keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Aarteen etsintää ja paljastuksia

Mikä ihana päivä tänään olikaan, kaikin puolin...
Kohta en tohdi teille enää edes kertoa, mutta lämpöä oli taas 15 astetta, ja muutamia pilvenhattaroita lukuunottamatta aurinko paistoi lämpimästi :) Tänään ei edes tuullut, eli oli ihanan lauhkea ilma.

Aamupäivän vietimme aarteita metsästäen äitini kanssa. En voi uskoa todeksi, että vain reilun kymmenen minuutin ajomatkan päässä kotoamme on suoranainen antiikki- ja vanhojen tavaroiden taivas! Toisaalta aika vaarallista... Yhden tien pätkän varressa useita liikkeitä, isoja ja pieniä. Tänään kolusimme niistä kolme, joista yksikin oli kolmessa kerroksessa! Ne olivat täynnä antiikkihuonekaluja, kuten pöytiä, lipastoja ja talonpoikaiskaappeja, mutta myös pikkutavaraa, kuten astioita, aterimia, kirjoja...



En voi mitenkään laittaa kaikkea yhteen postaukseen, joten taas on jatkoa luvassa ;) Niin paljon ihanuuksia lähti matkaan ja myönnettäköön vielä, että todella sopuhintaan...suorastaan halvalla...

Ihanan hopeuidun tarjottimen löysin tarjotinkokoelmani jatkoksi. Lisäksi pelastin muutaman vanhan, nostalgisen valokuvan ja neljä kirjaa, jotka ovat niin vanhoja ja patinoituneita, sivut kellastuneita ja kirjoitus "alt deutsch", eli ihanaa, koukeroista fonttia, vanhaa kieltä...




Vanhaa, kaunista seinäkellon heiluria en raaskinut jättää hyllylle enempää pölyttymään, joten se pääsi myös meille asumaan :)


Olen pitkään etsinyt pientä puujakkaraa Peipposelle. Nytkin tämä pieni suloisuus meinasi jäädä kokonaan huomaamatta viimeisen liikkeen ovenpielessä. Olimme jo melkein pois lähtemässä, kun se osui silmiini ja pelastettavahan sekin oli! On aika tunkkaisen värinen ja läiskikäskin (kuvassa näyttää kauniimmalta ;)), joten taitaa saada pienen väripesun... Tai katsotaan nyt ensin, millainen siitä tulee hiekkapaperikäsittelyn jälkeen. Ihastuin kuitenkin sen ulkoasuun muuten, kauniit nuo jalat minusta...


Löydettiin myös isot kasat vanhoja joulukuusenkynttilänipsejä. Matkaan lähti yhteensä 15 kpl. Minä halusin niitä vain muutaman, sillä tarkoituksenani on niitä jonnekin hyllyjen tai lautasten reunaan koristeeksi laitella. Äitini halusin enemmän, ihan niiden oikeaa tehtävää täyttämään tuleviksi jouluiksi. Kuvassa lisäksi äitini ostamat 10 kpl kauniita, kakkuhaarukoita... niistä olen kyllä ehkä vähän kateellinen, hih ;)


Tässä näitä aarteita tälle illalle, jätetään loput toiseen postaukseen :)

Eilen sain isoksi ilokseni tunnustuksen Mialta Willa Oliviasta! Suuri KIITOS siitä, ilahdutti todella!


Nyt minun kuuluu siis tehdä 7 paljastusta itsestäni...
Tässäpä nämä:

1. Tykkään kovasti siivoamisesta, enkä voi sietää sotkuista kotia, ainakaan kovin kauaa ;) Silti lapseni saa leikkiä leluineen kaikkialla kodissamme, ja osaan myös relata ja laiskotella ;) Viimeistään illan päätteeksi kuitenkin haluan tavarat paikoilleen, astiat koneeseen jne.

2. Olen joissakin asioissa tosi tarkka, kuten kodin siisteydessä ja järjestyksessä, toisissa taas hyvinkin suurpiirteinen, kuten ompelu- tai tuunauspuuhissa... se johtunee malttamattomuudestani -kaiken pitäisi olla heti valmista, mieluiten eilen ;)

3. Olen todella ulospäinsuuntautunut ja uskallan olla "esillä", se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö jännittäisi esiintymistä ;) 

4. Minulle on ihmisläheisyys tosi tärkeää, meillä halitaan ja kosketellaan paljon, hih ;)

5. Rakastan herkuttelua ja hyvää ruokaa! Etenkin suklaa ja lakut eivät mulla kauaa kaapissa vanhene ;)

6. Olen aika herkistelijä. Lapsena nauratti ja hävetti, kun äitini itki "joka asiasta", siis yleensä ilosta... Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän minusta tulee ihan samanlainen ;) Kyyneleet kihoavat silmiin pienemmästäkin...

7. Jos saisin toivoa ihan mitä tahansa maailmassa, toivoisin, että isäni olisi saanut tutustua Peipposeen :)

Jaan tunnustuksen eteenpäin toisella kertaa. Tutkiskelen ensin vähän tuota blogilistaani... On niin vaikea valita vaan muutama, kun kaikki sen varmasti ansaitsisivat, ja niin monillahan se jo onkin... 
Mia sen olisi minulta ainakin saanut ehdottomasti, jos en olisi tätä itse juuri häneltä saanut ;) 

Nyt iltapalaa laittamaan äipän seuraksi :) Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille ja TERVETULOA uudet lukijat!!! Ihanaa, kun olette löytäneet tänne. Moni varmasti Johannan kautta, joten kiitos vielä kerran Johannallekin...

