maanantai 26. joulukuuta 2011

Vaniljaisen Joulu

Ihana Joulu pian jo takana päin. Meillä ollaan vaan olla möllötetty, nautittu tunnelmasta ja kuusen tuoksusta, toistemme seurasta, glögistä ja hyvästä ruuasta...suklaasta puhumattakaan ;)

Aattoaamuna sain joulukalenterin luukusta vielä yhden ihana lahjan Minnalta. Kauniin pronssisen (?), lasisiipisen keijukaisen. Se istuu nyt meidän makkarin hyllyllä. Kiitos Minna tuhannesti kaikista ihanista luukuista, jotka olit selvästikin ajatuksella mulle kokoon haalinut! Niitä on ollut todella ilo availla ja niistä mulle tulee olemaan iloa todella pitkään! 

Heräsin aattoaamuna ihanaan kinkun tuoksuun... Se vaan on joka Joulu yhtä ihana herätys :) Sitten vaan köllittiin kaikki kolme vielä sängyn pohjalla, jonka jälkeen kylvettiin. Sauna onkin ainoa juttu, joka täällä Saksassa puuttuu meidän muuten suomalaisesta joulunvietosta. Peipposen ja minun kylpiessä laitteli mies jo riisipuuroa aluille ja miehen kylvettyä sitten yhdessä syötiin myöhäinen joulupuuroaamiainen. Äidiltä opittuna tapana kuuluu omiin aattoaamun herkkuihini lisäksi tirrin maistelu. Tunteeko kukaan teistä tirrinsyöntiperinnettä?
Puuron jälkeen miehen ulkoillessa Usva-neidin kanssa, me katsoimme Peipposen kanssa Lumiukon dvd:ltä. Päivällä kävimme pikaisesti kaupassa tankkaamassa maitoa, tuoretta leipää ja salaattia. 
Joulupukki tulikin meille jo puoli kolmen maissa ja Peipponen oli tohkeissaan ja kovin jännittynyt. Pukki toikin mukanaan peräti kaksi säkillistä lahjoja ja pari isompaa pakettia tytölle. Pukin käytyä joimme naapureidemme kanssa mukilliset glögiä ja toivottelimme hyvät joulut. Peipponen sai heti avata muutaman lahjan, mutta suurimman osan jätimme iltaan.
Illansuussa, ennen ruokaa kävimme vielä upean Ave Marian munkkiluostarin ja katolisen kirkon muistolehdossa sytyttämässä kynttilät poisnukkuneille rakkaille. 

Kotiin saavuttuamme aloimme miehen kanssa valmistella jouluateriaa Peipposen leikkiessä uudella muumitalollansa. Keittiöön kuului koko ajan tasainen höpötys, kun tyttö jutteli muumihahmojen kanssa ja kehitteli omia tarinoitaan ;)

Kattaukseen sain aattoaamuna Pian "taivaallisesta blogista" viime hetken vinkin... Kiitos Pia :) Hieman muunneltuna, syystä että kaupassa ei ollut artissokkaa ja kaikki hyasinttini olivat vielä nupullaan, näytti meidän joulupöytämme tältä...


...Juuttikangasta, havuja, köyhäinhopeaa, vakosipuleita...


Kokosin vielä pöydälle tällaisen asetelman hyasinteista ja havuista...


Nautin, kun sain kattaa pöydän syksyllä ostamillani vanhoilla posliineilla...



Ruuan jälkeen jaoimme loput lahjat ja availimme niitä rauhassa. Ihania juttuja saimme kaikki, ollaan vissiin oltu kilttejä ;) Oli ihana huomata, miten tyttökin nautti jokaisesta lahjasta erikseen, pehmeätäkään pakettia ei heitetty syrjään, vaan uusi yökkäri piti saada heti vaihtaa päälle. Olkkari oli kuin hävityksen kauhistus ;)



Itse sain toivomani Härkösen kirjan, ystävältä Green Gaten kupit, mieheltä ihanat jouluiset tuoksusaippuat peltirasioissa, säilytyslaatikon vanhoille pikkulusikoilleni sekä lahjakortin yhteen upeaan sisustuskauppaan :) Toiselta ystävältä kauniin säilytyslaatikon ompelu- ja askartelutilbehööreille. Siskoltani saimme miehen kanssa pari leffaa, naapureilta ihanan rautaisen seinäkoristeen sekä liput oman kylän thermal-kylpylään. Pukinkontista löytyi myös uudet muumimukit. Kiitos kaikille ihanista lahjoista!



