lauantai 3. joulukuuta 2011

2. Adventtina...

Keittiössä syttyi heti aamutuimaan 2. adventtikynttilä, tai siis kaski kynttilää... Enää kolmisen viikkoa Jouluun!
Mulla on tänään ja huomenna iltavuorot, onhan tässä jo pari viikkoa vapailtukin ;) Huomenna aloitan työt onneksi vasta vähän myöhemmin, niin ehdin pakata Suomen matkaa varten. Tiistaina, joka onkin Itsenäisyyspäivä, olisi tarkoitus aamuvarhain lähteä. Täällä Saksassa on tiistaina Nicolaus, jolloin "Joulupukki" tuo lapsille joulun ensimmäiset lahjat. Me olemme tosin mieheni kanssa päättäneet pitäytyä suomalaisissa joulumenoissa, emmekä osta Peipposelle lahjoja kuin jouluaatoksi, jolloin Korvatunturin Joulupukki tuo lahjat, eikä "Kristkind" (Jeesuslapsi) tai enkeli, kuten ainakin täällä meidän seudulla useimmissa perheissä lapsille kerrotaan.

Mutta asiaan, tällä viikolla meitä on kuitenkin lahjottu ihan ystävienkin taholta, Peipposta synttäreiden johdosta ja mua kai sitten ihan muuten vaa ;) Posti toi nimittäin torstaina laatikollisen pikkujoululahjoja (?) ihanalta ystävältä Suomesta! Olin ihan ällikällä lyöty! Kiitos vielä kerran lähettäjälle! Oli joukossa toki muutama ihana paketti myös Peipposelle syntymäpäivän kunniaksi :) 
Mulle sieltä löytyi mm. tällaisia, kuinkas muuten kuin sisustusjuttuja ;)

Suuri kynttilä rautalankakorissa.... (Laitoin itse ympärille valkoista pitsiä ja alle vielä steariinin valumisriskin takia pienen kakkuvuuan.) ...Ja upea peltimökki kynttilälle! Ja uskotteko, että juuri edellisenä päivänä mietin itsekseni, että pitäisiköhän munkin ostaa meille sellainen valomökki, joita useissa blogeissa näin Joulun alla on näkynyt...! Tuon saisi myös riippumaan, mutta se saa nyt "tönöttää" ainakin ensalkuun tässä ruokapöydällä olkkarissa.


Peipposen juhlista jätin oksia koristeeksi pöydälle. Vaihdoin vain liinat ja tuikkukupit. Nuo kupit ovat oikeastaan pieniä hillopurkkeja, joista otin kannet irti ja liimasin reunaan vähän pitsiä.



Yhden marjaoksan pelastin pöydältä maljakkoon.


Ystävän paketista kotiutui meille myös ensimmäinen Mailegin (?) tonttu! Näitäkin olen himoinnut ja nyt mullakin on oma Nisseni, jee! Ilahduttaa tuolla keittiön naulakossa roikkumassa :)


Bambi lasikuvussa on muuten muuttanut Peipposen synttärijärjestelyiden myötä olkkarin ikkunalaudalle. Saakin jäädä sinne katselemaan ainakin toistaiseksi.


Ja vielä juhlista puheenollen... Hyasintitkin avatuivat kuin tilauksesta Peipposen juhliin mennessä ja lumoavat nyt tuoksullaan koko alakerran. Sain nimittäin lahjaksi toisen hyasinttiasetelman. Sen on myös juuri avautunut ja levittää tuoksuaan keittiön ikkunalla. Laitan siitä kuvaa toisella kertaa. Joku aamu, kun tulin alakertaan, ajattelin, että kylläpä tuoksuu joululta... Ja sitten tajusin, että hyasintin tuoksu se tuon mielikuvan sai aikaan:) 
Vaihdoin muuten tämän itseostamani asetelman vähän mieluisempaan, omasta kaapista löytyneeseen astiaan. Se kaupan astia kun ei ollut "oikeaa" sinkkiä, vaan vain sen näköiseksi tehty... jotain muovia siis...



Tämä herkän näköinen lasihelmin ja kristallein koristeltu rautalankainen sydän tuli myös ystävän lähettämän pikkujoulupaketin mukana. Sopii mielestäni kauniisti tuohon rouheaan ikkunanpokaan roikkumaan.


Myös Salaisen kirppisystävän joulukalenteri oli lennättää mut pepulleen tänä aamuna! En muistanut edes pakettia kuvata, kun jännitti taas jo niin sen sisältö. Pitkulaisen karkin muotoisesta kääröstä paljastui ihana, pellavainen, valkoinen kaitaliina teksteillä! I LOVE IT!!! Kiitos tuhannesti Minna! 
Nyt liinaa silittämään ja vaihtamaan tuohon olkkarin pöydälle, sillä tämä on saatava heti esille!

