maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannuksen viettoa ja Vestan uusi ilme

Lupailin laittaa teille kuvia meidän Juhannusaaton juhlapöydästä. Sää oli upea, joten pöytä katettiin tietenkin terassille :) Olimme terassia siistineet miehen kanssa edellisenä päivänä ja vielä perjantaina sain hommattua, ja miehen kanssa asennettua "suihkuverhon" meidän vanhaan, katoksen alla seisovaan pöytään. Pöytä toimii hyvänä istutuspöytänä ja oivana laskutilana ja pöytägrillin paikkana. Ja se kätkee alleen kaiken maailman roinaa, joka jää nyt kivasti verhon taakse piiloon :)





Juhannuspöytään ostin pari kimppua leikkokukkia Lidlistä, olisin halunnut niitä ihania pioneja, mutta niitä ei valitettavasti ollut saatavilla. Pöytään katoin vanhaa, kultareunaista valkoista posliinia sekä kukallisia pikkulautasia salaatille ja leivälle.



Alkupaloina söimme uusia pottuja, jolle teimme itse sipuli-sinappisen kastikkeen, johon tuli myös mm. siirappia ja etikkaa. Mukailimme tässä yhtä vanhan Maalaisunelma-lehden reseptiä oman maun mukaan. Eräästä toisesta vanhemmasta Maalaisunelmasta nappasin sillille valkosipulisen reseptin, mutta siinäkin vähän inspiroimme sen mukaan, mitä täältä päin kaupasta saa ;) Herkullisia tuli molemmista resepteistä!



Lisäksi tein raikkaan tomaatti-mozzarellan tuoreen basilikan kera sekä tietysti tarjolla oli myös vihreää salaattia ja leipää.





Grilliin lykättiin vielä maissintähkiä ja luomukalkkunaa, parilla eri marinaadilla.



Mies nappasi emännästä viinilasi kädessä muutaman kuvan ;) Tässä näette mun "uuden" tukankin.



Olin tehnyt jo päivällä jääkaappiin kylmenemään ja jähmettymään ihanat, ei todellakaan vähäkaloriset jälkkärit. Tämänkin reseptin löysin yhdestä Maalaisunelmasta. Ekaa kertaa taisin kotona kokeilla niiden reseptejä, vaikka usein on jo pitänyt. Äidin kanssa ollaan kokeiltu menneinä juhannuksina mökillä jotain reseptejä lehdistä. Jälkkärilasejen pohjalle tuli mustikoita (ilman muscovadosokeria, sillä sitä en täältä löytänyt) ja päälle kaadettiin herkullista valkosuklaamoussea, johon tuli kermavaahdon lisäksi myös mm. rahkaa ja vaahdotettu muna. Jälkkärit nautittiin vasta iltamyöhällä sisätiloissa Saksan peliä katsoen ja ne veivät kielen mennessään! (Saksa voitti ;))


Tuliaisiksi saatiin ihanilta vierailta mm kaunis lasimalja kera ihanan kukkakimpun. Kiitos hauskasta illasta ja ihanista tuliaisista C&D! Vielen Dank! :)


Eilen sitten tartuin piiitkästä aikaa maalisutiin ja annoin Vesta-ompelukoneelle uuden ilmeen. Tämä oli tarkoitus sprayata, mutta sudin sitten menemään, koska en saanut painavaa konetta yksin raahattua ulos, enkä tietenkään voinut odottaa, että mies olisi tullut töistä kotiin. Jälkikäteen sprayasin sitten takapihalla vielä tuon kynttiläjalan sekä rottinkikopan.




Koneen maalasin tarkoituksella vain yhteen kertaan, että jälki näyttää sopivan vanhalta ja kuluneelta. Olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen. Mies tuumasi, että oli parempi ruskeana. Makunsa kullakin, mitäs siitä enempiä kiistelemään ;) 



Huomenna mulla on vielä yksi työpäivä ennen vapaita, keskiviikko menee pakkaillessa ja viimeisiä tuliaisostoksia hoidellessa ja torstaiaamuna sitten varhain lennänkin jo Peipposen kanssa Kotosuomeen!
Laittelen kyllä varmasti lomaltakin sillon tällön postausta tulemaan, mutta jos ei kuulu hetkeen, niin älkää ihmetelkö!

Niinpä toivottelenkin nyt kaikille ihanaa kesäkuun viimeistä viikkoa, kaikille lomalaisille hauskaa ja rentouttavaa, toivottavasti aurinkoistakin kesälomaa ja muutenkin ihanaa kesää ihan jokaiselle!!! 

