tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappupäivä ja arvonnan voittaja!

Hauskaa Vappupäivän iltaa kaikille! Sain tälle päivälle vapaan ja pääsin siis ottamaan varaslähdön pidempään vapaaseeni :) Ollaan oltu ulkona suurin osa päivää, maalattu, siistitty terassia, leikitty ja piirretty, syöty ja lueskeltu, nautittu lämmöstä ja auringonpaisteesta. Iltapäivällä mies lähti Peipposen kanssa äitinsä luokse kaffettelemaan ja minä jäin kotiin siivoamaan ja silittämään. Imurin toi mies tullessaan anopin luota lainaan, koska meidän imuri sanoi sopparin irti viikonloppuna. Uusi yhteistyökumppani tilattiin netin kautta eilen, mutta siitä lisää toisella kertaa. Nyt on koti suht puhdas, ikkunoita en ole saanut vaan vieläkään pestyä. Tosin kannattaneeko tuo edes nyt, kun siitepölykausi on aluillaan ja keltaista pölyä on kohta kaikki paikat täynnä. Nyt jo huomaa terassinpöydällä, kun sitä saisi olla pyyhkimässä vähän väliä...


Peipponen on saanut tänä vuonna aurinkoihottumaa (50 kertoimesta huolimatta..), joten tyttö joutui olemaan pitkin hihoin ja lahkein, mutta eipä tuo valittanut ;)


Ruusupekoni sai alleen pikku jakkaran ja paistatteli siinä osan päivää...


Otin aamulla pakkasesta sulamaan äidin tuomaa reissaria, josta tehtiin päivällä herkulliset voikkarit kahvin seuraksi.


Tämä jakkara, penkki tai mikä lie rantautui meille taannoin Peipposen kummejen muutosta. Se oli musta ja rottinkinen istuinosa ihan perusrottingin väristä. Tänään sain sen vihdoin maalattua. Pitää tosin ostaa toinen pullo spraymaalia, että saan vielä vähän paranneltua. Myöskään siihen kirpulta ostamaanni koriin ei maali riittänyt tänään, sillä maalipurkissakin oli enää jämät jäljellä.


Nyt on vanhan nalleherran hyvä istuksia ylätasanteella vahtimassa yläkertaan tulijoita ;)



Mutta siihen arvontaan!! Suoritin arvonnan eilen iltamyöhällä töistä tultuani, ja random.org valitsi voittajaksi BIKKEN!!! Onneksi olkoon, Bikke! Otatko yhteyttä sähköpostitse vaniljainenblogi@gmail.com ja kerro osoitetietosi sekä kumman patalappusetin haluat :) Kiitos!
Kiitos myös kaikille muille osallistujille, on kiva huomata, että arvonnasta toiseen samoja "hiljaisiakin" lukijoita käy osallistumassa, mistä päätellen monet ovat pysyneet jo tovin kelkassani mukana! Ja tietty kivaa, kun taas muutama uusikin lukija on ilmestynyt joukkoon, tervetuloa!

Valkolakki unohtui kaappiin tänään...noh, otetaan esille taas ensi vuonna ;) Joka vuosi sanon, että ensi vuonna olisi kiva viettää vappua Suomessa, niin miehenikin näkisi kerrankin Helsingissä vähän "menoa", heh ;) Toinen hyvä syy (no, oikeasti se parempi syy!) viettää vappua Suomessa olisi kummipojan synttärit. Hän täytti tänään jo 14 vuotta, enkä ole hänen oikeana synttärinään ollut paikalla 8 vuoteen :( Mutta mihin se aika rientää??? Lakkiaisistanikin on nimittäin tänä keväänä jo 14 vuotta aikaa, huh...

Nyt ei ehkä kuulu muutamaan päivään postausta, mutta voikaa hyvin ja nauttikaa kevätsäästä! Kuullaan pian taas!

Terkuin Liisa

Ps. Olen saanut pari tunnustusta ja haastetta viime viikkojen aikana, kiitos niistä oikein paljon! Palaan niihin ihan lähiaikoina :)

23 kommenttia:

  1. Ihana penkki ja ihana lamppukin tuolla alempana:) Kiva katsella, miten pitkällä se kevät siellä jo onkaan!:) Oikein ihanaa lomaa sinulle Marikan kanssa, rakas ystäväni<3 Olen varma, että päivät kuluvat kuin siivillä, kun te kaksi ne yhdessä vietätte:)

    VastaaPoista
  2. Mä luin ekaks että Ruusupekoni, sit luin 2 kertaa uudestaan, että hyvin mäkin näen aamuisin, mutta kyllä se on vaan ruusupekoni :D

    Onnea Bikkelle!!

    Toi penkki on ihana, eipä sanois näin kuvasta että rottinkia, ihan metalliselta vaikuttaa :)

    VastaaPoista
  3. Kauniilta näyttää teidän terassilla ja niin kesäiseltä jo :). Tuoli näyttää hyvältä maalattuna ja tosiaankin rottinki vetää maalia ihan valtavasti . Monesti kuvittelee että nopsaa vähän suihkauttelen maalia ja totuus on se että ainakin kaksi pulloa menee :D ! Nimimerkillä , kokenut monesti :)
    Mukavia kevät päiviä :)

    VastaaPoista
  4. Heippa Liisa.

    Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa.Arvontakin meni ihan ohi,mutta onnittelut voittajalle.Mulla on nykyisin jäänyt vähemmälle tämä bloggailu,joskus saatan iltaisin käydä kurkkaamassa ja jättämässä kommenttia blogeihin,jotka juuri sillä hetkellä on laittaneet postausta,yhtään sen kummemmin blogeja valitsematta.Työjutut on tänä keväänä olleet niin aikaa viepiä,että ei jaksa enään iltaisin istuskella koneella.Nyt aloittelin parin viikon loman,täytyy ottaa takaisin tätä menetettyä aikaa.

    Ihanat näkymät teidän terassilta.Ja kaunis iso terassi muuutenkin.Kovasti olet saanut aikaiseksi keväthommissa.Täällä niitä vasta aloitellaan.Isäntä pesi matot viikonloppuna painepesurilla,oli niin tuulista että ne kuivui päivässä.

    Oikein mukavia vapaita sinulle.Ja kiitokset kommentista,jonka jätit.

    VastaaPoista
  5. Ai että tuo teidän terassi on ihana! ♥ Kyllä kelpaa nalleherralla istuskella komeassa penkissä :)

    VastaaPoista
  6. Ihana ja kaunis terassi teillä ja vau mitkä näkymät!! ei muuten näytäkkään penkki rottinkiselta kuvassa, ihan metalliselta ja se on todella kaunis :)

    mmm, ruisleipä on kyllä paras välkkärileipä;)

    Mukavia lomapäiviä! :)<3

    VastaaPoista
  7. Kiitos arpaonnirandomille ;) Ja Liisalle! Honkkarin myyjät ehkä ihmettelevät kun käyn aika ajoin ostamassa monta pulloa matta valkoista sprayta...Tölkki joka pelastaa niin monen epäkohdan;))

    VastaaPoista
  8. Aurikoihottuma on ikä juttu....itselläni myös vaivana monta vuotta ollut...kovasti kutiaa...:(

    Teillä onkin kuulema tulossa vieraita Suomesta...:D

    VastaaPoista
  9. Te ootte mainioita! Kiitos viesteistänne :)

    Ihan ensinnäkin, se penkki on kyllä rautainen, oli siis musta sellainen ja sen istuinosa on rottinkia ja oli sellaisen "puun" värinen. Noin. Nyt se on vaan paljon kauniimpi ja sopii ympäristöönsä paremmin, miksiköhän, heh ;D

    Toiseksi, Maanvaiva: mustakin ruusupekoni on vähän hassu nimi, mutta mun äiti käyttää sitä ja se on tarttunut. Oli muuten orvokkejen ohella mun mummoni (äidinäidin) lempi kukka, niitä oli kesällä mummolla puutarhassa lukuisia :) Siis pegonia on tuo kukka kaiketi oikealta nimeltään. Korjatkaa viisaammat, jos oon väärässä ;)

    Jännä juttu toi aurinkoihottuma.. Mulla on sitä joinain kesinä tullut rintaan, enkä ole voinut olla rinta paljaana (edes rasvattuna) auringossa lainkaan. Nyt taas on ollut monta vuotta välissä ilman ihottumaa. Viime kesänä Mexicossakaan meistä ei kenellekään tullut ihottumaa, ei edes vauvanihoiselle Peipposelle, vaikka lähes kaksi viikkoa löträsi päivät pitkät vedessä ja siellä aurinko on kuitenkin vahvempi vielä kuin täällä. Ja nyt sitten tuli naamaan, kaulaan ja käsivarsiin :( Mullekin tuli vähän rintaan taas, mutta ei pahasti onneksi.

    Bikke, sun pakettisi lähti jo postipaten matkaan eli varmaan alkuviikosta ens viikolla viimeistään perillä :)

    Täällä aletaan olla valmistautuneita Marikan tuloon, vieraspeti on vielä petaamatta enää.

    Ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

    VastaaPoista
  10. Voi että nuo teidän maisemat on kyllä mahtavat!! <3

    Tosi ihana tuo penkki! <3

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  11. Voi että nuo teidän maisemat on kyllä mahtavat!! <3

    Tosi ihana tuo penkki! <3

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  12. Voi, tuo aurinkoihuttama ei ole kiva:( Kutiaa, kutiaa...
    Ja arvontakin jäi sitten unhoksiin:( Ensi kerralla sitten:)

    Toi pekoni on muuten hyvä!! Mä mietin aina että onko se betunia vai begonia ja kuitenkin sanon aina väärin. Taidan ristiä sen täälläkin pekoniksi =D

    Ihana tuoli, miks mun kaverit ei heittele tuollasia pois;)

    VastaaPoista
  13. Vautsivau mikä penkki :D
    Hakkaa mun "löydöt" mennentullen :)

    VastaaPoista
  14. Ihanaa, vihdoinkin värillisiä kuvia! Toi teidän terassinäkymä on kyllä mahtava. Kivaa wapunjälkeistä aikaa teillekkin!

    VastaaPoista
  15. Muistan kyllä erään vapun neljä vuotta sitten, kun joku "pakotti" meikäläisen ottamaan lakin käsimatkatavaroihin mukaan, jotta voidaan sitten laittaa päähän heti lentokentällä :D Mutta on kyllä hurjaa miten aika kuluu, kun miettii et siitä on tosiaan jo neljä vuotta aikaa...
    Ja on teillä siellä niin mahtavan kesäistä! Toivottavasti pääsee peipponen pian eroon ihottumasta :(
    Mukavaa loppuviikkoa kera vieraiden!
    -Milla

    VastaaPoista
  16. Komiaa on!
    Sainkin idean sinulta mitä teen vanhalle liiterinovelle ;) Taidan kiikuttaa terassille ja laittaa kukkaruukkuja, ehkä mansikkaa. En tiedä vielä. Jotain ihanaa kuitenkin.

    VastaaPoista
  17. Voi et kyl noit teijä maisemia ♥♥♥ Mul on kans aurinkko ihottumaa ja ilmestyy aikka pian ihoon ku on aurinkos, mut ku meen sisäl ni illal menee pois iholt ja eikkä kutita ollenkka ;)Olen iha lyhyt hihases ja käsiin niit tuleeki et jalkkoihi mul ei tul, mut en koskaa ns, julkkisest kulje sääret paljaana haha ku olen pullia ;)

    VastaaPoista
  18. Ihanan kesäistä ja vihreää teillä siellä jo! Vitsit, että mä repesin tolle pekonille ;D Mutta sehän se on! Kiva uusi jakkarakin sopii hienosti paikalleen.
    Mukavia lomapäiviä toivottaa hän.

    VastaaPoista
  19. Tääkään ei nyt sen enempiä höpise,ihastelee vaan maisemaa,terassia,ihanaista rahia ja tietysti tuota suloista tytöntylleröä=D
    Ihania vapaita hyvässä seurassa<3

    VastaaPoista
  20. Kiitosta vaan..jossakin postitoimi toimii nopeastikin:) Ihana paketti odotti minua jo tänään :)))

    VastaaPoista
  21. Terveisiä sinne saksaan täältä Varsovasta!! Kesäisen kauniilta näyttää...mukavaa viikon alkamista!!

    VastaaPoista
  22. Ihanan, saksalaiset maisemat teidän terassilla ja sillähän silmiini osuu jos monen moista kukkaa..:)
    Teillä näyttää jo olevan kevät tosi pitkällä, suorastaan kesäiset kuvat.
    Mulla on kotona kaikki hyrskyn myrskyn, ei viitsi millään enää alkaa mitään suuria siivouksia tekemään, saatikka ikkunoita pesemään,kun muutto on pian. Olenkin suunnitellut uuden kodin takapihan kukkapenkkiä ja eilen pääsin jo toteutusasteelle, voi kun se oli kivaa. Otin kuvan ennen ja jälkeen kuvan laitan sitten kunhan se on valmis.
    aurinkoista viikon jatkoa sinne teille ja rapsutukset Usvalle.

    VastaaPoista