torstai 1. joulukuuta 2011

Arvonta suoritettu ja joulukuu käynnistetty!

Niin se vaan käynnistyi joulukuu ihan hujahduksessa! Menikö teidänkin mielestä marraskuu ohi vähän kuin varkain??
Pikkujouluarvontanikin päättyi siis eilen ja ihan huikea määrä osallistumisia sekä uusia lukijoita tuli! Kiitos kaikille osallistujille ihanista jouluviesteistänne, niitä oli todella ilo lukea! Tuntuu olevan niin, että suurin osa suomalaisista arvostaa hyvin samankaltaisia asioita joulunvietossa... Joulun valmistelu on melkein tärkeämpää joulutunnelmaan pääsemisessä, ruoka ja leivonnaiset, yhdessäolo läheisten kanssa, rauhoittuminen ja kynttilöiden polttelu kuuluvat tärkeimpinä osina Jouluun. Niin minunkin mielestä :)
Tää ois tän koti-blogin Kirsin tapaan minun ikimuistoisimpia jouluja on ollut ensimmäinen joulu meidän oman kokonaisen perheen kesken, kun Peipponen oli vain muutaman viikon ikäinen. Sinä jouluna mulle oli jo itse joulun valmistelu ihan erilaista kuin aiemmin. Paistoin ekaa kertaa itse laatikot, väkertelin adventtikynttilöitä ja kransseja, kuuntelin joululauluja vauva masussa ja Joulu tuntui ihan eri tavalla joululta kuin koskaan ennen. Vietimme tuon Joulun kotona mieheni ja Peipposen sekä tietenkin Usvan kanssa keskenämme ja nautimme vauvan ja joulun tuoksusta ihan rauhassa, vauvan ehdoilla. Olimme sopineet, että emme osta toisillemme joululahjoja, sillä olimmehan juuri saaneet suurimman lahjan, mitä ihminen itselleen voi toivoa... Kuusen alta löytyi kuitenkin aattoiltana pikkuruinen paketti mieheltä mulle. Kaunis sydänriipus ketjuineen, jota olin aiemmin syksyllä yhdessä koruliikkeessä ihaillut. Se oli "vastalahja" tytön maailmaan saattamisesta :)

Mutta nyt siihen arvontaan takaisin! Suoritin tällä kertaa arvonnan random.orgin avulla...
X-MAS kirjainten voittajaksi nettikone arpoi MARIKIN! Marikki kommentoi näin:


Osallistun arvontaan yhdellä arvalla + lisäarvontaan.

Minulle tärkeintä joulussa on tunnelma ja joulun odottaminen. Joulu itsessään hurahtaa niin nopeasti ohi, joten mielestäni jouluvalmisteluista ja tunnelmasta on tärkeää nauttia :)

-Marikki

Vanhan sanomalehden sekä enkelinsiipien voittajaksi suoriutui ANSKULIINI, joka kommentoi näin:

Osallistun arvontaan 2:lla arvalla, ja lukijaksikin itseni klikkasin joten lisäarvontaan mukaan myös :) Minulle eniten mieleen lapsuuden jouluista on jäänyt kuusen koristelu aatto aamuna, muistan vbielä minkälaisia ne omat lempikoristeet oli. Joululaulut on minulle erittäin tärkeitä, yhdessäolo ja ne ihan perinteiset jouluun kuuluvat asiat :)

Anskuliinin tapaan muistan itsekin lapsuuden jouluista aattoaamun kuusen koristelun. Mieleen on jäänyt vessapaperirullista karkeiksi askarrellut koristeet, joita äitin kaapista löytyy varmaan vieläkin ;) Lapsena en olisi millään jaksanut odottaan kuusen koristelua aattoaamuun asti enkä tahtonut ymmärtää, miksei sitä kuusta olisi voinut kantaa sisään jo aiemminkin!

ONNEA VOITTAJILLE!!! Laittakaahan mulle sitten mahdollisimman pian osoitetietojanne sähköpostitse, niin saan paketit matkaan :)  vaniljainenblogi@gmail.com

Tänään avattiin ensimmäiset luukut joulukalentereista... Peipposelle askartelin viime jouluna pahvilaatikosta, vanhoista kiiltokuvista ja Ikean pussukoista kalenterin. Pussukoiden sisältä löytyy milloin mitäkin krääsää ;) Pinnejä, nameja yms.