Terkuin Liisa

33 kommenttia:

  1. Herkullinen juhannusmenu!
    Ompelukoneesta tuli valkoisena kaunis :)
    Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  2. Mä iskin silmäni noihin sun super ihaniin astioihin juhannuskattauksessa.Niin täydelliset!
    Mukavaa matkaa ja lomaa Suomeen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin on ;) Ja nyt keksin yhdistellä valkoista ja kukkaa :) Vielä kun löytyisi kahvikuppisetit 6kpl valkoisena kultareunaisena niin olisi täydellistä!
      Kiitos :)

      Poista
  3. Herkullisia juttuja, niin ruuat kuin sisustuskin. Ja vau noita hiuksia! Mikä leidi - upea!
    Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
  4. Tuo mozzarella salaatti on niin herkullisen näköiseltä, mutta valitettavasti en lukuisista maistelu yrityksistä huolimatta ole oppinut siitä pitämään :(

    Sun hiukset on tosi kauniit!!! Ihana kesätukka:)
    Mun pitäis kans tehdä jotain näille, mutta kun... se vaan aina jää. Raaskispa itsekkin leikata!

    Tuosta ompelupöydästä tuli muuten tosi hieno!! Nyt sun mies on väärässä;)

    Jos muuten olet tänne meillepäin tulossa, niin ilmoittele!!! Olis tosi kiva nähdä!! Jos ei muuta, niin voitais tavata puolessa välissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia!
      Mutta miten kukaan voi olla tykkäämättä tomaattimozzarellasta??? ;)
      Niin, sitä mieltä mäkin olen, että väärässä on mies, ainakin tällä kertaa!
      Olemme ainakin Vimpelissä ja Evijärvellä kyläilemässä missähän voitas treffata??
      Olisi mahtavaa tavata vihdoinkin kasvotusten!

      Poista
  5. Voi että mitä herkkuja...ei pitäisi kurnivalla vatsalla mennä nukkumaan, noi potut ja salaatit ja ja ja...Njam ( kuola valuu). Ja tuo terassi on kyllä mahtava paikka nauttia kesästä ja griliherkuista. Ja voihan Vespa sentään miten upea siitä tulikaan, minusta tuo on selvästi parempi.

    Kivaa, jos ehdittäisiin nähdä. Meillä ei ole vielä lomaa, mutta aina yhdet treffit iltaan tai viikonloppuun saadaan mahtumaan. Me lomaillaan vasta 3 vkon päästä. Ihanaa lomaa, jos ei aikataulut onnistu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku!
      Mikähän siinä muuten on, että meidän tyttöjen mielestä valkoisena kaikki on kauniimpaa, heh ;D
      Meilataan jooko lähipäivinä, jos vaikka saatais ne treffit tosissaan järkättyä joku ilta!

      Poista
  6. Ja siis...toi tukka on aivan mega siisti, WOW :)

    VastaaPoista
  7. Ihania herkkuja ! jälkkäri kuulosti kyllä aivan uskomattoman hyvältä!
    ihanat hiukset sulla, mulla on kasvatus projekti meneillään, tuskastuttavaa...
    Hyvää lomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka!
      Tuota jälkkäriä kandee kyllä kokeilla! Löytyy varmasti myös Maalaisunelman nettisivuilta, uskoisin... En nyt muista tarkalleen missä numerossa se oli, ehkä edellisessä tai sitä edellisessä...
      Katsotaan kauanko menee, että mä elän taas tuota tuskastuttavaa kasvatuskautta hiusten kanssa ;)
      Ihanaa kesää sinnekin!

      Poista
  8. Oikein kivaa reissua!

    Hitto että tuli sitten nälkä.. yritän tässä olla vähän niinku syömättä.
    Kysyin J'ltä, et näyttääks mä odottavalta äidiltä.. vähän katteli ja vastas, että nojoo.. näytät :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ethän näytä! Sano J:lle, että menee silmälääkäriin!!
      Kiitos, vähänkö mä ajattelin sua, kun postasin tosta peruna"salaatista", hih ;))