Kevätterkuin

Liisa

15 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania löytöjä olet taas tehnyt!! Varsinkin tuo kello on aivan ihana!
    Pelastin tänään vanhempieni kaatopaikkakuormasta (hekin muuttavat) tuollaisia hopeisia pikkuaterimia. En tosin tiedä mihin ne laitan, mutta eiköhän niille paikka löydy. Eikö se niin mene, että kaikki kaunis löytää paikkansa ;)

    Tänne Suomeenkin on luvattu jopa +8 astetta viikonlopuksi. Toivotaan, että se saapuu sieltä teiltä pikkuhiljaa ;)

    VastaaPoista
  2. Ljuvliga fynd ! Pallen är alldeles ljuvligt charmig... Likaså klockpendeln..
    Blir skoj att få vad annat du hittade !
    Ha en skön kväll !
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  3. Hurmaava tuo pikkujakkara♥♥
    Mun taannoin tuunaamani lähtee pikkurinsessalle, hän tykkää pienen sievän pyllynsä asettaa jakkaroille ja pikku tuoleihin ☺
    Peipposelle varmaan mieluinen -jos ei ihan vielä niin pian!

    Nuo kakkuhaarukat huolisin minäkin♥

    VastaaPoista
  4. Jos sitten monikossa kuitenkin ;) Aivan mahtavaa, että moisen pikku taivaan olet läheltä löytänyt ja monta ihanaa hankintaa :) Todella kaunis tuo seinäkellon heiluri!

    VastaaPoista
  5. Kuullostaa ihanalta tavarataivaalta!
    Mukavia paljastuksia.:)

    VastaaPoista
  6. Voi huokaus kuinka kauniita löytöjä, kaikki. Ja että nuo vanhat valokuvat on vaan aina niin ihania... Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  7. Kyl on niin mahtavia löytöjä että hiukan kateena täällä katselen;)

    VastaaPoista
  8. Voi, että miten ihana aarreaitta...ja 15 astetta lämmintäkin vielä, kyllä sun Liisa kelpaa, Tuija täällä ihan kateellisena lueskelee.Ei vaan leikkillänihän minä..todella mukavaa, kun löytää mieleisiä juttuja, muistelen edellisellä moottoripyöräreissulla ollessamme kierrelleeni myös noita antiikkiliikkeitä Saksassa, mutta kun on pyörällä liikkeellä, ei voi tietenkään paljon mitään ostaa. Se aina harmittaa.
    Luin nuo sun tunnustukset ja moni kyllä kolahti itseenikin, joten aika samanoloisia ollaan.

    Tänään paistaa täälläkin aurinko, yö oli kyllä ihan älyttömän kylmä, aamulla oli pakkasta, mutta kaitpa tuo pikkuhiljaa taas lämpenee, pääasia ettei sada LUNTA. Sitä en enää halua.

    VastaaPoista
  9. Ihanuuksia! Jakkara on kyllä yliveto, siihen on Peipposen kiva istahtaa :) Tuota lämpöä kyllä hiukan kadehdin. Meillä oli viime yönä ihan kunnolla pakkasta, mutta jospa se kevät ja lämpö tännekin pian tiensä löytäisi :)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania löytöjä:-))
    Voi olispa täälläkin yhtä lämmin..vielä yöksi pakkanen nousee aika korkealle:-(
    Kivoja paljastuksia sinusta..minullakin on aina kiire saada valmiiksi;-))
    Oikein mukavaa torstaita♥

    VastaaPoista
  11. Olen ensimmäistä kertaa sivuillasi ja heti kateellisena teidän lämpimistä keleistä. Asustelen Lapin läänin alueella ja tätä talvea on riittänyt jo niin kauan, että epäilen toisen jääkauden jo alkaneen. No, ensi viikolla on meillekin luvattu lämpöasteita. No, asiaan...olen hurahtanut sisustamiseen rakentamisen myötä. Talomme valmistui 2 vuotta sitten ja nyt olen yrittänyt taikoa kotiimme " vanhan talon henkeä". Itse olisin kenties mieluummin löytänyt perheellemme hyväkuntoisen vanhan talon, mutta sana hyväkuntoinen ja varsinkin "terve" talo ovat vaikeasti todennettavissa olevia käsitteitä. Joten, nyt sitten yritän saada uudesta - en kenties vanhaa- mutta itseni näköistä. Sulla on persoonallisia juttuja, taidan niitä käydä välillä selailemassa. Leena

    VastaaPoista
  12. Kiitos kiitos kiitos, ihanista kommenteistanne!!!
    Nyt loppu sitten kateus meidän kevätsäähön, sillä täällä satanut koko päivän ;)
    Kiva, kun joukossa myös ihan uusia viestittäjiä :)
    Kivaa loppuviikkoa kaikille!
    ps. Tuija, minussakin virtaa savolaista verta, kun molemmat vanhemmat siellä syntyneet ja äiti kasvanut isoksikin, jospa siinäkin samankaltaisuudelle selitys, hih ;)

    VastaaPoista
  13. Saksassa on kyllä ihania vanhan tavaran kauppoja tosi paljon. Ystävämme asui siellä Bayernissä ja kävimme siellä muutama vuosi sitten kyläilemässä. Kiertelimme monia ihania vanhantavaran liikkeitä :) Voi siellä on varmaan kevät jo tosi pitkällä, tulispas Suomeenkin pian...aurinko kyllä on kiitettävästi paistellut :)

    Mukavaa viikon jatkoa ja tulevaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  14. Kiitos Päm!
    Juu, täällä oli tänään jopa 19 astetta, tosin vaihtelevasti pilvistä ja aurinkoa, mutta pääsia, että lämmintä ja kuivaa :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista