maanantai 10. lokakuuta 2011

Ranskassa osa 2 ja vähän muutakin

Ensi alkuun ISO KIITOS sydämellisistä osanotoistanne ja muistakin viesteistänne edelliseen postaukseeni. Ette uskokaan, miten ne ovat mieltäni lämmittäneet!

Olen ollut kovin vähän blogejen parissa viime päivinä, johtuen miehen kanssa yhteisestä lomasta... ja siitä, että Peipponen ei juuri kotona ollessa nuku enää päiväunia. Hankala vaihe jotenkin, kun koko päivä ilman unia on vielä vähän liikaa tytölle ja jos yritämme laittaa "ajoissa" unille, niin ei tahdo nukuttaa ja menee teatteriksi homma, ja jos päiväunia alkaa kovasti myöhästämään, menee yöunet plörinäksi. Niinpä tyttö on usein tällä hetkellä ilman kunnon päikkäreitä, mutta jos päivällä ajamme autolla jonnekin, nukahtaa hän autoon ja ottaa siinä sitten reilun puolen tunnin tirsat, jotka tuntuvat tällä hetkellä yleensä riittävän eivätkä kuitenkaan sekoita ilta- ja yörytmejä. Se vain tarkoittaa sitä, että itselle ei ole juuri aikaa päivällä kotona ollessa...

Nyt kun meillä on miehen kanssa yhteistä vapaata, olimme ystäväpariskunnan luona pari yönseutua kyläilemässä koko perheen voimin. Tarkoitus oli olla la-su, mutta sponttaanisti päätimme eilen jäädä vielä toiseksi yönseuduksi, kun kerran kaikilla oli lomaa :) Oli tosi mukava reissu! Jutustelua, hyvää ruokaa, vähän viiniäkin ;) ...leffan katselua iltaisin, ulkoilua koirien kanssa... Lisäksi vierailu oli tarkkaan ajoitettu, sillä heidän kotikylässä oli eilen, sunnuntaina jokavuotinen, meillekin jo traditioksi muodostunut "kaupunkijuhla" jättimäisen kirpparin kanssa. Se on täällä meillä päin ehdottomasti paras kirppis, sääli vain, että vain kerran vuodessa... Ja taas tuli tehtyä upeita, ja etenkin edullisia löytöjä sieltä, hih ;) Tässä vähän esimakua uusista aarteistani, ensi kerralla esittelen näitä tarkemmin...


Olkkarin ruokapöydälle laittelin hieman syksyä lauantaina aamupäivällä, kukkakaupan tarjonnasta inspiroituneena... Kävin nimittäin ostamassa kivan, syksyisen kukka-asetelman ystäville tuliaisiksi ja innostuin sitten kotonakin väkertämään syksyn tuntua :) En ole kovasti oranssin ystävä, mutta nuo luonnon ruskan värit ovat kyllä ihania näin syksyllä... kotonakin, pienissä erin ;)





Matkakertomukseenkin lupailin toista osaa ;) Tässä siis muutama kaupunkikuva Strasbourgista. Sää ei ollut tokana päivänä valitettavasti niin hyvä kuin ekana päivänä Obernaissa (aurinkoista ja +25), mutta ihan lämpöinen kuitenkin, ja pääasia, ettei satanut! Kuvista tuli kuitenkin vähän synkkiä...





Niin ja kuten mainitsin edellisessä postauksessa, siellä oli se pieni kirppis!



Sieltä löysin tämän upean, vanhan, ranskalaisen peilin... Näitä näkee täällä meillä tosi harvoin ja jos, niin hinnat ovat pilvissä. Tällä oli hintakin mielestäni kohillaan, maksoin siitä 18€...



Obernaista ostin pari kivaa pientä puukylttiä, toisen keittiöön ja toisen (eri tekstillä) vierashuoneeseen...


...sekä muutaman koukun... Miksen voi näitä vastustaa?! Miettimääni tarkoitukseen nämä ei sitten kuitenkaan sopineet, joten jäävät odottelemaan toista tarkoitusta... Mielessä onkin jo yksi idis, hih ;)



Ja tälle suloiselle Bukovski-neidille oli pakko antaa koti ;) Se pääsi Peipposen huoneeseen vanhojen Bukovskejen seuraksi. Kuka nyt tätä olisi voinut vastustaa..?


Nyt, kun kerrankin kello ei ole vielä ihan kamalan paljon, lopetan lätinät ja lähden nauttimaan teidän blogeistanne ja lukemaan kuulumisianne! Kiitos, kun olette niin ahkerasti jättäneet mulle kommentteja ja viestejä, vaikken ole itse itsestäni juuri antanut kuulua viime aikoina... Olette ihania! Ja minä yritän parantaa tapani... ;D

Oikein ihanaa syksyistä (meilläkin oli vihdoin pari oikein tosi syksyistä, synkkää, kylmää ja kosteaa päivää välillä!!!) alkanutta viikkoa kaikille tänne kurkistaville!

Maanantaiterkuin Liisa ...joka yrittää laittaa nyt pussin nyörit hetkeksi oikein tosi tiukalle... ;)

23 kommenttia:

  1. Onpa kaunis peili, loistolöytö :)

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Pääsispä sitä itekkin tollaselle kirppiksellejoskus... :) ihania löytöjä olet tehnyt!

    VastaaPoista
  3. Upeita kirppislöytöjä:-))
    Jäänpäs odottelemaan niiden tarkempaa esittelyä;-))


    Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle Liisa<3

    VastaaPoista
  4. Kiva kun joku toinen kiertää kirppiksiä niin omat rahat säästyy ☺ -tai siis muka säästyy...johonkin ne aina tuppaa hukkumaan ☺

    Nallet on paha paikka, joskus aikoinaan ostin aina kaverien muksuille nallen syntymälahjaksi ja toin niitä reissuilta lahjoiksi ja muutenkin on tullut niitä osteltua!
    Nyt on nallekielto...
    Itsellä puusohvalla nukkuu B:n nukkuva nalle, siitä en vaan ole raaskinut luopua...

    VastaaPoista
  5. Ihastelen täällä sun kauniitä kuvia. ihana matka teillä kertakaikkiaan, mukava kun ootte nauttineeet matkasta.

    VastaaPoista
  6. (Melkein) rupes ahistamaan tuommonen kasa löytöjä yhessä kuvassa;)Ihanuudet nuo siivet ja laukut ja kärryn(?)pyörä ja ja ja ...Jos tuollaisiin aarteisiin törmää niin olis vähän niinku laitonta pitää kukkaron nyörejä tiukalla,säästää sitten myöhemmin,säästäminen onkin muuten siitä jännä jutska että se tulee melkein aina jätettyä myöhemmäksi;)Ihana tuo nallukka,itse törmäsin eilen kirpparilla B:n enkeliin jonka hameenhelmassa luki Good Luck Angel,saat kaksi arvausta ostinko=D Minä jään odottelemaan tarkempaa postausta löydöistäsi,ihanaa syksyistä viikkoa sinne teille!

    VastaaPoista
  7. Meillä jäi kahden ikävuoden jälkeen päikkärit kun sormia napsauttamalla.. syntymästä lähtien neiti on muuten AINA, jokapäivä, nukkunut päiväunet, pienenpänä kahdet tai kolmet ja vanhempana yhdet ulkona, siellä nukkunut parhaiten. Sääli..enään kun vaunuissa ei sitten maltettu pysyä, vaikka oli köytettynäkin:D päikkärit jäi.. yritin sisällä..sängyssä, vieressä, sohvalla..ei. nyt on päättänyt käydä itse nukkumaan jos väsyttää, marssii vain päikkäreille meidän sänkyyn tai nukahtaa sohvalle :DD
    mutta loppuihan siihen se kuuluisa oma aika..

    Vautsi mitä löytöjä siellä kuvassa näyttää taas olevan, eikä! on nuo kirpparit kyllä sellaisia aarreaittoja;) peili on hyvin kaunis <3

    Mukavaa tiistaita! :)

    VastaaPoista
  8. Voi elämä noita laukkuja! Mun haave olis saada niitä haalittua muutamia kunhan taas mitään kotiin ostettavaa seuraavan kerran mietinkään...

    VastaaPoista
  9. Upeita löytöjä!!
    Itsekkin olen ihastunut noihin matkalaukkuihin. Odottelen vain, että tytöiltä loppuu mopoikä (saa kypärät kaapin päältä pois) ja saan kaapin päälle oman matkalaukun;)

    Tuollaiset ulkoilma kirpparit on yleensä, ainakin tälläpäin, niitä parhaita aarreaittoja :)

    Oikein "syksyistä" tiistaipäivän jatkoa teille!!

    VastaaPoista
  10. Osanotto myös multa, olipa surullisia uutisia :(

    Mahtavia löytöjä teit, kiva nähdä ne sitten lopullisilla paikoillaan :)
    Meillä tuo 3v tyttö nukkuu päikkärit hoidossa ja se venyttää iltaisin nukkumaanmenoa, itse olisi jo niin valmis yöunille, niin tyttö on vielä täydessä menossa... Kotona nukkuu päivisin tosi harvoin.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Löytöjen tarkempaa esittelyä täälläkin jäädään odottelemaan. Vaikuttaa lupaavalta kuvan perusteella. Vau!

    Ranska on jännä maa, kun vajaan 400 km päässä näyttää katukuva täysin erilaiselta kuin kotikulmilla :)

    Kivaa viikkoa sinne naapuriin!

    VastaaPoista
  12. Voi, että sentään mikä ihana kasa kirpparilöytöjä..MINÄ en ole päässyt mihinkään kirppareille ja on jo kusiaisa housuissa, kun niin tekisi mieli..mutta mulla on nyörit nyt myös tällä hetkellä vähän tiukemmassa...Noi viimekesäiset poikien autokoulut ei olleet ihan ilmaisia...huoh...nyt säästetään ja sitten törsätään.

    Mukavaa viikon jatkoa sulle Liisa.

    VastaaPoista
  13. Voi mitä ihania löytöjä! On noissa ollut kantaminen kotiin asti mutta varmasti sen arvoista. Mullakin odottaa tuunausta tuollainen samanlainen rukinpyörä :)

    VastaaPoista
  14. Ihana reissu teillä ollut ! upeita löytöjä jälleen...ja millä hinnalla toi peilikin lähti , vau !
    Iloa päiviisi ♥

    VastaaPoista
  15. Mahtavia löytöjä!
    Täällä on ensi viikolla koululaisilla syysloma ja varasin jo itselleni yhden päivän ihan omaa aikaa > kirppareita, kampaajalla käynti jne.
    Jospas minäkin löytäisin jotain kivaa :)

    VastaaPoista
  16. Ohoh,sinähän oot tuonut ison kuorman upeita löytöjä.Kärrynpyörä pisti ainakin silmään.No,ei ihme kun noin upeilla kirppareilla pääsee käymään.Ja silloinhan on otettava,kun kohdilleen osuu=)
    Kaunis on tuo peilikin ja syksyiset asetelmat siellä pöydällä.
    Kivaa viikkoa sulle=)

    VastaaPoista
  17. Kiitos ihanaiset kivoista viesteistänne :)

    Merja, niin mustakin, kiitos, samoin sinne!

    Mirjami, varmasti pääsetkin, kun oikein kovasti toivot ;)

    Arja, sitä tulee, lupaan sen ;) Kiitos, samoin sinnekin!

    Pepi, mä en pitkään aikaan ollut hankkinut nalleja, siis vuosiin. Vuosia sitten sain jokusen lahjaksikin...
    Nyt viime aikoina on puraissut joku nallejen pelastuskärpänen. Sydän on kuin sulaa vahaa niiden edessä... Onhan ne toisaalta matkoilta ostettuna kivoja muistojakin :)

    Kiitos Liisa, kyllä tosiaan nautittiin :)

    Kirsi, sepä se, sinä sen sanoit! Sitä paitsi nuo tavarat oli lähes ilmaisia ;D Ainakin suurin osa niistä... Oih, sun löytämä (pelastama..?!) B:n enkeli on varmasti ylisoma :)
    Lisäpostausta tulee...

    Jasmiina, mä oon niin nauttinut viime ajoista, kun meidän "puolentunnin tyttö" oli alkanut vihdoin nukkua kunnon päikkäreitä! Ja nyt se on ohi... Tosin esim. tänään neiti viihdytti omassa huoneessa itseään tosi pitkään, leikki nukeilla, teki palapelejä...no okei, repi myös sängystä alas kaikki nallukat, petivaatteet jne. hyvä kun ei patjaakin..! Ja toisaalta, muutaman kuukauden päästä hän aloittaa päiväkodin (3h/ pvässä, aamupäivisin), että sitten on taas äipälläkin hetki omaa aikaa...kun ei ole töissä ;) Ja kaikki sanoo, että sitten "ne" alkaa nukkua uudestaan päikkäreitä, kun ovat ihan poikki tarhan jälkeen...we'll see ;)

    Milla, sun pitäis kai alkaa tehdä listaa, mitä kaikkea on sitten joskus sinne jonnekin uuteen kotiin hankintalistalla, heh ;D mä en ole vielä ihan varma noiden laukkujen paikasta...noh, eiköhän en paikkansa löydä...Maalata en taida kuitenkaan raaskia, vaikka toinen niistä kyllä dunkkaa sen verran, että vois tehdä ihan hyvää ;) Luulen, että jopa mies ois sen kannalla, käski nimittäin eilen heittää sen pihalle tuulettumaan pariksi päiväksi...

