sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Naamiaiskulkuetunnelmia

Eilinen Faschingjuhlinta oli oikein onnistunut. Jo aamusta aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja päivän mittaan lukemat nousivat todella reilusti plussan puolelle. Ystäviemme kotikaupunki on vielä enemmän maalla kuin omamme ja sinne on noin kolmenvartin ajomatka meiltä. Ensin söimme "weißwurst"-brunssin heidän kotonaan ja sitten kävelimme kylän keskustaan, jossa itse kulkue ja Faschingjuhla olivat. Siellä oli ihanan kotoinen, kaikki tuntevat kaikki-tunnelma ja kaikki ihmiset, niin nuoret ja kuin vanhat pitivät yhdessä hauskaa, hyvin saksalaiseen tyyliin :)

Tässä meidän pikku Peppimme lähdössä iloisin ja reippain mielin seuraamaan kulkuetta.


Hetken malttoi Peppi istua rattaissa Herra Tossavaisen kanssa, sitten piti päästä jalkojen päälle odottamaan kulkueen alkua ja tanssimaan musiikin tahdissa. Meidän neitimme onkin kova laittamaan jalalla koreaksi, jos vähänkään jostain jotain musiikin tapaista kuuluu ;)


Ja tästä se alkoi! Näitä erilaisia ryhmiä oli yhteensä 77!!! Joukkoon mahtui noitaa jos toistakin, kärpäsiä, kissoja, kääpiöitä, koiria ja ties mitä örkkejä... Monet ryhmistä soittivat marssin tahdissa musiikkia. Eli häly ja meteli ova kova, mutta tunnelma ja ihmisten yhteishenki sen mukaisesti korkealla :)
Pikku Peppimme jaksoi hienosti loppuun asti vaikka selkeästi väsyttikin ;) Jalalla takoi musiikin tahtiin ja  vilkutti kulkueelle iloisena. Voi, kun oltiin ylpeitä reippaasta juhlijastamme mieheni kanssa!
Ja meidän Peppimme ei kyllä pelänyt yhtään, vaikka noidat ja hurjan näköiset eläimet ja oliot tulivat tervehtimään ihan lähelle. Uskalsi jopa sanoa käsipäivää ja itse otti vastaan kaikki namuset, joita jaettiin katsojille. Niitä kertyikin sitten sen verran meidänkin perheelle, ettei tarvitse pariin vuoteen ostaa lauantaipäivän karkkeja Peipposelle ;)Nämä ystävällisen näköiset kääpiöt nappasivat katsojien joukosta kottareidensa kyytiin hurjaan kyyditykseen uhreja...kuten allekirjoittaneen... ;D Siitä ei onneksi ole todisteena kuvamateriaalia, sillä allekirjoittaneella oli tapahtumahetkellä kamera omassa kätösessä... 

Odotamme jo innolla ensi vuoden Faschingia, vaikka sitä paperisilppua löytyi eilen jopa alusvaatteista ja varmaan vielä ensi jouluna imuroin sitä täällä kotonakin jostain maton alta ;)

Asiasta puuseinään... perjantai-iltana katselin köökkiä sillä silmällä ja seuraavassa sekunnissa olikin mikro vaihtanut paikkaa toiselle pöydälle jne... Tässä pari kuvaa köökistä siis loppuun. 
Näiden tavaroiden paikalla oli siis ennen kahvinkeitin ja siinä vieressä mikro. Oli jotenkin aina liian ahdas.. Tuossa näkyy myös se enkelikaupasta ostamani koukku :)Miten teillä on "ratkaistu" mikroasia keittiössä, jos teillä siis on mikro...?! Musta se on jotenkin niin iso rohjake ja pilaa koko keittiön ilmeen...mieluiten luopuisin koko vempeleestä, ellei se olisi niin helppo ja oiva laite helpottamaan lapsiperheen arkea :)

Me lähdemme nyt Peipposen kanssa kylpyyn ja sitten syömään pizzaa anoppilaan/ omalaan (oma=mummo saksaksi)!

Kaunista sunnuntaipäivää kaikille!

Terkuin Liisa

9 kommenttia:

 1. Voi ihana Peppi!!! Kirvoitti Peipponen kunnon naurut täällä peppinä ja Marimekon Iloinen just täydellinen :D Taisi peruukkikin ihan päässä pysyä pitempäänkin?

  Ihanaa sunnuntaita sinne Saksaan!

  VastaaPoista
 2. Maailman suloisin Peppi! Ja hauska päivä teillä muutoinkin näyttää olleen :)

  Samaa mieltä mikrosta. Itse poistin keittiöstä yhden kaapin oven, jotta sain mikron nostettua ylös. Vei niin hirveästi tilaa keittiön työtasolta. Mutta kätevähän se laite tosiaan on.

  Leppoisaa Sunnuntaita

  VastaaPoista
 3. Ihana peppi!!!!!Tosi suloinen.Oli varmaan kiva ja antoisa päivä:)
  Mikrolle olisi paras paikka ylätasolla eikä työpöydällä niin kuin meilläkin.Vie kyllä liikaa tilaa.Mutta on niin tarpeellinen.
  Kauniita lautasia sinulla siellä astiatelineessä:))
  Iloa sunnuntaille:)))

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloinen peppi...suukkonen hälle<3
  minulla mikro on tasolla nurkassa
  ihan noiden nuorten takia...
  laittavat ja lämmittävät siinä ruokaa ja välipaloja joten sen on oltava näkösällä.

  pian saan sen kuitenkin heivata roskiin
  kun pojat lentävät maailmalle:):)

  aurinkoista sunnuntaipäivää sinne kauas<3
  haliterkut
  Päivi

  VastaaPoista
 5. Happy Carnival!!
  have a nice sunday
  Astrid

  VastaaPoista
 6. Voi kun suloinen Peppi♥
  (sillä kysyin kumpi´oin kumpi kun kuitenkin karnevaali :D )

  Mikro on ikuinen riesa, aina vie tilaa vaikka olisi missä. Hyvä laite, mutta...

  VastaaPoista
 7. Oi,miten hurmaava Peppi siellä on!!! Suloinen!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanista kommenteistanne! Meidän pikku Peppimme tosiaan oli ihastuksen kohteena la:na!
  Vitsi, kun oiskin joku sellanen yläkaappi, johon mikron voisin nostaa/ jemmata...Nyt kuitenkin pienen järjestyksen muutoksen jälkeen tilanne paljon parempi mielestäni, tuntuu, et se vie nyt uudessa paikassaan vähemmän tilaa, tai siis, et mulla on nyt enemmän työpöytätilaa :)

  Pepi, Se Annika ja Tommi -juttu oli vitsi, ei me aikuiset tällä kertaa pukeuduttu laisinkaan...'myöntää häpeillen' ;)

  Astrid, thank you!! It was a great day!

  Mukavaa viikkoa kaikille! Have a great week!

  VastaaPoista
 9. Ihan Peppi! :) Tukka aivan loisti tuossa eka kuvassa.
  Aika pelottavan näköisiä jotkut noista pukeutuneista, meillä varmaan huudettaisiin kurkku suorana (toisaalta ehkä tottumistkysymyksin).

  Tuohon mikro juttuun... Sellaisia uunejakin löytyy, jossa on mikro samassa. Silloin erillistä mikroa ei tarvita. Meillä on nyt mikro sijoitettu yläkaapin "alaosaan". Uudessa se tulee viinikaapin päälle (käy lurkkaamassa se keittiönpiirustuskuva mun blogista)

  Oikein ihanaa alkuviikkoa

  VastaaPoista