torstai 21. heinäkuuta 2011

Ihana kotiinpaluu, ihana koti, ei niin ihana kukkapenkki...

Muistinko jo kertoa, miten ihana oli palata kotiin. Vaikka loma olikin ihana, ja varsinainen arki velvollisuuksineen ja etenkin töihinpaluu loman jälkeen eivät kyllä houkuttele, niin oli ihana tulla Kotiin :) Ja jotta todistan teille, että loma oli ihana ;D laitan vielä yhden fiilistelykuvan Riviera Mayalta, kun kerran sain oikein mieheltä luvan sen julkaisuun, hih ;)

Kuva: hotellin valokuvaaja


Sitä kai välillä täällä omissa nurkissa oleillessaan unohtaa, miten ihana oma koti onkaan. Näkee vain ne asiat, joita haluaisi parantaa, muuttaa... Mutta oltuaan pari viikkoa poissa kotoa, ja vieläpä täydellisessä sisustuspimennössä, ihan toisenlaisessa maailmassa ja ympäristössä, oman kodin näkee taas ihan uusin silmin. Se onkin yhtäkkiä taas kauniimpi, täynnä ihania esineitä ja yksityiskohtia... Katsoin sisääntultuamme eteishallista keittiöön ja ajattelin: "Meillä on ihana koti!" No, voin kertoa, että nyt muutamaa päivää myöhemmin mieleen on taas tipahdellut asioita, joita pitäisi tehdä, joita haluaisi muuttaa...hih ;)
Lisäksi meidän ihanat naapurit tekivät kotiinpaluustamme vielä ihanemman. Miestä odotti kotona koppa ohrajuomaa, pari pulloa valmiina kylmässä ;) miehen synttäreiden kunniaksi (me juhlimme lomalla molempien synttäreitä, hih :)), ja ekana aamuna kotona herettyämme ulko-oven edessä odotti vastapaistettuja herrrrrkullisia mustikkasuklaamuffinsseja! Kaiken kukkuraksi kauniilla, jalallisella lasivadilla, joka oli synttärilahja minulle! Juuri tällaista vähän suurempaa olen kaivannut! Ihana!


Kiireellisin asia tekemisten listalla oli ehdottomasti kukkapenkki. Tänään herätessämme (jo kello 9:15! alamme lähestyä normaalia rytmiä ;D) aurinko paistoi. Aamupäivällä ulkoillessamme se paistoi melkein koko ajan. Keskellä päivää taivas oli jo täysin pilvessä. Peipposen nukahdettua päikkäreille joskus puoli kahden aikaan (päikkäritkin siis enää vain pari tuntia tavallista myöhemmässä ;)) painelimme sateenkin uhalla miehen kanssa terassille ja kävimme kukkapenkin kimppuun!

Tässä kuvia kukkapenkkien Viidakko-ajalta...





Homma vähän karkasi lapasesta ja kiskoimme sieltä ylös puunrangan! Viime vuonna sen jo leikkasimme ihan tyngäksi, mutta se oli selkeästi jatkanut jotain omaa elämäänsä ja ainakin sen juuret tuntuivat vetävät mehut kaikista muista sen penkin kasveista. Jossain välissä kitkemisen ja puunrangan kiskomisen seassa Peipponenkin jo heräsi ja tuli "avuksi, ja saimme kuin saimmekin lopulta rangan ylös! Pätkimme isoimmat juurakot ja revimme ne sitten vielä yksitellen lopuksi ulos. Terapeuttista, kertakaikkiaan!



Ongelmana vain oli se, että ihana valkoinen ruusupuska oli aivan "kasvanut kiinni" puunrunkoon ja -juuristoon :( Juuria ei voinut mitenkään erotella toisistaan. Yritimme leikata ruusun rankaa irti puusta ja istutin sen uudestaan, mutta aika epäileväinen olen, että se selviytyy... Harmi, uusia nuppuja oli taas niin valtava määrä tulossa...