    Mia, sulla taitaa mennä vielä pari vuotta, ennen kuin kaikilta lapsukaisilta on mopoikä ohi, heh ;D Jospa sä saat ennen sitä kypäräkaapin eteiseen..?!

    Kiitos Marika :)
    Niin, toi on just se vaikeus, kyllä mäkin saisin iltapäivällä neidin unille, mutta sitten venyy se ilta ja heräilee yölläkin ja haluais nousta ylös, vaikka toisaalta väsy onkin...grr..

    Kiitos Villa Haikara, kommentoinkin sulle jo omaan blogiisi :) Lisäpostausta on luvassa!

    Tuija, voin vaan kuvitella, että 2 autokoulua ottaa vähän kukkaron päälle, ne kun teillä tosiaan vieläpä samaan aikaan...auts. Noh, vähän sästeliäisyyttä, niin kohta voit taas jo hemmotella itseäsi jollain kivalla... :)

    Ninnu, kiitos :) Juu, meitä katsottiin vähän kyllä pitkään, hih :) Oltiin lopulta kolme naisihmistä, kaikilla joku omituinen ostos, kuten jakkara, kärrynpyörä tai matkalaukku kainalossa ;D Lisäksi monta muovikassia pikkusälää, jota kyllä onneksi mahtui matkalaukunkin sisälle. Sillä enhän minä ollut ainoa, joka teki löytöjä... Nukenkehdon sentään sain laitettua miehen matkaan, miehet kun luovuttivat homman Peipposen kanssa jo alkumetreillä...

    Kiitos Riitta, juu peilistä olen kyl itsekin tosi iloinen!

    Mari, kiitos! Se on oikein, oma aika on niiiin tärkeetä! Ja peukutan sulle, että löytäisit jotain kivaa :)

    Pitsienkeli, kiitos :) Näinpä! Tuommosia kirppareita ei täällä meillä päin tosiaan usein ole! ...eli on taottava, kun rauta on kuumaa ;D

    Ihanaa viikkoa teillekin kaikille!

    Halauksin Liisa

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia jälleen..ja todella kauniin peilin löysit!!!

    VastaaPoista
  19. Ihania löytöjä! Nalle varmaan katsoi sinua ja pyysi ottamaan mukaansa, niin ne ainakin meidän neidille puhuvat,,vieläkin vaikka hän on jo 16,,,
    Mukavaa viikkoa sinulle, täällä on kolean syksyinen sää ja sataa..

    VastaaPoista
  20. Kiitos Riitta Sinikka, itsekin olen kyllä peilistä tosi iloinen, lämmittää tuollaiset löydät mieltä pitkään :)

    Mustakissa, kiitos :) Luulenpa, että juurikin näin sen nalleneidin kanssa taisi käydä, hih ;)
    Meillä oli taas vaihteeksi tänään parikyt varjossa ja melkosen aurinkoista...eli oli vain pieni alkuveryttely se parin päivän sade ja viima...Myssyt takaisin laatikon pohjalle.

    VastaaPoista
  21. Heh-hee, niin varmaan pitäis :D Mutta voit kuvitella, kuinka monta exceliä, kännykkään tehtyä memoa ja paperista listaa liittyy jo tähän ennen lähtöä vaiheeseen, että parempi tehdä sitä toivelistaa sitten ensi vuoden puolella ;)

    Kävin juuri tänään kiusaamassa itseäni Tammisaaren sisustusputiikeissa... Sen haavelistan voisi tehdä eurojen kera, niin tietäisi tarkemmin mimmonen lottovoitto pitää ensin saada!

    VastaaPoista
  22. Aivan ihania löytöjä ja ihania kuvia taas!:) Voi että, en millään malttaisi odottaa enää viikkoa, että vihdoin tapaan sinut!:) Halauksia sinne!<3

    VastaaPoista
  23. Milla ;D ...ja pysyhän nyt vaan poissa sieltä putiikeista!

    Heidi, kiitos! Ja kiitos myös meileistäsi, vastaan sulle tän päivän aikana kysymyksiisi ja muutenkin :) Mäkään en malttaisi oottaa tuloasi! Ajattele, että viikon päästä olet jo täällä!

    Halauksia sinnekin :)

    VastaaPoista