Eilen, Joulupäivänä, tulivat miehen äiti ja isoäiti meille kahvittelemaan ja syömään. Tänään olimme sitten vielä miehen siskon perheen luona kyläilemässä. Iltaisin olemme miehen kanssa köllötelleet sohvalla ja katselleet dvd:itä. Minä olen syönyt suklaata enemmän kuin laki sallii, mutta se nyt ei varsinaisesti ole mitään uutta ;)
Peipponenkin on ollut tosi hyvällä mielellä ja reippaana koko Joulun :) Mutta kyllä tytöstä nyt huomaa, että väsymystä on ilmassa, taitaa mennä neiti ajoissa nukkumaan tänään...


Oikein mukavaa Tapaninpäivän iltaa ja lokoisia välipäiviä kaikille! Kiitos hyvän joulun toivotuksistanne!

Terkuin Liisa

19 kommenttia:

  1. Rentouttavan kuuloinen joulu on teillä ollut ja niin sitä pitääkin, ihanaa kun edes joskus saa vain olla! Meidän olohuone näytti aattona kutakuinkin samalta :D Mukavaa Tapaninpäivän iltaa!

    VastaaPoista
  2. Ihastelen tuota teidän joulupöytää. niin kauniisti olet kattanut sen. Ja miten mukavalle kuulosti tuo teidän joulu. niinhän se pitää ollakin, rentoutumista ja nauttimista.

    VastaaPoista
  3. Ihana joulu teillä on ollut ja tosiaan ihana kattaus, olen kyllä hiukan kade noista ihaninta astioista. Niin se joulu vaan on vietetty...vuoden ihanin juhla!

    VastaaPoista
  4. Tirri, mitä ihmettä se on? Toivottavasti siitä ei lähde nirri, hihi.
    Ihana joulu teillä ollut!

    VastaaPoista
  5. Mitäköhän se tirri on!=o
    Meillä joulu vietettiin samaan tyyliin; rentouduttiin ja nautittiin olostamme.=)

    VastaaPoista
  6. Ihana kattaus, mutta ihanin on Peipponen...☺

    VastaaPoista
  7. Ihana kattaus munkin mielestä :) Valkosipuliakin ;) karkottaa varmaan vampyyrit :)
    Voi tuota Peipposen iloa ja touhua, se välittyy kuvien kautta tosi hyvin:)

    VastaaPoista
  8. Kylläpä teillä olikin aivan ihana joulu, vaikkette Suomeen päässeetkään:) Mutta minäkin jäin nyt jännittyneenä kuulemaan, mitä se tirri oikein on??;)
    Ihanaa, että posliinitkin pääsivät nyt käyttöön ja kauniin kattauksen olitkin tehnyt!:)
    Voin melkein kuulla Peipposen höpöttelyn muumihahmoillaan<3

    Kiitos Liisa ihan hirmuisen paljon joululahjastasi, joka tuli tänään<3 Siellä olikin vaikka mitä ihania juttuja, kiitos!!

    Oikein ihanaa uuden vuoden odottelua teille kaikille<3

    VastaaPoista
  9. Ihania joulutouhuja siellä teillä,oma joulu meni vähän plörinäksi kamalan pallopääflunssan takia vaan tärkeintä kuitenkin että tyttö ei sairastunut ja nautti täysin siemauksin joulusta ja on tuossa minunkin flunssassa semmonen hyvä puoli että säästyi "joulukiloilta" kun ruoka ja varsinkin se suklaa ei maistunut,tosin tuolla ne suklaat odottelee syöjäänsä,taitaa tulla joulunjälkeisiä kiloja kuitenkin=D Meillä tirrittely tarkoittaa ruisleivän kastamista kinkunpaistoliemeen, nami,nami,liekö teillä sama juttu? Tuo Härkösen uusi kirja on muuten älyttömän hyvä,luin sen ennen joulua,ainoa huono puoli siinä oli se että se tuntui loppuvan kesken,melko tyypillistä tuntuu olevan hyville kirjoille...Ihania välipäiviä sinne teille<3

    VastaaPoista
  10. On ihana herätä kinkun tuoksuun aattona, siitä alkaa joulu!

    Teillähän samat kuviot kuin täälläkin. Möllötettiin, syötiin ja taas möllötettiin ;D Nautittiin täysin siemauksin, ehkä hieman ähkyen, mutta kuitenkin.

    Kaunis joulukattaus *huokaus*

    Tänään on ihmetelty pientä talvimyrskyä, tuulee kovaa ja sataa lunta joka suunnalta. Onneksi ollaan sisämaassa *huh* Mä jo vähän pelkäsinkin...

    Tosi söpö mekko Peipposella ja niin on mekon pitäjäkin *haleja*!

    VastaaPoista
  11. kirjoitan tåällä puhelimella,kun meillä on ollut säh
    köt poikki jo puoltoista vrkautta:( eli ei kovin kivasti oo mennyt meillä..aatto sujui kuitenkin kivassti!en näe puhelimesta kuviasi jostain syystä,mutta kuulostaa ihanalta teidän joulunne...jatkan nyt kynttilöiden valossa ihmetellen,jospa sähköt palaisi huomiseen mennessä..toivotan teille ihanille mukavia päiviä sinne,ja peipposelle pusu otsalle,sulle halit! T.marika

    VastaaPoista
  12. Ihana joulu teillä on ollut siellä kaukana <3 Kattauskin on niin karun kaunis, ja nuo posliinit saavat kuolani valumaan ;P

    Suloinen Peipponen on selvästi nauttinut joulun tunnelmista <3

    Ja muakin jäi nyt kyllä kiinnostamaan, mitä ihmettä on tirri?

    Ps: Suklaat on onneksi nyt tuhottu, mutta järkyttävintä on se, etten tainnut saada niistä siltikään kyllikseni...vielä kaivelin epätoivoisena kaappeja, että eikö nyt yhtään suupalaa löydy ;D

    Leppoisia välipäiviä!

    VastaaPoista
  13. Heippa kaikille ja kiitos viesteistänne :) Olen ne kyllä lukenut sitä mukaa, kun niitä on tullut, mutta nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja vastailla yksitellen teille ;)

    Terhi, niin on ihanaa, kun saa edes joskus vaan olla ja nauttia, viis siitä, jos olohuonekin on hetken kuin hävityksen jäljiltä ;)

    Kiitos Liisa, itsekin olin kyllä tällä kertaa hirmu tyytyväinen tuohon kattaukseeni, muuten en olekaan mielestäni kovin taidokas/ kekseliäs laittamaan pöytää koreaksi...

    Ansku, sanos, muuta, todellakin vuoden ihanin juhla!

    Hih, Outi, vois kyllä lähteäkin, jos sitä päivittäin söisi, onneksi Joulu on kerran vuodessa vaan, heh ;D Tirri on sitä suolaista rasvaliuosta, jota kinkusta paistettaessa valuu. Siihen uitetaan haarukan nokassa voideltuja leipäpaloja ;) Nams..

    Sari, kurkkaapas tuo ylempi Outille osoitettu vastaus ;)

    Voi kiitos Irmastiina :)

    Kiitos Koivunajan Riikka!

    Heidi, kiva, kun pakettisi tuli perille ja oli mieluinen!
    Tirrikysymykseen löytyy vastaus tuosta vähän ylempää, Outille osoitettuna ;) Mukavaa uuden vuoden odottelua teillekin!

    Jeeeee Kirsi!!!!! Sä tiesit, mitä tirri on!!! meillä se tarkoittaa juuri tuota samaa! Äippä on kotoisin Savosta ja hänen kotoaan tuo tapa on meille rantautunut... Tosi harmi, kun tulit kipeeksi jouluna... Minä seisahdin eilen piiiiitkästä aikaa vaa'alle ja oli paha virhe. Suklaata on edelleen joka paikka pullollaan, taisin vähän ylireagoida tänä vuonna, kun sitten sitä sai vielä lahjaksikin sieltä sun täältä. Eikä mun himokaan kyllä ole vielä mihinkään kadonnut...Noh, kesään ja bikinikauteen on vielä aikaa ;D
    Tosi kiva kuulla, että kirja on hyvä, mun luettava eka yks toinen keskeneräinen loppuun, jotta pääsen aloittamaan uutta...tällä vauhdilla menee ens jouluun, nukahdan aina puolen sivon jälkeen ;)
    Toivottavasti voit jo paremmin :)

    Satu, meillä syötiin, möllötettiin, syötiin ;DD Ja syödään edelleen...etenkin suklaata ;)
    Täällä ei myrskyistä tietoakaan, arska paistaa ja sää kuin maaliskuun lopussa (yleensä täällä siis) ihan kuin kevät tekisi tuloaan!
    Aattele, Peipposen mekko on ostettu viime vuonna tytön yksvuotiskemuille ja talven juhliin. Mahtuu tollasena miniversiona yhä loistavasti ja on jos mahdollista vieläkin södempi nt tytön päällä. En oo raaskinut vielä laittaa pois, kun mahtuu ja on vaan pari kertaa pidetty.

    Marika, ihme myrskyjä teillä siellä tosiaan ollutkin, äidiltäkin kuulin... Niilläkin oli pitkään sähköt poikki!
    Kiitos ihanista lahjoistasi, niille on jo kaikille löytynyt paikkansa :)
    Kuullaan pian taas meilaten/ viestien :) Voikaa hyvin!

    Iida Emilia, kiitos samoin. Juuri kävin tänä aamuna sunkin "arabiakattaustasi" ihastelemassa ;)
    Peipponen tosiaan nautti Joulusta ja sen tunnalmasta...ja lahjoista ;))
    Tirrikysymykseen löydät tuolta vähän ylempää, Outille osoitettuna vastauksen. Tai Kirsikin tiesi omassa kommentissaan, mitä tirri on ;)
    Meillä suklaata vielä ihan liikaa jäljellä.... vähän väliä tulee napsittua ja oikein tunnen, kuinka ne rasvat valahtavat suoraan suun kautta vyötärölle ja takapuoleen ;)

    Mukavia välipäiviä kaikille!

    Halauksin Liisa

    VastaaPoista
  14. Kaunista, kaunista. Silmä lepää.
    Ihanaisia päiviä teille sinne kauas:)

    VastaaPoista
  15. Pikkuinen Peipponen...suloinen <3 Nuo tuoksut,kinkku,kuusi,hyasintit,piparit...ne leijuu vieläkin meillä,niitä koitan vaalia vielä :) Uunista tosin kinkun tuoksu hiukan laimentunut mutta havut ja kukat tuoksuu nyt ehkä voimakkaammin...sniiff...Hyvää uutta vuotta sinulle ja koko poppoollesi <3

    VastaaPoista
  16. Mukavan kuuloista joulunviettoa! Meillä näytti vanhempieni tykönä lähes samalta tuo olohuoneen lattia, kun pikkusiskoni aloitti lahjojen availun :) Ihan mahtava tuo joulukattaus, pitää itsekin panostaa ensivuonna kun ollaan varmaan jouluna taas vaihteeksi meillä. Mukavia joulun välipäiviä sinulle!

    VastaaPoista
  17. Peipponen<3
    Apua, mä en tiedä mikä on tirrinsyönti :o ihania kuvia ja ihania lahjoja<3 Oikein mukavia viimisiä päiviä vuodesta 2011!

    VastaaPoista
  18. Kaunis joulu teillä:-) Upea kattaus!

    Mukavaa loppuvuotta♥

    VastaaPoista
  19. Tirrillä varmaan meinaat sitä ihanuutta missä leivänpaloja kastellaan siinä kinkun liemessä? Nam, melkeen se on parempaa ku kinkku :P
    Ihana joulu teillä ollut <3 Mulla vähän surku, kun Ruusa meni isälleen joulupäivän aamuna, mutta olihan meillä aatto, vanhempien luona syömässä ja saunomassa, sitte Joulupukki meillä kävi ja säkit olikin pullollaan kaikkea kivaa! :)
    Nyt uutta vuotta odotellessa, toivottavasti vuosi 2012 tuo mukanaan paljon uusia ihania juttuja!

    VastaaPoista