torstai 17. maaliskuuta 2011

Laskiaispäättäjäispullat

Sorvia väännetty neljä päivää, tänään oli taas vapaata, ja ihana päivä olikin! Täällä Saksassa asuva, myös ulkosuomalainen, ihana, todellinen ystäväni -A- oli tänään luonamme kyläilemässä :)
Meillä on usein tavattaessamme tapana leipoa tai kokata jotain ihanaa suomalaista herkkua....karjalanpiirakoita, korvapuusteja, lihakaalilaatikkoa... Tänään teimme laskiaispullia! Juu, hieman myöhässä, joten nimesimme ne laskiaispäättäjäispulliksi ;) Molemmilla oli kyseessä ensimmäiset laskiaispullat vuosiin! Vain hillo oli ostettua, muuten täysin kotitekoiset pullat. Ja nam, jos joku on etsinyt niitä täydellisiä pullia, niin täältä ne löytyvät! ...tai löytyivät. Tuli nimittäin syötyä kolme kaikilla mausteilla ja vielä yksi kerta kiellon päälle, ihan vaan pullana.
Päätimme, että koska emme ole nuita pullia nauttineet kumpikaan vuosiin, otamme nyt hävikin yhdellä kertaa takaisin!
Myönnän, että eka pulla oli paras kaikista...vikakaan ei kuitenkaan lainkaan paha ;) Päätimme aloittaa tästä perinteen. Ensin hieman ennen laskiaista laskiaisavajaispullat, sitten varsinaiset laskiaispullat ja lopuksi vielä, kuten tänään, laskiaispäättäjäispullat...


Tuolla terassilla odottelee mun tuunausprojektini, ovineen, ikkunaluukkuineen päivineen. Ensi viikko olisi kokonaan vapaana ja silloin olisi tarkoitus käydä niihin vihdoin käsiksi! Huomenna nimittäin muuta puuhaa, kotitöitä, laatuaikaa Peipposen kanssa jne. Lauantaina pitkä työpäivä taas edessä...

Kyllä kotona on vaan niin ihana olla. Sen huomaa ja tuntee oikein todella vasta, kun on ensin hetken poissa...
Mukavaa loppuviikkoa Sisustajantaivaasta ostetun Home-kyltin myötä kaikille!Terkuin Liisa

ps. Kiitos kaikista ihanista kommenteistanne taas! Olen kyllä vieraillut teilläkin kaikilla, ja yrittänyt ehtiä jättää edes jotain pientä merkkiä käynneistäni...

13 kommenttia:

 1. tarvis jonkun saada kehiteltyä se "tassunmerkki" niin vois kiireessä sillä kuitata -kukahan osais???

  hyvä tuo uusi pullaperinne :D

  *oman iltapullan kimppuun*

  VastaaPoista
 2. Sulla on ihana ystävä!!!Tuskin jaksan odottaa tuunauskuviasi. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun on ystävä siellä kaukana, joka vielä puhuu äidinkieltä..sitä osaa kuitenkin höpötellä omalla kielellään ihan eri tavalla kuin vieraalla, vaikka sitä osaisikin hyvin. Kiva tapa teillä on, kun teette jotain ns.suomalaista. Itse olen asunut myös saksassa noin 1,5 vuotta Lybecissä ja Travemuendessä joskus vuonna nakkisota..Tykkään kovasti saksankielestä vaikka se jo onkin unohtunt aika paljon, kun en päivittäi sitä tarvitse.
  Reissattu ollaan paljon sielläpäin ja silloin on ollut hyväksi kun edes yksi osaa jollain lailla kieltä, viimeksi oltiin Mooselin viinialueella, se on ihana paikka.

  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpäs hyvältä tuo pulla,itse en syönyt ainuttakaan laskiaispullaa =D ( muita herkkuja kylläkin...)
  Teidän uusi perinne kuulostaa kovin herkulliselta =D
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne!
  Pepi, eiks sulla ollut jostain jo se semmonen tassunmerkki ;) ? Sen ku sais tonne postauksen loppuun jotenkin klikattavaksi ni ois hyvä ;D niin, kuka mahtais osata...minä tosi avuton näissä IT-jutuissa..

  Liisa, niin on! Enkä jaksais minäkään oottaa...mutta nyt sataa vettäkin, että senkin puolesta huono ulkosella tuunailla yhtään mitään ;( Aarteeni ovat kuitenkin katoksen alla suojassa :)

  Tuija, kiva kuulla, että joukossa Saksafaneja ;) Kyllä on tosiaan kullan arvoista, että on täälläkin lähellä suomalainen ystävä...olet oikeassa, että eri juttu, kun saa puhua omaa kieltä, ja muutenkin, kun on samat taustat, tuntee samat jutut lapsuudesta, samanlainen kasvatus ja tavat ja perinteet, arvomaailma...ja siten jaetaan vielä se, että asutaan molemmat täällä jne. ja kaiken kukkuraksi, ystävyytemme on täysin välitöntä, aitoa, meilä vaan synkkaa sairaan hyvin :D aina nauretaan paljon, puhutaan kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan väliltä... Emme ole tunteneet kovinkaan montaa vuotta mutta tuntuu kuin olisimme kasvaneet yhdessä :)

  Nina, no mullakin oli nuo eiliset pullat tosiaan ekat vuosikausiin! maistui kyllä aivan taivaalliselta, mutta nyt on viimeinenkin syöty...ensi vuotta odotellen, hih ;) sitä ennen kuitenkin varmasti jokuset korvapuustit tulee ainakin leivottua ja syötyä :)

  Mukavaa viikonloppua teille kaikille ihanaisille!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa viikonloppua ystävälle:)
  aurinkoiset haliterkut
  Päivi

  VastaaPoista
 7. Miten mukava uusi perinne ;D
  Ja ah, miten herkullisen näköinen!!!

  Minä olen laiska leipomaan pullia (ja/tai pullataikinaa), mutta maistuvat ne ihanaiset kyllä, jos niitä on tarjolla..... Onneksi ei ole kotioloissa jatkuvasti, muuten pyörisin pullana pitkin Aseman laitaa *hih*

  Tykkääkö miehesi ja Peipponen ?

  Ihanaa viikonloppua !! Jään odottamaan minäkin innolla tuunausprojektiasi.

  Satu

  VastaaPoista
 8. Herkullisen näköisiä pullia olette leiponeet!
  Ihanaa kun sinulla on tuollainen ystävä siellä. Kuulostaa niin mukavilta nuo tapaamisenne.

  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Päivi, samoin Sinulle ja peheellesi :)

  Satu, samat sanat, leivon pullia (tai ylipäätään yhtään mitään) tosi harvoin! En osaa leipoa hyvin, tuo pulla/ korvapuustitaikina on ainoa juttu, joka multa luonnistuu hyvin, joten jätän leipomiset muille ja kokkailen senkin edestä ;) Ja hyvä niin, koska muuten kierisin minäkin pullana eteenpäin ;) Noh, viime aikoina olen alkanut leipoa kääretorttua, kun tajusin, miten helppo se on tehdä!

  Susanne, kiitos! mukavia ne ovatkin todella :) Innolla jo odotan seuraavaa tapaamistamme, yritämme järkätä huhtikuulle :)

  Mukavaa viikonloppua teillekin kaikille!

  VastaaPoista
 10. Nams.Täällä jäikin laskiaispullat syömättä,nyt herkuttelen pullallasi.

  Voi miten ihanat säleluukut olet löytänyt.Niistä tulee varmasti upeat tuunattuina.Olen monesti suunnitellut mökille ikkunaluukkuja,ne jotenkin sopisi sinne.Josko ensi kesänä toteutuisi suunnitelma.

  Kaunis huone teidän peipposella.

  Sinulla olikin paljon postauksia tullut viime käyntini jälkeen.Nyt oli ennen lomaa sellainen työtahti,että jäi bloggailut vähemmälle.Onneksi postaukset kuitenkin säilyy ja ne voi käydä jälkeenpäin lukemassa.

  Oikein mukavaa viikonlopua siellä sorvin ääressä.

  VastaaPoista
 11. Heippa!
  Olisin lähettänyt sinulle yksityisviestin, mutta en löydä sinun sp-osoitetta. Mutta käyhän se näinkin...
  Minulla olisi yksi juttu sulle :) Voitko lähettää minulle osoitteesi, niin saisin sen postiin ;)
  willaolivia@luukku.com. Tuolta ei sitä muut näe;)

  VastaaPoista
 12. Täällä piipahtamassa ja katomassa, mitä kuuluu? :) Pari aiempaa postaustakin on jäänyt väliin, joten nopsaan lukaisin nekin. Minulla on ollut blogien lukemisen kanssa ongelmia, kunnes valitin siitä miehelleni. Syykin löytyi - liian hidas nettiyhteys, joka heittää aina pois sivuilta. Nyt toimii paljon paremmin miehen koneen ja 3 G:n kautta, ei mitään ongelmaa. Monta ihanaa postausta on mennyt sivu suun, kun en ole päässyt blogeihin, joten tämä päivä meneekin näin :) Kivaa viikonloppua sinne vähän kauemmas.

  VastaaPoista
 13. Jaana, mukavaa, että sinulla on ollut kiva lomaviikko! Ja kiva, kun jaksoit maratonina lukea vanhatkin postaukset :)

  Mia, mitä ihmettä??? Laitan heti meiliä tulemaan, miksiköhän mun meiliosoite ei näy..pitäisi näkyä ainakin profiilissa...iiiik, en malta odottaa, mitä sulle mulle on!!! Kiitos kuitenkin jo etukäteen!!!

  Pakkasakka, tosi kiva, kun kävit kylässä ja jaksoit lukea vanhatkin postaukset! Hyvä, että nyt sulla parempi yhteys miehen koneelta :)
  Joskus on ihanaa kun saa vaan koko päivän bloggailla ja surffailla ja löhöillä :) Mukavia lukuhetkiä!

  Kivaa ja ihanaista viikonloppua teillekin kaikillle!!!

  VastaaPoista