maanantai 24. tammikuuta 2011

Tuttuun tapaan...

Huomenna aamuvarhain lähdemme Peipposen kanssa kahdestaan kotisuomeen pikku lomalle. Tänään siis ohjelmassa pyykkäystä, silitystä, pakkausta... Minä olen tuttuun tapaani tehnyt listat valmiiksi mukaanotettavista jutuista ja muista ennen matkaa hoidettavista asioista, etten vaan unohtaisi mitään tärkeää, kuten villasukkia... Yhtä tuttuun tapaani jätän kuitenkin kaikki valmistelut viime tippaan. No, en ihan kaikkia, mutta ne tärkeimmät, kuten pakkaamisen ;)
Matka tulee tuttuun tapaan olemaan kiireinen, sillä ajan määrä ei ole oikeassa suhteessa tavattavien ihmisten määrän kanssa. Olen siis tuttuun tapaan tehnyt myös listan tapaamisista ja menoista, etten vaan unohtaisi yhtäkään.
Toisaalta matka on minulle ihana irtiotto arjesta, ei pakollista koiranulkoilutusta räntäsateessa, ei kotitöitä... Äitini hakee usein aamusella Peipposen huoneestani aamutouhuihin alakertaan, jotta minä saan jäädä sänkyyn köllöttelemään. Ja saan tavata rakkaita ystäviäni! Istua iltaa viinilasin ja hyvän ruuan äärellä ja juoruta omalla äidinkielelläni tuntikausia... Ei niin, etteikö mulla olisi täällä Saksassa rakkaita ystäviä, on toki, mutta ei se ole sama asia kuin ystävät, joiden kanssa on kasvanut "isoksi"ja jotka ymmärtävät puolesta sanasta mitä tarkoitat...
Samalla matka tulee olemaan minulle pyhiinvaellusmatka maalaisromanttisen sisustuksen maailmaan. Voisi luulla että täällä meillä päin olisi paljon ihania, erilaisia kauppoja, mutta niin ei ole. Pohjois-Saksassa sekä naapureissa Ranskassa, Tanskassa ja Belgiassa kyllä paljonkin, mikä nyt on varmaan sanomattakin selvää. Mutta Etelä-Saksassa ei juuri nimeksikään. Omalla asuinseudullani tai ihan lähistöllä ei ainuttakaan. Jos joku ihmettelee, miksen avaa omaa putiikkia, niin voi olla varma, että se olisi unelmani. Pelkäänpä vain pahoin, että saisin nököttää putiikissani yksikseni rojuineni asiakaspulan vuoksi... (en nyt mene syiden pohtimisessa sen pidemmälle ;))
Loppuun fiilistelykuva, kunnes pääsen tekemään tuttuun tapaan uusia löytöjä pks:n puoteihin :)
Mukavaa, lumista alkuviikkoa kaikille!
Liisa

5 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustasi blogissani Liisa ja tervetuloa lukijakseni.
  Ihastuttavan vaniljanvärinen on blogisi. Kauniita yksityiskohtia.
  Mukavaa lomamatkaa tänne Suomeen, päivitätkö blogiasi matkan aikana?

  VastaaPoista
 2. Yritin kirjautua lukijaksesi mutta nyt on googlen puolella joku ongelma, koska kuvaa ei tule eikä nimeä, yritän uudestaan joku päivä. Tätä on kyllä kestänyt jo jokusen päivää, koska olen yrittänyt yhteen toiseenkin blogiin lukijaksi ja sama juttu, en viitsi nimettömänä ja "naamattomana"klikkautua sisään.
  Heips seuraavaan kertaan.

  VastaaPoista
 3. Täällä ollaan vastavierailulla :)

  Mukavaa matkaa teille! Jään odottelemaan päivityksiäsi, lukijaksi liityin heti :)

  p.s Kotinne näyttää todella kauniilta ;) Niin Vaniljaiselta...

  VastaaPoista
 4. Tulin vastavierailulle:) Onnea uudelle blogille! Kauniilta näyttää. Tulen toistekin, liityin nimittäin lukijaksesi;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnentoivotuksista ja tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti tulette kaikki viihtymään matkassa :)

  VastaaPoista