Kannen ansiosta kalenteri säilyy vuodesta toiseen siistinä kaapin hyllyllä.

Tontut olkien päällä vartioivat Jouluaaton pussukkaa ja lukevat toisilleen joulutarinoita :)


Oman Salaisen kirppisystävän kalenterin ensimmäinen "luukku" oli tämän näköinen...


...ja sieltä paljastui tämä suloinen sydänkoriste :) Kiitos Minna! Se sopii tänne meille kuin nenä päähän ;)


Lupasin esitellä teille sen ystäviltä saamani pöydän... Haluattekohan te ensin nähdä ennen vai jälkeen kuvia...?! Laitan ihan vaan paremman kontrastin saamisen vuoksi ennen-kuvat ensin ;)




Perusteellisen pesun ja jynssäyksen, kolminkertaisen maalauksen ja pöytälevyn päällystämisen tuloksena pöytä näyttää nyt tältä!


Vetolaatikon vedin oli ruma ja rikki. Vaihdoin siihen posliininupin omista kätköistä ;)


Laatikon sisustan päällystin kukkapaperilla.


Pöytä on nyt meillä keittiössä ja keittiönpöytä lähti yläkertaan vierashuoneeseen toimittamaan mun ompelu- ja askartelupöydän virkaa. Eli vierashuoneen järjestys muuttui siinä samalla ;) Tykkään uudesta järkästä ja ilmeestä tosi paljon! Oli tätä odotettukin, hih ;)

Pöydän paikalla oli ennen kirjahylly ja vieressä samalla seinällä pikkulipasto. Pöydällä pitää nyt majaa ompelukoneen lisäksi Peipposen ja mun joulukalenterit ;)


Lipaston paikalla oli ennen pikkuruinen ompelupöytäni.


Lipaston päällä olevan ihanan peili oli ystävän varastossa käyttämättömänä, joten hän antoi sen mulle! Kiitos Chirin :)


Peipposen 2-vuotis juhlat olivat tiistaina, aikuisia vieraita kävi parikymmentä ja muutama lapsi siihen päälle, eli hulinaa riitti ;) Mun leipomukset onnistuivat oikein hienosti ja päivä oli muutenkin ihana ja onnistunut. Tyttö nautti saamastaan huomiosta ja lahjojen avaamisesta. Laittelen synttärikuvia ja -tunnelmia vaikka seuraavaan postaukseen...

Nyt lähden sytyttelemään taas ulko- ja sisävaloja sekä kynttilöitä, pimeä tuli taas ihan yhtäkkiä tässä istuessani ;) Tilasin muuten Ebayn kautta valkoisen paperitähden ikkunaan, se tuli eilen ja jahka saan senkin kuvattua, laittelen kuvaa teillekin...

Mukavaa torstai-iltaa ja ihanaa joulukuuta kaikille tänne kurkistaville!

Terkuin Liisa

21 kommenttia:

  1. Onnea voittajille täältäki :)

    Mulla kans on menny marraskuu ihan huomaamatta!? vaikka oliki minun synttärikuukausi :D Ei ymmärrä miten se nuin meniki :)

    Ihana tuo sinun tekemä joulukalenteri :) ja tuo sydän kans kiva :) ja pöyvästäki tuli kyllä hieno :)

    Mukavaa ekaa joulukuun päivää sinnekki :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis tuo Peipposen kalenteri,no olipa uutinen,niinkuin sulla jotain rumaa löytyisi;)Upea tuo "uusivanha" pöytä ja tosi kiva tuon vierashuoneen muutos,kummasti se mööbleeraaminen aina piristää mieltä=D Peili on kaunis kuin koru<3 Ihanan liikkis on sun mies ja ilmeisesti hieman sinua pitkämuistisempi lahjojen suhteen;)Syntsäpostausta jään odottelemaan,ihanaa alkavaa joulukuuta sinne!

    VastaaPoista
  3. Siis lahjatoiveiden suhteen piti kirjoittaa=D

    VastaaPoista
  4. Ai kun ihana joulukalenteri idea, Peipponen saa ihania aarteita joka aamu :). Ja tuo pöytä...kyllä se maali ja taitavat kädet vaan saa ihmeitä aikaa. Kovasti odotan tähti ja synttäri postausta! -Ansku

    VastaaPoista
  5. Hieno muodonmuutos pöydällä.
    Joulukalenterin avaus on niiiin jännittävää ja kivaa.

    VastaaPoista
  6. Ihana toi pöytä!

    Ja muutenkin kuvat taas niin koreita, niinkuin aina.

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  7. Ihanuus tuo pöytä ja kuvat muutenkin,niin kaunista!! <3

    Mukavaa joulukuuta!:)

    VastaaPoista
  8. Ihana pöytä ja sopii teille, muutenkin niin kaunis koti!

    VastaaPoista
  9. Oi, paljon upeuksia! Kalenterilaatikko pussukoineen on oikein viehättävä! Samaten tuo ykkösluukusta tullut sydän! Eikä ole pöydässäkään mitään vikaa - puuhaa on siinä kyllä ollut. Hienoa, hienoa!

    VastaaPoista
  10. Pöydästä tuli hieno ja juma sitä peiliä, jonka sait!! Mieletön! :P

    VastaaPoista
  11. JEEEEEE!!!! Mahtavaa :))) Laitan sulle osoitetta tulemaan!!

    VastaaPoista
  12. Ihana kalenteri ja PÖYTÄ! Siitä tuli suloinen (: Lämpöistä joulunodotusta mummolasta!

    VastaaPoista
  13. Onnea voittajille!
    Ihania kalentereita, mulla oli viime jouluna sellanen ajatus, että Ruusalle tänä jouluna teen oman kalenterin, että en sitten osta mitään joululahjaa vaan siinä sitten pikkupaketteja. No arvaa vaan sainko mittään aikaseksi?! :/ Tollanen Pikkumyy suklaakalenteri sillä nyt on kuitenkin ettei ihan ilman jää reppana. Itelleni en ees sellasta ostanut?! Tulis nyt sitä lunta, että pääsis ees vähän tunnelmaan mukaan...
    Ihana toi pöytä, kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan!
    Mukavaa ja rauhallista joulukuuta teille!

    VastaaPoista
  14. Ihana tuo Peipposen kalenteri:) Minä väsäsin isommille lapsille monena vuonna kalenterit, mutta nyt viimeisenä kolmena vuotena olen turvautunut kaupan kalentereihin. Jospa ensi vuonna jaksaisin taas panostaa enemmän:)

    Vau, tuosta pöydästä tuli tosi upea! Ja tuo vierashuoneen uusi järjestys on myös tosi kiva, nythän sinulle tulee sitten ihan luonnonvaloakin ompelupöydälle:)

    Voih, minkä ihanuuden oletkaan Chiriniltä saanut, todellinen helmi!:)

    Kiva kuulla, että juhlat olivat onnistuneet. Jään innolla odottamaan juhlapostausta!:)

    Mukavaa illan jatkoa<3 Heidi

    VastaaPoista
  15. Wau mikä peili, todella makee :)

    Ihana on pöytäkin, kummasti tuli sunnäköinen maalilla ;)

    Onnittelut Peipposelle meiltä ihan kaikilta!!!!!

    VastaaPoista
  16. Pikaseen laitan viestiä , olen töihin lähdössä.

    Onnea voittajille.

    Kylläpä olet saanut kauniin sydämen eka luukusta. Mullekin avautuu näin oma joulukalenteri kuvien myötä, jos jaksatte postata kuvia saamistanne luukuista.:)

    TUo pöytä on kyllä mahottoman ihana ja kaunis. tahtoo kans.

    Ihania joulukuisia päiviä sulle.

    VastaaPoista
  17. Pöydästä tuli upea ja niin on peilikin=)

    Kivaa viikonloppua=)

    VastaaPoista
  18. Onnea voittajille!
    Ihana tuo Peipposen kalenteri ja kivan yllärin sait omastakin paketistasi:)
    Ja pöytä on todellakin kaunis, niin kuin teillä kaikki:D

    VastaaPoista
  19. Onnea voittajalle!

    Aivan ihana joulukalenteri ja pöytä on kaunis...siis jälkeen kuvassa...☺

    VastaaPoista
  20. Onnea voittajille!

    Kaikkea kaunista on taas postauksessasi ja ihanaa tunnelmaa myös!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Onnittelut täältäkin.
    Söpö joulukalenteri ; )

    Kivoja joulukuun päiviä !

    VastaaPoista