      Poista
  9. Blogeissa pitäis vissiin vierailla siihen aikaan että kaupat on vielä auki,nyt mun tekee kamalasti mieli "tmb"-salaattia ja arvaa vaan löytyy jääkaapista mozzarellaa,hyi sua vai pitäiskö sanoo hyi mua:)
    Entistä kauniimpi tuli Vestasta kun sai valkoisen maalin päällensä,just hyvä kun ei ole ihan peittävä pinta,semmonen "shabby-lookki",oikea kaunokainen:)Niinkuin on muuten omistajansakin uudessa lookissaan,siis kaunokainen,ei shabby;)
    Ihan hirmuisen mahtavan kamalan hurjan jne. ihanaa lomaa,aurinkoa ja hitaaaaaasti kuluvia lomapäiviä sulle ja perheellesi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja sori, tmb-hommelista... ;)
      Shabbyä ajoin takaa joo, en kyllä tosiaan hiuslookin vaan Vestan kanssa... Kuontalo ei toivottavasti ole vielä ihan niin shybby kuin kaikki muu täällä meillä, heh ;D
      Sitä mäkin toivon, että jotain ehtis lomalla...rauhoittuakin vähän, eikä vaan juosta taas kieli vyön alla paikasta toiseen ;P
      Ihanaa kesää sinnekin <3

      Poista
  10. Ihania kesätunnelmia ja upea sää! Täällä vesisadetta, murr..

    Iloista tiistaipäivää ja onpa muuten kivat hiukset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mäkin täällä ihan tuskissani mietin, mitä ottaa matkalle mukaan...Suomeen kun lähtee pitää varautua joka säähän, ois helpompaa lähteä Karibialle, kun tarttis ottaa pelkkiä bikineitä, flipflopit ja joku mekko ;)
      Iloista viikon jatkoa sinne!

      Poista
  11. Mitä ihania herkkuja...namm..
    Ja tuo teranssi ja maisemat teranssilta....huah...:)

    VastaaPoista
  12. Kaunis kattaus ja jälkkäri nam ♥♥♥ Ihana malli sun hiuksis, olen kahre tunnin pääst itte menos kampaajal hiuste leikkauksee lyhenttää kutrei ku kasvaa nii kovaa vauhtii hah ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mites kävi kampaajalla, paljon lähti?? Mullakin kasvaa tukka nopeaan, huomaa varsinkin tälläsen lyhyemmän mallin kanssa!

      Poista
  13. Schöne Gastgeberin, leckeres Essen und ein wunderbarer Abend zum Wiederholen..und griechischer Joghurt gabs auch noch :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, schöne Gäste mit einzigartige Unterhaltung und tolle Geschenke, was will man mehr??!! Ne Wiederholung!!! Und trotz griechischem Joghurt hat D_land gewonnen ;) Danke nochmals!

      Poista
  14. Ihanaa, kaunista, herkullista ja kaikkea suloista on postauksessasi!
    Oikein ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
  15. Kiitos Susanne :) Ihanaa kesää sullekin!

    VastaaPoista
  16. Vestastahan tuli vallan kaunis! Juuri sopiva tuollaisena vähän "rosoisena". Voi tuota teidän herkkukattausta, ihanan näköistä ja varmasti makuistakin :) En ole ikinä syönyt tomaattimozzarella salaattia, koska mies on allerginen tomaatille, enkä itselleni vaan ole viitsinyt tehdä, mutta nyt täytyy sanoa, että pakko maistaa sitä tänä kesänä!

    Mukavaa lomaa ja tervetuloa suomeen!

    p.s. Uusi hiuslookkisi on kyllä kaunis, sopii sinulle!

    VastaaPoista
  17. Kiva tukka!
    Oikein herkuilta näyttivät sekä eväät että maisemat:)
    JA hieno tuli Vestastakin.
    Oikein mukavaa Suomen matkaa!!

    VastaaPoista
  18. Hellurei! Voi slurps, mitkä herkut siellä juhannuspöydässä :P Niin emäntä kuin eväätkin ;) Kaunis tukkamalli kyllä!

    Vestasta tuli kyllä tosi nätti valkoisena. Arvaa vaan, kuinka mullakin tekis mieli vähänväliä tarttua sutiin niiden meidän antiikkikalusteiden kanssa...mutta en raaski sitte kuitenkaan!

    Ihanaa Suomilomaa :)

    VastaaPoista
  19. Kuule mult läht täl kertta hiuksist 4-5 cm pituurest ja on ny about olkkapäihi ast ♥ Mul on kerroksittain leikattu jokapuoalelt ja etuhiuksekki on vinoittain leikattu erest päi ♥ On oikke hyvä ku keventää ilmet, ku mul on nii raskaat hiukse ja pal hiuksii pääs ♥ On iha kalju olo vähän aikka, ku taas sit tottuu lyhemppään malliin hah ♥

    VastaaPoista
  20. voi slurps mitkä herkut siellä on ollut kauniilla terassilla, kauniissa maisemissa ja kauniin emännän kera :))

    Ihanaa suomilomaa :)

    VastaaPoista