torstai 31. maaliskuuta 2011

Leijonanpääkulho

Kun saa omaksi jotain, mitä on jo pitkään ensin etsinyt, sitten löytänyt, muttei kuitenkaan ostanut, yrittänyt unohtaa... ja lopulta saa sen sitten kuitenkin omaksi, on tunne aika... jees!
Nyt puhun tästä alla olevasta valkoisesta kulhosta, jonka sivuilla on leijonanpäät. En tiedä, miksi sitä Suomessa kutsutaan, mutta täällä se tunnetaan Baijerilaisena Weisswurst-kulhona :D Sen opin tänään kauppoja tehdessä.


Olin ihaillut tällaisia pitkään muiden kodeissa, lehtien sivuilla, täällä blogistaniassa... Sitten löysin sellaisen pienessä vakkariromukaupastani lähikaupungissamme. Olen käynyt siellä jo vuosia, en käy kovin usein, ehkä neljä kertaa vuodessa, mutta en ole vielä koskaan lähtenyt sieltä tyhjin käsin. Olen löytänyt sieltä millon posliinia, millon jonkun huonekalun, millon taulun... Viime kerralla löysin sieltä tämän kulhon, jota en kuitenkaan raaskinut ostaa sillä hetkellä. En edes kysynyt, olisiko pohjassa olleelle hintatarralle jotain tehtävissä. 
Noh, tänään kävin tuossa kaupassa äitini kanssa ja siellä se oli vieläkin, kuin olisi minua odottanut :) 
Hiplailin sitä ja lopulta juttelin sen alkuperästä omistajan kanssa... Pidin sitä sylissäni... Olemme omistajan kanssa nykyisin jo tuttavallisissa väleissä, sinuttelemme jopa toisiamme (todella epätavallista täällä Saksassa). Hän antaa minulle aina oikein hyvän hinnan, vaikken edes kovasti koskaan yritä tinkiä. Noh, sanotaan näin, hän antaa minulle hinnat, joista on vaikea kieltäytyä... Niin tänäänkin. Kulhon pohjassa ollut hinta tippui peräti 40%:lla... Enkä edes ollut vielä kysynyt, miten paljon voisi tinkiä! Ja tähän haluan vielä sanoa, että jos jonkun tavaran hinta on mielestäni ok, en edes ala tinkiä vaan tinkimisen ilosta.
Mutta nyt minulla on siis leijonanpääkulhoni! Joku päivä ostan siihen vielä ihania, isoja kukkia...


Pysytään posliineissa! Kuten lupailin, esittelen vielä pari eilistä löytöä...
Tykkään kovasti erilaisista, pikkukukkaisista sokerikoista...pikkuhiljaa voisi kai sanoa, että keräilen niitä... En tosin tietoisesti, mutta jotenkin en vaan voi niitä vastustaa :) Ihana hörökorva, eikö?!


Myöskään tätä vanhahkoa jauhoastiaa en voinut jättää eilen vanhojentavaroidenkauppaan... Siinähän voisi säilyttää vaikka pieniä servettejä... Olisiko teillä kivoja ideoita, mitä sinne voisi laittaa?? Vinkkejä, please, ennen kuin siitä tulee krääsälaatikko ;)


Mulla on vielä takataskussa pari kivaa ostosta näiltä parilta päivältä, joten joudutte nyt vielä ainakin kerran kärvistelemään löytöjeni parissa ;) Mutta huoh, sitten tuleekin piiitkä shoppaustauko, koska nyt olen P.A.!

Myös tämä soma pikkuriikkinen tiffanyjäljitelmä muutti meille tänään asumaan (tämäkin sieltä vakkariromukaupastani ;)) ja valaisee jatkossa illanistujaiseni tässä sohvapöydän äärellä :)
Nyt valot pois ja unten maille...


Tai ehkä kuitenkin kurkistan vielä tuonne teidän blogeihinne ;) Ja syön vielä pari palaa äidin tuomaa suklaata :)

Voikaa hyvin!

Yöterkuin Liisa

11 kommenttia:

  1. Loistavia kauppoja olet tehnyt, varsinkin tuo leijonanpääkulho, Wau! ♥♥
    Ei ole kauaa aikaa kun joku muistaakseni bloggasi samanalaisesta...hatara mielikuva ☺

    Hyvää yötä sinullekin!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana kulho, minulla on samanlainen, se on ruotsista, saanko olla utelias ja kysyä mitä maksoit tuosta....???

    Liisa, sinulla on ihana aarreaitta siellä!

    Mukavaa viikonloppua ♥ sinulle.

    VastaaPoista
  3. Ihania löytöjä!!<3 Tuossa laatikossa voisi tosiaan säilyttää servettejä tai sitten kynttilöitä, kahvilusikoita, teepusseja tai vaikkapa makeispusseja:) Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana tuo "leijonakulho"!!
    Pitääkö täältä Suomesta lähteä sinne Saksaan tekemään löytöjä ;) Tai luulen, että ihan pikkasen suurempi kaupunkikin riittäisi minulle.

    Oikein ihanaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  5. Ihania löytöjä olet tehnyt,anopillani on samanlainen leijonanpääkulho "leijonankeltaisena",pitää siinä saniaista,kaunis niinkin=)
    Lamppu on myös tosi kaunis=)
    Ihanaista viikonloppua Vaniljaiselle!

    VastaaPoista
  6. Kiitos taas teille kaikille kivoista kommenteistanne! Ne kyllä ilahduttavat aina yhtä paljon!

    Pepi ja Krista: :) olenkin ihan täpinöissäni aarteistani :)

    Tuija: Saat olla ;) Pohjan lapussa luki 18,- eli ei todellakaan paha hinta sekään, enkä olisi juuri viitsinyt tinkiäkään (sillon viime kerralla en vain raaskinut kulhoon paria kymppiä käyttää, kun oli sillä hetkellä tiukempi linja... Mutta tietysti iloitsin kovasti eilen, kun hinta tipahti kymppiin ihan itsestään, hih :) Mielestäni tosi edullinen hinta tuolle ihanaiselle :)Äitikin totesi vain, että Suomessa oisi varmaan maksanut kolminkertaisen summan...
    Mitähän olet itse Ruotsissa pulittanut...?

    Syysunelma: Kiitos hyvistä vinkeistä!!!

    Mia, täällä on kyllä tosi paljon hyviä vanhojentavaroiden- sekä antiikkikauppoja, mutta hyviä kirppareita tai muita sisustuspuoteja (maalaisromanttisia..) on tällä meillä päin tosi heikosti... Nyt olen tosi iloinen, kun löytyi noin läheltä meitä nuo antiikkiliikkeet ihan sattumalta :) Suomessa koluan sitten taas ihania putiikkeja...

    Kirsi, varmasti veikeä ja iloinen keltaisena kulho :D Lamppu on tosi soma, näyttää vähän sieneltä tuolla kaapin päällä ;)

    Mukavaa loppuviikkoa teillekin kaikille!!!

    VastaaPoista
  7. Aivan upeita löytöjä! Hymyilytti tuo kuvaus 'hörökorvainen' sokerikko :)

    VastaaPoista
  8. Ja soppterinen är helt underbar. Fnifina fynd !
    Trevligt veckoslut till dej !
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  9. Heippa Liisa!

    Ensinnäkin: aivan ihana tuo edellinen postaus! Meilläkin on tässä naapurikylässä antiikkiliike, mutta en oo uskaltanu mennä sinne. Ihan vaan siksi, että pelkään ostavani kaikkea liikaa... Varmasti löytyis vaikka ja mitä kivaa :) Ehkäpä sieltä muuten löytyisi lapsille se kirjoituspöytä. Meillähän olisi Suomessa kahden istuttava pulpetti, mutta kun se on Suomessa.

    Kaunis tuo kulho. Itsekin olen ihaillut ja ravintoloissa aina hiplailen noita :D En oo kotiini ostanut, toistaseksi :)

    Kaunista vkloppua! Tänne luvattu jo 25 astetta!

    VastaaPoista
  10. Upea kulho ja muutkin ostokset;-)
    Tällä kertaa kannatti odottaa:-)
    Mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista