perjantai 2. joulukuuta 2011

2.luukku ja Peipposen synttärit

Kylläpä meni myöhäseksi tämä postauksen teko taas. Tai no, eihän täällä meillä ole kello vasta kuin vähän yli yhdeksän, mutta Suomessa tietenkin tunnin enemmän ja vasta tässä aloittelen ;)

Unohdin eilen esitellä Peipposen toisen joulukalenterin. Nimittäin Muumisuklaakalenterin! Heidi toi sen meillä kyläillessään yhtenä tuliaisena Peipposelle ja tuolla se on hyllyn päällä tytön huoneessa odottanut, että päästään luukkuja availemaan. Millä hartaudella, pieniä paloja nakerellen neiti nautiskeli ensimmäiset suklaapalat. Tässä asiassa on omppu pudonnut melkoisen kauas puusta, sillä muistaakseni omasta kalenteristani lapsena oli suklaat syöty viimeistään itsenäisyyspäivään mennessä ;)



Omasta Salaisen kirppisystävän kalenteristani sain tänään avata tallaisen lahjan!


Ja voi mikä ihanuus sieltä paljastuikaan!!! Puttipajan valkoinen suloisuus, ihana, lettipäinen enkeli! Kiitos! Se istua nököttää nyt meidän olkkarin talonpoikaiskaapin ja matkalaukun päällä aitiopaikalla seurailemassa tapahtumia ;) En malta odottaa, mitä huomisesta luukusta paljastuu!


Tänään sain myös käytyä läpi Peipposen syntärikuvat. Nyt tulee hirmuinen määrä kuvia ja juttuja, koittakaa kestää ;)

Olkkarin järjestys muuttui juhlien ajaksi, jotta saimme keskelle huonetta yhden pitkän pöydän tuoleineen ja seinustalle peilin alle (kuvasta vasemmalle) tarjoilupöydän. Toiselle puolelle huonetta (kuvasta oikealle) jäi sohvaryhmä.


Teemanahan meillä oli Muumit. Halusin, että Muumi-teema, joulukoristelut sekä meidän muu sisustus sopisivat edes jotenkin yhteen, joten valitsin koristeluiden pääväreiksi vaaleanpunaisen sekä jouluisemman punaisen. 2-vuotiaan synttäreillä saa mielestäni kuitenkin myös näkyä, että kysessä on lapsen juhla ;)
Oli vaikea haalia kokoon Muumi-aiheisia koristeita, sillä niitä ei ole hirmuisesti netin välityksellä tarjolla saati sitten täällä Saksassa... Lisäksi ongelmaa tuotti saatavilla olevien tuotteiden värimaailma...
Ihanat äitini, siskoni, Peipposen kummitäti sekä Heidi auttoivat kuitenkin etsinnöissä ja toivat sekä lähettivät meille mm. muumiservettejä ja -mukeja, ilmapalloja, tarroja, nameja, keksejä, lakuja ja tikkareita... Niistä ja omista kaapeista löytyneistä tykötarpeista saimme kuin saimmekin kokoon kaikenlaista rekvisiittaa ;)

Sohvapöydällä muumimukeissa suolatikkuja, lakuja, tikkareita...


Pitkän pöydän koristeeksi hommasin havuja ja puksipuun oksia sekä noita oksia punaisilla marjoilla... Oksiin sidoin muutamia hopeanvärisiä tähtiä ja sekaan vielä tuikkukuppeja. Lisäväriä tuomaan joulunpunaiset kaitaliinat. Jos meillä olisi ollut enemmän, olisin halunnut laitella tuonne havujen sekaan muutamia muumihahmoja seikkailemaan... Pehmolelut olivat kuitenkin vähän liian suuria ;)




Tummanpunaisesta kartongista ja muumiserveteistä askartelimme miehen kanssa viirinauhan...



Viimevuotisen "Happy Birthday" -nauhan muuntelimme muumikorttejen avulla teemaan sopivaksi.


Kahvipöydän tarjottavina oli Muumipappatäytekakku, suklaatuorejuustokakku muumikoristein, marjarahkapiirakka, mandariinikermakääretorttu, korvapuusteja ja mustikka- sekä kirsikkamuffinsseja. Muffinssit olivat ihanan naapurini tekemiä, muuten tein kaiken itse.


