidenkin parissa... En juurikaan käynyt koneella reiluun viikkoon! On ollut tarpeeksi haasteellista saada sumplittua miehen ja omat vuorot Peipposen hoitojen kanssa, pakolliset kotiaskareet ja koiranhoito... Ja ne pari vapaatuntia päivässä, ennen töitä tai töiden jälkeen, olen pyhittänyt täysin Peipposelle. Ei sen puoleen, ei täällä kotonakaan ole mikään muuttunut. Niinpä postailen nyt haasteet, jotka sain pari viikkoa sitten :) Koitan löytää koneen kätköistä edes pari teemaan sopivaa kuvaa...!

Ennen haasteita kuitenkin vielä pieni myynti-ilmoitus! Äitini myy puoli vuotta sitten uutena ostetun Ikean valkoisen, maalaisromanttisen Birkeland-lipaston kolmella vetolaatikolla. TÄTÄ linkkiä klikkaamalla pitäisi tulla ko. lipaston kuva Ikean Saksan nettisivulta. Lipaston ovh on 149€ ja se on täysin hyväkuntoinen. Äitini lipasto joutuu vain tekemään tilaa vanhalle aarteelle :) Hintapyyntö 90€ ja nouto Espoosta. Jos olet kiinnostunut, ota minuun yhteyttä meilitse vaniljainenblogi@gmail.com !

Sain Minkalta, Mirabellan vanhassa talossa -blogista haasteen, jonka olinkin aiemmin jo parista muustakin blogista saanut, mutta koska tässä on tehtävänä vastata niihin haasteen antajan 11 kysymykseen ja kysymykset ovat siis aina uudet, niin otan haasteen ilolla vastaan ja vastaan Minkan tekemiin kysymyksiin :) Kiitos Minka!


1. Lempikukkasi?

Tällä hetkellä se on neilikka, vaaleanpunainen. Mutta valkoinenkin käy. Näin kesällä rakastan myös pelargonioita! Omani vain eivät tällä hetkellä oikein ota kukoistaakseen :(


2. Isot juhlat vai pienet juhlat?

Riippuu juhlista ;) Häitä on kiva viettää isomminkin, mutta esim. omia synttäreitäni haluan nykyisin viettää pienemmin ja hiljaisemmin, esim. läheisimpien ystävien kanssa iltaa viettäen.

3. Haluaisitko asua Suomessa vai muuttaisitko ulkomaille, jos olisi mahdollista?

Hmm... asun ulkomailla. Se ei kuitenkaan koskaan ollut varsinaisesti haaveeni, ainakaan pysyvästi, mutta joskus elämä vie... Ja nyt olen onnellinen ulkosuomalainen :)

4. Jos pitäisi ostaa talo olisiko se näistä vaihtoehdoista: talopaketti vai vanha remontoitava talo?

Unelmissani se olisi varmasti vanha, rempattava talon rohjake, mutta todellisuudessa päätyisin varmaan nykyään avaimet käteen-vaihtoehtoon. Realistisesti ajateltuna ei meistä mieheni kanssa taitaisi kuitenkaan olla sellaiseen enemmän tai vähemmän pysyvästi rempan (=työleirin) keskellä asumiseen. Hatunnosto niille, joista siihen on! :)

5. Jos autosi hajoaa, niin vietkö sen aina korjaamoon vai yritettäisiinkö korjata itse? 

Mies on alkuperäiseltä ammatiltaan automekaanikko, joten aina hän ainakin vilkaisee itse ensin vikaa, ennen kuin viedään autoja korjaamolle. Usein ongelmaksi muodostuu kuitenkin nostolavan ja muiden oikeiden tilojen ja työkalujen puuttuminen... Usein on kyllä onnistunut korjaaminen häneltä itseltäänkin :)

6. Kierrätätkö vai ostatko yleensä aina uutta?

Riippuu tavarasta. Mööpeleitä ja sisustusjuttuja, astioita ja kodintekstiileitä tulee ostettua kai suurimmaksi osaksi käytettynä, mutta esim. vaatteet ja etenkin kengät lähes järestään uutena. Mutta periaatteessa siis "kierrätys kunniaan!"

 7. Kumpi on pahempaa; henkinen vai fyysinen väkivalta?

Riippuu kai vähän väkivalan laadusta, mutta ehdottomasti olen sitä mieltä, että henkinen väkivalta voi jäättä vähintäänkin yhtä pahat arvet kuin fyysinen, ellei pahemmatkin. Sielua on vaikeampi parantaa kuin ulkoisia haavoja...

8. Jos sinun pitäisi antaa lapselle nimi, niin tulisiko etunimiä kaksi vai kolme?

Meidän tytöllä on kaksi etunimeä. Olisin saattanut antaa kolmekin, mutta miehen mielestä se olisi ollut liikaa. Saksassa on tavallista, että lapselle annetaan vain yksi etunimi. Kahden nimen antaminen on vasta yleistymässä... Nykyisin olen sitä mieltä, että kaksi nimeä riittää ihan hyvin ;)

9. Mistä eläimestä pidät eniten?

Kotieläimenä koirasta... Mutta pidän ihan valtavasti kaikista (karvaisista) eläimistä. Nuorena "asuin" talleilla vuosikaudet ;) Pupukuumettakin pukkaa jatkuvasti... Ja kisunkin ottaisin heti, jos mies suostuisi...

Usva-neiti

10. Kumman kanssa tulet paremmin toimeen: Äitisi vai isäsi?

Äidin kanssa meillä on tosi läheiset, rehelliset  ja ihanat välit ja äitini tuntee minut varmasti paremmin kuin isäni koskaan. Mutta olin aina myös isintyttö. Vanhempani erosivat ollessani vielä aika pieni, joten isäni oli ns. viikonloppuisi. Meillä oli silti tosi läheiset välit aina. Valitettavasti isäni kuoli jo 7 vuotta sitten yllättäen. 

11. Makea vai suolainen? 

Yleensä makea.


Olipas kivat, erilaiset kysymykset! En kuitenkaan nyt laita tätä enää eteenpäin, kun sen kertaalleen olen jo tehnyt ja haaste on kiertänyt aika lailla blogeissa.

Niinalta, SisustusUnelma -blogista olin saanut Hyvän mielen haasteen. Siihen kuuluu kertoa 10 asiaa, jotka tuottavat itselle hyvää mieltä juuri nyt :) Kiitos! Tartun tähänkin mielelläni, sillä tätä en ollutkaan vielä koskaan saanut!

Tietenkin hyvää mieltä tuottavat AINA oma koti, terveys, rakkaat ihmiset ympärillä...niin lähellä kuin kaukana, mutta nyt kerron teille 10 hyvää mieltä juuri NYT erityisesti...tai ihan arkisestikin...tuottavaa asiaa...

1. Vanhempieni (äiti ja isäpuoli) vapaa-ajanviettopaikan onnistuneet ja nopeat kaupat :)


2. Se, että meidän "mökille" muuttaa nuori perhe pysyvästi asumaan. Äitini sanojen mukaan ihania ihmisiä, jotka arvostavat vanhaa ja jotka kaiketi rakastuivat paikkaan ensitapaamisella. Talo pihapiireineen pääsee siis hyvään hoivaan :)


3. Lähestyvä kesäloma Suomessa, kaikkien ihanien, rakkaiden ihmisten näkeminen, kivat suunnitelmat keskenämme sekä vierailut ystävien ja sukulaisten luona :)

4. Ystäväperheen (Suomesta) jokakesäiseksi perinteeksi muodostunut parin päivän kyläily meillä ensi viikolla, mukaanlukien suloisen kummityttöni näkeminen :)

Peipponen ja ystävien lapset viime kesänä.

5. Työni, joka jaksaa antaa mulle niin paljon! Vaikka välillä on raskastakin, eikä tietenkään aina huvittais sinne lähteä, niin mulla on oikeasti ihana työ, joka on täydellistä vastapainoa kotiäitinä ololle. Saan siellä myös hirmuisesti zemppiä ja hyvää palautetta, joka tietty motivoi tekemään työn hyvin jatkossakin ja antaa energiaa arkeen myös täällä kotona. Parasta meillä töissä on huippu ilmapiiri (99%:sesti) työkavereiden kesken :)

6. Peipponen, joka tuli eilen aamulla ihan yllättäen rutistamaan ja sanoi "Sinä olet äiti ihan ihana!" :)

7. Se, että saan toivottavasti melko pian "uusia" aarteita tänne kotiin. Joukossa ehkä joku aarre mökiltä, mutta myös pari mummini mulle jättämää juttua, jotka ovat olleet vuosia "sijoituksessa" äidilläni. :)

8. Pyöräretket, joita tällä viikolla teimme miehen, Peipposen ja Usva-neidin voimin. Niiden aiheuttama, ihana, tervetullut lihassärky jaloissa! Toissapäivänä pyöräilimme naapurikylään meidän hääpaikalle, jossa nautimme päiväkahvit jätskin/ kakun kanssa terassilla, jossa lähes 4 vuotta sitten miehen kanssa tahdoimme rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä :)

9. Anopin tekemä ruoka, joka odottaa mua jääkaapissa... Jonka siis sain tänään mukaan, kun hain töiden jälkeen tytön anopin luota hoidosta. :)

10. Kesä! Meillä on ollut nyt useana päivän ihanan lämmintä ja aurinkoista. Heitin jopa bikinit päälle parina päivänä tällä viikolla ja nautin auringosta omalla terassilla Peipposen ollessa tarhassa. Tarhapäivän jälkeen sai Peipponenkin pulikoida omassa pikku altaassaan :)

Kuva viime kesältä.

Tässä välissä lämmitin ja söin jo sen anopin tekemän sapuskankin, nälkä kurni niin mahassa. Nyt taidan pyörähtää vielä pienellä blogikierroksella ennen kuin mies tulee iltavuorosta. Huomenna meillä onkin molemmilla ilta ja Peipponen menee isoäitinsä luokse yökylään.

Ihanaa viikonloppua kaikille!! Ja iso kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen :)

Terkuin Liisa

12 kommenttia:

 1. Voi kun kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa!!
  Näitä muiden paljastuksia on aina niin kiva lukea:)
  Vai on teillä bikini kelit :O (pikkasen kateellinen) Täällä oli viime lauantaina sen verran aurinkoinenn päivä, että sain rapunaaman, mutta lämmöstä ei voi puhua. Mulla oli nimittäin takin alla fleecetakki!! Lähetätkö sitä lämpöä hieman tännekkin ;)

  Nyt toivottelen teille oikein ihanaa viikkoa, sillä me lähdemme tänään ajelemaan Helsinkiä ja Lontoota kohti =D

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva kuulla sinusta...on ollut ikävä. Melkein jo huolestuin,meitä missä ihmeessä Lisa on. Kiva oli kuulla totuuksia ja kuulumisia sinusta. Täällä sai laittaa piknikit takaisin kaappiin...aika vilpoista!

  VastaaPoista
 3. Heipparallaa pitkästä aikaa!
  Taasen kerran mainitsen, että yksikään blogijuttu ei ole jäänyt väliin, mutta minä onneton kommentoija olen vaan niin saamaton...

  Voi kunpa täälläkin olisi hieman paremmat kelit, nyt on sateista säätä ollut jo useampi päivä. Tosin, en samalla tavalla pysty nauttimaan hellekeleistä tänä kesänä kun liikkuminen on toistaiseksi hieman rajoittunutta, mutta parempi aurinko kuin sade!

  Nyt sisätiloissa makoillessani on ollut aikaa mietiskellä sisustus-juttuja ja jotain muutoksia huonekalujärjestyksissä :) Itse en vaan saa alkaa mööpeleitä siirtelemään joten täytyy malttaa, että L saisi "muuttoapua". Suunnitelmat on suuret, mutta katsotaan ehditäänkö kaikkea toteuttamaan ennen näiden tyyppien putkahtamista maailmaan....

  Aurinkoista alkanutta kesää teille, toivottavasti aurinko malttaisi näyttäytyä täälläkin taas pian!

  -a-

  VastaaPoista
 4. Olipa mukava lukea paljastuksiasi...:)

  Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 5. Nää paljastuksest on ain nii kivoi ♥ Oikke ihanaa sunnuntait sin ♥

  VastaaPoista
 6. Olipas kiva lukea tunnustuksiasi.
  Peipposesta ihana kuva:)

  Minullakin kiireet lisääntyy, sillä lupauduin kesätöihin. Vähän väärin, kun talvi meni kotosalla ja nyt taasen kesä töissä.

  Ihanaa, että teillä siellä on edes lämmin!

  VastaaPoista
 7. Olipas hyvät vastaukset. Kyselin kaikkea sellaista mitä olisi mielenkiintoista tietää ja vieläkin kuulut suosikkeihin ;D Voi kumpa täälläkin tulisi edes hituisen lämpöisämpää.. Lapsille ei tarvitsisi niin montaa kerrosta laittaa vaatteita ja itsellekään ei sitä takkia viitsisi kesäkuun puolella laittaa. Istutin tänään ruusuja ja karhunvatukkaa eli toivon mukaan ei halla veisi alkuja. Puhalla lämmin ilma tännekin :)

  VastaaPoista
 8. Mukava oli lukea sinun vastauksia Minkan kysymyksiin sekä vastauksesi Hyvän mielen haasteeseen!:) Muutenkin oli ihanaa kun ehdit postailla tänne!:)
  Mukavaa kesäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Ihanainen Peipponen! Vai että bikini kelit! Täällä ei kyllä sellaisia ole näkynyt, mutta eipä sen puoliin taida bikineihin paljon tänä kesänä tällä mammalla olla asiaa, ainakaan julkisella paikalla ;)

  Mukavia "paljastuksia" oli taas kiva lukea!

  VastaaPoista
 10. Mukavia juttuja ja suloinen pieni Peipponen:)
  Edellisen postauksesi vaaterekki oli hieno, en tuollaisia ollut aiemmin nähnytkään.

  VastaaPoista
 11. Kivoja "tunnustuksia" :) Ja blogiloma tekee välillä hyvää, minullakin päivitysväli aika harvaa juuri nyt.

  Mukavaa viiokn jatkoa!

  VastaaPoista