Nyt on kuitenkin kukkapenkit taas jotakuinkin "in ordnung", mutta paljon on vielä tehtävä, jotta se on sellainen kuin haluamme. Tuskin siitä enää tänä kesänä sellaista tuleekaan. Mm. tuo punainen ruusu pitää siirtää puksipuun juurelta omaan tilaansa. Voiko joku ystävällinen asioihin paremmin perehtynyt kertoa, milloin se olisi paras tehdä??


Nyt kaikilla kukilla on enemmän tilaa kasvaa :) Jospa ne siitä vielä kukoistuisivat tämän kesän aikana.





Yrttitarhani sentään voi loistavasti :) Nämä siis kaupasta ostettuja versioiota...


Ja ne mun "oven pelargoniat" tuottaa siis uutta nuppua, jee! Onneksi en luovuttanut niiden suhteen. Kiitos kaikille vinkin antaneille ja kannustaneille!



Tänään koko aamupäivän mua ahdisti ihan älyttömästi huominen työvuoro :( Ei huvittanut sitten pätkääkään. Luulin mulla nimittäin kaiken kukkuraksi olevan pitkä aikainen aamuvuoro, joka ois ollut aika ällö nyt reissun jälkeen, kun olen ihan erilaisessa rytmissä... Noh, sain jo itseni psyykattua, että yksi päivä se vain on ja menee vaikka päällä seisten, sitten tarkistin vuoron ja huomasin, että mulla onkin ilta! Tehtiin herkkupizzaa iltaruuaksi ja ehdin laitella aamulla kaikki työjutut valmiiksi, jes! Sitten onkin viikonloppu vapaana, maanantaina varuillaolo ja sitten loppukuu vielä vapaata :)

Nyt haen vielä yhden palan pizzaa ja sitten vähän namia jälkkäriksi, ja käperryn miehen kainaloon telkkua tölläämään :) Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja kiitos kommenteistanne reissupostaukseen, olette ihania!

Halauksin Liisa

ps. Sadan lukijan kunniaksi päräytän arvonnan pystyyn heti kun pääsen kaupoille palkinnonetsintään!

16 kommenttia:

  1. Aivan sikakiva kuva teistä kolmesta!! :P

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on että kiva on lähteä reissuun, mutta vielä kivempi palata kotiin :)!
    Ihana perhepotretti <3!
    -Tiina-

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva teistä! :) Rakkautta, rakkautta tulvillaan!!
    Mukavaa loppuviikkoa teillekin sinne!

    VastaaPoista
  4. Oi että, todella onnistunut kuva :)

    VastaaPoista
  5. Aivan IHANA KUVA koko perheestä!!!

    Ja ihanan lahjan olet saanut! Sehr freundlich!!!

    Minäkin kaipaan terapiaa, mutta kun tällä säällä ei huvita mikään...hiki valuu, vaikkei ole Mexikoa nähnytkään ;D Mitenhän mä siellä pärjäisin *hih*
    Silti lähtisin viivana...

    Jokatapauksessa ihanaa perjantaita ja kyllä se tästä vielä viilenee !

    VastaaPoista
  6. Ihanaihanaihanaihana kuva teidän perheestä, siis aivan mahtava <3 Ja vähänkö ihanat naapurit, meille kans tuollaisia.. Täydellinen kotiinpaluu :) Mieskin oli varmaan tyytyväinen ;)) Toistinko tarpeeksi ihanaa, heh.

    VastaaPoista
  7. Kuvien perusteella teillä on ollut hyvä loma :)
    Onnellisia ihmisiä ja hienoja maisemia :)
    Niin, ja se kuva teistä kolmesta on kaunis!
    (luin molemmat postaukset putkeen, joten vähän sekoittuu jutut miun päässä :) )

    VastaaPoista
  8. IOhana kuva ♥

    Kohta alkaa multasormivaihe täälläkin...

    En muuten yhtään ihmettele, että lukijoita on kertynyt, sulla on kiva blogi♥

    VastaaPoista
  9. Kerrassaan ihania reissukuvia! Juurikin tuo teidän yhteiskuva on tosi onnistunut.

    Jaksamista töihin!

    VastaaPoista
  10. Aivan mielettömän hieno kuva teistä, luulin ensin, että se on jostakin kuvapankista :)

    Ihana reissu teillä on ollut ja tosi ahkerakin olet heti ollut kukkapenkkisi kanssa.

    Mukavaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Kiitos viesteistänne, miten aina ilahduttavatkaan :) Kiva tietää, ettei yksin täällä höpise, hih ;)

    Maanvaiva, kiitos!

    Tiina, näin on! Ja kiitos...

    Senni ja Tanjus, kiitos :))

    Satu, lähetäpäs tänne sitä hellettä, ottaisin ilolla vastaan!! ja juu, meidän naapurt todella on sehr freundlich, heh ;D
    Kyllä sä sielä mehikossa hyvin pärjäisit, köllisit vaan Peipposen kaverina altaassa koko päivän :))

    Terhi, kiitos ihana ;) Voit uskoa, että mies OLI tyytyväinen, heh ;)

    Sirutuuli, kiitos, oli tosiaan ihana loma, alkukömmähdystn jälkeen ;) Kuva on kyllä onnistunut...oli kiva saada matka-albumiin muutama kuva, joissa ollaan kaikki yhdessäkin :)

    Kiitos Pepi :) Niin sullakin, hih ;)

    Hanni, kiitos, vuoro oli pitkä, mutta selvisin, huoh ;) Nyt viikkis vapaana, ma:ksi tulikin sitten taas jo kutsu töihin, mutta eiköhän sekin mene siinä missä tämäkin päivä :) Varsinkin, kun tietää loppukuun olevan vapaana!

    Merja, ois, kiitos, jopas oli kohteliaisuus ;)
    Juu, tuo kukkapenkki oli vaan pakko laittaa edes vähän kuntoon...varsinkin luettuani ensin mm. teikäläisenkin kukkapenkkipostausta kivien siirtoineen!!!

    Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!!!

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana perhekuva teistä. Kuva on niin täynnä ihanaa onnea ja tunnelmaa. Kaunis perhe olette.

    Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle ja miehellesi!

    Kommentoin tässä samalla edelliseenkin postaukseesi. Reissunne kuulosti tosi mukavalle. Ihanat kuvat olet laittanut postaukseesi. Voi kun tuo Peipponen on niin hurjan suloinen:)

    VastaaPoista
  13. Ihana ihana mustavalkoinen kuva teidän perheestä!!!Ehdottomasti seinälle sinne näkyville:)
    Työn iloa ja mukavaa viikonloppua:)))

    VastaaPoista
  14. Ihana postaus ja ihanat reissukuulumiset ja kuvat!!
    Peipponen on niin suloinen ja tuo teidän kuva tosi mahtava!!Oot kaunis!:)

    VastaaPoista
  15. Susanne, kiitos viestistäsi ja synttärionnitteluista!

    Kiitos Pitsienkeli, kyllä ajattelin itsekin jonkin noista lomakuvistamme (hotellin kuvaajan rannalla ottamia on enemmänkin ;)) laittaa vaikka portaikkoon seinälle.. Pitäisi saada parit kivat kehykset hankittua ;)

    Kiitos Niina, tässähän ihan punastuu näistä kommenteistanne..hih..ihania ootte kaikki, mutta kyllä on hyvällä kuvaajalla ja onnistuneilla otoksilla paljon asiaa kauneuden kanssa ;D

    VastaaPoista
  16. Ihana kuva teistä kolmesta! Niinkuin tuossa jo aikaisemminkin ehdotettu, kehystä ihmeessä se johonkin kunniapaikalle! :)

    VastaaPoista