"Tiden står still, när du är här..."
Mitä hyvää mä olen tehnyt ansaitakseni nämä kaikki ihanat lahjat ja muistamiset?!

Noh, eilen sain itse viedä postiin blogiarvonnassani voittaneiden paketit... Toivon, että ne kuljettavat saajilleen mukanaan edes hitusen samaa ilon tunnetta, jota itse olen saanut kokea viime päivinä :) 
Samoin olen oikein extranautinnolla ostellut ystäville ja perheelleni joulumuistamisia ja tuliaisia, sillä kyllähän hyvä mieli pitää laittaa kiertämään :)

Toivon teille ihan jokaiselle onnellista ja tunnelmallista Adventtisunnuntaita! Kiitos, että olette siellä :)

Terkuin Liisa

14 kommenttia:

  1. Ihanalle, ihania lahjoja :)

    Mukavaa työiltaa ja ihanaa Suomen reissua!
    Meilataan kun keritään ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana 2.adventtia sinne koko poppoolle.
    Olet lahjasi ansainnut...:)
    Halauksin,Marika

    VastaaPoista
  3. Voi miten kauniita jouluisia kuvia teiltä ja hitsi miten ihana idea tuo salaisen kirppiskaverin joulukalenteri, ihania paketteja aikuiselle kotiin. Ja ajattele miten monta pakettia sinulla on vielä avaamatta, voi ihanuutta!

    Tässä vieraitten aikaan en juuri ole viitsinyt koneella istua, sen verran että oman joulukalenteripostauksen olen tehnyt. Kävin kyllä Peipposen hauskoilla synttäreillä ja joka postauksesi olen lukenut aina yhtä haltioissani. Niin suloinen tyttö ja kiitos makoisista herkuista ;)

    Teillä on kaunista ja ihania joulujuttuja olet laittanut!

    Onnea ensimmäisestä Nissestä. Tervetuloa Suomeen!

    VastaaPoista
  4. Ai niin...ihanat joulukortitkin olet tehnyt, aika samanlaiset kuin itsekin tein. Tosin on myönnettävä, että olet saanut niihin paljon enemmän ihanaa tunnetta ja rosoisuutta. Ovat todella kauniit!

    Ja tähtikin on nyt ilonamme :)

    VastaaPoista
  5. Ui, miten ihania ylläreitä! Tosi kauniita lahjoja!

    Ihailin tuota ruukkuakin, mihin olet asetelman laittanut, on todella kaunis!!!

    Tiiätkö mitä...sitä lunta tuli viime yönä ja juuri sen verran, että maa on valkea *hip hei* Kummasti piristi mieltä!

    VastaaPoista
  6. Rauhallista adventtia!

    Lämpöiset sunnuntaiterkut ja halaukset,

    voikaa hyvin,

    Päivi

    VastaaPoista
  7. Voi mitä kaikkea ihanaa olet saanut!

    Ihanaa 2.adventtia täältä sateisesta etelä-Suomesta! <3

    VastaaPoista
  8. Aivan ihastuttavia juttuja olet saanut. Näyttää ja kuulostaa siltä, että ystäväsi, salaisetkin sellaiset, tietävät mistä pidät.

    Tervetulo toivotukset puolestani Suomen kotiin.

    VastaaPoista
  9. oi miten upeita lahjoja olet saanut.
    Minullakaan ei ole tuollaista kynttilätaloa. Jokan tänä vuonna sellaisen ostan...☺

    VastaaPoista
  10. Taas niin kauniita kuvia. :-)
    Onnea Peipposelle ja tervetuloa Suomeen.
    Mukavaa joulun aikaa.
    T. Senkin onnellinen uusi omistaja.

    VastaaPoista
  11. Sinulla on selkeästi ystävä, joka tietää mistä pidät :) Aivan ihania juttuja löysit paketista ja tuo kaitaliina sopisi meillekin paremmin kuin hyvin, sillä meidän keittiöstä löytyy samaa sarjaa rullakappa (tai sen on nyt hetkeksi väistynyt jouluisen rullakapan tieltä, mutta anyway). 2. adventin halaus ihanalle Liisalle :)

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia ja juttusia <3

    Terkkuloiset täältä lumettomasta Pohjolasta, ja mukavaa Suomen reissua teille! :)

    VastaaPoista
  13. Lahjojen saaminen on aina mukavaa, ja nyt kun tässä on itse aikuistunut (huom, siis vain iältään!), niin parasta on melkein toimia lahjan antajana ja nähdä se kun lahjan saaja on onnellinen paketin sisällöstä. Ja kyllä sitä ainakin puolison kohdalla tulee mietittyä melkein koko vuoden, että mitä seuraavana jouluna keksisikään.:)

    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  14. Minä tykästyin ihan täysin tuohon sun hyäsinttiasiaasi, miks sitä oikeaa niille on aina niin vaikea löytää?

    Oikein kivaa kotosuomen reissua teille molemmille!!

    VastaaPoista