Olen aina muistanut huudella, kuinka kehno leipuri olen... No, nyt voin sanoa olevani ihan tajuttoman ylpeä itsestäni, sillä kaikki leipomukset onnistuivat tosi hyvin ja maistuivatkin herkulliselta (vaikka itse sanonkin ;)) Älkää kuitenkaan zoomailko liian läheltä noita kuorrutuksia sun muita, ne eivät todella ole mitenkään upeita... Silti olen luomuksiini enemmän kuin tyytyväinen :)



Muumipapan mallin olin piirtänyt leivinpaperille ja leikannut irti (kiitos vinkistä Heidi!). Leivoin useamman käärispohjan, joista leikkasin leivinpaperin avulla papan muotoiset pohjat. Hattuun tein vielä yhden extrakerroksen jämäpaloista. Väleihin tein kermarahkasta ja pakastevadelmista täytteen.



Muumipapan naama sai kermavaahtokuorrutuksen, hattu tummansuklaan (Suomessa olisin ehkä käyttänyt Halvan lakumattoja ;)). Hatun nauhaksi punainen karkkinauha. Silmät ja suu lakunauhasta.


Mandariinikermakääris on tavallinen käris muuten, mutta sisällä on kermavaahtoa ja säilykemandariinipaloja. Ja torttu on kuorrutettu kermavaahdolla ja koristeltu niin ikään mandariinipaloilla.


Suklaatuorejuustokakun koristeeksi laitoin muovisia Muumihahmoja, syötäviä kukkasia ja amppareita ja tietty 2-vuotis kynttilä! Täytteenä on samaa suklaatuorejuustokermavaahtoherkkua kuin millä kakku on kuorrutettukin.




Nuuskamuikkunen napaansa asti mudassa, kun ei tahtonut muuten pysyä pystyssä ;)

Tarjottaville olin askarrellut muumitarroista ja kartongista "nimilaput", muffinsseille olimme jo aiemmin syksyllä askarrelleet miehen kanssa tarroista, kartongista ja hammastikuista pienet lippuviirit.




Illemmalla mieheni haki meidän etukäteen tilaamat 8 perhepizzaa, joita sitten vielä iltaruuaksi nautiskelimme salaatin kera. Pizzaa jäi sekä meille, naapureille että anoppilaankin seuraavan päivän lounaaksi ;)

Koko päivän polttelimme Peipposen Saksan kummejen aikoinaan hankkimaa kastekynttilää...


Loppuun vielä neitokaisen kynttilänpuhalluskuvat ;)



Tyttö nautti todella päivästään, iloitsi vieraistaan ja saamistaan lahjoista. Sammy-kaverin ja serkkupuolen paketista löytyneet villasukat ja ihana kirjailtu villatakki piti saada pukea heti päälle ;)


Kiitos kaikille (tänne kurkistaville), jotka muistivat meidän neitokaista syntymäpäivänä!

Kiitos myös kaikille eiliseen postaukseen viestin jättäneille :) Mukavaa viikonloppua ihan kaikille tasapuolisesti! Huomenna kuullaan taas ainakin 3. luukun merkeissä ;)

Äh, meinasi ihan unohtua se tilaamani tähtönen...


Hyvää yötä!

Liisa

14 kommenttia:

  1. Voihan pikkuMyy :D
    Kyllä noilla synttäreillä olis kelvannut olla vieraana!
    Ja hyvin on kuule leipomukset onnistuneet -zoomattunakin, kerkesin sen tehdä ennenkuin kielsit :), tää iPadin ruutu kun ei ole koolla pilattu...

    Laitoin sulle omaani viestiä että laitahan meiliä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat synttärit ja isot aploodit äidille loisto suorituksesta leipomusten ja muiden valmistelujen suhteen! Todella hieno tuo kakku! Tuli nälkä... Ja kakku himo...
    Mukavaa viikonloppua sinne Saksaan!

    VastaaPoista
  3. Sinustahan on tullut leipuri!! Vau!! Mielettömän makeet kekkerit! :P

    VastaaPoista
  4. Upeita kakkuja, turhaan murehdit etukäteen!!! Ja kivat juhlat olit laittanut, varmasti ihan hirveä työ! Nuo pöytäkoristeetkin ovat kuin floristin tekemiä <3 Olet Liisaseni niin taitava visualisti.
    Mulla on tammikuussa sama proggis edessä...kääks. Teemasta ei tietoakaan, viime vuonna kun oli jo Barbapapa kakku.

    VastaaPoista
  5. Mielettömät kekkerit, kuten muumeissa ;) kyllä siellä on tavan muumimamma häärännytkin! Tuohon pappa kakkuun rakastuin <3 en raaskisi edes syödä sitä ;)

    Onnea vielä kertaalleen 2 vuotiaalle:)

    VastaaPoista
  6. Voi kun olet taitava! Sussa piilee selvästi joku leipuri jonka olemassa olosta sulla ei oo tietoa, ei tälläsia herkkuja ihan kuka vaan saa aikaseksi! :)
    Päivänsankarikin on niin tyylikkäänä!

    Tuo tähtikin on todella kaunis. :)

    VastaaPoista
  7. Ihanat synttärit on teillä ollut!!!

    Uskon, että vieraatkin ovat viihtyneet.

    Joo, täällä palasi mieleen ajat, kun leivon (yritin leipoa)...tein kerran ns. veturin muotoisen kakun (pystymallisen) ja mies tuumasi: Onpa iso saapas... ;DDD Arvaa vain, leivoinko sen jälkeen enää muuta kuin normaaleja pyöreitä kakkuja *hih*

    Ihanaista lauantaita!

    VastaaPoista
  8. Ihana päivänsankari!!!

    Nuo peltiset Muumi mukit ovat ihania...☺

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus synttäreistä=)
    Herkut olivat varmasti syötävän hyviä.Ison työn se aina vaatii,mutt on ne sen arvoisiakin.

    IHANA villatakki sankarilla.Kuin tehty Peipposelle=)

    VastaaPoista
  10. Oi mitkä synttärit oot järjestänyt ja nuo kakut on todella hienot!!! Paljon onnea Peipposelle :)

    VastaaPoista
  11. No hyvät hyssykät, kyllä on neiti söpö!! Juhlat oli varmasti mieluisat Peipposelle. Ja herkullisen näköisiähän nuo leivonnaisetkin oli!!

    Multa on mennyt taas vaikka kuinka monta päivitystä ohi. En tosin ole koneellakaan ehtinyt olemaan.
    Tuo pöytä minkä pelastit, on juuri sellainen mitä olen etsinyt kauan. Aivan ihana!! <3

    Kerroit tuossa yhdessä päivityksessä, kuinka pidät Peipposta adventtilapsena. Meillä on vähän sama Essin kanssa, tosin Essi on ikuinen laskiaissunnuntai lapsi. Leikilläni sanoin kaverilleni edellispäivänä, että tilaus on tehty huomiselle (laskiaissunnuntaille) ja Essi syntyi klo 4 yöllä :)
    Nuo pienet vauvat on vaan niin ihania!! Ihanan tumma tukka Peipposella syntyessään :)

    Oikein hyvää 2 adventtia <3

    VastaaPoista
  12. Voi miten mahtavat juhlat teitkään!:) Koristeet on tosi kivoja, samoin tuo pöydällä oleva viherasetelma on aivan upea, Liisa! Ja tuo kakkuhan onnistui tosi hyvin!!:) Kyllä taatusti oli neiti päivänsankari innoissaan, varmasti olivat vieraat myös!:) Halauksia sinne!<3

    VastaaPoista
  13. No, wautsi wau!! komeet synttäribileet!! ja sankari on yhtä hurmaava kun ennenkin. Oot taitava kakun tekijä. Itse en varmaan olisi uskaltanut muumikakkua yrittääkään:)

    IHanaa huomista 2.adventtia!!

    VastaaPoista
  14. Paljon onnea ihanalle Peipposelle!! Olet kyllä nähnyt hurjasti vaivaa ja järjestänyt todella ihanat synttärit! Kyllä pikkuneidin ja vieraiden kelpaa:)
    Kiva idea tuo muumikakku, pitääkin panna korvan taa, meillä pikkumies fanittaa myös kovasti Muumeja ja synttärit tulev keväällä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista